NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 dec 2011, 11:32

Manijac18 je napisao/la:zasto u Bostonu gomilaju 4-ke, 4-5 igraca ima koji igraju tu poziciju, a nigdje kakvog normalnog centra :?

ma niđe veze,ne kontaju valjda da garnett igra centra

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 dec 2011, 11:38

Lakersi odustali od CP3 :?

Poklonili Odoma Dallasu za draft pick :roll:

Sta rade Jim i Mich ? bitnija im lova od shampionskog prstena , znaci zvanicno nista od lakersa ove god. :roll:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 11:41

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
Manijac18 je napisao/la:zasto u Bostonu gomilaju 4-ke, 4-5 igraca ima koji igraju tu poziciju, a nigdje kakvog normalnog centra :?

ma niđe veze,ne kontaju valjda da garnett igra centra
Pa kakvi su danas u NBA centri moci ce tu poziciju bez problema igrat.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 dec 2011, 11:44

Kobe Bryant je napisao/la:Lakersi odustali od CP3 :?

Poklonili Odoma Dallasu za draft pick :roll:

Sta rade Jim i Mich ? bitnija im lova od shampionskog prstena , znaci zvanicno nista od lakersa ove god. :roll:
Ovako izolovano djeluje glupo. Ali ovim oslobadjaju salary cup, pa se to moze iskoristiti za finalni rezultat, odnosno dovodjenje DH u najmanju ruku.
P.S. Ako NO ne nadje vlasnika do kraja sezone, tu franshizu treba ugasiti.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 11 dec 2011, 11:57

HEAT Signs Terrel Harris
The Miami HEAT announced today that they have signed guard Terrel Harris.
HEAT Signs Derrick Byars
The Miami HEAT announced today that they have signed forward Derrick Byars
HEAT Signs Jeremy Wise
The Miami HEAT announced today that they have signed guard Jeremy Wise.
HEAT Signs Mickell Gladness
The Miami HEAT announced today that they have signed center Mickell Gladness.
HEAT Signs Cameron Jones
The Miami HEAT announced today that they have signed guard Cameron Jones.
HEAT Signs Eddy Curry
The Miami HEAT announced today that they have signed free agent center Eddy Curry.
HEAT Signs Norris Cole
The Miami HEAT announced today that they have signed rookie guard Norris Cole.
HEAT Signs Shane Battier
The Miami HEAT announced today that they have signed forward Shane Battier

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 dec 2011, 11:59

Kako ce osloboditi Sallari cup ? Gasol + Bryant = 55 mil $

Odom 8,9 mil $

Baynum 15 + Walton 5,7 + World P. 6,8 + Blake 4 + Fisher 3,8 + Barnes 1,9 + Kapono i ovi rooky = 40 mil $

Salary cup je oko 57-58

Dali 3-ceg igraca po vrijednosti i kosarkaskom zananju za draft pick Dallasa koji ce biti +25 :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2011, 12:08

Evo citam razne forume i navodno je uradjeno da bise doveo Howard. Magic trazi Bynuma i Gasola, ali bi Lakersi zauzvrat morali uzeti i ugovor Turkoglua. Je li takvo sto izvodljivo od strane Lakersa.

@ Kobe

trade Odoma je bio neophodan i u Lakersima postoji samo jedan igrac koji ima pravo biti povlasten, a moraju sutiti i raditi svoj posao.

Edit: Jedno je sigurno ukoliko Howard ne bude igrac Lakersa, Kupchak leti sa pozicije GM-a. Ovo je posljednja prilika da se dobije jedna velika zvijezda u narednom periodu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 12:19

Ako Paul ode, najvise bi volio u Knickse. Sa run n gunom i D Antonijem kao trenerom ne bi nikad nista osvojili. Mozda bi u sezoni bili mega jaki, ali u PO bi pusili foru.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2011, 12:35

Nova informacija iz Amerike: Stern blokirao trade Odoma u Mavse iz kosarkaskih razloga.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Al najace je sa foruma NBA u petak bilo sljedece:

CP3 je u cetvrtak navecer krenuo da spava, ali do toga nije doslo jer je Stern ulozio svoj VETO.
Stern je po forumima u Americi dobio nadimak Hilter. :D :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2011, 12:39

amerosm je napisao/la:Nova informacija iz Amerike: Stern blokirao trade Odoma u Mavse iz kosarkaskih razloga.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Al najace je sa foruma NBA u petak bilo sljedece:

CP3 je u cetvrtak navecer krenuo da spava, ali do toga nije doslo jer je Stern ulozio svoj VETO.
Stern je po forumima u Americi dobio nadimak Hilter. :D :D
Ima i ona druga:

