NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Thecoldfear
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Thecoldfear » 11 dec 2011, 13:22

BIHfan je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Thecoldfear je napisao/la:Dovodenjem Lamara Odoma sve mi se cini da ce Dallas dovesti DH12...Ali sta bi Dallas dao za Turkoglua i DH12 ? Odoma, onog malog Francuza Boubaisa i Terija a mozda i Haywooda...zanimljivo
Mavsi sada imaju odlican tim, a mogu se umjesati u velike trejdove tipa Howarda ili Paula, od gubitnika do pobjednika Mark Cuban, jedan od najomrazenijih ownera uz naseg Dan Gilberta :lol: . Imaju koliko toliko i mladih igraca, Bubois, Fernandez, Brewer, te bi ti igraci mogli biti primamljivi za timove koji bi uletili kao treci tim u tom nekom velikom trejdu.
Sto se tice Howarda, ipak on sam je rekao da zeli u Netse, tako da sumnjam da LAL ga moze izlevatiti da dodje u LAL bez CP3, tj. da dodje samo zbog jedne ili dvije sezone koliko moze Bryant kvalitetno da odigra.
Vidis zaboravio sam Fernandeza i Brewera. :o
Mogu oni itekako dovest Paula ili Howarda.
PG Kidd,Beaubois,Rautins
SG Terry,Carter,Rudy,Dominique Jones, C.Brewer
SF Marion
PF Nowitzki,Odom,B.Wright,
C Haywood,Mahinmi

ostao je jos Barea...Cuban ceka moze li uraditi sign and trade ili ce ga pustiti..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:27

MaGiCa je napisao/la:@leite

A otkud tebi da CP3 nece biti clan Lakersa :?: Sta ako na leto dodje kao FA :?:
Dalje, o potencijalnom ugovoru Kirilenka sam vec pisao. To je stvar izmedju dva kluba iz LA, a po svemu sudeci - trebalo bi da AK47 bude startni PF Lakersa.
Sa Artestom i Bryantom na #3 i #2, te Howardom (za koga bih ja dao Gasola+Bynuma u treptaju oka), nema bolje prve petorke u ligi, cak i da im ja igram pleja.
CP3 navodno ima usmeni dogovor da na leto dodje u LA, pa su zato Kup i ekipa rasturili taj trade i bacili se na dovodjenje DH.
Svima je jasno da se Lakersi sada moraju resiti Odoma i Gasola, kao i da je Bynum upitan za buducnost. Jedan je otisao, a dvojica tek treba da to urade.
No way da Netsi mogu da pariraju ponudom za DH12, sem ako on izricito ne bude trazio da ide tamo, sto se za sada ne dade zakljuciti - zavrsice u LAL.
I eto opet dinastije...
Nba liga bruji o tome kako je lik trazio trejd u Netse i ti kazes ne da se zakljuciti da on hoce u Netse, e vala i to da vidim da neko kaze hocu u Netse, ali da se ne da zakljuciti da on hoce u Netse. Sto se tice Paula, Paul kako ja znam po svemu sto sam procitao zeli da igra sa Amareom i Melom u Knicksima, ali eto vjerovatno se on nije dobro izrazio jer ima usmeni dogovor sa LAL.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:28

A otkud tebi da CP3 nece biti clan Lakersa :?: Sta ako na leto dodje kao FA :?:
Dalje, o potencijalnom ugovoru Kirilenka sam vec pisao. To je stvar izmedju dva kluba iz LA, a po svemu sudeci - trebalo bi da AK47 bude startni PF Lakersa.
Sa Artestom i Bryantom na #3 i #2, te Howardom (za koga bih ja dao Gasola+Bynuma u treptaju oka), nema bolje prve petorke u ligi, cak i da im ja igram pleja.
CP3 navodno ima usmeni dogovor da na leto dodje u LA, pa su zato Kup i ekipa rasturili taj trade i bacili se na dovodjenje DH.
Svima je jasno da se Lakersi sada moraju resiti Odoma i Gasola, kao i da je Bynum upitan za buducnost. Jedan je otisao, a dvojica tek treba da to urade.
No way da Netsi mogu da pariraju ponudom za DH12, sem ako on izricito ne bude trazio da ide tamo, sto se za sada ne dade zakljuciti - zavrsice u LAL.
I eto opet dinastije...
Ama ne mozes potpisat free agenta sa 100 miliona dolara placa. Dok god imas Gasola i Bryanta koji sami popune salary cap tesko ces potpisat Paula kao cistog free agenta, jedino sing and trade u sto cisto sumnjam da ce se desiti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 dec 2011, 13:35

adriano_leite je napisao/la: Nba liga bruji o tome kako je lik trazio trejd u Netse

