Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 dec 2011, 19:54

lažeš!

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 12 dec 2011, 22:11

De ba ljudi uozbiljite se :mrgreen: Skinem hebene drajvere za graficku i instaliram i restartujem i onda ne mogu da upalim kompjuter, dodje do onog logo-a od XP-a i tu zapadne i gotovo, drajveri su sigurno pravi za moju graficku jer ih je automatski pronaslo a i ja sam cak otvarao komp. i vadio graficku i na njoj nasao neke brojeve ukucao na google i opet mi pronaslo tu graficku koja i jeste. Imao sam windows sedam i skidao drajvere za nju i isti djavo, sad instalirao XP i skinuo za Xp i opet isto. :x
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 dec 2011, 01:22

Treba mi pomoc oko pravljenja wifi mreze. Modem je kablovski Thomson TCM 420 (tx-tv provider)
slika

Koji wifi router uzeti i kako to povezati sve?Cijena naravno sto manja to bolja. Moze prijedlog iz http://ingel.ba/ingelshop/index.php , http://www.genelec.ba/ ili http://www.****/
Prva varijanta: PC bi se spajao zicanim putem dok bi laptop i smartphone spajali bezicnim.
Druga varijanta: laptop i smartphone bezicno .
Dakle trebaju mi dva rutera :o
Sto se tice jacine antene,mislim da bi sve prosle jer je povrsina 85m2 (60m2) i nema sprata :D

Prije par godina sam koristio adsl i sam si "uz muku sve napravio",danas sam totalno OUT iz mreznog podrucja.

Moze i na PP pomoc da ne naspamujemo temu :lol: :lol:
RIP SALE VILENJAK

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 dec 2011, 01:32

adnan_nanda je napisao/la:De ba ljudi uozbiljite se :mrgreen: Skinem hebene drajvere za graficku i instaliram i restartujem i onda ne mogu da upalim kompjuter, dodje do onog logo-a od XP-a i tu zapadne i gotovo, drajveri su sigurno pravi za moju graficku jer ih je automatski pronaslo a i ja sam cak otvarao komp. i vadio graficku i na njoj nasao neke brojeve ukucao na google i opet mi pronaslo tu graficku koja i jeste. Imao sam windows sedam i skidao drajvere za nju i isti djavo, sad instalirao XP i skinuo za Xp i opet isto. :x
jeli se problem počeo dešavati od kad si instalirao taj novi drajver za grafu? ako je to slučaj uradi sljedeće.
prvo instaliraj program driver sweeper http://hrdownload.com/download-driver-sweeper-1371.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zatim resetuj pc i pritišći f8 ili ctrl da dobiješ safe mode. dobit ćeš onda izbornik, odaberi safe mode. iz safe moda pokreni driver sweeper i odaberi ati/nvidia (zavisno od grafe koja je jel)+display i clean files. nakon toga resetuj pc i skini druge drajvere. da budeš siguran u dobar izbor daj sa aidom 64 očitaj tačan model grafe pa ću ti ja naći zadnji i oficijelni drajver da ti se to više ne dešava.

@RKO uzmi najjeftiniji tplink wrg 340g tako nešto. imam ga ja platio ga 50-ak KM i radi ko doksa. stvar nije komplikovana. e sad zavisno od konekcije koju tvoj provajder traži da li ti treba username i pass ili automatski imaš net čim spojiš modem? uglavnom kabel koji ti je dosd iz modema išao u pc spojiš u router u wan priključak dok pc povežeš sa 1-5 portom, bilo koji. wlan tj wireless samo zaštitiš i lako ćeš se kačiti bilo sa laptopom ili mobitelom u cijeloj kući, taman da ti su router i lapaš na različitim spratovima. kad to sve pospojiš i odgovoriš mi na gore pitanje onda ćemo dalje o zaštiti wlana itd. i ne kontam šta će ti 2 routera?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 dec 2011, 01:49

