Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

motty
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la motty » 13 dec 2011, 01:49

Goldy je napisao/la:
ceze je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la: Kakav :o provokatorski post.
Nego, vidjesmo taj pecat Mancinia, meni ovaj City ne izgleda uopste uvjerljivo.
Fkt neuvjerljiv zadnjih par tekmi, ni protiv Bayerna B nije bio nesto aman.
ma njegov pecat je to sto je okupio sve ove igrace na jednom mjestu nagovorio vlasnike da otvore kesu ispregovarao transfere privukao igrace...i tako to...ne moze to svako...malo ko to moze...sad kakvi ce rezultati biti videcemo...mozda ce uzeti sve trofeje mozda nece ni jedan...kao sto bi on rekao 'futbol is veri strendz' ...kakogod City je sa njim postao faca-svetska popularnost- i usao u veliku cetvorku..to je vec veliki uspeh...ne treba pozurivati...velike ekipe se stvaraju zajednickim igranjem godinama a ne kupovinom...kupovinom se moze steci popularnost i slicno...a ne igra i ekipa...ali eto dosad je city cak imao i lepu i efikasnu igru i malo su golova primali-znaci zna on i voditi ekipe....a sad cemo ih videti kako porazi deluju na njih.... imho mozda je i dobro da se nisu previse bodovno odvojili da se ne bi dogodio neki preveliki pad i opustanje pred kraj....
masta moze svasta
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 dec 2011, 07:53

motty je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
ceze je napisao/la:
ma njegov pecat je to sto je okupio sve ove igrace na jednom mjestu nagovorio vlasnike da otvore kesu ispregovarao transfere privukao igrace...i tako to...ne moze to svako...malo ko to moze...sad kakvi ce rezultati biti videcemo...mozda ce uzeti sve trofeje mozda nece ni jedan...kao sto bi on rekao 'futbol is veri strendz' ...kakogod City je sa njim postao faca-svetska popularnost- i usao u veliku cetvorku..to je vec veliki uspeh...ne treba pozurivati...velike ekipe se stvaraju zajednickim igranjem godinama a ne kupovinom...kupovinom se moze steci popularnost i slicno...a ne igra i ekipa...ali eto dosad je city cak imao i lepu i efikasnu igru i malo su golova primali-znaci zna on i voditi ekipe....a sad cemo ih videti kako porazi deluju na njih.... imho mozda je i dobro da se nisu previse bodovno odvojili da se ne bi dogodio neki preveliki pad i opustanje pred kraj....
masta moze svasta
tako je...Masta je jaca od cinjenica -rekao je jednom Anstajn...I tako, jednog lepog dana, iza sedam gora i sedam mora, na jednom cudnom Ostrvu, sedeo je jedan carobnjak u svome vrtu i mastario o tome kakav bi vrt zeleo da ima kada se ne bi drzao rigidnih vrtlarskih pravila za uredjivanje vrtova...i palo mu je napamet da za svaku poziciju u vrtu obezbedi bar 2 cveta od po 10 Miliona EURA...tako da kada jedan cvet nije u cvatu da procveta i zamirisi onaj drugi....i gle cuda carolija mu je posla za rukom i svi u kraljevstvu su poceli da mu zavide i da ga mrze zbog toga...na kraju odlucise da je on vrlo los Carobnjak i da pored toga nema pojma o vrtlarstvu...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 13 dec 2011, 09:58

Jako mu je bilo teško dovoditi igrače kad je imao para koliko je htio. I da, vlasnike nagovoriti da mu daju novac, smorio se jadan. Privuči igrače iz prosječnih timova Njemačke, Engleske i Španije, još teže. Čak i pored tolikog novca kojeg im je dao, jedva ih je nagovorio - veliko znanje i umjeće.
velike ekipe se stvaraju zajednickim igranjem godinama a ne kupovinom
Sve je rečeno. Nit' su velika ekipa, nit' će biti uskoro(a možda nikad neće ni biti), samo su svjetsko hit postali, upravo ovom kupovinom i razbacivanjem. Vidjećemo do kad će trajati, ali po mom mišljenju ne zadugo... Velika četvorka je institucija jedna, tako da bi stigli do nivoa Liverpoola, Uniteda, Chelsea i Arsenala, treba im puno više od jedne dobre polusezone. A treba im i puno bolji trener, a ne ovaj žabar koji svojim stavom uništava igrače i koji je prava pi*kica u svim jačim tekmama(osim Uniteda)- Bayern, Liverpool, Chelsea...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 dec 2011, 10:28