Ja gdje god sam citao pise da je dao zeleno svjetlo za pregovore sa Netsima,Lakersima i Mavericksima...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2011, 13:38

@leite

Jel DH rekao "hocu samo u NYNetse" ili ne :?: Nisam to cuo.
Jel DH uopste nesto rekao, a da to nije plod tweetova ljudi koji prate NBA :?: Nisam ni to cuo.
A CP3 je vec napravio dil sa Lakersima i bio u avionu za LA, kad je stigao opoziv. Valjda to vise ima tezinu, nego neformalni chat u kome je rekao da bi voleo da igra sa njegovim ortacima CA i AS.
Ali ja sam glup sto se uopste nastavljam sa tobom. :roll:

@BiHfan

Ako dodje DH, valjda ti je jasno da Gasol i Bynum lete iz LAL. Dakle preracunaj ponovo salary cap.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2011, 13:40

adnan24 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Nba liga bruji o tome kako je lik trazio trejd u Netse

Ja gdje god sam citao pise da je dao zeleno svjetlo za pregovore sa Netsima,Lakersima i Mavericksima...
Moras znati da oni ne citaju clanke gdje se nesta demantuje. Neki iz Dejtona uzimaju sta im odgovara, a neki iz novina takodjer. Evo sada se navodno i Chicago ukljucio u razgovore oko trade-a Howarda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:42

adnan24 je napisao/la:

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=A ... ets_121011" onclick="window.open(this.href);return false;

Mes Que Un Club!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 dec 2011, 13:45

adriano_leite je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=A ... ets_121011" onclick="window.open(this.href);return false;

"Howard acknowledged for the first time Saturday that he has formally requested a trade. It came a day after the team granted New Jersey, Dallas and the Los Angeles Lakers permission to talk to Howard's agent, Dan Fegan, about possible deals."

http://espn.go.com/nba/story/_/id/73399 ... ests-trade" onclick="window.open(this.href);return false;

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 11 dec 2011, 13:49

Znaci Lakersi prekinuli pregovore oko Paula, neka tako i treba evo im rinaka sada svima....
A kakav potez bi tek bio dovesti D12 sada i na ljeto potpisati Paula, pa to bi bila najveca majstorija Kupchaka.
Ja realno cisto sumnjam u to, ako D12 dodje, graditi ce se uz Kobe-a solidan tim oko njih dvojice a sad kad odu Odom, Gasol i Bynum bice mjesta za neke nove igrace.
I bas me zanima sta ce NO sada uraditi i sta ce dobiti za Paula. Paul ocito nece u ove bezveze timove, doveli bi oni njega ali znaju da nece produziti ugovor.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:50

adnan24 je napisao/la:
"Howard acknowledged for the first time Saturday that he has formally requested a trade. It came a day after the team granted New Jersey, Dallas and the Los Angeles Lakers permission to talk to Howard's agent, Dan Fegan, about possible deals."

http://espn.go.com/nba/story/_/id/73399 ... ests-trade" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa zato sto je lik trazio trejd, dao zeljene destinacije, ali mu prioritet Netsi, a Otis rekao ici ce onome ko nam ponudi najvise. ESPN bi bio najsretniji da Lakersi mogu imati sve zvijezde u timu, tada bi oni bili najzadovoljniji i imali bi o cemu pisati.