baresi#6 je napisao/la:
adnan_nanda je napisao/la:De ba ljudi uozbiljite se :mrgreen: Skinem hebene drajvere za graficku i instaliram i restartujem i onda ne mogu da upalim kompjuter, dodje do onog logo-a od XP-a i tu zapadne i gotovo, drajveri su sigurno pravi za moju graficku jer ih je automatski pronaslo a i ja sam cak otvarao komp. i vadio graficku i na njoj nasao neke brojeve ukucao na google i opet mi pronaslo tu graficku koja i jeste. Imao sam windows sedam i skidao drajvere za nju i isti djavo, sad instalirao XP i skinuo za Xp i opet isto. :x
jeli se problem počeo dešavati od kad si instalirao taj novi drajver za grafu? ako je to slučaj uradi sljedeće.
prvo instaliraj program driver sweeper http://hrdownload.com/download-driver-sweeper-1371.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zatim resetuj pc i pritišći f8 ili ctrl da dobiješ safe mode. dobit ćeš onda izbornik, odaberi safe mode. iz safe moda pokreni driver sweeper i odaberi ati/nvidia (zavisno od grafe koja je jel)+display i clean files. nakon toga resetuj pc i skini druge drajvere. da budeš siguran u dobar izbor daj sa aidom 64 očitaj tačan model grafe pa ću ti ja naći zadnji i oficijelni drajver da ti se to više ne dešava.

@RKO uzmi najjeftiniji tplink wrg 340g tako nešto. imam ga ja platio ga 50-ak KM i radi ko doksa. stvar nije komplikovana. e sad zavisno od konekcije koju tvoj provajder traži da li ti treba username i pass ili automatski imaš net čim spojiš modem? uglavnom kabel koji ti je dosd iz modema išao u pc spojiš u router u wan priključak dok pc povežeš sa 1-5 portom, bilo koji. wlan tj wireless samo zaštitiš i lako ćeš se kačiti bilo sa laptopom ili mobitelom u cijeloj kući, taman da ti su router i lapaš na različitim spratovima. kad to sve pospojiš i odgovoriš mi na gore pitanje onda ćemo dalje o zaštiti wlana itd. i ne kontam šta će ti 2 routera?
Automatska je konekcija nema usera i pass.
Dva rutera za dvije razlicite lokacije ;)
Ma citao sam nesto pa se jos vise zbunio,access point...blabla. Da bi koristo wifi mora raditi PC koji je spojen kablom.....blabla. Ovu su stari ruteri.....
Uglavnom jel postoji razliak izmedju rutera za adsl i cabel internet? Znam da postoje oni 2 u 1 gdje imas i modem u ruteru.

Jel ovo taj sto ti imas?http://ingel.ba/ingelshop/product.php?id_product=945
RIP SALE VILENJAK

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 dec 2011, 02:16

da, to je taj wlan router koji ja imam i super radi. pazi sad razluči modem bilo kablovski ili za adsl i router. to su različiti pojmovi iako telekom nudi i routere koji rade kao modem a imaju i wireless. tebi znači treba ovaj router, pošto ti ne treba username i pass mislim da samo trebaš pospojiti kablove kako sam ti rekao i sve ostaviti na automatski tj. da router dodjeljuje automatske ip adrese i trebalo bi sve da fercera. da bi koristio wifi sa ovim routerom ne treba ti biti pc upaljen jer pc je samo još jedan klijent da tako kažem kao i taj laptop ili mobitel s kojim se kašiš na wireless. znači da ne komplikujemo uzmi ovaj router iz ingela, nije skup a super radi. onda samo još zaštitiš wireless sa enkripcijom bubneš pass neki i to je to.

e sad mi još reci taj drugi ruter je za drugi stan/kuću ili?

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 dec 2011, 02:54

baresi#6 je napisao/la:da, to je taj wlan router koji ja imam i super radi. pazi sad razluči modem bilo kablovski ili za adsl i router. to su različiti pojmovi iako telekom nudi i routere koji rade kao modem a imaju i wireless. tebi znači treba ovaj router, pošto ti ne treba username i pass mislim da samo trebaš pospojiti kablove kako sam ti rekao i sve ostaviti na automatski tj. da router dodjeljuje automatske ip adrese i trebalo bi sve da fercera. da bi koristio wifi sa ovim routerom ne treba ti biti pc upaljen jer pc je samo još jedan klijent da tako kažem kao i taj laptop ili mobitel s kojim se kašiš na wireless. znači da ne komplikujemo uzmi ovaj router iz ingela, nije skup a super radi. onda samo još zaštitiš wireless sa enkripcijom bubneš pass neki i to je to.

e sad mi još reci taj drugi ruter je za drugi stan/kuću ili?