Unknown Genius je napisao/la:Jako mu je bilo teško dovoditi igrače kad je imao para koliko je htio. I da, vlasnike nagovoriti da mu daju novac, smorio se jadan. Privuči igrače iz prosječnih timova Njemačke, Engleske i Španije, još teže. Čak i pored tolikog novca kojeg im je dao, jedva ih je nagovorio - veliko znanje i umjeće.
Tako je, nije mu bilo lako dovoditi igrace bez obzira na velik budzet...nije to samo tako...mnogi ce igrati za manje para u poznatijim klubovima ili u klubovima gde ce vise igrati i gde je manja konkurencija...pogotovo mu nije lako sada balansirati minutazu...

Takodjer nije lako nagovoriti vlasnike da daju lovu...to je umetnost...pare ne padaju s neba i moras ulijevati poverenje i autoritet da bi ti neko poverio lovu...i moras znati s ljudima...a i to je umetnost...

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 13 dec 2011, 10:42

Goldy je napisao/la:
Takodjer nije lako nagovoriti vlasnike da daju lovu...to je umetnost...pare ne padaju s neba i moras ulijevati poverenje i autoritet da bi ti neko poverio lovu...i moras znati s ljudima...a i to je umetnost...
Da, ovdje se potpuno slažem sa tobom. Ovi trenutni vlasnici City-a su jako škrti, došli su da probaju šta zaraditi sa minimalnim ulaganjem. Svakako da im nije cilj bio rasipanje, ali to je dokaz kakav je trener Mancini. Uspio je izvući tolike novce od siromašnog šeika, svaka čast.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 13 dec 2011, 10:43

Trollanje je isto tako umjetnost.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 13 dec 2011, 11:39

Cuj tesko nagovoriti onog Sheika :lol: :lol: :lol:
Pa njemu dnevnica 100 miliona.

Covjek mu je rekao odma na startu , evo ti pare koliko zelis samo mi daj rezultate.
Manchini je opet fulio sa izborom igraca , opet ne zna vodoiti tim.Ima problematicne igrace i gubi konce.
Igraci u boljoj formi mu sjede na klupi da bi on svoju formaciju sa 3 DM igrao.
Nevjerovatna kukavica je to od trenera i prosjecan trener
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 13 dec 2011, 13:08

Goldy je napisao/la:kad kliši dobi crveni, ja sam odma pomislio "jao, sad će biti 6:1 rezultat..." jer sam cuo da je to normalno kad igras sa igracem manje...kad ono- samo 2:1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pa neznam sta si sve do sad cuo...al evo da i od mene sta cujes i naucis posto se u fudbal razumijes ko mara u kriv k.u.r.a.c...i za prvi i za drugi rezultat dobijas isti broj bodova...znaci NULA :roll: ....i nastavi da slusas..strasno brzo napredujes..i ti a bogami i mancini :mrgreen:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 13 dec 2011, 13:30

Fakat ne mogu da shvatim koliko je Mancini sretan lik sto se uopce nalazi u City - imao je pred pocetak sezone sve...uvijek ima :) ali kad ne zna , pa City debituje u LP i odma out :lol: sve zah. Manciniju.
“You talkin’ to me?”

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 13 dec 2011, 13:35

Reuf je napisao/la:Cuj tesko nagovoriti onog Sheika :lol: :lol: :lol:

