KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

el-fighter
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la el-fighter » 08 dec 2011, 19:11

MIRZA, HVALA TI ZA SVE
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 08 dec 2011, 20:59

KINĐE HVALA TI!!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 08 dec 2011, 21:01

Admir_Sa je napisao/la:Sjecam se tog osmog decembra prije 10 godina, na dnevniku sam cuo tu tuznu vijest i neshto kao da je puklo u meni. Sljedeci dana sam kupovao novine i citao i citao o Mirzi, a te novine imam i dan danas. Iako nikad na Barama nisam bio, a na Ilidzi ishao u gimnaziju, odlucim da bez ikakvog pitanja odem na sahranu. Taj dan bio cas odjeljenjske zajednice i nakon toga mozda jos jedan-dva casa i ja na velikom odmoru pitam raju hoce li ko samnom i niko nece. I sad pitam ja na casu razrednicu da me pusti sa ostatka nastave i ono ona me gleda blijedo, i pusti ti ona mene, al potom kao svi ostali hoce i kaze sad neces ni ti. Ja se dreknem reko sviju sam pitao i niko nije htio, sad kad ste mene pustili svi lafo hoce i ja samo izadjem na vrata. Na tramvaj, dom armije, bus i tako....

10 godina proslo sad pa sad, a o Mirzi se toliko toga ispricalo i reklo. Jedno je sigurno, a to je da se od osmog decembra 2001 na nebesima igra neka andjeoska kosarka....
JEDAN JE BIO KINĐE!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 dec 2011, 21:50

Mirza hvala ti...
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 dec 2011, 23:03

Pobjeda u Kaknju dvadesetak razlike.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 dec 2011, 00:12

neno#4 je napisao/la:Pobjeda u Kaknju dvadesetak razlike.
Neno imal nade :mrgreen:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 dec 2011, 22:14

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i dosadašnji košarkaš ukrajinskog Khimika Saša Vasiljević sporazumno je raskinuo ugovor sa ovim timom.

Saša je na početku sezone stigao u khimik iz ekipe Donetska, a u dosadašnjem dijelu sezone imao je skromne statistike.

U prvenstvu Ukrajine i u Eurochalleng kupu ubacivao je nešto više od pet poena uz preko 3 asistencije po susretu. Još nije poznato gdje će playmaker naše reprezentacije nastaviti svoju karijeru.
Sasa Vasiljevic, salalalala....Sale vrati se :? :? :? :?

Kasnije cemo nesto o jucerasnjoj utakmici..

Ostalo je samo ime.....

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 11 dec 2011, 22:23

Neno progovori nesto o vecerasnjoj utakmici :D , prva cetvrtina 31 : nosam :o

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 dec 2011, 22:26

Dokle je došla naša liga dovoljno govori da Rahimić sa 40 godina skoro uvijek na isti fazon zabije 30 poena po utakmici. Jučer sam gledao utakmicu i vidio sam da broj 9 koji je pri kraju ušao ima potencijala.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 dec 2011, 15:26

Aman je napisao/la:Dokle je došla naša liga dovoljno govori da Rahimić sa 40 godina skoro uvijek na isti fazon zabije 30 poena po utakmici. Jučer sam gledao utakmicu i vidio sam da broj 9 koji je pri kraju ušao ima potencijala.
Dzeki zvani neunistivi sa 37 godina i dalje igra odlicno. Liga jeste losa, ali ipak malo koji bi igrac sa ovoliko godina mogao u kontinuitetu da ovako igra.

Broj 9, tj. Marko Vukovic jednostavno mora da dobije sansu, jer je zasluzuje najvise od svih. Decko igra glavom, pas za Guzonjica, pa onda opet za Guzonjica koji je napokon pogodio.

Ima decko ono nesto. U odbrani je i dalje problem, zbog fizikalija. Ali, nikada on nece biti neki igrac u odbrani, dok u napadu ima veliku sansu da postane odlican igrac. Vidjet cemo.

Meni licno, uz Dzekija najdrazi igrac ove Bosne. Vjerovatno zato sto je najmladji 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2011, 10:26

Vidim Bukva pominje pojacanja, neka sacekaju malo pa vide da li ce agazmane naci vasiljevic i krupalija, a skeptican sam da hoce i eto izvrsnih pojacanja + domaci igraci koje mogu registrovati, pogotovu krupalija koji bi sljedece godine mogao zamjeniti djenu kao glavnog igraca (mada djeno kao vino sto stariji to bolji) ali opet zavisi, barem po meni, od finansija da nas izborena aba liga totalno ne unisti i ako nisu spremni neka onda uzmu max 1 igraca da se nebrukaju a neka igraju mladi sto bi bila velika investicija u buducnost
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 dec 2011, 18:19

Ma nema od Saleta i Krupalije nista. Previse je to para za ovakvu Bosnu.