OK,znam sta je modem sta router ;) ;) Malo sam i ja nesto konstatovo vise nego te pitao :lol:
Znaci samo spojim,udjem u router tamo stavim WAP,password i to je to.
Trebam li podesavat sta jacinu signala routera ili nesto? Nije velik prostor jedan je 85m2 drugi 60m2.
Prejednostavno mi djeluje ovaj setting (prije par godine kad sam imao adsl sam se izhebao ziv dok sam sve napravio...D link router je bio u pitanju).
Ako je brzina neta 4mbs koliko se otprilkike gubi sa wifi?

PS: drugi router za drugi stan
RIP SALE VILENJAK

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 14 dec 2011, 02:59

RKO,

kod mene ista brzina (HS-ov paket), imam wirelles a šifru mi zna bruka raje u zgradi. Meni normala, gledam filmove, youtube ok, ništa ne šteka. Nisam stručnjak u tome, ali meni je sasvim ok.

Ja sam riješio svoj proble tako što sam spojio ruter i modem po onom normanom postupku, instalirao SMAC program i tako klonirao mac adresu (to je problem kod hs-a, pa sam morao klonirati). Kasnije sve jednostavno. Baresi mi je još objašnjavao kako da napravim
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 dec 2011, 03:17

insider je napisao/la:RKO,

kod mene ista brzina (HS-ov paket), imam wirelles a šifru mi zna bruka raje u zgradi. Meni normala, gledam filmove, youtube ok, ništa ne šteka. Nisam stručnjak u tome, ali meni je sasvim ok.

Ja sam riješio svoj proble tako što sam spojio ruter i modem po onom normanom postupku, instalirao SMAC program i tako klonirao mac adresu (to je problem kod hs-a, pa sam morao klonirati). Kasnije sve jednostavno. Baresi mi je još objašnjavao kako da napravim

Kakav je problem sa HS? Nadam se da TXTV nema taj problem :lol:
Meni je bitna brzina jer igram MMORPG :? A kod nas u BiH nisu neke ogromne brzine,tako da mi je bitan svaki kbs :D
RIP SALE VILENJAK

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 14 dec 2011, 03:20

@rko

koji momrpg igras

jel WOW

ako igras WOW na moletenu vidimo se tamo he he
Thomas Müller - Fußballgott

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 14 dec 2011, 03:23

don_burza je napisao/la:@rko

koji momrpg igras

jel WOW

ako igras WOW na moletenu vidimo se tamo he he
Igram LOTRO
RIP SALE VILENJAK

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 14 dec 2011, 16:28

Ovako imam laptop Compaq Presario CQ56,i puk'o mi je "displej"...znaci gdje je "napuknuta linije" tu je sve crno..
Ako neko na gdje se to moze popravit u Sarajvu i koliko kosta popravka msm zamjena ekrana?

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 14 dec 2011, 17:07

baresi#6 je napisao/la:
Sad trenutno nemam nikakvog drajvera, grafička je "nvidia GeForce 8400 gs". Drajvere sam skidao sa http://www.geforce.com" onclick="window.open(this.href);return false;, znači odem na auto detect i pronadje mi tu graficku i skinem najnovije drajvere koje mi ponudi i opet nece, kad instaliram pise da nisu kompatibilni sa mojom grafickom, išao sam i sa update i opet mi pronadje iste drajvere(bar mislim da su isti jer imaju isto Mb.) al' opet ništa. Nabavio sam i neki program "Driver pack solution" i on automatski pronadje drajvere za moj komp, i tako sam instalirao zvucnu ali drajveri za graficku opet nisu uredu. Čak sam i sa stranice od kompjutera "Medion" našao drajvere, mada tu ima više vrsta i skinuo sam dvije vrste al' ni jedna nije dobra. Milion vrsta drajvera ima za jednu grafičku, pa ko će naći prave hebo ih ja. :D