Covjek mu je rekao odma na startu , evo ti pare koliko zelis samo mi daj rezultate.
Manchini je opet fulio sa izborom igraca , opet ne zna vodoiti tim.Ima problematicne igrace i gubi konce.
Žabac, možeš li nam objasniti transfer politiku Barcelone, jer si sa prošlog accounta navijao za Barcelonu a tako i sada radiš, samo malo zamagljeno?
Koliko je Barcelona potrošila na Piquea, Mascherana, Valdesa, Sancheza, Villu, Ibrahimovića, Maxvela?
Pitam, jer u isto vrijeme kada je počela kupovina u Cityiju, počela je kupovina i ovih igrača u Barceloni.
Ne znam šta svi nešto pametujete po tuđim temama, brinite se o svojim klubovima i svojim temama. Tebi bi bolje bilo da skontaš neki argument kako da se Valencija suprostavi englezima, jer samo visiš na temama premierligaša, umjesto na svojoj temi. Ako ništa drugo, onda slijedi svoj potpis.
Ne bi me iznenadilo da si i Mandrax, sa nekog od svojih 30 accountova.
Koliko se sjećam, City je pokušao dovesti Kaku za over 100 miliona. Naravno da Kaka nije želio preći u tako mali klub. Da, bio je to tada. Sada City zaslužuje svaki respekt, jer mogu dovesti igrača iz Reala ( čitaj Robinjo ), Barcelone ( Yaya ), Arsenala ( Adebayor, Kolo, Nasri ... ) i bilo kojeg drugog kluba na svijetu. To je za svaki respekt.
Ljudi izgube jednom u 3 mjeseca i odmah City ne valja a Mancini je najgori trener :lol:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 13 dec 2011, 13:42

Rizah je napisao/la:

Žabac, možeš li nam objasniti transfer politiku Barcelone, jer si sa prošlog accounta navijao za Barcelonu a tako i sada radiš, samo malo zamagljeno?
Koliko je Barcelona potrošila na Piquea, Mascherana, Valdesa, Sancheza, Villu, Ibrahimovića, Maxvela?
Pitam, jer u isto vrijeme kada je počela kupovina u Cityiju, počela je kupovina i ovih igrača u Barceloni.
Ne znam šta svi nešto pametujete po tuđim temama, brinite se o svojim klubovima i svojim temama. Tebi bi bolje bilo da skontaš neki argument kako da se Valencija suprostavi englezima, jer samo visiš na temama premierligaša, umjesto na svojoj temi. Ako ništa drugo, onda slijedi svoj potpis.
Ne bi me iznenadilo da si i Mandrax, sa nekog od svojih 30 accountova.
Koliko se sjećam, City je pokušao dovesti Kaku za over 100 miliona. Naravno da Kaka nije želio preći u tako mali klub. Da, bio je to tada. Sada City zaslužuje svaki respekt, jer mogu dovesti igrača iz Reala ( čitaj Robinjo ), Barcelone ( Yaya ), Arsenala ( Adebayor, Kolo, Nasri ... ) i bilo kojeg drugog kluba na svijetu. To je za svaki respekt.
Ljudi izgube jednom u 3 mjeseca i odmah City ne valja a Mancini je najgori trener :lol:
Ovdje niko nije spomenuo Barcelonu sem tebe , ocito si zaludjen njome.
Barcelona ja koliko znam dala je za Piquea 4 miliona koliko i za Maxvella.Valdes je njihovo djete tako da je dala 0.
Mascherano 20 miliona,Sanchez 28 miliona+5 bonusa. Villa 38,5 miliona. Ibrahimovic- Eto'o + 25 milki.
Samo ne kontam s cim ovo ima veze no dobro.
Vjerovatno poredis potrosnju Barcelone i Citya :lol:

To se na uzvisenim temama klubova iz Premiershipa ne smije komentarisati ili kritikovati ?
Nek si mi reko , bas ti hvala !
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 dec 2011, 14:05

Goldy je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Crveni karton je razlog da se dobije 6 komada, odnosno da(š) jednog ? :mrgreen:
I meni cudno zvuci, ali tako, mrtvi-hladni, tvrde navijaci Man. Uniteda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hm...a složio si se sa time ? :)

Ne bih ja rek'o da je juče crveni odlučio pobjednika. Nije ni AVB niti Mancini. Odlučio je teren, veća želja, motivacija, tehnika, htijenje, postavka i još mnogo šta, uključujući i karton. Al' da pričamo samo o jednom faktoru, nije baš na mjestu, najblaže rečeno.

