AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

BatigolASR
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la BatigolASR » 13 dec 2011, 14:14

AllAbout je napisao/la:
BatigolASR je napisao/la:Tko god misli da bi Bojan trebao igrat ispred Tottija, nije zdrav
totti je bivsi fudbaler..sad je samo ime i glavni u svlacionici..a sto se tice fudbala bojan moze pruziti vise
Totti sigurno uz izostanak ozljeda i spremu koju je imao krajem prosle sezone moze dat puno vise nego sto je Bojan dosad pokazao. Nisam gledao utakmicu jucer al sam cuo da je bio uz De Rossija najbolji igrac Rome jucer.

Totti još ima volje, znanja mu nikad nije nedostajalo i ima duh romaniste, za razliku od bojana, koji je bljesnuo dvaput u 15 utakmica. I Totti ne baca dres ;)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 dec 2011, 14:46

Totti je legenda Rome i nema sumnje da će uvijek imati prednost u odnosu na bilo koga drugog iz kluba. Ali, doista je teško povjerovati da taj starac igra i to u prvoj postavi. Nadasve, preuzima odgovornost za penale, slobodnjake i sve ostalo, a više nema tu snagu, koncentraciju, preciznost... U mnogočemu je oslabio, ali eto, još uvijek je tu u rosteru.

Imam osjećaj da bi Romu dobro krenulo da se Tottiju oda počast i prekomanduje ga se u, za početak recimo, nekog od direktora kluba.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 13 dec 2011, 14:49

BatigolASR je napisao/la:
AllAbout je napisao/la:
BatigolASR je napisao/la:Tko god misli da bi Bojan trebao igrat ispred Tottija, nije zdrav
totti je bivsi fudbaler..sad je samo ime i glavni u svlacionici..a sto se tice fudbala bojan moze pruziti vise
Totti sigurno uz izostanak ozljeda i spremu koju je imao krajem prosle sezone moze dat puno vise nego sto je Bojan dosad pokazao. Nisam gledao utakmicu jucer al sam cuo da je bio uz De Rossija najbolji igrac Rome jucer.

Totti još ima volje, znanja mu nikad nije nedostajalo i ima duh romaniste, za razliku od bojana, koji je bljesnuo dvaput u 15 utakmica. I Totti ne baca dres ;)
ma ko je igrao najbolje..promasio je penal i upropastio par super sansi svojim slow motieon driblingom, nije imao ni jednom snage da potrci nazad kada izgubi loptu na sto je i osvaldo negodovao..preuzimao je sve faule kornere od kojih ni jedan nije izveo kako treba..izgubio bezbroj lopti..itd..itd
Unica grande amore

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 13 dec 2011, 15:05

ma ko je igrao najbolje..promasio je penal i upropastio par super sansi svojim slow motieon driblingom, nije imao ni jednom snage da potrci nazad kada izgubi loptu na sto je i osvaldo negodovao..preuzimao je sve faule kornere od kojih ni jedan nije izveo kako treba..izgubio bezbroj lopti..itd..itd
haha koje lupanje gluposti.. Totti je jucer bio jedan od najboljih na terenu, penal se moze desiti svakome da fuli, a treba dodati i da je na drugoj strani stajao veliki Buffon koji je jedan od najboljih golmana jos uvijek.. ja ne vidjoh da je Osvaldo ista negodovao, ali eto..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 dec 2011, 16:07

daj ba covjece, totti je u nekih 60ak minuta igre bio jedan od najpokretljivijih igraca rome: ganjao veznjake juventusa, vrsio pritisak na odbranu, razigravao saigrace (naravno, kao i svaki put pocastio je publiku sa par dodavanja petom), takodje borbenosti i strasti mu svakako nije nedostajalo (sjetite se samo onog uklizavanja i spasavanje gotovo izgubljene lopte). jednostavno, ocekivati nesto vise od 35godisnjaka koji ionako ne igra vec duzi dio sezone nije realno i na LE-u je bilo da ga vadi iz igre jer i mladji od njega su 'pocrkali' (pjanic sam izmjenu trazio).

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 13 dec 2011, 17:06

totti je prdno u fenjer jos krajem predprosle sezone.
proslu je igrao katastrofalno, i da nije bilo penala, i njegovog starog druga montelle (koji je btw prilagodio formaciju i taktiku kapitenu) vjerovatno bi zavrsio sezonu sa 2-3 gola na kontu.
sinoc je direkti krivac sto roma nije pobijedila. onako sutati penal protiv najboljeg golmana na svijetu je za svaku osudu. a onda i reakcija kod one 100% sanse, u maniru igraca bh premier lige. na stranu sto je imo par atraktivnih poteza, i proigravanja petom ,koje se mozda pikaju u humanitarnim utakmicama tipa zidane i prijatelji, a na nivou tih susreta je i njegova fizicka sprema.
on jest legenda i najbolji igrac svih vremena, ali nijedan igrac ne smije biti iznad kluba, makar se on zvao i titto

