KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- storm_raider
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Samo preko tekstualnog prenosa na :
http://www.basket.ba/ksbih/bih/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.basket.ba/ksbih/bih/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Sport je lijek za tijelo i duh.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Mislil ovaj Rahimic prestati igrati , ja sta radi coje'k

- storm_raider
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme Igokea 48 - 35 Bosna
Rahimic 19 poena. Morace se i ostali prikljuciti ako misle nesto napraviti veceras u Laktasima.
Rahimic 19 poena. Morace se i ostali prikljuciti ako misle nesto napraviti veceras u Laktasima.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 17 dec 2011, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
- storm_raider
- Kontakt:
Prvi poraz ove sezone Igokea 85 - 71 Bosna .
Moralo je i ovo doci. Rahimic 22 poena iako skoro cijelo drugo poluvrijeme nije igrao. "Klinci" su odigrali zadnjih 7 minuta i sa 21 razlike spustili na pristojnih 14. Vukovic je upisao 2 poena, 1 ofanzivan skok i 3 asistencije.
Ocekivano ipak, bez Rahimiceve standardne minutaze i Sinidisa Demica (koji ima problema sa misicem na nozi) nista vise i nije moglo biit. Partija mladjih ohrabruje svakako.
Moralo je i ovo doci. Rahimic 22 poena iako skoro cijelo drugo poluvrijeme nije igrao. "Klinci" su odigrali zadnjih 7 minuta i sa 21 razlike spustili na pristojnih 14. Vukovic je upisao 2 poena, 1 ofanzivan skok i 3 asistencije.
Ocekivano ipak, bez Rahimiceve standardne minutaze i Sinidisa Demica (koji ima problema sa misicem na nozi) nista vise i nije moglo biit. Partija mladjih ohrabruje svakako.
Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.
Posto nemogu pratiti neko vrjeme moze li mi neko napisati statistike nasih igraca?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Posto nemogu pratiti neko vrjeme moze li mi ko napisati statistike nasih igraca unprjed hvala?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
U odnosu na prethodne sezone više nismo inferiorni u skoku,međutim ono što se dešava ove sezone uglavnom na svim utakmicama jeste veliki broj izgubljenih lopti(večeras čak 22) i normalno je da se protiv ekipe kakva je Igokea nemože očekivati ozbiljniji otpor.Na tome struka treba ozbiljno poraditi.Takođe smatram da Dženi treba smanjiti minutažu bez obzira što je po statistici naš daleko najbolji igrač.Previše se igra bazira na njemu,mlađi igrači uglavnom kad nemaju rješenja traže njega,ne preuzimaju odgovornost a tako se ne postaje igrač.
Što struka to prije shvati to će mlađi igrači brže napredovati.Uostalom trebalo bi dati veću minutažu i Alispahiću da vidimo koliko čovjek može.
Uglavnom očekivan poraz, loša partija igrača koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili među boljima,ponajprije Hodžića(šut 1/5,5 izgubljenih lopti )i Čamdžića(šut 2/8).Buza solidan(šut 3/4,4 skoka),A.Demić dobio malu minutažu. A.Demiću i Buzi nedostaje konstanta,relativno su mladi, nadat se da će se ustabiliti.S.Demić već drugu utakmicu najslabija karika.
Nadam se boljim izdanjima,da se dobije Čapljina u sledećem kolu ekipa će morati dati svoj maksimum.
Ova ekipa treba pod hitno jednog pravog šutera.
Što struka to prije shvati to će mlađi igrači brže napredovati.Uostalom trebalo bi dati veću minutažu i Alispahiću da vidimo koliko čovjek može.
Uglavnom očekivan poraz, loša partija igrača koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili među boljima,ponajprije Hodžića(šut 1/5,5 izgubljenih lopti )i Čamdžića(šut 2/8).Buza solidan(šut 3/4,4 skoka),A.Demić dobio malu minutažu. A.Demiću i Buzi nedostaje konstanta,relativno su mladi, nadat se da će se ustabiliti.S.Demić već drugu utakmicu najslabija karika.