Evo ja sam ubijedjen da Howard nece u LAL, hoces se kladiti? Ako dobijem opkladu, ti moras avatar imati Dana Gilberta, a ako ja izgubim, ja moram LAL ili LBJ, znaci ne zna se koje je gore.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:59

Jel DH rekao "hocu samo u NYNetse" ili ne :?: Nisam to cuo.
Jel DH uopste nesto rekao, a da to nije plod tweetova ljudi koji prate NBA :?: Nisam ni to cuo.
A CP3 je vec napravio dil sa Lakersima i bio u avionu za LA, kad je stigao opoziv. Valjda to vise ima tezinu, nego neformalni chat u kome je rekao da bi voleo da igra sa njegovim ortacima CA i AS.
Ali ja sam glup sto se uopste nastavljam sa tobom. :roll:

@BiHfan

Ako dodje DH, valjda ti je jasno da Gasol i Bynum lete iz LAL. Dakle preracunaj ponovo salary cap.
Ako dodje Howard, oduzmi salary cap eto od Gasola i Bynuma, ali sam Kobe ima 25 miliona ove sezone, 27 miliona sljedece, 30 miliona za 2 godine, znaci on sam od 58 miliona ima 27 odnosno 30 miliona, dodaj howarda koji ce slican ugovor traziti to je 60-tak miliona u startu, bez ijednog drugog igraca na platnom spisku, samo njih 2 bi imala 60 miliona, jedino preko zajebancija i TPE se moze sign and trade za CP3 koji ce isti ugovor uzeti, pa dobijas oko 75 - 78 miliona, sta dalje? 3 igraca tolike pare, hoces skupiti onda 5 sa veteranskim minimumom da igraju se malo, sta ces sa Mettom, sa Waltonom, stvarno ne vidim nacin da oba dodju, ni u najludjim snovima ne vidim dolazak i DH12 i CP3 u LAL, dok je Bryant tu.

Mes Que Un Club!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 dec 2011, 14:00

http://nbacro.com/nba/orlando-magic/dwi ... etse-12648" onclick="window.open(this.href);return false;

http://nbacro.com/nba/chicago-bulls/odo ... llsa-12651" onclick="window.open(this.href);return false;

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2011, 14:21

adriano_leite je napisao/la: Ako dodje Howard, oduzmi salary cap eto od Gasola i Bynuma, ali sam Kobe ima 25 miliona ove sezone, 27 miliona sljedece, 30 miliona za 2 godine, znaci on sam od 58 miliona ima 27 odnosno 30 miliona, dodaj howarda koji ce slican ugovor traziti to je 60-tak miliona u startu, bez ijednog drugog igraca na platnom spisku, samo njih 2 bi imala 60 miliona, jedino preko zajebancija i TPE se moze sign and trade za CP3 koji ce isti ugovor uzeti, pa dobijas oko 75 - 78 miliona, sta dalje? 3 igraca tolike pare, hoces skupiti onda 5 sa veteranskim minimumom da igraju se malo, sta ces sa Mettom, sa Waltonom, stvarno ne vidim nacin da oba dodju, ni u najludjim snovima ne vidim dolazak i DH12 i CP3 u LAL, dok je Bryant tu.

A ako dodju DH i CP3, ko garantuje da ce Bryant ostati?

Iz aviona se vidi da su CP3 i DH12 faktori zbog kojih se zrtvuje sve, ukljucujuci i najvecu legendu kluba, jer ta dvojica donose apsolutnu dominaciju na pozicijama #1 i #5.
Bryant ce pre ili kasnije otici, ili u penziju ili nekim tradeom, a ako LAL naprave rebuilding oko ove dvojice, eto sledecih 5-7 "mirnih" godina.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 14:22

MaGiCa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ako dodje Howard, oduzmi salary cap eto od Gasola i Bynuma, ali sam Kobe ima 25 miliona ove sezone, 27 miliona sljedece, 30 miliona za 2 godine, znaci on sam od 58 miliona ima 27 odnosno 30 miliona, dodaj howarda koji ce slican ugovor traziti to je 60-tak miliona u startu, bez ijednog drugog igraca na platnom spisku, samo njih 2 bi imala 60 miliona, jedino preko zajebancija i TPE se moze sign and trade za CP3 koji ce isti ugovor uzeti, pa dobijas oko 75 - 78 miliona, sta dalje? 3 igraca tolike pare, hoces skupiti onda 5 sa veteranskim minimumom da igraju se malo, sta ces sa Mettom, sa Waltonom, stvarno ne vidim nacin da oba dodju, ni u najludjim snovima ne vidim dolazak i DH12 i CP3 u LAL, dok je Bryant tu.