A reče neko lijepu istinu. U oba slučaja dobiješ nula bodova. I to je posljedica. Ja se ne slažem da je rezultat jedino mjerilo, nikad i ne bih, jer bi inače pola ljudi na svijetu bilo ne uspješnih, al' jE takodje jedan od faktora. Za sada je jedino rezultat taj koji drži Mancinia na klupi, iako je i on upitan.

Ne možemo pričati o tome kako je "Mancini natjerao šejka da iskešira tolike pare" ,jer niti jedan od nas nije bio tamo, niti jedan od nas kakvi su tu procesi, možemo samo nagadjat. Činjenica je jedna jedina: Niko ti neće dati pare tek tako, nezaštićene i jer ti vjeruje. Koliko znam i šeikovo bogastvo ima limit, nije ni on "Bill Gates".
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 dec 2011, 14:49

Rizah je napisao/la:Žabac, možeš li nam objasniti transfer politiku Barcelone, jer si sa prošlog accounta navijao za Barcelonu a tako i sada radiš, samo malo zamagljeno?
Nije to on, Zabac je iz Gvadalahare, a Reuf iz Korleonea :mrgreen: . Uz to, Zabac navija za Barsu, a Reuf za Valensiu :mrgreen: .

Reuf/Zabac
Njemu hadalji poput Berija i Milnera igraju umjesto Nasrija i Johnsona.
A znaci, ti bi tekmu protiv Celzija poceo sa Nasrijem, Dzonsonom, Silvom, Balotelijem i Aguerom :mrgreen: :lol: !? Moze tako al' na video igricama ili protiv timova snage Dinama iz Zagreba :mrgreen: .

Milner obicno igra po desnoj strani, al' ga jek Mancini sa razlogom prebacio na lijevu stranu. Bosingva je izuzetno ofanziavn i prodoran bek, tako da Mancini nije zelio gledati situacije u kojim Bosingva i Staridz idu na usamljenog Klisija. Mog'o je Beri pomagati, al' to bi pravilo rupu u sredini terena. Znaci, da je poceo sa Nasrijem po lijevom krilu, Bosingva i Staridz bi imali puno vise prostora da probiju po desnoj strani. Probijali su i ovako, al' bi bilo jos opasnije da je u timu bio Nasri umjesto Milnera.

Ti bi ocigledno isao jos dalje, pa bi u tim umjesto Berija ubacio Dzonsona :mrgreen: . To bi bila ultra ofanzivna formacija, u kojoj bi Jaja Ture kosti ostavio na terenu Stamford Bridza :mrgreen: . Nema sumnje da bi to Celzi ostro kaznio.

Siti igra krajnje zanimljivu formaciju sa dva defanzivna vezna (od kojih Ture ima odredjenu slobodu u igri, pokriva dobar dio terena, ide prema naprijed,..) i dva ofanzivna vezna. Dakle, igraju formaciju bez krila sa ofanzivnim bekovima. Zbog toga Dzonson dobija malo prilika za igru, jer se jednostavno ne uklapa u sistem koji praktikuje Siti. Ta formacija omogucava veliki posjed lopte, jer su njihovi protivnici brojcano nadjacani na sredini terena. Misljenja sam da bi ova formacija mogla dodatno zaziviti u buducnosti, jer se na primjeru Sitija pokazuje izuzetno djelotvornom kada je u pitanju kontrola sredine terena. Mozda bi ova formacija mogla biti odgovor na Barsinu neunistivu 4-3-3!? Meni se opet nijedna od ovih formacija ne svidja, jer u njima nema krilnih igraca. Mislim da se klasicna 4-4-2 sve teze moze suprostaviti ovim formacijama, osim ako nemas fantastican vezni red, krila i napadace :mrgreen: .

