FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

spielführer_21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la spielführer_21 » 19 dec 2011, 21:25

aleksandar_veliki je napisao/la:Sta je sa Patrickom i Zebom. Pustite se siuplji. Situacije nije bas sjajna.
Pa ti nam reci...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 dec 2011, 21:29

spielführer_21 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Sta je sa Patrickom i Zebom. Pustite se siuplji. Situacije nije bas sjajna.
Pa ti nam reci...
Ako ni ti ne znas odgovor na ovo pitanje,bas nam se lose pise ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 dec 2011, 21:36

aleksandar_veliki je napisao/la:
Pa ti nam reci...
Pa rekao sam, situacija nije bas sjajna. Govorim radi toga sto im na ljeto isticu ugovori, a dogovora o produzenju jos ni na vidiku.
Nije ni alarmantna još, mada bi bilo pogubno da odu dva ponajbolja igrača pred euro utakmice.. Znači nuđeni su im novi ugovori?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 19 dec 2011, 22:53

SarajlijaTM je napisao/la:
Sto se tice Nijeme treba ga prodati i uzeti bilo sta na njemu jer se moze naci za njega zamjena, lik zna ispast ko iz tranvaja.... a Zebu nebi valjalo izgubiti...
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 19 dec 2011, 23:12

Moje misljenje je da se o tome uopste ne treba raspravljati. Pa ja ne znam kako neki ne vide, da upravo taj Nyema DAJE SNAGU OVOJ EKIPI. Kada njega nema kao picke igramo??? Zar to ne vidite. Zna on ispasti, to stoji, ali covjek pokriva dvije pozicije za 10, daje nam snagu, uzvraca kada Zebu mlate (Jedini), i to je tip igraca sto nam bas treba. Pa necemo valjda opet dozvoljavati kao prosle sezone, da dode gostujuca ekipa i mlati nas na Grbavici.

A da sada pogledamo ovo sa druge strane. Sta prodamo ga sutra? Sta onda? Prvi smo bili sa njim?, **** te pare 500.000€ to je sica za nogomet, a sta onda?, kako dalje? Kako pronaci igraca kao on, koji moze igrati i stopera i zadnjeg veznog! Sta onda momci?

Vidite, prvi smo, i mislim da nam trenunto ne treba nitko jer je ova ekipa za ove lige vise nego dovoljna. Kada budemo imali uvjeta i jacu ligu onda uredu. Ali trenunto, nikakva pojacanja ja ne bi dovodio sada. Na kraju da, isljucivo radi evrope i novog pokusaja plasmana u 3 predkolo LP ili EL.Takoder sam misljenja da trebamo forsirati nase juniore maksimalno.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 20 dec 2011, 01:15

Najbolje bi bilo kada bi ostao postojeći sadašnji kadar, sa 1-2 pojačanja...
Ali je poznato da svaki klub iz BiH preživljava od prodaje igrača, pa tako će sigurno osim prodati jednog
uzeti dobre pare..

Zebu ne prodavati ni za 2 miliona da se mene pita ;)

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 dec 2011, 08:54

Sigurno je da je 500.000 eur sica na zapadu i u ligama petice,dok je to kod nas godisnji budget nekih srednjih premijerligasa,malo klubova ima veci budget,tako da je to za nase uslove cifra prava.
Kad bi se ja pitao(a sreca ne pitam se) prodao bi sigurno one igrace za koje mogu dobiti dobar novac,ali i koji su zamjenjivi u ekipi.Patrik,Adilovic,odma bi ih prodao,ako pitate zasto mislim da imamo zamjene na tim pozicijama.Kao prvo Zolotic moze sigurno hrabro i jako odigrati na zadnjem veznom,dok golove kakve Adilovic daje mogu dati i drugi spicevi(Ramic,Selimovic),naravno osim Lazara.
Bez obzira koliko smo navijacki orjentisani,moamo klub shvatiti kao jedu firmu,ciji uspjeh iskljucivo zavisi od finansijskog poslovanja,koje onda donosi rezultate i jos vise novca u blagajni.
Ne vidim zasto ne bi Amar prodao Patrika,uzeo cifru, a dao Zoli sansu ili doveo npr Husica,pod uslovom da je jeftiniji ( u Amarove trgovacke i pregovaracke sposobnosti ne sumnjam) i na kraju popravio finansijsku stabilnost kluba bez pada kvalitete ekipe.Naravno ovo su samo neka razisljanja nekoga ko je samo navijac,ali moram podrzati Sefa u svakom slucaju obzirom na iskustva iz predhodne dvije sezone i odlicne prodaje Sehe i Visce,koji je najbolji pokazatelj kako se jedan od standardnih igraca nadomjesi u ekipi i ne osjeti se da fali.
Po mom misljenju treba pokusati prodati Savica,Patrika,Adilovica,a obavezno golmana dovesti jer mislim da Guso nema namjeru stajati na golu vise....