A ako dodju DH i CP3, ko garantuje da ce Bryant ostati?

Iz aviona se vidi da su CP3 i DH12 faktori zbog kojih se zrtvuje sve, ukljucujuci i najvecu legendu kluba, jer ta dvojica donose apsolutnu dominaciju na pozicijama #1 i #5.
Bryant ce pre ili kasnije otici, ili u penziju ili nekim tradeom, a ako LAL naprave rebuilding oko ove dvojice, eto sledecih 5-7 "mirnih" godina.
Sta napisa bolan. Cuj rjesit se Kobea. :|
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2011, 14:29

BIHfan je napisao/la:
Sta napisa bolan. Cuj rjesit se Kobea. :|
Nije "resit se Kobija", vec "dobiti CP3 i DH12". Nije Kobe sveta krava, a nema ni 23 vec 33 godine i verovatno jos 2-3 dobre sezone u sebi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 14:30

Ma ako se rijese Kobea to je pocetak kraja za Lakerse. Svaki igrac ce izgubiti povjerenje u njih, jer moci ce ih zadesiti ista sudbina kao Kobea, tj. da postanu brojevi, strojevi, da se kupi novi kad taj ti ne treba, te nema sanse da bi vise velika zvijezda dosla u LAL. Svakog se moze rijesiti, ali Kobea nikada.

Mes Que Un Club!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 dec 2011, 14:31

adriano_leite je napisao/la: Pa zato sto je lik trazio trejd, dao zeljene destinacije, ali mu prioritet Netsi, a Otis rekao ici ce onome ko nam ponudi najvise. ESPN bi bio najsretniji da Lakersi mogu imati sve zvijezde u timu, tada bi oni bili najzadovoljniji i imali bi o cemu pisati.

Evo ja sam ubijedjen da Howard nece u LAL, hoces se kladiti? Ako dobijem opkladu, ti moras avatar imati Dana Gilberta, a ako ja izgubim, ja moram LAL ili LBJ, znaci ne zna se koje je gore.

Ja nisam uopste uvjeren da ce Howard zavrsiti u Lakersima...samo ti kazem da su Lakersi sigurno u igri za njega i to sigurno su medju 3 tima koji imaju najvece sanse da ga dovedu.

Isto tako ovaj trade Odoma u Dallas dovoljno pokazuje da imaju u planu dovodjenje nekog veceg igraca...nisu se sigurno rijesili Odoma bezveze.

@Magica

Ma nema sanse da Kobe ide negdje...taj zavrsava karijeru u Lakersima i to vjerujem ne tako brzo...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 14:32

Trejd Odoma u Dallas pokazuje to da su se zeznuli sto covjeku nista nisu rekli, pa su bili prisiljeni ga katapultirati, da ne bi kvario harmoniju ako je ista ostalo od te harmonije.

Mes Que Un Club!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 11 dec 2011, 14:45

Fransiza ce uvijek biti veca od igraca prema tome ko je Lamar Odom da po novinama prica kako nezna hoce li doci na trening uopste, na kraju cak i dodje sa zakasnjenjem od sata i po i sta onda ocekuje?
Ako misli da nezasluzuje ovakav tretman fino u prostorije kluba pa popricaj sa Kupchakom, Bussom sta ja znam a ne pricati price okolo. LO sigurno voli Lakerse to se osjeti ali ovo je manjak profesionalizma i nek su ga poslali u Dallas tako da i ubuduce igraci znaju sta ih ceka u slucaju cirkusa po medijima mada je Odom poslat vise iz drugih razloga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 dec 2011, 15:01

Jaki su ko zemlja jbt. Jos ako Haywood bude igrao kako moze.

PG: Jason Kidd/Rodrigue Beaubois
SG: Vince Carter/Jason Terry/Rudy Fernandez
SF: Shawn Marion/Corey Brewer
PF: Dirk Nowitzki/Lamar Odom/Brandan Wright/Brian Cardinal
C: Brendan Haywood/Ian Mahinmi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.