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 13 dec 2011, 17:20

kakve se ovdje gluposti pisu, pa Totti je sinoc bio medju najboljima na terenu, koliko je samo lopti presjekao u prvom poluvremenu, a s obzirom da ga povrede nikako ne zaobilaze, normalno je da nema snage za svih 90 istim tempom! Price da je za penziju su suvisne, treba ga drzati jos 2 sezone, uz njega ostali mogu dosta nauciti i sazrijeti

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 13 dec 2011, 17:53

ocito ja i neki ovdje nismo gledali istu tekmu...ljudi/djeco pustite se subjektivnosti..isto kao sto je raulu dosao kraj u realu tako je i penzioneru tottiju u romi..ali eto svakako ce ovaj covjek ove sezone biti vise van zbog povreda..ja sam samo objektivan posmatrac za razliku od fanova koji bi mu ljubili kopacke za autogram i to na osnovu nekadasnjih uspjeha..budimo realni totti je samo legenda kluba, ali u fudbalu je samo nesto vise od prosjeka..ciao
Unica grande amore

BatigolASR
Kontakt:

Post Postao/la BatigolASR » 13 dec 2011, 22:21

Sta ja imam pricat s tobom kad zakljucujes na osnovu vjerojatno jedine utakmice Rome koju si pogledao u zadnje 2 godine, i to krivo.

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 13 dec 2011, 22:22

AllAbout je napisao/la:ocito ja i neki ovdje nismo gledali istu tekmu...ljudi/djeco pustite se subjektivnosti..isto kao sto je raulu dosao kraj u realu tako je i penzioneru tottiju u romi..ali eto svakako ce ovaj covjek ove sezone biti vise van zbog povreda..ja sam samo objektivan posmatrac za razliku od fanova koji bi mu ljubili kopacke za autogram i to na osnovu nekadasnjih uspjeha..budimo realni totti je samo legenda kluba, ali u fudbalu je samo nesto vise od prosjeka..ciao
ne mozes porediti 'sudbinu' tottija i raula, real je zadnjih 10 godina (pocevsi od ere galacticosa) iskljucivo preduzece i masina za stvaranje profita, a upravo zbog toga je raul i odbacen (znali su da ce samo od prodaje dresova neke mlade zvijezde zaraditi vise nego na raulu), a u schalkeu pokazuje da je mogao jos mnogo toga dati realu, dok sa druge strane totti je zadnjih 10 godina odbijao dvostruko vece ugovore klubova sa kojima bi sigurno postao prvak evrope (real, barsa, manchester), da bi ostao u svom maticnom klubu sa kojim je uspio osvojiti samo jednu vazniju titulu (2001) i upravo zbog toga zasluzuje da igra i dalje i prelijep je osjecaj gledati ga kako gine u 35. godini i prilagodjava se taktici enriquea da bi bio u prvih 11. Zbog svega toga zasluzuje mjesto u timu i ne treba ga odbaciti, a ja sam siguran da i pored godina, ukoliko ga zaobidju povrede, moze u narednih par godina odigrati na vrhunskom nivou, onako kako samo on to zna.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 13 dec 2011, 22:32

BatigolASR je napisao/la:Sta ja imam pricat s tobom kad zakljucujes na osnovu vjerojatno jedine utakmice Rome koju si pogledao u zadnje 2 godine, i to krivo.
pogledao sam dovoljno tekmi da procjenim nesto..izmedju ostalog sve ove sezone,,pitanje je u sta ti gledas fanice totijeva
Unica grande amore

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 13 dec 2011, 22:34

asr_pd je napisao/la:
AllAbout je napisao/la:ocito ja i neki ovdje nismo gledali istu tekmu...ljudi/djeco pustite se subjektivnosti..isto kao sto je raulu dosao kraj u realu tako je i penzioneru tottiju u romi..ali eto svakako ce ovaj covjek ove sezone biti vise van zbog povreda..ja sam samo objektivan posmatrac za razliku od fanova koji bi mu ljubili kopacke za autogram i to na osnovu nekadasnjih uspjeha..budimo realni totti je samo legenda kluba, ali u fudbalu je samo nesto vise od prosjeka..ciao
ne mozes porediti 'sudbinu' tottija i raula, real je zadnjih 10 godina (pocevsi od ere galacticosa) iskljucivo preduzece i masina za stvaranje profita, a upravo zbog toga je raul i odbacen (znali su da ce samo od prodaje dresova neke mlade zvijezde zaraditi vise nego na raulu), a u schalkeu pokazuje da je mogao jos mnogo toga dati realu, dok sa druge strane totti je zadnjih 10 godina odbijao dvostruko vece ugovore klubova sa kojima bi sigurno postao prvak evrope (real, barsa, manchester), da bi ostao u svom maticnom klubu sa kojim je uspio osvojiti samo jednu vazniju titulu (2001) i upravo zbog toga zasluzuje da igra i dalje i prelijep je osjecaj gledati ga kako gine u 35. godini i prilagodjava se taktici enriquea da bi bio u prvih 11. Zbog svega toga zasluzuje mjesto u timu i ne treba ga odbaciti, a ja sam siguran da i pored godina, ukoliko ga zaobidju povrede, moze u narednih par godina odigrati na vrhunskom nivou, onako kako samo on to zna.
ne kontas moj stav..a on glasi:roma mora dalje, roma mora napredovati, totti nije napredovanje, totti je nazadovanje...legenda jest, autroritet jeste, ali fudbaler je ex
Unica grande amore