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 dec 2011, 09:30

Niti su se nudili novi ugovori niti je bilo nekih razgovora,Patrick ce najkasnije na ljeto otici,vjerovatno vec sada ako bude ponuda,a bice kako stvari stoje.Brkati majstor i Zajko imaju usmeni dogovor oko nekih stvari tako da nema razloga za brigu kad je to u pitanju!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 dec 2011, 10:18

bistrikboy je napisao/la:Niti su se nudili novi ugovori niti je bilo nekih razgovora,Patrick ce najkasnije na ljeto otici,vjerovatno vec sada ako bude ponuda,a bice kako stvari stoje.Brkati majstor i Zajko imaju usmeni dogovor oko nekih stvari tako da nema razloga za brigu kad je to u pitanju!
Naka je ruska pogan dolazila gledat Patrika tako da...vec odavno stoji opcija da se tuhne...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 dec 2011, 10:45

Niko nije nezamjenjiv...mislili smo kada nam je otisao Bekric da necemo imati nikada pravu zamjenu za njega...mnogi dobri igraci su kroz ove godine bili kod nas i otisli,pa evo nas,zivi i zdravi i prvi na tabeli,jer su dosli neki novi igraci.To tako ide.Ne mogu se sloziti sa nekima koji govore da nam ne trebaju pojacanja.Slazem se da mi imamo ekipu za ove okvire i sigurno sa ovim nivoom mozemo svake godine u evropu.Medjutim mi i sa ovakvim Zebom,pa i Patrickom primimo 6 komada u evropi od osrednje evropske(azijske) klase.I po toj logici moramo napredovati.Prvenstvo je definitivno nemjerljivo za nasu momcad.To sad treba postati evropa.Gubili smo mi mnoge igrace,od Cocalica,Kerle,Vladavica,Stilica,Agica,Huljeva,Amanake,Bekrica,Dialibe,Jahica i jos mnogih...pa smo dobijali druge igrace,evo sa ovom ekipom koju predvodi Zeba,opet smo prvi.Ja nemam problem da odu Zeba i svi ostali.Doci ce neki novi Zeba,Bekric,Stilic,itd....to jednostavno tako ide kod nas.Poblem kod nas i kod svih nasih ekipa je sto ne jacamo igracki,vec mijenjamo igrace.To je opravdano kada se dobro zaradi.Klub od toga zivi.Ali u evropi je uvijek isto,zato sto je to otprilike isti nas nivo.Ode jedan dobar igrac a dodje drugi dobar igrac za nasu ligu,ali za evropske okvire to je isti nivo.Bicemo jaci onda kada uspijemo da zadrzimo neke dobre igrace a dovedemo jos neke dobre igrace,malo bolje od ovih.Dug je put do toga,proces je to.Naravno da treba pogurati i kojeg juniora,talenti se tako i stvaraju u igrace.Neka ih.Ali bi za mene pravi posao bio da se vec sada dovedu dva dobra igraca koji bi odmah mogli igrati u prvoj postavi.Tako stvaras uigranost i za evropu sljedece godine.Ekipa ostaje na okupu i na ljeto opet dovesti dva igraca koja su bolja od ovih sto imamo.Papire dati onima koji imaju manju minutazu i ostaje srz koja je kvalitetna i uigrana za evropske varijante,gdje bi imali vise sanse zaraditi koju kintu.A ako dodje dobra ponuda,treba prodati svakoga.Nije ni Zeba,ni Adilovic ni ovaj ni onaj sada nezamjenjiv u tolikoj mjeri da bi mi mogli patiti.Opet ostaje ono sto vec godinama pisem,da treba nekada i uloziti u ekipu da bi imao ekipu.Brko radi dobar posao.On je jedan od rijetkih koji su svjesni da su svi igraci zamjenjivi.Nikada se nece dati ucjenjivati od strane igraca,a imace rezultate uvijek sa igracima koje raspolaze.Bar za nasu ligu.Ostaje nam sada da jacamo,a mislim da imamo sve uslove za to.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 20 dec 2011, 10:55

