NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la BIHfan » 12 dec 2011, 00:11

Balon je napisao/la:
dema je napisao/la:
Balon je napisao/la:Pa jbg dema negdje moraju biti "rupe", evo Miami je u prosloj sezoni imao dvije rupe na 5 i na 1 pa su zamalo osvojili titulu jer su taj manjak nadoknadili Jamesom i Wade-om i Bosh-om donekle, skoro pa nemoguce je sastaviti ekipu sa vrhunskim igracima na svim pozicijama, zato i postoji salary cap.
Jeli tebi dovoljno da ti Lakersi zamalo osvoje titulu.Jeli ti mislis da ovi potezi uprave tebi ulijevaju neki put kojim zele ic Lakersi.Uostalom Kobe i Howard ili Kobe i Paul nisu trojka nego dvojka jeli moguce sa 2 igraca uzet titulu.
Veliko pitanje je sta je alternativa? Cekati da Gasol, Odom i Kobe skroz ostare i onda krenuti od nule sa rovitim Bynumom?
Ako dodje Dwight Howard osigurali smo sebi novog superstara za sljedecih 6-7 godina, samim tim ce u tom vremenu Lakersi ponovo biti aktraktivna destinacija za ostale zvijezde ove lige. I da ostanemo samo na Howardu i Bryantu opet nebi bilo toliko lose, i dva igraca mogu napraviti dar mar ako sve funkcionise kako treba. Pa necemo sa Caracterom igrati na 4 ako Gasol ode sta vam je, pa valjda ce se dovesti neko. Vidjet cemo sta Kupchak sprema u svemu ovome.
Nego ko ce igrat 4? Hakeem?
Sam Howard i Kobe ce zauzet citav salary cap sto znaci nemogucnost potpisivanja free agenata. Caracter ce igrat svakako 4. :mrgreen: Walton, Peace i Fisher ce imati max minutazu. :geek:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 dec 2011, 00:15

Davanje Odoma za pickove nije sigurno bez razloga.

Iskreno,2 igraca nisu dovoljna za titulu 1000000000000000%,a na to sve KObe vise nije MLAD.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 dec 2011, 00:15

Peja je u finalima dao 2 poena. Cak je u jednoj utakmici uspio odigrat svega 3 sekunde.

I mislim da uopste nije rasprava ko je bio najbolji igrac Dallasa u finalu, playoffu i citavoj sezoni.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 dec 2011, 00:22

Pa, nesto krenulo tim putem pa spomenuh. I, nisam rekao, Peđa u finalu nego i tokom Play-offa. Al, da nismo offtopic, zar ne ...

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 12 dec 2011, 00:23

samson je napisao/la:Terry, Marion i Chandler. Itekako vrhunski! Marion, mozda ne danas. A, to da je Dirk odigrao strasno, nije bas. Upravo Terry, Peđa, Marion... su u seriji protiv Miami-ja, ali i prije vukli ekipu svojim ludim igrama. U onoj odlucujucoj u Miami-ju Dirka nije bilo, uz porazan procenat prvo poluvrijeme. Kasnije se popravio, al on nije donio titulu Dallasu...
hajd ba ako su Terry, Chandler i Marion igraci svijetske klase onda sam ja Santa Claus....to su dobri i kvalitetni igraci ali ne i igraci svijetske klase, takvih nema mnogo
Dirk je u svakom slucaju jedan od glavnih ako ne i glavni faktor bio pa sjeti se samo game winnera u zadnjoj sekundi, naravno kao sto rekoh citav tim im je manje vise bio na nivou, klupa dobro odigrala itd. ali to sad nije ni tema svega ovoga

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 12 dec 2011, 00:28

BIHfan je napisao/la: Nego ko ce igrat 4? Hakeem?
Sam Howard i Kobe ce zauzet citav salary cap sto znaci nemogucnost potpisivanja free agenata. Caracter ce igrat svakako 4. :mrgreen: Walton, Peace i Fisher ce imati max minutazu. :geek:
a tebe pa sta ja znam ko ce igrati na 4 to znaju ovi iz front office-a Lakersa, jeli ti zaista mislis da ce Lakersi krenuti u lov na titulu sa Caracterom na 4? A mozda se desi cudo pa i on bude starter ko zna? :D
Puno mi pricamo a ostalo je jos dosta vremena za neke poteze...
Zadnja izmjena: Balon, dana/u 12 dec 2011, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 dec 2011, 00:29

Kobe would only refer to Dallas as "them" or "that team," instead of by name. Makes sense. He's a Harry Potter fan.

