RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Log Out
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Log Out » 22 avg 2009, 04:13

Ibraković: Moramo biti oprezni

- Najvažnije je da od prve minute budemo psihološki spremni, jer sigurno je da nas čeka težak posao, kazao je u najavi sutrašnje utakmice sa Laktašima Abdulah Ibraković...

Trener naših Rođenih svjestan je da ga u subotu čeka nimalo lagan zadatak. Laktaši su prije dvije sedmice pregazili Slobodu u Tuzli, te demonstrirali silu.

- Gledali smo tu utakmicu i moram reći da je krajnji rezultat upravo prenio stanje na terenu. Laktaši su ekipa koja zna igrati fudbal, imaju i glavu i rep, i neće nam biti nimalo lagano, objašnjava Ibraković.

Situaciju otežava činjenica da u timu neće biti Amera Osmanagića, koji je zaradio crveni karton, odnosno Milana Kneževića koji je u Sarajevu treći put stajao pred sudijom koji je mahao žutim kartonom.

- Istina je da su to dva igrača koja su jako bitna za našu igru, ali ove sezone govorimo kako imamo snažnu klupu, pa je vrijeme da to i potvrdimo. Napravićemo neke izmjene, prije svega u zadnjem redu, ali najvažnije je da igrači s pravim pristupom uđu u utakmicu, zaključuje Ibraković.
Podsjetimo, utakmica se igra u subotu sa početkom u 17 sati.

slika
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 avg 2009, 10:58

Danas 1:0, u 93.-oj minuti, odbijanac nakon penala, autogol igraca Laktasa :mrgreen: Sta bih dao za ovaj scenario hahaha..
Support Velez, It's logical! ★

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 11:20

Mont0 je napisao/la:Danas 1:0, u 93.-oj minuti, odbijanac nakon penala, autogol igraca Laktasa :mrgreen: Sta bih dao za ovaj scenario hahaha..

ma kakav taj scenario , rijesit cemo mi utakmicu akoBogda u prvih 45 minuta ;)

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 11:34

Ibraković: Idemo po novu pobjedu

Ekipa Veleža će danas na stadionu u Vrapčićima dočekati Laktaše. U Mostaru vlada veliko interesovanje za ovaj meč s obzirom da Velež u prva tri kola ne zna za poraz.

Šef stručnog štaba rođenih nije krio optimizam pred današnju utakmicu.

Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa tako i danas. Želimo upisati nova tri boda i nakon četvrtog kola ostati neporaženi. U prošlom kolu u Sarajevu smo odigrali fantastičnu utakmicu, gdje smo prvo poluvrijeme dominirali mi, drugo poluvrijeme Sarajevo, ali sve u svemu bila je to jedna sjajna utakmica kakvih treba biti više u premier ligi, nadam se da će tako biti i danas. Mi ćemo igrati napadački i ponovo nastojati da pokažemo svoj kvalitet te se nadam na kraju slaviti pobjedu, rekao je Abdulah Ibraković za Sportin.ba

Imate li problema sa igračkim kadrom?

Većih problema nema, od ranije su van stroja Obad i Demić a u današnjoj utakmici ne mogu računati na Osmanagića zbog crvenog kartona u Sarajevu te Milana Kneževića zbog tri žuta kartona. Pored tih izostanaka mislim da možemo do nova tri boda.

Nakon ova tri kola, Velež se ističe kao favorit za osvajanje titule, slažete li se sa tim?

Ne bih ja to tako rekao. Prvenstvo je tek počelo i ima još mnogo da se igra. Meni je drago što smo mi pokazali da posjedujemo kvalitet i mi želimo predstaviti novi standard igranja u našoj ligi, igramo agresivno, brzo i napadački što do sada daje rezultat.
Mali problem su sudije koje u našoj ligi očigledno nisu navikli na takvu igru pa vrlo često daju kartone našim igračima. Mi ćemo i dalje pokušati igrati kao do sada, ne bih sada rekao da ćemo se boriti za titulu ali svakako da ćemo ako nam se ukaže prilika za vrh tabele, pokušati da je iskoristimo, rekao je na kraju razgovora za Sportin.ba, Abdulah Ibraković, šef stručnog štaba ekipe Veleža.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 avg 2009, 11:50

Ajmo danas razvalit Dodikovce. Red Army će ponovo napraviti spektakl, a od igrača očekujemo igru u skladu sa pozicijom na tabeli.

NAPRIJED ROĐENI
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 11:55

el-fighter je napisao/la:Ajmo danas razvalit Dodikovce. Red Army će ponovo napraviti spektakl, a od igrača očekujemo igru u skladu sa pozicijom na tabeli.

NAPRIJED ROĐENI
ma igra ne bi trebala biti upitna iako će faliti neki igrači iz prve tri utakmice zbog kartona , imamo dobru klupu koja ce to siguran sam dobro nadomjestiti ...
malo se pribojavam vrucine , stvarno je pakleno ovih dana ... MA VAZNO JE SAMO DA POBIJEDIMO !

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 22 avg 2009, 12:04

mostar_mo je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Ajmo danas razvalit Dodikovce. Red Army će ponovo napraviti spektakl, a od igrača očekujemo igru u skladu sa pozicijom na tabeli.

NAPRIJED ROĐENI
ma igra ne bi trebala biti upitna iako će faliti neki igrači iz prve tri utakmice zbog kartona , imamo dobru klupu koja ce to siguran sam dobro nadomjestiti ...
malo se pribojavam vrucine , stvarno je pakleno ovih dana ... MA VAZNO JE SAMO DA POBIJEDIMO !
kakva je stvar sa Kodrom...
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 12:08

edo_malesak je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:

NAPRIJED ROĐENI
kakva je stvar sa Kodrom...