Izgleda da nema ništa od dovođenja golmana Hadžića.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 dec 2011, 11:12

boccaccio je napisao/la:Niko nije nezamjenjiv...mislili smo kada nam je otisao Bekric da necemo imati nikada pravu zamjenu za njega...mnogi dobri igraci su kroz ove godine bili kod nas i otisli,pa evo nas,zivi i zdravi i prvi na tabeli,jer su dosli neki novi igraci.To tako ide.Ne mogu se sloziti sa nekima koji govore da nam ne trebaju pojacanja.Slazem se da mi imamo ekipu za ove okvire i sigurno sa ovim nivoom mozemo svake godine u evropu.Medjutim mi i sa ovakvim Zebom,pa i Patrickom primimo 6 komada u evropi od osrednje evropske(azijske) klase.I po toj logici moramo napredovati.Prvenstvo je definitivno nemjerljivo za nasu momcad.To sad treba postati evropa.Gubili smo mi mnoge igrace,od Cocalica,Kerle,Vladavica,Stilica,Agica,Huljeva,Amanake,Bekrica,Dialibe,Jahica i jos mnogih...pa smo dobijali druge igrace,evo sa ovom ekipom koju predvodi Zeba,opet smo prvi.Ja nemam problem da odu Zeba i svi ostali.Doci ce neki novi Zeba,Bekric,Stilic,itd....to jednostavno tako ide kod nas.Poblem kod nas i kod svih nasih ekipa je sto ne jacamo igracki,vec mijenjamo igrace.To je opravdano kada se dobro zaradi.Klub od toga zivi.Ali u evropi je uvijek isto,zato sto je to otprilike isti nas nivo.Ode jedan dobar igrac a dodje drugi dobar igrac za nasu ligu,ali za evropske okvire to je isti nivo.Bicemo jaci onda kada uspijemo da zadrzimo neke dobre igrace a dovedemo jos neke dobre igrace,malo bolje od ovih.Dug je put do toga,proces je to.Naravno da treba pogurati i kojeg juniora,talenti se tako i stvaraju u igrace.Neka ih.Ali bi za mene pravi posao bio da se vec sada dovedu dva dobra igraca koji bi odmah mogli igrati u prvoj postavi.Tako stvaras uigranost i za evropu sljedece godine.Ekipa ostaje na okupu i na ljeto opet dovesti dva igraca koja su bolja od ovih sto imamo.Papire dati onima koji imaju manju minutazu i ostaje srz koja je kvalitetna i uigrana za evropske varijante,gdje bi imali vise sanse zaraditi koju kintu.A ako dodje dobra ponuda,treba prodati svakoga.Nije ni Zeba,ni Adilovic ni ovaj ni onaj sada nezamjenjiv u tolikoj mjeri da bi mi mogli patiti.Opet ostaje ono sto vec godinama pisem,da treba nekada i uloziti u ekipu da bi imao ekipu.Brko radi dobar posao.On je jedan od rijetkih koji su svjesni da su svi igraci zamjenjivi.Nikada se nece dati ucjenjivati od strane igraca,a imace rezultate uvijek sa igracima koje raspolaze.Bar za nasu ligu.Ostaje nam sada da jacamo,a mislim da imamo sve uslove za to.
Jasno ko dan samo ti to tako fino opises :mrgreen:
Treba postojati kontinuitet pravljenja para da bi iz toga nastao kontinuitet pravljenja ekipe, ne gledam na nasu ligu vec mislim na ekipu koja je u stanju napraviti eventualni pomak u evropi.Iskreno za tako nesto nama ce trebati jos puno vremena...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 dec 2011, 12:30