Sezona 2011-12

lider u blokadama - D.Stern 3
lider u asistencijama - D.Stern 27

By the way, izgleda da ide Rip Hamilton u Bullse.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 12:41

Kakav potez LAL. Ocajnicki zaista. Doveli su se u situaciju gdje su dva od 3 najbitnija igraca nezadovoljna, dali Odoma za TPE i pick prve runde 2012 godine, istina mogu angazovati bilo koga za 8.9 miliona dolara kolika je Odomova plata bila, ali Odom u Mavsima, znaci Odoma zeljnog hulivudske krvi, znaci deranje guzova Lakersa kad god je to moguce. Odom kada je motiviran moze znaciti mnogo, te moze biti bitniji za Mavse nego li je to bio Ty Chandler. Ja sada vidim davanje TPE za Hedu, Bynum plus pick Dallasa, pick Lakersa, mozda koji rookie, za DH12, ali ovaj trejd mislim da ce Orlando odbiti jer mogu mnogo vise dobiti od ovog paketa. S. Blake i L. Walton vjerovatno su takodjer na izlaznim vratima, mozda opet za TPE i neke pickove, uglavnom, od blistave do tragikomicne buducnosti LAL krece svoj put. DH12 je u samo 2 dana postao omrazeniji od LBJ, jer ono sto je on uradio Orlandu je cini mi se mnogo gore nego sto je James nama uradio. James nije nista govorio, bio je hinja i hajd, ali Howard je naime govorio da ce ostati u Orlandu, zatim govorio kako hoce da ide, pa sutradan da ce da ostane, pa opet da ide, znaci bukvalno 7 dana se budio sa razlicitom idejom, te je na kraju rekao kako je zelio da bude vise ukljucen u poslove kluba, dok u raznim intervjuima je govorio neka vodstvo kluba radi kako misli da je najbolje, ja nisam placen da mislim ja sam placen da nosim broj 12 u Orlandu i da igram najbolje sto mogu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 dec 2011, 12:45

Mozda ce Lakersi dovesti Kirilienka koji ce zakrpati tu poziciju koja se oslobodila odlaskom odoma.

Ako samo bude doveden Howard/Turkoglu a otisli Gasol,Bynum i Odom,mi smo u vecem gubitku
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 12:49

majestic24 je napisao/la:Mozda ce Lakersi dovesti Kirilienka koji ce zakrpati tu poziciju koja se oslobodila odlaskom odoma.

Ako samo bude doveden Howard/Turkoglu a otisli Gasol,Bynum i Odom,mi smo u vecem gubitku
Free agent se ne moze dovesti za TPE, a da dodju Lakersi ispod salary capa valja sve rasprodati. Vjerovatno da ako bi AK47 htio u LAL, onda sign and trade LAL i Utah. Ali kao free agent osim za MLE, ne vidim kako bi dosao, a realno Kirilenko vrijedi vise od 5 miliona po sezoni.

Mes Que Un Club!

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 11 dec 2011, 13:00

Dovodenjem Lamara Odoma sve mi se cini da ce Dallas dovesti DH12...Ali sta bi Dallas dao za Turkoglua i DH12 ? Odoma, onog malog Francuza Boubaisa i Terija a mozda i Haywooda...zanimljivo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2011, 13:03

majestic24 je napisao/la:Mozda ce Lakersi dovesti Kirilienka koji ce zakrpati tu poziciju koja se oslobodila odlaskom odoma.

Gledaj dugorocno, a ne kratkorocno. Situacija je logicna iz vise razloga:

Odom - bio nezadovoljan nakon sto je trebao biti tradovan u Hornetse i nakon blokiranja istog izrazio preko medija svoje nezadovoljstvo i time je bio narusen mir u svlacionici i trade je bio nepohodan - tome u prilog ide izjava Bryanta da i on i Gasol moraju sititi i raditi svoj posao. Takodjer ovim trade-om je oslobodjen salary cap i izbacen jedan od konkurenata za dovodjenje Howarda ako je vjerovati medijima, a Odom je takodjer u godinama.

Bynum - iako je ogroman potencijal i jedan od boljih centara NBA lige, njegova koljena nisu u najboljem stanju i Lakersi oko njega ne mogu graditi ekipu u buducnosti.

Gasol - za njega sam uvijek govorio da je psihicki nestabilan i misljenja sam da je nakon ove spaunice takodjer neophodan u njegov trade, a takodjer bi solobodili salary-cap i da i on ima 31 godinu.