Jedino bi to bilo moguce pred Ligu 6 dovesti ih, npr. za dvije - tri plate. A sada nemoguce prakticno. Ali moze se tada skontati nasih igraca koji su vec u godinama, a ne izbore play off sa svojim timovima u ligama. Npr. opet je kontraproduktivno bilo vracanje Batine i Sindisa. Sta su oni donijeli? Nista. Sindis jeste mozda sa one dvije partije kada je gore u Banja Luci i ovdje protiv Varde, ali sve ostalo je bilo katastrofa. Pa covjek otvorene suteve ne moze da pogodi. A Batina je posebna prica.

U subotu je pravi test, vidjet cemo koliko ova ekipa zaista vrijedi.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 13 dec 2011, 19:17

Ma sale i krupalija su moje zelje a mislio sam na ligu 6 sto se tice pojacanja samo da ne dovedu onog hercegovackog crnogorca varanjesa dok ako zrinski ne izbori ligu 6 kaplan bi mi bio najveci pik
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 dec 2011, 00:00

Znam, znam. Zelje su odlicno jos samo kada bi se ispunile :D :D :D ...

Vec u februaru bi se morala imati otprilike vizija sta i koga dovesti. Kako ojacati postojeci igracki kadar, a ne u aprilu pred pocetak Lige 6 navrat nanos dovoditi.

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 dec 2011, 01:45

Dobar trening veceras bio. :) Ima li neko informaciju da li ce rtrs prenositi Igokea - Bosna?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 dec 2011, 12:44

storm_raider je napisao/la:Dobar trening veceras bio. :) Ima li neko informaciju da li ce rtrs prenositi Igokea - Bosna?
Nije najavljeno na RTRS nista. Sumnjam da ce.

Cujem da mali Vukovic odlicno radi i na treningu. Ako nastavi ovim tempom za 2 - 3 godine ce da bude prvi play repke. I u to sam vise nego ubijedjen.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 dec 2011, 01:10

Za klub kojem je prije tri mjeseca prijetilo gašenje, koji nije znao ni ko će biti trener ni koji će igrači nositi njegov dres, uz konstantni pritisak milionskih dugova i pod FIBA-inom zabranom inozemnih transfera, Bosna ASA BH Telecom napravila je čudo.

Ne zbog toga što nakon deset utakmica u Prvenstvu BiH nema nijednog poraza nego zato što su u takvom haosu šef stručnog štaba Hamdo Frljak, njegov pomoćnik Sabahudin Bašović i igrači ipak smogli snage da igrama i rezultatima čuvaju, inače raznim akrobacijama posljednjih godina značajno narušeni ugled kluba.
Kao i obicno Jesenkovicu pokusavas da stvoris hype i senzaciju gdje je nema. Samo skodis prije svega navijacima, pa tek onda igracima. Ljudi koji prate Bosnu i interesuju se za nju, znaju tacno u kakvoj se situaciji nalazi.
Razlog je kvalitetan rad uz koji nam se posrećilo da imamo zaista discipliniranu ekipu. Zatekao sam kondiciono odlično pripremljen tim koji se dolaskom Marka Batine i Rame Rizvića dodatno digao pa smo, uprkos prilično potcjenjivačkim komentarima na pojedinim portalima, napravili veoma dobar posao - kaže Hamdo Frljak.
Izvini Hamdo, ali Bosna je rezultatski imala priblizno isti ucinak i prosle sezone. Ne sve pobjede, ali liga je bila jaca. Dodje ti na isto. Na dobrom si putu (iz razloga sto si dao sansu mladim igracima, tj. Bosninoj djeci), ali takodjer bi puno bolje bilo, kada bi npr. u jednoj utakmici dao minuta i Residovicu, pa cak i Damjanovicu. U drugom dijelu sezone ces da imas idealnu priliku za to. Jer si vec siguran medju cetiri ekipe. Ne ponavljaj greske od prethodnih Bosninih trenera.
S ljudima koji vode klub dogovorili smo se da oslonac budu domaće snage, da dovodimo i osposobimo momke koji će tu biti sve dok ne pripremimo druge da ih naslijede.

Normalno je da će javnost, odnosno navijači, tražiti od nas što bolje rezultate što prije. No, ušli smo u proces koji će trajati najmanje 2-3 godine i, kao klub, moramo se uspješno nositi i s tim pritiskom - dodaje Frljak.
Navijaci to upravo zele. Da radis/radite ozbiljno 2 - 3 godine i onda da se ipak situacija poboljsa. Prilika da vidite gdje ste/smo je u subotu u Laktasima. Bitno je da izadjete zeljni trijumfa, zeljni igre, a ne da se predas kada udjes u Centrotransov autobus ujutro kad se podje na utakmicu. I molim te, ako budes kojim slucajem gubio sa velikom razlikom pusti djecu nek igraju. 20 ili 40 isto je. Ali nije isto da Batina igra ili Ali. Nije isto.
Namjera nam je da se vratimo u vrh bh. košarke i učinit ćemo sve da, uz Igokeu i Široki, budemo najjači u državi. Nerealno je da ih pobijedimo već u ovoj sezoni, jer smo blokirani s aspekta dovođenja pojačanja.

