Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Stefan Effenberg » 14 dec 2011, 19:04

Raul_64 je napisao/la:Stagniranja,mogli bi reci da je u malom padu..
ekipa je zajedno napredovala a on izgleda ostao na istom odstojanju..
isto tako Mou ga cesto rotira,i tesko je bez kontinuiteta davati najbolje partije..
igra i previse po krilnim pozicijima,mislim sve je to proces gdje morao biti bolji..
mislim bit ce sve to uredu,prosle godine je igra se pravila oko istog i jednostavno je na kraju sezone pregoreo..
a ova rotiranja cemu sigurno dati dovoljno prostora i vremena da izdura citavu sezonu..

a sama utakmica,ne lose..
ali nije on za ovakve,gdje njegova "cista igra" nece prolaziti..

a i nema pluca za presing koji bi Realu trebao.

Slažem se. Njegove igre u Realu osciliraju i nisu konstatne. Sada je krajnje vrijeme da on počne igrati konstantno dobro jer jedino tako ostaje u Realu.

E sad, bit mojeg pitanja na koje si mi odgovorio, što izuzetno cijenim jer nisam došao ovamo provocirati, jest to da ja želim reći slijedeće: dok je Ozil bio u igri Real je bar donekle igrao nešto a poslije njegovog izlaska Realova igra se raspala.

Isto tako zanimljivo, svi pljuju po igri Ozila a po meni je ovaj momak uz Diarru bio najjači Realov igrač. Meni je neshvatljivo jer se osjećam kao da sam gledao neku drugu utakmicu, a vjerujte mi da nisam jedini. Bila nas je 5-ica koji smo gledali utakmicu i svi smo bili razočarani što vadi van Ozila. Nitko taj potez nije mogao shvatiti. Pa tako ni ja. Do kraja utakmice Real bez Ozila je bio poprilično izgubljen na sredini terena i Barcelona je preuzela konce u sredini.

Isto tako, nije mi jasno kako su ga samo mogli mediji popljuvati kao da je odigrao najgoru utakmicu a opet s druge strane Flick ( pomoćni trener Low-u ) je rekao kako je njegova igra bila veoma dobra. E sad se ja pitam ko tu kome maže oči kad je činjenica da je Ozil odigrao dobru utakmicu.

Što bi trebali reći za Ronalda u svim derbijima?????????

Neshvaćam....

Raul_64 je napisao/la:stvarno tesko objasniti :?
psiha?

jednostavno kada igrac pocevsi od Alonsa koji grijesi u najprostijim stvarima( a sa istim,dodavanja i najobicnije dijagonale barcelonini igraci nemaju nikakve veze)
Tako je. Apsolutno se slažem. Vjeruj mi, gledam puno Realovih utakmica i nikad ni protiv jednog protivnika nisam vidio neke banalne stvari koje počinju u glavi samo zbog pritiska jer je s druge strane Barcelona.

Pa nevjerojatno da neki igrači nikako ne mogu mentalno biti na razini koja je potrebna za Barcelonu.

Ramos, Alonso, Ronaldo.

3 ključna igrača u svakom derbiju zakažu ili imaju neku krucijalnu grešku. A to su igrači koji bi trebali nositi Real do pobjede.

Rješenje? Za tako nešto ipak nisam stručnjak. Mogu samo nagađati pa tako mogu reći slijedeće: mentalno bi Realovi igrači trebali poraditi na tome pa kako god to smiješno zvučalo jer ovako mi se čini da imaju kompleks.

Isto tako se slažemo kod sebičnosti. Nikako mi nije jasno zašto su neki igrači toliko sebični kad često puta mogu napraviti nešto što će bolje pridonijeti ekipi ( vidi Ronaldovu šansu, mogo je bez po muke servirati di Maria-i na tacnu ).

To su sitnice koje često odlučuju utakmice.

Znam da je Ramos dugoročno gledajući stoper a ne bek, to svi znamo. No u ovoj tekmi bi bilo bolje da je igrao beka. Pa kad imaš toga Varane-a stavi ga u igru nek igra jer je strašan potencijal. A onda je Coentrao-a mogao staviti na veznog koji bi sigurno bolje pratio taj tempo od Khedire kasnije. Ne usuđujem se pomisliti da izvadi Alonsa....

Diarra je igrač koji protiv Barcelone odigra kao pravi majstor. Izgleda glupo ali tako mislim. Opet je odigrao vrhunsku utakmicu.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 dec 2011, 19:24

Stvarno ne zelim da vas provociram ali ovo je nase razmisljanje iz drugacijeg ugla a ne samo Realovog. Pa malo skontajte jel grijesimo.....

Moj brat tokom tekme kaze ....
pa ovi (Real) uopste ne sutaju na gol - pa kako misle pobijediti ???

Ja mu kazem i to je moj komentar te bezze postavke "velikog stratega"....