Treba biti realan i reci da je jako tesko finansijski ispratiti igrace sa kojim bi pravili iskorake u Evropi,jer za poredjenje znamo za koje smo pare Sehu i Viscu prodali,a oni su takodje bili dio ekipe u evropi(prosle godine) koja se bas nije proslavila.Znaci za kvalitetniji rezultat bi trebali bolji od njih,odnosno jak skauting da negdje jeftinu djecu nalazis,ali to svi iole ozbiljni klubovi rade,i odmah ih kupe,a nema dileme koga ce oni odabrati.
Slazem se sa onim da je finasijska stabilnost najbitnija,i da se samo na dugi rok,strpljivo i malim koracima moze graditi dugorocna prica.Tu je Amar kvalitetno postavio stvari i one za sada dobro funkcionisu.Na zalost steta sto je "skoro" sam,jer od uprave malo ko sta radi i doprinosi po pitanju finansija.
i ono osnovno sto ja mislim a mnogi se ne zlazu,za iskorak u Evropi teba jaca domaca liga,a ova i ovakava sa 16 ekipa to nije.

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 20 dec 2011, 12:41

Samo treba pogledati Anderleht i vidjeti kako ljudi imaju jake skaute po Urugvaju, Brazilu i tako sličnim državama. Prodaju igraci za veliki novac, a dovode jako jeftine igrace, a uz to mnogo kvalitetne. Prosjek ekipe im je 22 godine, a uz to su svake godine u vrhu uzimaju titule i igraju neko evropsko takmicinje.
Nismo mi jos na tom nivou, ali treba raditi na tome ..
Potpis!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 dec 2011, 12:43

Ma nemamo mi skauta da u Kakanj ode.....trebamo ipak biti realniji i ozbiljniji.

Slazem se oko Anderlehta,i jos mnogo je takvih klubova sirom Evrope,ali koliko je Bosna i Hercegovina daleko od EU toliko smo mi daleko od nogometne Evrope....

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 20 dec 2011, 12:53

Nyema več odavno govori kako mu nije ok ovdje vise zbog grada tako da mislim čim mu se ukaze prva prilika on če da ide...
a na tekmi protiv leotara mnogi su zaradili love :)
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 dec 2011, 12:58

pintol_TM87 je napisao/la:Nyema več odavno govori kako mu nije ok ovdje vise zbog grada tako da mislim čim mu se ukaze prva prilika on če da ide...
Nije valjda bila nagrada od Trebinjaca, ukoliko stanemo. Prestali smo trpati i Slobodu i Velež, na kraju krajeva i Leotar. Mislim da smo prestali trpati zbog dobrih odnosa u budućnosti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 20 dec 2011, 13:07

avlami97 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:Nyema več odavno govori kako mu nije ok ovdje vise zbog grada tako da mislim čim mu se ukaze prva prilika on če da ide...
Nije valjda bila nagrada od Trebinjaca, ukoliko stanemo. Prestali smo trpati i Slobodu i Velež, na kraju krajeva i Leotar. Mislim da smo prestali trpati zbog dobrih odnosa u budućnosti.
dosta sam rekao..ostalo nije za foruma...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 20 dec 2011, 13:12

pintol_TM87 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
dosta sam rekao..ostalo nije za foruma...
pojma ti nemas!!
Bosna <3

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 20 dec 2011, 14:26

Evo vam informacije iz prve ruke.
Klub napustaju Savic, E. Colic, Karic slobodni ...
Klub prodaje Nyemu(Rusija), Zeba(Austrija, najvjerovatnije) i Adilovic( nije jos nista sto posto sigruno), Bogicevic( Tobol ).
Doci ce i dosta novih jako kvalititeni igraca sigurno ...
Potpis!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Hrasno15 i 29 gostiju.