Niko me, međutim, ne može uvjeriti da naši Ali Demić, Nermin Buza, Dino Hodžić, Eldin Čamdžić i ostali nemaju kvalitet. Uz iskusnog Dženana Rahimića, siguran sam da možemo biti u vrhu - rekao je Frljak.
Upravo je ovaj boldirani dio kljucni. Prva dvojica igraju koliko - toliko minuta. Po prvi put u seniorskoj kosarci. Dino je uz Dzekija vodja ovog tima, dok Came koristi odlicnu svaku priliku. Bze obzira sto i dalje ima mnogo propusta ali nadoci ce sve vremenom. Ako uspijes da jos nekome das sansu, npr. od ostalih juniora, za mene ce ova sezona biti uspjesna. Medju 6 je cilj, a medju 4 nije. Bolje isforsirati ove igrace, i igrati Ligu 6, nego ugurati se u Play - off i na kraju nemati nista.

Od najmlađih prvotimaca, u Bosni se najviše uzdaju u bekove Marka Vukovića (1994. godište, 189 centimetara) i juniorskog reprezentativca Crne Gore Amina Hota (1992., 192).

- Vuković je, kako se to kaže, igrač s idejom. Vjerujem da Bosna kao klub i BiH kao reprezentacija mogu dobiti veoma kvalitetnog igrača koji zaslužuju mnogo veću pažnju nego što je do sada imao. Mi ćemo nastojati da mu je pružimo.

Kada je u pitanju Hot, njegov potencijal je, također, na visokom nivou, mada pokušavamo otkriti zašto još ne igra u skladu sa svojim fizičkim i tehničkim mogućnostima - kaže Frljak.
Marko Vukovic je vec apsolviran. Decko jednostavno mora da dobije maksimalnu sansu, jer se ono radja jednom u 10 godina. Ovakvog mladog igraca mi necemo imati zadugo. Tehnicki, skolovanog. U napadu playa tesko da cemo boljeg imati. Bez obzira na sve igracke kvalitete koje posjeduje, ljudski su bitniji. Decko voli grad, voli Bosnu, voli repku. Jednostavno, ovo ne smijes da ispustis. Samo rad i rad. Na posudbu u A1 ligasa i da igra 40 minuta. A u prvom timu kad bude mogao. Da svaki minut zaradi krvavim koljenima na treningu. Moras da istrpis i odbranu, jer ovakav igrac jednostavno je nece imati nikada. Bar ne na vrhunskom nivou. Prosjecno, mozda.

Za Hota ovo postujem. Svaka cast za ovo. Ja bih rekao da mu je ovo posljednja sansa. Ako sada ne proigra, rastat se. Jer iduce godine bi vec Vukovic trebao biti spreman za minute koje Hot ima. Daj mu sansu jos sada, pogotovo pred kraj regularnog dijela, a onda na kraju ili razlaz ili ce da proigra. Ovako ne moze.

Ali, ipak sve u svemu, jedan si od rijetkih koji je dao djeci da igraju. Na bilo koji nacin. Bez obzira na sve, i razlog da nemamo igraca u ovom trenutku. Ipak si im dao koliko - toliko minuta.

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 dec 2011, 13:45

neno#4 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Dobar trening veceras bio. :) Ima li neko informaciju da li ce rtrs prenositi Igokea - Bosna?
Nije najavljeno na RTRS nista. Sumnjam da ce.

Cujem da mali Vukovic odlicno radi i na treningu. Ako nastavi ovim tempom za 2 - 3 godine ce da bude prvi play repke. I u to sam vise nego ubijedjen.
Pa ok je mali. Treba jos tu "pure" za seniore, ali ima onu sportsku drskost sto je veliki plus. Treba ga sada gurnuti u vatru maksimalno. A od Hota iskreno ne ocekujem onoliko kao sto sam prije 2-3 godine.
Inace, Batina je bio duplo bolji u juniorima Bosne nego sto je danas.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2011, 13:14

Danas u Laktasima. Vidjet cemo koliko ova ekipa danas stvarno moze. Nece prosuti sve sto je napravila, ako se budu borili do kraja. Ako bude veliki poraz, i nastavi se praksa od prosle godine, nista nismo napravili.

Ja se i danas nadam minutama za Buzu, A. Demica, pa cak poneki minut i za Marka.
Came i Dino su vec zacementirali svoja mjesta.

Danas me najvise interesuje partija od Dine i Cameta.

Ostalo je samo ime.....

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 17 dec 2011, 18:38

Gdje se može gledati tekma?
Zadnja izmjena: Freddy Krueger, dana/u 17 dec 2011, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Welcome to prime time, bitch!"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.