Nesmiju jer im se sve zasniva na Ronaldovim slobodnjacima. Zar ne vidis da je jedini cilj setanja i padovima pred sesnaestercom Barse - iznudzivanje slobodnjaka. Zato ne smiju da sutaju. Treba svijetu dokazati velicinu "zlatne kopacke" - Ronalda. Traba da ga zavuce iz slobodnjaka Barsi i to je ono na sto idu. Uopste ni Real nije bitan. Eh sad sto je to greska - to je do njih.... Sve se svodi na CR7, a ovaj je mentalna kukavica i nigdje ih.........

p.s. niko nije veci od tima u kojem igra ........
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 dec 2011, 21:31

Zeka je napisao/la:
madridist je napisao/la:pitao sam jel tata platio račune?
slika
Po kojoj osnovi ti mn vrijeđas,a evo vidim dole vrijedas jos i bparenu. Ti kao veliki navijac pa nemozes podnjet i to malo zezancije???
Izadji bolan malo napolje,popij nesto , opusti se.
konj bijele boje zekan,upravo zezancija,gori sam ja što polemišem sa djecom,
a bpiranha ,stojim iza onog danas,postovi su ti korisni i konstruktivni ko i sama pojava na forumu po mom mišljenju korisniji je čviljak na stražnjici,bez uvrede obojici
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 14 dec 2011, 21:51

bparena je napisao/la:Stvarno ne zelim da vas provociram ali ovo je nase razmisljanje iz drugacijeg ugla a ne samo Realovog. Pa malo skontajte jel grijesimo.....

Moj brat tokom tekme kaze ....
pa ovi (Real) uopste ne sutaju na gol - pa kako misle pobijediti ???

Ja mu kazem i to je moj komentar te bezze postavke "velikog stratega"....

Nesmiju jer im se sve zasniva na Ronaldovim slobodnjacima. Zar ne vidis da je jedini cilj setanja i padovima pred sesnaestercom Barse - iznudzivanje slobodnjaka. Zato ne smiju da sutaju. Treba svijetu dokazati velicinu "zlatne kopacke" - Ronalda. Traba da ga zavuce iz slobodnjaka Barsi i to je ono na sto idu. Uopste ni Real nije bitan. Eh sad sto je to greska - to je do njih.... Sve se svodi na CR7, a ovaj je mentalna kukavica i nigdje ih.........

p.s. niko nije veci od tima u kojem igra ........
Ma ja ba. Ti si genijalac.

Oj Boze dragi, s kim ja ovaj kisik dijelim...

Znaci u subotu protiv Seville u deset na TV1.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2011, 21:52

dje je ona junachina sto je pred derbi pozivala narod da stavi sve na bijelo

dal srče supicu u narodnoj kuhinji imaret
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 14 dec 2011, 22:22

@Effenberg
Nisi jedini koji misli da je Ozil dobro odigrao El Clasico. Ozil ima jaku psihu, prvo poluvrijeme je bio medju najboljima i meni je takodjer neshvatljivo zasto ga je izbacio Mou a Di Mariu npr ostavio u igri. Ozil je odlican i ove sezone, malo slabiji nego prosle ali podici ce on svoju formu za kratko vrijeme. Prava 10-ka Reala, igrac kojeg na toj poziciji nakon ZIdanea nisu dobrog imali i mislim da ce on dugo dugo godina ostati u Madridu jer zaista vrijedi. Ne zaboravimo da su mu tek 23 godine ;)
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 14 dec 2011, 22:49

Znaci u subotu protiv Seville u deset na TV1.
Joj fakat :( termina.

btw. sta se ovi stalni gosti tj. simpatizeri Barcelone ganjaju, ko da se medenjaci dzaba dijele ovdje :mrgreen:
“You talkin’ to me?”

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 14 dec 2011, 23:43

Raul7 je napisao/la:@Effenberg
Nisi jedini koji misli da je Ozil dobro odigrao El Clasico. Ozil ima jaku psihu, prvo poluvrijeme je bio medju najboljima i meni je takodjer neshvatljivo zasto ga je izbacio Mou a Di Mariu npr ostavio u igri. Ozil je odlican i ove sezone, malo slabiji nego prosle ali podici ce on svoju formu za kratko vrijeme. Prava 10-ka Reala, igrac kojeg na toj poziciji nakon ZIdanea nisu dobrog imali i mislim da ce on dugo dugo godina ostati u Madridu jer zaista vrijedi. Ne zaboravimo da su mu tek 23 godine ;)
ma sta je on to dobro uradio u classiku :roll: ne samo u ovome, nego u zadnjih 8..osim onog jednog gola.. najbolji playmaker reala a da ne proturi jednu loptu kako treba u 8 tekmi :roll: ne znam, po meni je on igrac koji nece nikad odluciti neku tekmu, npr. sjeti se sta je kaka radio u milanu, svaku tekmu je on odlucivao, pa donio im je titulu lp.. uglavnom, po meni, kaka bi puno vise doprinjeo ofanzivno protiv barce od ozila.. ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 14 dec 2011, 23:51