hahah sa Twittera
Thomas Müller - Fußballgott

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 dec 2011, 00:36

samson je napisao/la:Terry, Marion i Chandler. Itekako vrhunski! Marion, mozda ne danas. A, to da je Dirk odigrao strasno, nije bas. Upravo Terry, Peđa, Marion... su u seriji protiv Miami-ja, ali i prije vukli ekipu svojim ludim igrama. U onoj odlucujucoj u Miami-ju Dirka nije bilo, uz porazan procenat prvo poluvrijeme. Kasnije se popravio, al on nije donio titulu Dallasu...
Ma jok, moj dedo im je donio titulu :shock: :shock: :shock: Jedina utakmica u citavom plej ofu koju je Dirk losije odigr'o bila je 6. u Miamiju, a i tad je zabio 20-ak cini mi se, ali uz uzasan procenat. Protiv Blaizersa je bio najbolji, protiv Lakersa je bio odlican u prvoj i trecoj tekmi, drugu i cetvrtu su ovi svakako bili raspucani po svim savovima tako da bi ih Minesota dobila. Protiv OKC-a je prvu tekmu sam donio pobjedu, poslije je u svakoj tekmi bio najbolji. Seriju protiv Miamija je poceo povrijedjen, od 2. ili 3. utakmice je igrao pod temperaturom i opet je svaku tekmu osim posljednje bio najbolji. Imao je veliku pomoc ostatka ekipe, ali vidjeli smo sta su oni bez Dirka u regularnom dijelu (3-4 pobjede u 15 meceva).

Sad sto se tice Dallasa ove sezone, Odom-ov dolazak me iznenadio, ali mislim da je on uzet da bi bio proslijedjen u nekom trejdu, jer pomalo je nerealno da Dirk i on drze reket citavu sezonu. Haywood je tu koristan, ali i on zna biti povrijedjen, tako da ocekujem jedan trejd u iducih nekoliko dana u kojem bi se doveo centar. Isto ne bi me cudilo da nekog potpisu kao FA na toj poziciji, Cubana ionako boli k.urac za salary cupom, svejedno mu je da li plac'o 20 il 30 miliona tog nekog bonusa, il kako se to vec zove. Sto se tice ocekivanja, realan domet je polufinale/finale zapada. S jedne strane moze biti da ih je titula zadovoljila pa da opustenije odigraju sezonu bez nekog velikog rezultata, a s druge opet sada su bez pritiska osvajanja titule, a znamo da su takve ekipe cesto najopasnije.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 12 dec 2011, 00:48

"Ma jok, moj dedo im je donio titulu Jedina utakmica u citavom plej ofu koju je Dirk losije odigr'o bila je 6. u Miamiju, a i tad je zabio 20-ak cini mi se, ali uz uzasan procenat. Protiv Blaizersa je bio najbolji, protiv Lakersa je bio odlican u prvoj i trecoj tekmi, drugu i cetvrtu su ovi svakako bili raspucani po svim savovima tako da bi ih Minesota dobila. Protiv OKC-a je prvu tekmu sam donio pobjedu, poslije je u svakoj tekmi bio najbolji. Seriju protiv Miamija je poceo povrijedjen, od 2. ili 3. utakmice je igrao pod temperaturom i opet je svaku tekmu osim posljednje bio najbolji. Imao je veliku pomoc ostatka ekipe, ali vidjeli smo sta su oni bez Dirka u regularnom dijelu (3-4 pobjede u 15 meceva).

Sad sto se tice Dallasa ove sezone, Odom-ov dolazak me iznenadio, ali mislim da je on uzet da bi bio proslijedjen u nekom trejdu, jer pomalo je nerealno da Dirk i on drze reket citavu sezonu. Haywood je tu koristan, ali i on zna biti povrijedjen, tako da ocekujem jedan trejd u iducih nekoliko dana u kojem bi se doveo centar. Isto ne bi me cudilo da nekog potpisu kao FA na toj poziciji, Cubana ionako boli k.urac za salary cupom, svejedno mu je da li plac'o 20 il 30 miliona tog nekog bonusa, il kako se to vec zove. Sto se tice ocekivanja, realan domet je polufinale/finale zapada. S jedne strane moze biti da ih je titula zadovoljila pa da opustenije odigraju sezonu bez nekog velikog rezultata, a s druge opet sada su bez pritiska osvajanja titule, a znamo da su takve ekipe cesto najopasnije."