Recept za Siti je visok i agresivan presing i ofanzivni bekovi,.. Oni su koncentrisani na sredini terena, tu su im smjestene sve napadacke i odbrambene snage, dok po strani imaju dva beka koja uz to igraju dosta ofanzivno. To treba iskoristiti i sto vise napadati preko boka. Kroz sredinu je izuzetno tesko proci jer su tu dosta zgusnuti. Celzi je to upravo primjetio i zbog toga dosao do pobjede.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 dec 2011, 15:24

Valencia je napisao/la:Znaci, da je poceo sa Nasrijem po lijevom krilu, Bosingva i Staridz bi imali puno vise prostora da probiju po desnoj strani.
Postoji i jedna dobra stara kvaka u taktikici (ja je čuo od starog Osima, pa predpostavljam da je stara :mrgreen: ). Ako Nasri/Milner budu pravili probleme Cityu, neće City njima. Prevedeno, zaposliti Staridža i Bosingvu , nek' se bave Nasrijem ,odnosno Milnerom i automat. ne bi bilo propuha.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 dec 2011, 15:33

Arnelinho je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Znaci, da je poceo sa Nasrijem po lijevom krilu, Bosingva i Staridz bi imali puno vise prostora da probiju po desnoj strani.
Postoji i jedna dobra stara kvaka u taktikici (ja je čuo od starog Osima, pa predpostavljam da je stara :mrgreen: ). Ako Nasri/Milner budu pravili probleme Cityu, neće City njima. Prevedeno, zaposliti Staridža i Bosingvu , nek' se bave Nasrijem ,odnosno Milnerom i automat. ne bi bilo propuha.
Tako radi Barsa :mrgreen: . Tako je radio Ronaldo u MU ili Realu. Protivnicki bek ne smije otici u napad, jer se boji Ronalda ostaviti samog :mrgreen: . Napad jeste najbolja odbrana, ali,.. Al' to je lakse reci nego uraditi. Moras biti dobar napadac i konstantnim napadima ne dozvoliti da te protivnik napadne. Nisu Klisi i Nasri tako dominantni u napadu da Bosingva ne bi mogao otici u napad,. Da je Nasri bio umjesto Milnera, vjerujem da bi po lijevoj strani bilo jos vise propuha. A nesto nisam siguran da bi oni tako lako probijali Bosingvu i Staridza. Siti je prakticno bezopasan preko krila, njihova snaga je na sredini terena.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 13 dec 2011, 15:46

Sredina terena im je jednina prednost, i kad nesto odigraju po strani oni bekovi ne znaju zavrnuti loptu u sesnaest da ga *ebes, a kad su Mario i Edin u igri zajedno pogotovo kao protiv Napolia nema smisla igra kratkih pasova sa takva dva napadaca.

Man City-u treba igrac koji ce po strani znati nesto napravit ii ubaciti tu loptu unutra, mogu to i ovi samo se treba napraviti visak i da bekovi nauce da zavrnu loptu u sesnaest da gadjaju bio to Mario u igri ili Edin ili obojica (pogotovo kad su obojica) ali oni nemaju tu kombinaciju.

I Edin i Mario znaju se izvuci i odigrati neke pasove ali to nije njihov stil igre, i zbog tehnike (iako je Mario ima, Edin malo manje) ali i zbog visine, treba znati odigrati i na stranu pa pokusati pronaci ove igrace u kaznenom, to City uradio 3-4 puta za vrijeme meca ato je malo
Mes Que Un Club

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 dec 2011, 16:05

Ajde probaj ga ti nagovoriti da ti da makar 100 dolara?
Il Six Alex nek ga nagovori?
Reuf je napisao/la: Covjek mu je rekao odma na startu , evo ti pare koliko zelis samo mi daj rezultate.
A zasto tebi to seik nije ponudio?
Reuf je napisao/la: Manchini je opet fulio sa izborom igraca
Tako znaci, City nema najjaci tim? Pa to ja citavo vreme ovde i govorim, ajde neka se barem neko slaze u tome samnom.

Reuf je napisao/la:opet ne zna vodoiti tim.Ima problematicne igrace i gubi konce.
jah eto Six Alex ih zna voditi do poraza od 1:6 i on drzi sve konce u rukama...narocito protiv bazela otelula ,C. Palacea i slicnih velikana
Reuf je napisao/la: Igraci u boljoj formi mu sjede na klupi da bi on svoju formaciju sa 3 DM igrao.
Dosad se ta formacija pokazala najuspešnijom u EPL
Reuf je napisao/la: Nevjerovatna kukavica je to od trenera i prosjecan trener
Nit je prosecan, nit je kukavica, barem je to dosad JASNO pokazao....sto u Italiji sto u Engleskoj...NAPROTIV... Covek ima MUUDA OD CELIKA i ne boji se udarati kontru svima i povlaciti 'najgluplje' i najkontroverznije poteze....moze biti da je glup, ali kukavica i prosecan nikako nije... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 13 dec 2011, 16:13