Scof1eld je napisao/la:
ma sta je on to dobro uradio u classiku :roll: ne samo u ovome, nego u zadnjih 8..osim onog jednog gola.. najbolji playmaker reala a da ne proturi jednu loptu kako treba u 8 tekmi :roll: ne znam, po meni je on igrac koji nece nikad odluciti neku tekmu, npr. sjeti se sta je kaka radio u milanu, svaku tekmu je on odlucivao, pa donio im je titulu lp.. uglavnom, po meni, kaka bi puno vise doprinjeo ofanzivno protiv barce od ozila.. ;)
Pa bio je dobar dok su svi bili dobri.Ne mozes ni ti reci da su xavi,messi ili iniesta bili nesto pretjerano dobri u prvih pola sata igre.Kad je krenila inicijativa barce svi su bili losi(msm igraci reala).Kad vidis da alonso pogresno dodaje igracu koji je 10 m udaljen od njega sve ti je jasno.
Stvar psihe,da je real imao kontrolu tokom cijele utakmice i siguran rezultat vidio bi ti onda majstorija od ozila ili bilo koga drugog.Jednostavno igraci su tada opusteniji i igraju bolje.A ozil je svoje kvalitete pokazao prosle sezone.Sad je u maloj krizi,al to ce sigurno ubrzo proci.
Sretno zmajevi!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 dec 2011, 01:54

madridist je napisao/la:
Zeka je napisao/la:
madridist je napisao/la:pitao sam jel tata platio račune?
slika
Po kojoj osnovi ti mn vrijeđas,a evo vidim dole vrijedas jos i bparenu. Ti kao veliki navijac pa nemozes podnjet i to malo zezancije???
Izadji bolan malo napolje,popij nesto , opusti se.
konj bijele boje zekan,upravo zezancija,gori sam ja što polemišem sa djecom,
a bpiranha ,stojim iza onog danas,postovi su ti korisni i konstruktivni ko i sama pojava na forumu po mom mišljenju korisniji je čviljak na stražnjici,bez uvrede obojici
Moja pojava na forumu ne zavisi od tebe i tvojih kriterija kojem su moderatori dozvolili da ljude na forumu povezujes sa konjima i cviljcima na tebi guzico od covjeka. Ne znam sta je to toliko tesko tebi palo pa nas tako nazivas. Mozda ne navijamo za isti klub, mozda vas i zezamo pocesto, al daj malo kulture i obraza pa da ne nazivas ljude tako nakaradno. Ja sam nedavno samo postavio jednu sliku sto luta po facebooku pa sam dobio ban nekoliko dana, a tebi se izgleda i bez opomene svasta dozvoljava....

p.s. moji postovi su najcesce samo zayebancija a mislis li ti da od tvojih uvreda neko ima koristi ??? :oops:
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 15 dec 2011, 01:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 dec 2011, 01:58

MARCELO je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la:
Pa bio je dobar dok su svi bili dobri.Ne mozes ni ti reci da su xavi,messi ili iniesta bili nesto pretjerano dobri u prvih pola sata igre.Kad je krenila inicijativa barce svi su bili losi(msm igraci reala).Kad vidis da alonso pogresno dodaje igracu koji je 10 m udaljen od njega sve ti je jasno.
Stvar psihe,da je real imao kontrolu tokom cijele utakmice i siguran rezultat vidio bi ti onda majstorija od ozila ili bilo koga drugog.Jednostavno igraci su tada opusteniji i igraju bolje.A ozil je svoje kvalitete pokazao prosle sezone.Sad je u maloj krizi,al to ce sigurno ubrzo proci.
Ozil je bio "jaci" od Kake u ovom zadnjem klasiku i ne bi mi jasno sto ga izvadi. Nekako kako je Ozil napustio teren Inijesta je "proradio" skroz naskroz. Mozda ima istine da vam je Ozil trenutno jaci.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 15 dec 2011, 11:36

Ronaldo se iskupio za losu partiju u Clasicu pogotkom u kupu protiv nizeligasa :)

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 15 dec 2011, 13:13

L_blancos je napisao/la:Ronaldo se iskupio za losu partiju u Clasicu pogotkom u kupu protiv nizeligasa :)
Ma inat je ono čovjek.. Morat će se iskupit za sve kritike na račun loših igara protiv Barcelone :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Sintagma
Kontakt:

Post Postao/la Sintagma » 15 dec 2011, 22:59

Nisam gledao utakmicu i bas mi je zao zbog toga.
abd sevilja u subotu i opet celo
"Here comes Davie"

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 dec 2011, 23:06

Mali je plakao kad je Real Madrid igrao protiv Dinama... ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 23:08

anonymousHD je napisao/la:Mali je plakao kad je Real Madrid igrao protiv Dinama... ;)
Boze anonymousHD :lol: :lol:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 dec 2011, 23:47

adriano_leite je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Mali je plakao kad je Real Madrid igrao protiv Dinama... ;)
Boze anonymousHD :lol: :lol:
?

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 16 dec 2011, 00:44

Scof1eld je napisao/la:
Alcatraz je napisao/la:
Sta reci koju posluku porati ?? :D
presao je jednog od najboljih defanzivnih igraca u svijetu :roll:
Ovo je dokaz da je Ronaldo bolji igrac od Messija ! :lol:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 16 dec 2011, 02:18

slika

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 dec 2011, 12:46

slika
barem smo sigurni da će ftv ili bht prenosit Madrid(zbog Rahimića)
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 16 dec 2011, 12:47, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.