Postoje razne kombinacije sto tice dovodjenja Howarda i vidjecemo kako ce se sve to zavrsiti, ali sam siguran da ce Lakersi uci sa kvalitetnijim igrackim rosterom u sezonu nego prosle godine. Pa sta ti mislis da bi Bryant na ovo pristao da ne zna koji se plan iza svega krije.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 11 dec 2011, 13:06, ukupno mijenjano 2 puta.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:04

Thecoldfear je napisao/la:Dovodenjem Lamara Odoma sve mi se cini da ce Dallas dovesti DH12...Ali sta bi Dallas dao za Turkoglua i DH12 ? Odoma, onog malog Francuza Boubaisa i Terija a mozda i Haywooda...zanimljivo
Terry sigurno nece otici iz Dallasa. Mozda Mahimni i neke buduce pikove, Odoma, tog Francuza i Haywooda.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:07

Thecoldfear je napisao/la:Dovodenjem Lamara Odoma sve mi se cini da ce Dallas dovesti DH12...Ali sta bi Dallas dao za Turkoglua i DH12 ? Odoma, onog malog Francuza Boubaisa i Terija a mozda i Haywooda...zanimljivo
Mavsi sada imaju odlican tim, a mogu se umjesati u velike trejdove tipa Howarda ili Paula, od gubitnika do pobjednika Mark Cuban, jedan od najomrazenijih ownera uz naseg Dan Gilberta :lol: . Imaju koliko toliko i mladih igraca, Bubois, Fernandez, Brewer, te bi ti igraci mogli biti primamljivi za timove koji bi uletili kao treci tim u tom nekom velikom trejdu.
Sto se tice Howarda, ipak on sam je rekao da zeli u Netse, tako da sumnjam da LAL ga moze izlevatiti da dodje u LAL bez CP3, tj. da dodje samo zbog jedne ili dvije sezone koliko moze Bryant kvalitetno da odigra.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 dec 2011, 13:09

adriano_leite je napisao/la:
Mavsi sada imaju odlican tim, a mogu se umjesati u velike trejdove tipa Howarda ili Paula, od gubitnika do pobjednika Mark Cuban, jedan od najomrazenijih ownera uz naseg Dan Gilberta :lol: . Imaju koliko toliko i mladih igraca, Bubois, Fernandez, Brewer, te bi ti igraci mogli biti primamljivi za timove koji bi uletili kao treci tim u tom nekom velikom trejdu.
Sto se tice Howarda, ipak on sam je rekao da zeli u Netse, tako da sumnjam da LAL ga moze izlevatiti da dodje u LAL bez CP3, tj. da dodje samo zbog jedne ili dvije sezone koliko moze Bryant kvalitetno da odigra.
Vidis zaboravio sam Fernandeza i Brewera. :o
Mogu oni itekako dovest Paula ili Howarda.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 11 dec 2011, 13:12

BIHfan je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Vidis zaboravio sam Fernandeza i Brewera. :o
Mogu oni itekako dovest Paula ili Howarda.
Ima i mali Damion Jones cini mi se zove se, lik moze beka sutera i nisko krilo da igra, dosta solidan samo nije dobijao puno sansi, dok u ekipi koja je u rebuildingu bi imao sansu i mogao bi pokazati da li je potencijal ili smece.
Edit: kako god, Mavsi su u win-win poziciji, ako propadne veliki trejd, opet su konkurenti za titulu, jer nece se odlasci toliko osjetiti jer su dosle zamjene, dok ako bi doveli Paula ili Howarda, opet su konkurenti jer znamo kakvi su igraci Paul i Howard, jos tu stavi Drika, preiskusnog Kidda, borbenog Mariona, istinski najboljeg 6 igraca Jeta, eh onda sigurno da ce taj veliki trejd popraviti ekipu Mavsa vise nego sto bi popravio Lakerse, Netse, Knickse, upravo zbog te sirine.

Mes Que Un Club!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2011, 13:20

@leite

A otkud tebi da CP3 nece biti clan Lakersa :?: Sta ako na leto dodje kao FA :?:
Dalje, o potencijalnom ugovoru Kirilenka sam vec pisao. To je stvar izmedju dva kluba iz LA, a po svemu sudeci - trebalo bi da AK47 bude startni PF Lakersa.
Sa Artestom i Bryantom na #3 i #2, te Howardom (za koga bih ja dao Gasola+Bynuma u treptaju oka), nema bolje prve petorke u ligi, cak i da im ja igram pleja.
CP3 navodno ima usmeni dogovor da na leto dodje u LA, pa su zato Kup i ekipa rasturili taj trade i bacili se na dovodjenje DH.
Svima je jasno da se Lakersi sada moraju resiti Odoma i Gasola, kao i da je Bynum upitan za buducnost. Jedan je otisao, a dvojica tek treba da to urade.
No way da Netsi mogu da pariraju ponudom za DH12, sem ako on izricito ne bude trazio da ide tamo, sto se za sada ne dade zakljuciti - zavrsice u LAL.
I eto opet dinastije...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.