Nadam se boljim izdanjima,da se dobije Čapljina u sledećem kolu ekipa će morati dati svoj maksimum.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
-
- Kontakt:
Mali Marko bi mogao postati jedan pravo dobar suter.vlada u sjeni je napisao/la:U odnosu na prethodne sezone više nismo inferiorni u skoku,međutim ono što se dešava ove sezone uglavnom na svim utakmicama jeste veliki broj izgubljenih lopti(večeras čak 22) i normalno je da se protiv ekipe kakva je Igokea nemože očekivati ozbiljniji otpor.Na tome struka treba ozbiljno poraditi.Takođe smatram da Dženi treba smanjiti minutažu bez obzira što je po statistici naš daleko najbolji igrač.Previše se igra bazira na njemu,mlađi igrači uglavnom kad nemaju rješenja traže njega,ne preuzimaju odgovornost a tako se ne postaje igrač.
Danas je na utakmici juniora tricu pucao 8/9 ja mislim.
Imao sam neke goste veceras, pa sam na mahove pratio tekstualni prijenos utakmice.
Iz ovog je bilo sta tesko izvuci, ali prije utakmice sam rekao da me zivo interesuje igra Hodzica i Camdzica. Nazalost, i jedan i drugi su podbacili. Da li je ovo pravi odraz njihovog (ne)kvaliteta, ili je ovo bila losa noc, ostaje da se vidi. Idealna prilika je protiv Capljine u utorak.
Imali smo 10 vise lopti izgubljenih od Igosa, 14 asistencija manje, 6 vise ukradenih lopti su imali, sutirali smo katastrofalno za tri. Rezultat je odlican vjerovatno kakav je trebao da bude. Raduje da smo i Igose nadskakali.
Dzeno je odigrao "samo" 25 minuta. Iskreno, drago mi je da nije vise, jer bismo izgubili utakmicu i da je igrao 40. Zasto nije dao Alispahicu vise minuta, ako vec moze da igra. Vjerovatno covjek ne moze vise od 5 minuta.
Sut nam je najveci problem. A to treba uraditi na slijedeci nacin. Pred Ligu 6 zahvaliti se Sindisu i pokusati naci sutera. Iz nase lige se moze naci igrac koji je bolji od Sindisa, u to sam ubijedjen. Drago mi je da je Hamdo veceras uvidio da mu Sindis ne moze pomoci. A Batina, davno apsolvirana prica. Nazalost, taj momak nikada nece imati konstantu. Kladim se da bi mali Residovic imao vise od 11 % za tri poena, koliko ovaj ima.
Hot 18 minuta, Buza 19, Vukovic na kraju 7. Ali veceras bez znacajne minutaze.
Iskreno receno, i mi nekada malo vise ocekujemo od ovih igraca. Momci tek biljeze svoje prakticno prve prave seniorske minute. Demic i Vukovic pogotovo. Hot i Buza su igrali malo i prosle godine. Ali, nakon jedne greske ih je vadio napolje.
Igosi ipak imaju Dozeta, Joksimovica. Neshvatljivo kako malo koristi Aleksica i Brkica. Haj ovaj drugi valjda je bio povrijedjen. Sulovic i Bocka su ipak dobri igraci za nase lige. Nisu nista posebno, ali ipak za nas ovakve kakvi smo, bolji jesu. Ali nepobjedivi nisu sigurno.
Treba otici u utorak i pogledati to. Interesuje me kako cemo igrati. Sa tom pobjedom smo definitivno medju 4. I bez te pobjede smo, ali opet puno je bolje docekati Novu godinu sa samo jednim porazom.
