Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 14:17

A da dovedemo najtrofejnijeg trenera San Marina ja Vijetnama ? :mrgreen:

Ja ne znam šta vam se guz.ca digla ,pa hoćete da izgubite nevinost, smJerite malo. Dok je Papeta biće i Manijaka, a kad dodje čo'va zvani kuvet onda ćemo samo okrenut kaZetu. Dok je Pape još tu oficiJelno trebamo ga svi podržat, a kad Pape ode, onda i onog drugog. Ta naši su, nisu dušmani. :mrgreen:

PS. Eno Tony Adams bi volio trenirat Dinamo Zagreb, da ga pitamo nek' Bosnu uzme ? :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2011, 14:20

Ne znam sto svaka diskusija o selektoru mora prec na svadju izmedju manijaka i pitara. Zar neko stvarno misli da navijaci Zelje imaju nesto protiv selektora repke jer je igrao za Sarajevo? Koliko ja znam, on je dobio ogroman aplauz i na Grbavici. Vjerujem da velika vecina samo gleda rezultate i igru, a tu ima i negativnih i pozitivnih stvari sto se tice Susica. Nakon sto sam natjerao sebe da pogledam utakmicu iz Lisabona jos jednom i nakon sto sam procitao izjave selektora, sve mi je vise zao sto sam glasao "ne znam" umjesto "ne" u ovoj anketi. Jad i cemer od prve do zadnje minute. Nije ni u Zenici bilo puno bolje, samo sto portugalci nisu napadali i sto je teren kostao Ronada sigurnog gola.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 14:25

Podržavaš li Fergusonov odlazak ? :?

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2011, 14:25

Arnelinho je napisao/la:Podržavaš li Fergusonov odlazak ? :?
I kakve veze on ima sa Susicem?

Podrzavas li ti odlazak Bashara Al-Assada? Isto ima veze sa Susicem kao Ferguson.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2011, 14:28

Cartman je napisao/la:Ne znam sto svaka diskusija o selektoru mora prec na svadju izmedju manijaka i pitara. Zar neko stvarno misli da navijaci Zelje imaju nesto protiv selektora repke jer je igrao za Sarajevo? Koliko ja znam, on je dobio ogroman aplauz i na Grbavici. Vjerujem da velika vecina samo gleda rezultate i igru, a tu ima i negativnih i pozitivnih stvari sto se tice Susica. Nakon sto sam natjerao sebe da pogledam utakmicu iz Lisabona jos jednom i nakon sto sam procitao izjave selektora, sve mi je vise zao sto sam glasao "ne znam" umjesto "ne" u ovoj anketi. Jad i cemer od prve do zadnje minute. Nije ni u Zenici bilo puno bolje, samo sto portugalci nisu napadali i sto je teren kostao Ronada sigurnog gola.
Ja kao navijac Zelje podrzavam Susica i zelim da on ostane. Sto se tice Portugala to jednostavno prihvatiti da su prejaki. Ali uvijek ima budala koje kazu "eh da je Barbar seletor mi bi njih presli" ali malo sutra.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2011, 14:33

Elegant je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ne znam sto svaka diskusija o selektoru mora prec na svadju izmedju manijaka i pitara. Zar neko stvarno misli da navijaci Zelje imaju nesto protiv selektora repke jer je igrao za Sarajevo? Koliko ja znam, on je dobio ogroman aplauz i na Grbavici. Vjerujem da velika vecina samo gleda rezultate i igru, a tu ima i negativnih i pozitivnih stvari sto se tice Susica. Nakon sto sam natjerao sebe da pogledam utakmicu iz Lisabona jos jednom i nakon sto sam procitao izjave selektora, sve mi je vise zao sto sam glasao "ne znam" umjesto "ne" u ovoj anketi. Jad i cemer od prve do zadnje minute. Nije ni u Zenici bilo puno bolje, samo sto portugalci nisu napadali i sto je teren kostao Ronada sigurnog gola.
Ja kao navijac Zelje podrzavam Susica i zelim da on ostane. Sto se tice Portugala to jednostavno prihvatiti da su prejaki. Ali uvijek ima budala koje kazu "eh da je Barbar seletor mi bi njih presli" ali malo sutra.
Neka su jaci, ali mi smo pali bez ispaljenog metka. Na tom istom stadionu smo prosli put izgubili sa 3 razlike manje i mogli smo vrlo lako doc do nerijesenog rezultata. Ovaj put smo izasli na Luz bez ikakvog plana i taktike. Sta je Susic htio sa onom ekipom? Zasto stavljat neiskusnog Zahirovica na poziciju koju je samo jednom u zivotu igrao, i to treba da igra protiv Ronalda. Da ne pricam o psihickom planu, nasi igraci su ili bili usrani (Zahirovic, Medunjanin itd) ili nervozni (Lulic, donekle Dzeko) od prve sekunde. Nijedna ekipa nije toliko izgubila u Lisabonu u proslim kvalifikacijama. I utakmica u Zenici je bila totalna katastrofa.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 dec 2011, 14:41

