jos jedna titula u nizu, svjetski prvaci, sad ostaje samo da cekamo kad ce se pojaviti vanzemaljci neki iz udaljenih galaxija da hegemonija i s njima odigra koju, u ovoj galaxiji niko ne igra ni priblizno dobar fudbal kao barca
malog neymara vidim ovdje neki nastoje ocrniti, po mom skromnom misljenju mali bi nam savrseno pojacanje bio
to sto nije nista protiv nas pokazao nista ne znaci, jer ako cemo tako gledati onda recimo jedan ronaldo je smece od igraca jer u desetak utakmica protiv nas nije nista posebno pokazao, jednog fabregasa takodje nismo trebali dovoditi jer protiv nas se nije vidio itd itd
ja mislim da je neymar danas pokazao dosta toga, ono sto je licno mene interesovalo kao i celne ljude barcelone, a to je kako se decko ponasa, pokazao je da je sasvim ok momak, cak vjerujem iznenadio je mnog svojom skromnoscu, price da je nafuran su neistinite, jednostavno cool momak koji je ko zna koliko puta reak o i pokazao kako sa strahopostovanjem gleda barcu i messija, i po meni njegova psiha koja mi je bila najsumnjivija je sasvim zadovoljavajuca za nas klub, fino je momak skromno pricao o tome kako od nasih moze se fino nauciti, nije dakle uopste se nesto pekmezio
sto se tice toga kakav je igrac, gledao sam jedno desetak njegovih utakmica sto u klubu sto za brazil, i mogu reci da je zaista ogroman talenat, nije uopstre decko sebican kako neki smatraju, cak nije ni neki akrobata sto dribla u prazno, momak igra sasvim dobar fudbal, puno se krece, borben je, dribla kad i treba da dribla i tako
neymar je momak koji ima samo 19 godina, dakle veoma veoma mlad igrac, koji bi u klubu kakav je barca napredovao jos puno, sve predispozicije ima fantasticne, pregled igre dobar, brz ko svjetlica, jak na lopti, jak je i fizicki, voli se kretati na svim pozicijama u napadu, igra s obje noge... sve ono sto gaji barci i sto trazi od jednog igraca
price da neymar nije za barce su cak moglo bi se reci malo i smijesne, vec sad je momak strasan igrac i da igra u barci cuda bi pravi, u tandemu s messijem bio bi jos i triput bolji nego sto je sada
jedina stvar zbog koje neymar mozda nece doci u barcu narednog ljeta ili mozda vec sad u januru nisu njegove osobine, nego cijena koju bi santos mogao izvisiti. ova utakmica danas je dobro posluzila i u toj redukciji njegove cijene, do sada neymar nije nikad igrao protiv najjacih evropskih klubova i njegovi iz kluba su ga mogli dizati u nebo, nakon ovog okrsaja gdje se vidjelo da nije nikakav vanzemaljac nego samo momak koji ima sjajne predispozicije
za nas klub savrseno bi bilo dovesti ga jos sad u januru, prvo zato jer nam zaista fali napadac, drugo zato sto bi mogao igrati ligu prvaka, trece zato da ga neko drugi ne ćapi itd
cijena koja se pominje 45-50 miliona je naravno smijesna, ralno vrijedi decko 20-tak miliona, s obzirom da je jako mlad nije previse platiti i do 30 miliona, sasvim je jasno da bi se decko kod nas dodatno jos razvio i da odigra 3-4 sezone opet ce imati 23-24 godine, dakle i tad ce biti mlad igrac i opet se moze prodati po velikoj cijeni, na mladim igracima se ne moze toliko ni izgubiti
ja vjerujem i nadam se da ce ga rossel dovesti, prvo onako radi atrakcije, najbolji smo mi naravno i bez njega i bez ikoga, al neka ga onako jer je zaista atraktivan igra, bio bi nam od velike pomoci pogotovo u ligaskim duelima gdje nasi igraci vec vidno gube motiv, a on bi sigurno bio jako motivisan da se dokazuje, imamo mi naravno dosta talenata iz b tima al niko nije ni priblizno neymarova klasa
rossel znamo kako je dobar pregovarac, trazili su za fabregasa 50 miliona pa dobili 27, trazili su za alexixa 45 a dobili 25, tako bi bilo vjerovatno i s ovim deckom, izmedju 25 i 30 milionceka plus nekakve klauzule ako se pokaze i to, dakle nista previse za nas, a imali vrlo mladog i briljantnog igraca koji bi se vodjenguardiolom i igrajuci s nasim velemajstorima vrlo brzo razvio u top svjetsku klasu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!