Ma eto kažu da je naš igrac iako mi je jedan njegov kucni prijatelj prije par dana rekao da to sa vama jos nije rijeseno ...navodno trazite neku lovu za njega jer je imao ugovor 1+1 godina...kakve su tvoje informacije?

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 22 avg 2009, 12:18

Ma eto kažu da je naš igrac iako mi je jedan njegov kucni prijatelj prije par dana rekao da to sa vama jos nije rijeseno ...navodno trazite neku lovu za njega jer je imao ugovor 1+1 godina...kakve su tvoje informacije?
mislim da je to za ugovor tacno..jer kako samo cuo da su svi igraci potpisali ugovore radi prodaje..kao da ne bude slobodnih igraca tako da Zvijezda moze zaraditi pa vjerovatno da je i s njim takva situacija...ja ga dugo nisam vidio ovdje u gradu
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 12:22

mislim da je to za ugovor tacno..jer kako samo cuo da su svi igraci potpisali ugovore radi prodaje..kao da ne bude slobodnih igraca tako da Zvijezda moze zaraditi pa vjerovatno da je i s njim takva situacija...ja ga dugo nisam vidio ovdje u gradu
ma on je tu u Mostaru , trenira s Veležom ali je trenutno povrijedjen .., ne mogu da ga sretnem(komsija mi je) ..pitacu ga kad ga vidim pa ti javim 100 % tacnu informaciju ..

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 13:04

U prodaji Veležov spomenar

slika

Knjiga Dragana Miladinovića Veležov spomenar - zlatno doba, već mjesec dana nalazi se u prodaji, a od sada je možete nabaviti i na našim prodajnim mjestima...
Poznati sportski novinar Dragan Miladinović, koji već godinama živi i radi u Sjedinjenim državama, napisao je još jednu knjigu namjenjenu Rođenima, a kompletnog honorara odrekao se u korist voljenog kluba. Vaš primjerak ovog Veležovog alamanaha možete nabaviti u prostorijama kluba, odnosno prije utakmice na stadionu, i to po cijeni od 20 KM.

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 22 avg 2009, 13:28

kodro je zvjezdin igrac jos zvjezda trazi 20 000 km za kodru,tek slijedece sezone se vraca u velez abd,a nema ga gore brate povrjedjen je ovde trenira po programu trci samo pravolinijski....i tako...provjereno sinoc sam bio sa njim...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 avg 2009, 13:47

mostar_mo je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Danas 1:0, u 93.-oj minuti, odbijanac nakon penala, autogol igraca Laktasa :mrgreen: Sta bih dao za ovaj scenario hahaha..

ma kakav taj scenario , rijesit cemo mi utakmicu akoBogda u prvih 45 minuta ;)

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Ma ja bih ipak ovako volio :mrgreen: Sta bi tek onda rekli za nas ovi sto nas ne vole :mrgreen:

Idem ja lagano na stadion :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 22 avg 2009, 15:02

Mont0 je napisao/la: Ma ja bih ipak ovako volio :mrgreen: Sta bi tek onda rekli za nas ovi sto nas ne vole :mrgreen:

Idem ja lagano na stadion :mrgreen:
Ja se već poželio takvog scenarija ! :lol:
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 avg 2009, 15:06

ostavite taj scenario za kad bude Sarajevo gostovalo, da bude jos sladja pobjeda :mrgreen: :mrgreen:
danas treba po mogucnosti razvaliti, da se potvrdi dobra forma

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 22 avg 2009, 15:07

calcio je napisao/la:ostavite taj scenario za kad bude Sarajevo gostovalo, da bude jos sladja pobjeda :mrgreen: :mrgreen:
A zamisli tek protiv komšija. :lol:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 15:16

Log Out je napisao/la:
calcio je napisao/la:ostavite taj scenario za kad bude Sarajevo gostovalo, da bude jos sladja pobjeda :mrgreen: :mrgreen:

komsije cemo tući u hendikepu u obje utakmice , ili im možda damo bod na proljeće ako im bude trebalo za opstanak , ne bi bilo prvi put da ih mi ostavljamo u ligi , sjećate se Rudara iz Kaknja :mrgreen:

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 22 avg 2009, 15:17

mostar_mo je napisao/la:
Log Out je napisao/la:

komsije cemo tući u hendikepu u obje utakmice , ili im možda damo bod na proljeće ako im bude trebalo za opstanak , ne bi bilo prvi put da ih mi ostavljamo u ligi , sjećate se Rudara iz Kaknja :mrgreen:
Žestoko smo se prevarili ali gotovo je sad.Imamo novu šansu da ih prikucamo za dno ! :lol:
Jedno 3 komada i dosta nama ! 8-)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 avg 2009, 15:23

CRVENA JE BOJAAAAAA KRVIIIIIII VELEŽ IGRAAAAAAA MOSTAR GRMIIIIIIII
VELEŽ ALEEEEEEEEE VELEŽ ALEEEEEEEEEE

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 22 avg 2009, 15:29

E hajmo Rodjeni, lagano po nove bodove, mada ce biti tesko...Nema Amera i Milana....a i cevru je do PM...
A ove razgovore o multietnicosti i etnicosti ostavite majke vam za neke druge stranice...idite na onu psiho bolnicu bljesak.ba, pa tamo o tome...

A Velež nije multietičan klub, nego cak stavise Jedno simply etničan...jer kako kaze pjesma...

TI SI BOG I ŽIVOT MOJ......

Znaci svi mi vjerujemo u jednog boga, i svi smo jedna nacija....R O DJ E N I......
Nikakve multietnicosti tu nema....

GO DŽAFA, GO DŽAFA, GO GO GOOOOOOOOOOOOOOO

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: BigEM i 0 gostiju.