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 14 dec 2011, 17:21

alacious je napisao/la:Ovako imam laptop Compaq Presario CQ56,i puk'o mi je "displej"...znaci gdje je "napuknuta linije" tu je sve crno..
Ako neko na gdje se to moze popravit u Sarajvu i koliko kosta popravka msm zamjena ekrana?
Ja imam Compaq Presario CQ61 ili 62, nisam siguran. Ugl, negdje u Nedzaricima kod studentskih domova ti je ovlašteni servis za moj laptop, znači, sigurno i za tvoj. Servis je vjerovatno skuplji do onih običnih po gradu, ali ako bude bila potrebna kakva zamjena dijelova, sigurno će imati adekvatne.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 14 dec 2011, 17:26

the scouser je napisao/la:
alacious je napisao/la:Ovako imam laptop Compaq Presario CQ56,i puk'o mi je "displej"...znaci gdje je "napuknuta linije" tu je sve crno..
Ja imam Compaq Presario CQ61 ili 62, nisam siguran. Ugl, negdje u Nedzaricima kod studentskih domova ti je ovlašteni servis za moj laptop, znači, sigurno i za tvoj. Servis je vjerovatno skuplji do onih običnih po gradu, ali ako bude bila potrebna kakva zamjena dijelova, sigurno će imati adekvatne.

Hvala ti puno ;)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 dec 2011, 20:25

RKO je napisao/la:
OK,znam sta je modem sta router ;) ;) Malo sam i ja nesto konstatovo vise nego te pitao :lol:
Znaci samo spojim,udjem u router tamo stavim WAP,password i to je to.
Trebam li podesavat sta jacinu signala routera ili nesto? Nije velik prostor jedan je 85m2 drugi 60m2.
Prejednostavno mi djeluje ovaj setting (prije par godine kad sam imao adsl sam se izhebao ziv dok sam sve napravio...D link router je bio u pitanju).
Ako je brzina neta 4mbs koliko se otprilkike gubi sa wifi?

PS: drugi router za drugi stan
za wireless ništa ne štimaš, samo zaštitu da se komšo ne kači i to je to. ja imam signal u cijeloj kući, i kad izađem napolje ispred kuće do komšije hvata se signal i brzina je ok. ako je signal dobar ne gubiš ništa na brzini. ovo što je @Insajder govorio moguće da i to tvoj provajder ima tj mac zaštita ali i to se da riješiti, dovoljno je da sve pospojiš kako sam rekao nazoveš službu za korisnike i kažeš da ti resetuju i očitaju novi mac od routera i to je to ali mislim da to nije slučaj pošto to samo hs internet ima.
adnan_nanda je napisao/la: Sad trenutno nemam nikakvog drajvera, grafička je "nvidia GeForce 8400 gs". Drajvere sam skidao sa http://www.geforce.com" onclick="window.open(this.href);return false;, znači odem na auto detect i pronadje mi tu graficku i skinem najnovije drajvere koje mi ponudi i opet nece, kad instaliram pise da nisu kompatibilni sa mojom grafickom, išao sam i sa update i opet mi pronadje iste drajvere(bar mislim da su isti jer imaju isto Mb.) al' opet ništa. Nabavio sam i neki program "Driver pack solution" i on automatski pronadje drajvere za moj komp, i tako sam instalirao zvucnu ali drajveri za graficku opet nisu uredu. Čak sam i sa stranice od kompjutera "Medion" našao drajvere, mada tu ima više vrsta i skinuo sam dvije vrste al' ni jedna nije dobra. Milion vrsta drajvera ima za jednu grafičku, pa ko će naći prave hebo ih ja. :D
pod uslovom da si odradio brisanje starog drajvera kako sam ti rekao (ako ti nije instaliralo drajver onda ne trebaš to raditi samo instaliraj drajver sa linka dole) evo ti drajver za grafu:

XP: http://www.nvidia.co.uk/object/winxp-28 ... er-uk.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Win7: http://www.nvidia.co.uk/object/win7-win ... er-uk.html" onclick="window.open(this.href);return false;

naravno nakon instalacije resetuj pc.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 dec 2011, 21:31

slika

eto na sredini slike samo stavi kvačicu na nvidia display i šicaj clean.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 14 dec 2011, 23:06

Našao sam druže, al' ne može nikako sve da ih očisti, ostane nekoliko i na njima stoji pola sata, a gore ide ona linija desno lijevo, a vidi se da bezze hoda :mrgreen: ne znam da li da pokušam instalirat ove što si mi postavio iako to nije sve očistilo. :? joj jesam ja komplikovan. :)

samojuve
Kontakt:

Post Postao/la samojuve » 14 dec 2011, 23:13

ljudi koristim laptop marka TOSHIBA,zanima me koja mi je tipka za slikanje na ekranu,ne mogu nikako da se snadjem molim vas

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 dec 2011, 18:15

trebalo bi i da tu bude
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, USB i 12 gostiju.