Ja bih bio prezadovoljan ove sezone ulaskom medju 4 ekipe, odlaskom na F4 Kupa, pod uslovom da se stvori definitivno kostur. Da Hodzic, Camdzic definitivno izrastu u lidere. Buza, Demic, Hot da postanu jos bitniji igraci. A Vukovic da iduce godine potvrdi potencijal. Za takvo nesto je potrebno da ove godine odigra negdje na posudbi u A1, po 30 i vise minuta.
@vlada u sjeni, slazem se sa svime sto si napisao. Nedopustivo je da prvi play tima ima 5 izgubljenih lopti, najbolji vanjski igrac sut 2/8, a najbolji igrac takodjer 5 izgubljenih. Nemas teoretske sanse za pobjedom.
Iz ovog je bilo sta tesko izvuci, ali prije utakmice sam rekao da me zivo interesuje igra Hodzica i Camdzica. Nazalost, i jedan i drugi su podbacili. Da li je ovo pravi odraz njihovog (ne)kvaliteta, ili je ovo bila losa noc, ostaje da se vidi. Idealna prilika je protiv Capljine u utorak.
Imali smo 10 vise lopti izgubljenih od Igosa, 14 asistencija manje, 6 vise ukradenih lopti su imali, sutirali smo katastrofalno za tri. Rezultat je odlican vjerovatno kakav je trebao da bude. Raduje da smo i Igose nadskakali.
Dzeno je odigrao "samo" 25 minuta. Iskreno, drago mi je da nije vise, jer bismo izgubili utakmicu i da je igrao 40. Zasto nije dao Alispahicu vise minuta, ako vec moze da igra. Vjerovatno covjek ne moze vise od 5 minuta.
Sut nam je najveci problem. A to treba uraditi na slijedeci nacin. Pred Ligu 6 zahvaliti se Sindisu i pokusati naci sutera. Iz nase lige se moze naci igrac koji je bolji od Sindisa, u to sam ubijedjen. Drago mi je da je Hamdo veceras uvidio da mu Sindis ne moze pomoci. A Batina, davno apsolvirana prica. Nazalost, taj momak nikada nece imati konstantu. Kladim se da bi mali Residovic imao vise od 11 % za tri poena, koliko ovaj ima.
Hot 18 minuta, Buza 19, Vukovic na kraju 7. Ali veceras bez znacajne minutaze.
Iskreno receno, i mi nekada malo vise ocekujemo od ovih igraca. Momci tek biljeze svoje prakticno prve prave seniorske minute. Demic i Vukovic pogotovo. Hot i Buza su igrali malo i prosle godine. Ali, nakon jedne greske ih je vadio napolje.
Igosi ipak imaju Dozeta, Joksimovica. Neshvatljivo kako malo koristi Aleksica i Brkica. Haj ovaj drugi valjda je bio povrijedjen. Sulovic i Bocka su ipak dobri igraci za nase lige. Nisu nista posebno, ali ipak za nas ovakve kakvi smo, bolji jesu. Ali nepobjedivi nisu sigurno.
Treba otici u utorak i pogledati to. Interesuje me kako cemo igrati. Sa tom pobjedom smo definitivno medju 4. I bez te pobjede smo, ali opet puno je bolje docekati Novu godinu sa samo jednim porazom.
Ja bih bio prezadovoljan ove sezone ulaskom medju 4 ekipe, odlaskom na F4 Kupa, pod uslovom da se stvori definitivno kostur. Da Hodzic, Camdzic definitivno izrastu u lidere. Buza, Demic, Hot da postanu jos bitniji igraci. A Vukovic da iduce godine potvrdi potencijal. Za takvo nesto je potrebno da ove godine odigra negdje na posudbi u A1, po 30 i vise minuta.
@vlada u sjeni, slazem se sa svime sto si napisao. Nedopustivo je da prvi play tima ima 5 izgubljenih lopti, najbolji vanjski igrac sut 2/8, a najbolji igrac takodjer 5 izgubljenih. Nemas teoretske sanse za pobjedom.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- storm_raider
- Kontakt:
Veceras treninga nije bilo, nisu Skenderiji placena neka dugovanja.