ej ba goldy kada je šeik preuzeo city sve i jedan vrhunski trener već je imao angažman. pošto šeici nemaju pojma o fudbalu, kao ni većina nas ovdje na forumu, znaju možda brojati pare i čuvati kamile, uzeli su ovog panja od trenera. pomiri se da je mancini jedan ispodprosječni trener, jednostavno je imao sreću da dobije na lutriji. našao se u pravo vrijeme na pravom mjestu i to je to. mancini u italiji ne spada u top 20 trenera a da ne govorim za dalje... sada čovjek uzima keš i uživa mažući glupim arapima oči. a kad united koji zaostaje ako se ne varam samo mizerna 3 boda iako igraju katastrofalno, uđe u formu a u januaru dovedu kvalitetnog veznog, do kraja će ostaviti city 10 bodova i tada će se i ti šeici preispitivati o angažmanu ovog panja. sjetimo se chelsea i njihovog furioznog starta prošle sezone, gol razlike 30 i kusur golova naprema 2-3 i kako je to sve završilo.

de mi sad još jednom objasni ono ubacivanje de jonga a treba mu pobjeda? taktička genijalnost? :lol:
da nije bio kukavica kao i sinoć o na allianz areni probao napasti a ne igrati bunker, možda bi sad city čekao svoga protivnika u osmini finala ;)
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 13 dec 2011, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 13 dec 2011, 16:16

Ma Valencia, meni je smiješno kada ljudi napadaju City zbog kupovine i brane čast svoje škole. Nema ekipe na svijetu da nema barem jednog člana svoje škole u ekipi, a ostalo su sve igrači nabavljeni kupovinom.
Gledaj šta rade forumaši, napadaju City jer je potrošio 300 mil a navijaju za Barcelonu ( čitaj Žabac ili Reuf ). Pique, Alves, Čigrinski, Mascherano, Ibrahimović. Villa, Sanchez. To je to, to je tih 300 mil.
Ali, dvostruki aršini su na djelu. Kada to urade Real ili Barca to je uredu, a kada uradi bilo koji drugi klub, onda nije.
Ko ima pare neka kupuje, ko nema, neka traži izgovor za svoje neuspjehe ili neka se ljuti.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 dec 2011, 16:18

Arnelinho je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Crveni karton je razlog da se dobije 6 komada, odnosno da(š) jednog ? :mrgreen:
I meni cudno zvuci, ali tako, mrtvi-hladni, tvrde navijaci Man. Uniteda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hm...a složio si se sa time ? :)

Ne bih ja rek'o da je juče crveni odlučio pobjednika. Nije ni AVB niti Mancini. Odlučio je teren, veća želja, motivacija, tehnika, htijenje, postavka i još mnogo šta, uključujući i karton. Al' da pričamo samo o jednom faktoru, nije baš na mjestu, najblaže rečeno.
Potpuno se slazem sa tobom...jako dobra analiza mislim da bi ti trebao saciniti nekakav 'Vodič za intelektualnije praćenje fudbala' i staviti to kao sticky topic na forum... ne bih da omalovazavam nekoga, ali presmjesno je kako ljudi gledaju fudbal godinama i opet komentarisu kao begineri....

btw ne znam otkud neki utisak da sam pravdao poraz kartonom (pogotovo sto sam vise puta objasnjavao da crveni karton nikad ne pada s neba osim u slucaju greske sudije i svaki go sa igracem vise je potpuno zasluzen jer te protivnik svojom igrom naterao da napravis crveni)...dakle samo sam na duhovit i lucidan nacin dao pouku onima koji su tvrdili da je crveni jedini uzrok visokog poraza 1:6 MU...a na primerima najbolje se uci....i city je dakle dobio crveni pa nije popio 6 komada...da budem bukvalan sada da me ne bi pogresno razumeli :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, Pensioner26, sarajevskiMarlboro, soxx i 11 gostiju.