Cartman je napisao/la:Nijedna ekipa nije toliko izgubila u Lisabonu u proslim kvalifikacijama.
Nazalost apsolutno tacno. Nismo velesila, ali nismo ni San Marino, da nas pune onako.
Razmontirali su nas. Igrali smo ne samo bez sistema nego i bez hrabrosti, time ne mislim samo igrace, nego i samu takticku postavu. I kao sto ne mogu da trpim, kad neko samo selektoru daje krivicu za lose stvari, a sve dobro kao dolazi od igraca, isto tako mi se neda citati verzije iz suprotnog tabora, po kojima je Susic bez greske.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nihco

Post Postao/la nihco » 12 dec 2011, 14:43

i sta kaze pape, ne razmislja o fudbalu? razmisljace u novembru 2013, kada se budemo prepirali sto popusismo svjetsko.
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 14:44

Cartman je napisao/la:

Podrzavas li ti odlazak Bashara Al-Assada? Isto ima veze sa Susicem kao Ferguson.
Ja ne podržavam ničiji odlazak, ja bi' svakom šansu dao. ;)

Kak'e veze ima ? Pa ima burazeru, ima. Zar ne bijaše rezultat jedino mjerilo il' sam ja nešto pogriješio ? :?

Mi smo tak'i ljudi, odmah bi, nakon neuspjeha, nekog da okrivimo. :x

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2011, 14:45

Cartman je napisao/la: Neka su jaci, ali mi smo pali bez ispaljenog metka. Na tom istom stadionu smo prosli put izgubili sa 3 razlike manje i mogli smo vrlo lako doc do nerijesenog rezultata. Ovaj put smo izasli na Luz bez ikakvog plana i taktike. Sta je Susic htio sa onom ekipom? Zasto stavljat neiskusnog Zahirovica na poziciju koju je samo jednom u zivotu igrao, i to treba da igra protiv Ronalda. Da ne pricam o psihickom planu, nasi igraci su ili bili usrani (Zahirovic, Medunjanin itd) ili nervozni (Lulic, donekle Dzeko) od prve sekunde. Nijedna ekipa nije toliko izgubila u Lisabonu u proslim kvalifikacijama. I utakmica u Zenici je bila totalna katastrofa.
Sve to stoji ali i sam znas da se opet euforia digla pred utakmicu i izgorili smo. Ali ja smijem potpisat da smo kojim slucajem izvukli Cesku/R.Irsku da bi mi njih samljeli. Kostalo nas je psihicko stanje, nervozda igraca + neiskustvo pojedinaca.

Zato treba dati jos jednu sansu Susicu u ovoj "povoljnoj" grupi za SP 2014 - jer ipak je on uveo neki mir i profesionizam u ekipu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 14:48

Maaaa, da nije Lulić dobio (onakav) crveni karton, jbli bi mi njima sve po spisku u sred Portugala. :twisted:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 dec 2011, 14:55

Elegant je napisao/la:Sve to stoji ali i sam znas da se opet euforia digla pred utakmicu i izgorili smo.
Igraci nemaju sta da se brinu o euforiji.
Imaju 90+ minuta gdje treba da se hladnokrvno i koncentrisano brinu samo za onu loptu sto seta po terenu.

No nisu bili sposobni, niti je selektor bio sposoban, da ih psihicki pripremi. Ubrzo je postalo jasno, da nam naprijed treba Ibisevic, da nasi vezni igraci nemaju nikoga naprijed, da lopta ide od golmana i da mu se u najboljem slucaju vraca, i da se nema sta cekati. Nazalost cekalo se.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2011, 15:16

Arnelinho je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Ja ne podržavam ničiji odlazak, ja bi' svakom šansu dao. ;)

Kak'e veze ima ? Pa ima burazeru, ima. Zar ne bijaše rezultat jedino mjerilo il' sam ja nešto pogriješio ? :?

Mi smo tak'i ljudi, odmah bi, nakon neuspjeha, nekog da okrivimo. :x
Naravno da se samo rezultati gledaju, i 12 titula Engleske, 2 titule Evrope, 9 titula u domacim kupovima i jedna interkontinentalna titula govori da Ferguson nikad ne moze dobit otkaz.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 15:16

Cartman je napisao/la:Naravno da se samo rezultati gledaju, i 12 titula Engleske, 2 titule Evrope, 9 titula u domacim kupovima i jedna interkontinentalna titula govori da Ferguson nikad ne moze dobit otkaz.
6 godina si ga čekao da bi mi to sad napisao. ;)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 12 dec 2011, 18:05

Principatus je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sve to stoji ali i sam znas da se opet euforia digla pred utakmicu i izgorili smo.
Igraci nemaju sta da se brinu o euforiji.
Imaju 90+ minuta gdje treba da se hladnokrvno i koncentrisano brinu samo za onu loptu sto seta po terenu.