Prije jedno desetak dana A. Kontic intervju - u sa direktorom Bukvom je objavio...
I ko sad' tu koga laze?!
A u Avazu...E da, još nešto, u dvorani I, sada se, dok gledate utakmice studenata možete čak i raskomotiti. U dvorani je toplo, a Bosna je jedan od redovnih platiša SKC Skenderija.
Ono što se desilo Slobodi nećemo dozvoliti da se desi Bosni. I pored svih teškoća, nećemo odustati, dodatni motiv daje nam činjenica da smo uspjeli spriječiti daljnje gomilanje dugova.
Troškovi su svedeni na najmanju moguću mjeru, trenutno izvršavamo sve tekuće obaveze na vrijeme - ističe direktor sarajevskog kluba Admir Bukva.
I ko sad' tu koga laze?!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Hehehehe kada sam slusao bukvu na tvsa kako hvali skenderiju prva stvar koju sam pomislio je bila garant nisu platili zadnje rate kada ovako hvali
- storm_raider
- Kontakt:
Utakmice ce biti, ali se jos nista ne zna za trening u cetvrtak. U nekoj mjeri podsjetilo je na jedan propao termin izmedju "raje" iz ulice. Ne treba na ovo gledati kao na neki veliki korak nazad. Ovaj put para ima, samo nisu na vrijeme uplacene. Jeste da je posljednji trening pred posljednju utakmicu ove polusezone i da je amaterski, ali bolje je nego u ovo isto doba prosle godine.
Koliko god da sada izgleda lose, ocekujem da Bosna stane na noge. Nece se to desiti brzo, kao za vrijeme Konakovica i Mense, ali za 2-3 godine ocekujem da budemo respektabilan protivnik Sirokom.
Dobro je sto ce uskoro pauza.
Koliko god da sada izgleda lose, ocekujem da Bosna stane na noge. Nece se to desiti brzo, kao za vrijeme Konakovica i Mense, ali za 2-3 godine ocekujem da budemo respektabilan protivnik Sirokom.
Dobro je sto ce uskoro pauza.
-
- Kontakt:
Više nego zaslužena pobjeda KK Čapljine i na tome sve čestitke,pobijedila je u ovome trenutku bolja ekipa.Pored samo solidnih Rahimića i S. Demića, jedini koji zaslužuje da se spomene je Hodžić.Hodžić je junak a i istovremeno tragičar ove utakmice(promašio dva slobodna bacanja tri sekunde prije kraja utakmice).Ostatak ekipe nije vrijedan spomena.Generalno gledajući samo su Rahimić i Hodžić ispunili očekivanja u prvom dijelu sezone,ostatak ekipe nažalost nije.I bojim se da tu nema neke perspektive.Kao što sam i prije rekao da nije bilo tri-četiri sretne pobjede ova ekipa bi bila u sredini tabele.Tu joj je realno po kvaliteti i mjesto.Liga za prvaka će biti veliki uspjeh,tragično ali to nam je realnost-.
04. 09. 2011 - Alytus
Ja iskreno nemam snage da komentiram bilo sta. Veceras sam donio odluku da ne idem u Skenderiju do daljnjeg. Jednostavno se vise ne moze.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- KB-TM87
- Kontakt:
Truba. Veze niko nema od ovih momaka ruku na srce, kada je jedan Rahimić sa 40 kuka najbolji igrač ekipe, sve je jasno. Ne znam kakav je neki taj mladi momak, 94' ako se ne varam, njega bih gurao, naći neke sponzore, probati nešto uložiti u kampove neke, jer ako su nam Čamdžić, Hodžić, Batina i ostali neki talenti, igrači KK Bosne, trebamo se zaista zapitati kuda ide ova košarka.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
-
- Kontakt:
http://****/main.asp?dir=news&newsid=42699" onclick="window.open(this.href);return false;
Igrač protiv Bosne podignuo krivičnu prijavu
Odlični rezultati sarajevske Bosne samo su zakratko zasjenili sve probleme koje ima bivši prvak Europe. “Repovi” iz prošlosti opet prijete sarajevskom klubu.