Zbog same teme ne mogu odg... Dosao je i Brandan Wright...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 dec 2011, 00:51

Balon je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Nego ko ce igrat 4? Hakeem?
a tebe pa sta ja znam ko ce igrati na 4 to znaju ovi iz front office-a Lakersa, jeli ti zaista mislis da ce Lakersi krenuti u lov na titulu sa Caracterom na 4? A mozda se desi cudo pa i on bude starter ko zna? :D
Puno mi pricamo a ostalo je jos dosta vremena za neke poteze...
Upravu si. Mozda Hedo zaigra 4. Pa nije losa vam onda ekipa Fisher, Kobe, Peace, Hedo, Howard i klupa Blake, Caracter, Walton. :mrgreen:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 dec 2011, 00:58

Imaju jos i Ebanks, Goudelock i Majok, kako si njih uspio zaboravit :o :o :o :lol:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 12 dec 2011, 01:03

samo vi zajebajite, ko se zadnji smije itd. :mrgreen:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 dec 2011, 01:40

Hornets asking for E Gordon, Kaman, Bledsoe, Aminu and 2 1st round picks, **** say

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 dec 2011, 01:56

don_burza je napisao/la:Hornets asking for E Gordon, Kaman, Bledsoe, Aminu and 2 1st round picks, **** say
Kakvi bi Hornetsi bili nakon ovog :o Strašno jbt.Valjda neće Clippersi pristat CP3 nije vrijedan ovog 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 dec 2011, 02:12

mozda bez Gordona ovaj trade bi bio podnosljiv

al samo mozda 8-)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 dec 2011, 02:44

LBJ MVP je napisao/la:
don_burza je napisao/la:Hornets asking for E Gordon, Kaman, Bledsoe, Aminu and 2 1st round picks, **** say
Kakvi bi Hornetsi bili nakon ovog :o Strašno jbt.Valjda neće Clippersi pristat CP3 nije vrijedan ovog 8-)
Ne daju oni Gordona ni za koga, barem su tako rekli.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 dec 2011, 09:49

Donnie Darko je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
Ne daju oni Gordona ni za koga, barem su tako rekli.
Nisu ni Clippersi vise glupa organizacija. :)
Umjesto Gordona nek dodaju Mo Williamsa i cao. Paul u Clippersima. 8-) To bi bilo extra, imao bi odlicne suigrace, ALL-STAR igrace Griffina i Gordona.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 dec 2011, 15:45

The trade as submitted would cost the Clippers guard Eric Gordon, center Chris Kaman and forward Al-Farouq Aminu. It would also include Minnesota's first-round draft pick in 2012. Ovaj Minnesotin pick je ravan dobijanju nekog superstara. Minnesotin pick ce biti u top 5 sigurno, nije zasticen, tako da ce Hornetsi jako pametno dati Paula, 17 puta bolje nego ga dati Lakersima za ono sto su oni nudili. Opet s druge strane, dati Gordona je ravno samoubistvu, tako da mislim da ce umjesto Gordona put NOH otici Bledsoe, takodjer talentirani play, dosta mlad, ali pred njim je vrijeme da se dokaze i mozda jos koji igrac ili mozda pick, ali sumnjam da Gordon odlazi. Ako i ode, eto njega u LAC sljedece godine kao free agent. Kada i ne bi dosao, LAC ima Paula, Butlera, Griffina, imaju salary cap za kvalitetnog free agenta i eto ekipe contendera. Mislim da bi CP3 takodjer i sa njima potpisao dugogodisnji ugovor, jer ubrzo Griffin postaje superstar, ako vec to sada nije. Sve u svemu, odlican trejd za obe ekipe. Sto se tice Howarda, on kao zali sto nije vise imao odnos sa Otisom kao sto ima Dirk sa Kubanom, te kada su ga pitali kada bi se sve to promijenilo, da li bi ostao, on je rekao I DON'T KNOW, vidno potisten, tako da ako Orlando povuce par dobrih poteza u ovih par dana ili do trade deadline, eto Howarda ostaje u Orlandu. Orlando sigurno nece zuriti sa trejdom, a imaju svo vrijeme ovoga svijeta, jer cekaju da se utvrdi da li je NJN kontaktirao Howarda prije dopustenja, sto bi moglo kostati Netse par pickova prve runde u iducim draftovima kao kazna, sto je svakako dobitak za Orlando. Zanimljivo je sve ovo, nema sta. Pored svega toga, eto mojim Cavsima jos malo Eyenge na centarskoj poziciji, jer lik nenormalno raste, narastao 6 7 centi za 6 7 mjeseci, jos toliko i eto ga centar nenormalnih atletskih mogucnosti hahahhahaa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 dec 2011, 15:51

Barea izgleda ode u Minnesotu, koji cirkus Minnesota pravi jbt, oni bi izgleda sve playmakere uzeli iz lige, kome ne treba play, samo ga daj Minnesoti hahahhaha.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 12 dec 2011, 16:19

adriano_leite je napisao/la:Barea izgleda ode u Minnesotu, koji cirkus Minnesota pravi jbt, oni bi izgleda sve playmakere uzeli iz lige, kome ne treba play, samo ga daj Minnesoti hahahhaha.
zar nije potpisao za Warriorse

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.