No nisu bili sposobni, niti je selektor bio sposoban, da ih psihicki pripremi. Ubrzo je postalo jasno, da nam naprijed treba Ibisevic, da nasi vezni igraci nemaju nikoga naprijed, da lopta ide od golmana i da mu se u najboljem slucaju vraca, i da se nema sta cekati. Nazalost cekalo se.
Mnogima nije jasno da ti naoči "sitni detalji" odlučuju kvalifikacije!
Safetove greške:
- forsiranje ibiševića kao krilnog igrača na početku kvalifikacija, iako se prije loše dokazao na toj poziciji!
- Igranje protiv francuza sa jednim defanzivcem u sredini (na koševu).
- zadovoljavanjem sa bodom iz albanije uz kukavičke izmjene, iako se vidjelo da smo mnogo jači od njih.
- razne nesuglasice na relaciji igrač-selektor, pravljenje različitih aršina za igrače čime je srozao autoritet.
- igra reprezentacije je varirala od fantastične do katastrofalne, kroz cjele kvalifikacije igramo toplo- hladno.
- nejasan kriterij kod odabira igrača hasagić - begović.
- katastrofalne izjave za medije (npr. hasagić je odabrao pariz...
- nedosljednost vlastitim izjavama i kriterijumima (npr. ko neigra u svojim klubovima i sl.
- svaljivanje krivice na igrače u većini slučajeva
- korištenje igrača na raznim neprirodnim mjestima
- loš i neproduktivan odabir igrača (štilić, zec, bešić, muslimović),a izostanak (jahića, vranješa; koji su bili potrebniji u većini slučajeva).
- Jahića je zovnuo na kraju kvalifikacija koji mu je u najvažnijoj utakmici zamjenio nezamjenjivog stopera
Pandžu, što je jasan dokaz da Sušić nije siguran sa čim raspolaže i ko mu je bolji!

Safet je imao naravno i dobrih poteza, ali ja sam totalno nezadovoljan sa njim kao selektorom!
Izgleda da će imati privilegiju i drugi put voditi reprezentaciju kroz dvije nikad lakše grupe!

Evo, volio bi da neko napiše greške prošlih selektora!
Safet mi je najubedljiviji!
Baka je imao svojih istorijskih trenutaka sa sergejom kao stoperom :mrgreen:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 dec 2011, 18:12

Dobar post, mozak. Naravno neces dobit ozbiljan odgovor od ovih sto ga brane. Najvece greske je pravio na pocetku kvalifikacija, nakon debakla u Rumuniji je shvatio neke stvari, ali tad je vec bilo kasno za prvo mjesto. Eto samo zamislite da bi sa pobjedom u Tirani bili prvi. Ali ne, Susicu je bod bio odlican.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 dec 2011, 18:16

nihco je napisao/la:i sta kaze pape, ne razmislja o fudbalu? razmisljace u novembru 2013, kada se budemo prepirali sto popusismo svjetsko.
Ja i,to za nas neka novost,friska vijest?
Sve neki teoreticari,kriticari,qurci,palci a vecinom ih prije dvije tri godine pocelo pratiti repku i to eventualno preko tv-a.
Isto tako,okorjeli Manchesterovci,Barcelonovci,Bajernovci itd a svi skupa ni pola puta nisu bili na tekmi ''svog'' kluba.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 dec 2011, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 dec 2011, 18:18

Inače smo prije Papeta kroz cijele kvalifikacije igrali toplo toplo. Mo'š mislit...

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 dec 2011, 18:20

Eto, mi da samo u Albaniji pobijedili, bili bi prvi. Kako znate?? Molim vas, da neko odg.? Kako znate da bi Francuzi izgubili kuci od Bjelorusa? KAko znate? Dosadni sta vise s tim, sta bi bilo da je bilo...

I FRancuzi su bili u rasulu na pocetku ciklusa pa ipak zavrsise prvi. Svi ih izjebali na terenu, svi osim nas. Ah, nas je onaj bod iz Albanije unakazio. A, da su Francuzi pobjedili dva puta Bjele ruse, imali bi oko5-6 prednosti. To ne spominjete... Ah, za sve je Safete kriva Albanija ...Logika vam prava bosanska-nema je ...

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 12 dec 2011, 18:22

htjeli neki priznat ili ne, taj remi u albaniji su bili prosuti bodovi.
...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 54 gosta.