Nije tajna da Bosna ima puno dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Jedan od njih, Feliks Kojadinović odlučio je svoja potraživanja riješiti sudskim putom i to podnijevši krivičnu prijavu.
Naime, iskusnom 32-godišnjem šuteru koji je u Sarajevu igrao u sezoni 2009./2010. Bosna odbija platiti dug u iznosu od 21.000 eura, unatoč postojanju pravomoćne presude koja nalaže klubu isplatu duga.
Kojadinović je dobio spor prije pola godine i tada je Bosni blokiran račun. Međutim, klub je našao načina kako zaobići blokadu i aktualne igrače isplaćuje preko svoje agencije. Stoga je Kojadinović, inače danas član ciparskog Keravnosa, odlučio poduzeti novi korak.
“Stalno sam želio biti korektan prema bivšem klubu i nekoliko puta smo pokušavali doći do dogovora izvan suda. No, od njihovih čelnika sam stalno dobivao samo izgovore i tada sam bio prinuđen na tužbu”, kaže Kojadinović dodavši kako je sada izgubio strpljenje.
“Uvijek sam bio za dogovor ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Zbog toga sam preko svog odvjetnika podnio krivičnu prijavu jer su ispali jako nekorektni”, poručio je Feliks Kojadinović.
Igrač protiv Bosne podignuo krivičnu prijavu
Odlični rezultati sarajevske Bosne samo su zakratko zasjenili sve probleme koje ima bivši prvak Europe. “Repovi” iz prošlosti opet prijete sarajevskom klubu.
Nije tajna da Bosna ima puno dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Jedan od njih, Feliks Kojadinović odlučio je svoja potraživanja riješiti sudskim putom i to podnijevši krivičnu prijavu.
Naime, iskusnom 32-godišnjem šuteru koji je u Sarajevu igrao u sezoni 2009./2010. Bosna odbija platiti dug u iznosu od 21.000 eura, unatoč postojanju pravomoćne presude koja nalaže klubu isplatu duga.
Kojadinović je dobio spor prije pola godine i tada je Bosni blokiran račun. Međutim, klub je našao načina kako zaobići blokadu i aktualne igrače isplaćuje preko svoje agencije. Stoga je Kojadinović, inače danas član ciparskog Keravnosa, odlučio poduzeti novi korak.
“Stalno sam želio biti korektan prema bivšem klubu i nekoliko puta smo pokušavali doći do dogovora izvan suda. No, od njihovih čelnika sam stalno dobivao samo izgovore i tada sam bio prinuđen na tužbu”, kaže Kojadinović dodavši kako je sada izgubio strpljenje.
“Uvijek sam bio za dogovor ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Zbog toga sam preko svog odvjetnika podnio krivičnu prijavu jer su ispali jako nekorektni”, poručio je Feliks Kojadinović.
Šta uradiše od kluba,duša me boli.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Neznam po kojem parimetru bukuva moze biti zadovoljan sto je dvojac rahimic-demic odigrao dobro pa nece valjda njih dvojica sa preko 30 god. biti okosnica buducnosti Bosne ja bi se prije zabrinuo sto dosada kostatni hodzic podbacio (uvjetno receno) jer su ocigledno uticala ona promasena bacanja za pobjedu/izjednacenje sa capljinom ili sto camdzic-buza-ali demic nemaju znacajnije uloge kako u pobjedama tako uopsteno u ekipi jer oni sa hodzicem trebaju ciniti okosnicu tima sa sve znacajnijom ulogom vukovica vec od sljedece sezone a ne sindis demic, batina, guzonjic pa i "slovenac" alispahic
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.