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 14 dec 2011, 01:48

Totti za romu i navijace nikada nece biti fudbaler EX.

Skoro je izjavio,malo kroz salu u razgovoru sa navijacima da ima namjeru da igra jos 5 god.do svoje 40-e godine.

slika
JEDAN JEDINI

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 14 dec 2011, 02:25

Google je napisao/la:Totti za romu i navijace nikada nece biti fudbaler EX.

Skoro je izjavio,malo kroz salu u razgovoru sa navijacima da ima namjeru da igra jos 5 god.do svoje 40-e godine.

slika
JEDAN JEDINI
I ja sam tako razmišljao, a kad su otišli djedovi iz Milana shvatio sam koliko se dobroga napravilo. Igrač prije ili kasnije morao okončati karijeru, a ovo izgleda da Totti, iako ne može, igra samo jer je ikona. Dajte priliku mladima, novim naraštajima, koji će godinama dobiti status "rimskog Boga".
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 dec 2011, 06:21

covjek je ove sezone odigrao samo 7 utakmica , od toga polovinu je ulazio u zadnjih 20ak minuta igre :arrow:
sta treba da se desi, da ga posaljemo u monchengladbach da bi vi bili zadovoljni.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 dec 2011, 12:39

Evil Genius II je napisao/la:covjek je ove sezone odigrao samo 7 utakmica , od toga polovinu je ulazio u zadnjih 20ak minuta igre :arrow:
sta treba da se desi, da ga posaljemo u monchengladbach da bi vi bili zadovoljni.

Ne treba da se desi nista, ako mene pitas.
Dok je Totti na terenu, svaki top klub ima mismatch protiv Rome, kao sto su imali recimo protiv Milana sa Maldinijem i Favallijem pozadi ili sada protiv Intera kad su tu Lucio-Samuel-Chivu-Maicon-Zanetti-Stankovic u ekipi u istom trenutku na terenu. Nedostatak brzine i sklonost povredama, kao i usporavanje celokupne igre ekipe.
Jedno su emocije, a nesto drugo je realni kvalitet. Totti vise nema kvalitet da vodi Romu koja bi da se vrati na vrh Calcia, kao sto Del Piero vise nema kvalitet da vodi Juventus. Razlika je samo u 3-4 miliona evra plate, kojih je Del Piero bio spreman da se odrekne, a Totti nije. ;)

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 14 dec 2011, 14:11

Evil Genius II je napisao/la:covjek je ove sezone odigrao samo 7 utakmica , od toga polovinu je ulazio u zadnjih 20ak minuta igre :arrow:
niko to nije rekao..on treba da ostane u klubu zauvijek, a vjerovatno ce ostat na nekoj funkciji...ali ako treba da sjedi malo na klupi neka sjedi..narocito ako u januaru dodje jos kvalitete
Unica grande amore

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 dec 2011, 14:53

Sve sto valja u ekipi ROme to Totti zakoci i zaustavi.
Tako recimo potencijal u prekidima oduzima Miralemu a preuzima na sebe a nema snage dobaciti do gola.
Usporava napade, previse solira a to nije ona igra koju ROma gaji tacnije LE.

OStanak Enriquea je nesto sto ne neophodno,on gradi tim koji ce igrati fantastican fudbal.Odigraju i sada u pojedinim momentima medjutim potrebno je vremena a to bi trebali znati svi moguci poznavaoci fudbala.
Roma ima veliki potencijal i uz par novih igraca koji bi odgovarali tom sistemu sa brzim portokom lopte mogli bi napraviti velike stvari.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 dec 2011, 15:06

Roma zeli Bastosa : http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 60476.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 14 dec 2011, 15:11

Manuel je napisao/la:Roma zeli Bastosa : http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 60476.html" onclick="window.open(this.href);return false;
to nije lose iako bi onda vjerovatno igrao lamela desno, bastos lijevo osvaldo spic..nije los bastos..eksplozivan, brz sa dobrim centarsutem
Unica grande amore

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.