Facebook (pitanja, problemi...)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kada bi vi birali u ŠBBKBB scenariju, izabrali bi:

Seve
59
36%
Jelena
106
64%

Ukupno glasova: 165

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Facebook ;)

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 dec 2011, 01:19

Nije loš nama koji se nemamo čega stidjeti :mrgreen: :lol:

Jedva čekam da rovim po profilima, pogotovo ovim ženskim, pa kad im opalim po koji komentar :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2011, 01:20

Bianconeri1988 je napisao/la:Nije loš nama koji se nemamo čega stidjeti :mrgreen: :lol:

Jedva čekam da rovim po profilima, pogotovo ovim ženskim, pa kad im opalim po koji komentar :lol:
Haha, ma najbolje je iskopat neki status ili sliku od prije 2 godine i onda komentarisat da svi vide. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 16 dec 2011, 01:23

Napuštam facebook.
YNWA!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 dec 2011, 01:24

Sta je ovaj timeline ustvari ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 dec 2011, 01:25

Cartman je napisao/la: Haha, ma najbolje je iskopat neki status ili sliku od prije 2 godine i onda komentarisat da svi vide. :D
Nego, mogo si mi ti kakvu milfaču preporučiti kad ih već spominješ :mrgreen: :lol:
Ž '21!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2011, 01:27

Bianconeri1988 je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Haha, ma najbolje je iskopat neki status ili sliku od prije 2 godine i onda komentarisat da svi vide. :D
Nego, mogo si mi ti kakvu milfaču preporučiti kad ih već spominješ :mrgreen: :lol:
Ma kakvi, cuvam ih za sebe. :D Mozda LBJ ima par za bacit. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 16 dec 2011, 01:28

Bianconeri1988 je napisao/la:
adis.p je napisao/la: Cekaj.. znaci statusi koje isksiras, nece se pojavljivat na timeline.. :D
Kažem ti, ja sam negdje ljetos sve pobrisao živo i sad mi na timelineu nema ničega živog, samo ova posljednja 2 mjeseca :mrgreen:

Kao da sam znao šta dolazi :mrgreen:
Meni jos nije dosao timeline, i evo brisem ovu arhivu ima vec pola sata i nisam ni do prosle nove godine dosao :D :D
Cartman je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Nije loš nama koji se nemamo čega stidjeti :mrgreen: :lol:

Haha, ma najbolje je iskopat neki status ili sliku od prije 2 godine i onda komentarisat da svi vide. :D
Ja neki dan prorovio u svoje statuse prije cca. godinu, :oops: :oops: :oops: stid me hljeba mi.. :D :D
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 dec 2011, 01:34

Cartman je napisao/la: Ma kakvi, cuvam ih za sebe. :D Mozda LBJ ima par za bacit. :D
Nemoj od LBJ-a matere ti, za njega je milfača djevojka od 25 godina s obzirom na njegov uzrast :mrgreen: :lol: :lol:

@adis.p

Bristat ćeš ti za dugo, zavisi koliko si na fb, ja sam na fb od sredine 2008. 5 dana malo po malo sam ja brisao :mrgreen:
Ž '21!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 16 dec 2011, 02:10

Sranje zivo je ovaj timeline :x Da li je moguce ostaviti stari izgled profila?
Chelsea F.C.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 16 dec 2011, 02:25

Blue_He4rt je napisao/la:Sranje zivo je ovaj timeline :x Da li je moguce ostaviti stari izgled profila?
Nije...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 dec 2011, 10:40

Ja ću guliti sa starim dok' god mogu. Što više Zuckerberg izigrava inovativnog debila, ovaj fejsbuk postaje sve veće sranje.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2011, 10:46

Za razliku od većine vas, meni je timeline žara. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 dec 2011, 10:52

Glupost najveća. Pfff. :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 dec 2011, 15:17

Može li se na ovom timelinu ostaviti neki upis ili postaviti pjesma nekom prijatelju?

Ja nikako da skontam kako :mrgreen:

Skontao! :mrgreen:
Ž '21!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 16 dec 2011, 15:56

Bianconeri1988 je napisao/la:Može li se na ovom timelinu ostaviti neki upis ili postaviti pjesma nekom prijatelju?

Ja nikako da skontam kako :mrgreen:

Skontao! :mrgreen:

kako?

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 16 dec 2011, 18:06

Još od kada je Mark Zuckerberg predstavio Timeline krajem rujna, na mreži su se pojavile brojne kritike ovog potpuno novog načina prikazivanja naših profila.
Sada je ova opcija dostupna svima i, sviđalo se to nekim korisnicima ili ne, uskoro ćemo svi koristiti Timeline pa pogledajte kako upravljati svojim sadržajem i zaštititi ga od 'nepoželjnih pogleda'.
Bitno je napomenuti da vi sami upravljate s cjelokupnim sadržajem koji se nalazi na vašem Timelineu i kojeg ste ikad objavili – dakle, možete ga samo sakriti ili u potpunosti obrisati, promijeniti mu datum kada je objavljen, možete promijeniti osobe kojima je taj sadržaj vidljiv i slično.
Activity Log

Svim postavkama upravlja se putem Activity Loga
To možete napraviti direktno na Timelineu ili putem nove opcije Activity Log koja na jednostavan i pregledan način prikazuje sve vaše aktivnosti na ovoj društvenoj mreži – od prvog dana korištenja Facebooka do danas.
Activity Log nalazi se odmah ispod glavne slike pri vrhu stranice te ovdje možete pregledati posljednje objavljeni sadržaj ili odabrati neku raniju godinu i mjesec i pregledati sav sadržaj koji ste tada dijelili putem Fejsa.
Osim po vremenu, klikom na strelicu u gornjem desnom dijelu možete odabrati i vrstu sadržaja koji ćete pregledavati – samo vaše objave, objave prijatelja, objave s lokacijama, komentare, fotografije, sve postove itd.
Svim vašim objavama možete upravljati putem opcija s desne strane Activity Loga – na kraju se nalazi ikona putem koje se mogu brisati komentari koje ste objavili na zidu drugih korisnika, ukloniti objave na svom profilu, dodati im lokacije ili promijeniti datum, odnosno 'sakriti' te objave s Timelinea.
Također, pored svake vaše objave nalazi se i ikona putem koje možete odrediti kome će ova objava biti vidljiva – svima, svim vašim prijateljima ili samo određenim prijateljima te jednim klikom miša možete sadržaj koji je do sada bio dostupan svima, učiniti dostupnim samo vašim (određenim) prijateljima.
Vaše objavama jednostavno možete upravljati i putem samog Timelinea i to na način da mišem prijeđete preko objavljenog sadržaja te će se s desne strane pojaviti oznaka olovke i zvjezdica – klikom na zvjezdicu istaknut ćete objavu, dakle vaša objava (status, link, fotografija, video...) će se povećati i zauzeti puno veći dio na stranici, dok klikom na olovku možete sakriti ovu objavu s Timelinea, obrisati je i promijeniti datum dodati lokaciju.

Sami određujete s kim ćete dijeliti sadržaj na Timelineu
Također, klikom na ikonu pored svake objave možete odabrati kome će ona biti vidljiva – svima, samo prijateljima i slično. Iste mogućnosti, kao i do sada, postoje i prilikom objava vaših statusa i fotografija te odmah možete odrediti kome će one biti vidljive, a to kasnije možete jednostavno promijeniti u Timelineu ili Activity Logu.
Iskoristite testni period
Nakon predstavljanja Timelinea i aplikacija za njega mnogi su se korisnici zabrinuli da će putem tih aplikacija sadržaj koji pregledavamo na internetu biti dostupan svima te će svatko moći vidjeti što radimo na mreži.

Ovdje određujete s kim aplikacije mogu dijeliti sadržaj
Kao i za ostale stvari na Facebooku, i ovdje sami određujete kome će se prikazivati sadržaj tih aplikacija – prilikom njihova aktiviranja potrebno je samo u glavnom prozoru odrediti s kim će aplikacija dijeliti sadržaj – sa svima, s prijateljima, samo s određenim prijateljima ili će taj sadržaj biti vidljiv samo vama (u izborniku je potrebno odabrati opciju 'Prilagođeno' i onda kliknuti na 'Samo ja').
Kako bi se što bolje snašli na novom Facebooku, ova je kompanija omogućila sedmodnevni testni period u kojem će Timeline biti vidljiv samo vama, a vi ga uvijek možete i ranije aktivirati.
Ipak, savjetujemo da prije aktivacije prvo dobro pregledate Timeline, pogotovo vaše starije objave jer će se sada na njemu pojaviti sadržaj koji ste na Facebooku dijelili u prošlosti, a danas ga možda želite zaboraviti, odnosno ne želite da ga drugi vide. Takav sadržaj jednostavno možete izbrisati, sakriti s Timeline ili ga učiniti vidljivim samo sebi.
Također, klikom na opciju 'Pogledaj profil kao' do koje dolazite klikom na strelicu pored Activity Loga, uvijek možete pogledati kako drugi vide vašu novu stranicu te po tome odrediti koji ćete sadržaj ukloniti, a koji ostaviti.
Ako još ne koristite Timeline, vrijeme je da počnete –.
Dnevnik tv Nova hr. lijepo objasnila ima slike jednostavo koga muči nek pogleda! ;) :P

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 16 dec 2011, 18:20

sada sam vidio kod jedne prijateljice kako izgleda ovaj novi fb,sranjeeeeeeeee,pa sta rade???u americi vec nekoliko miliona ljudi brise svoje profile sa fb,a ako ovako nastave prosirit ce se i na ostatak svijeta

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 16 dec 2011, 19:05

Ako sam ja dobro razumio.Znaci kad sam ja na forumu i fb istovremeno na fb se pojavljuje da sam ja na forumu?
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 dec 2011, 19:15

Meni je timeline dobar jer profili više neće biti monotoni.
A ove priče o brisanju i napuštanju korisnika su već postale dosadne, jer se pojave poslije svake manje izmjene.
Meni lično ne smeta jer FB koristim kad trebam da se čujem s nekim, a zid (ili kako se već sad zove) je odavno "okrečen". Na njemu samo stoji da sam se rodio...

Evo napravih sebi jedan cover nabrzinu (ko je gledao Requiem For A Dream prepoznat će mjesto)
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 16 dec 2011, 19:23

Henry je napisao/la:Ako sam ja dobro razumio.Znaci kad sam ja na forumu i fb istovremeno na fb se pojavljuje da sam ja na forumu?
Nije ba istina,fazon je isti kao i prije koju stranicu lajkas(msm na ono like dugme sto bude na nekim stranicama) sam' ti tad izbaci..

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: nerkolfc i 14 gostiju.