Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

anonymousHD
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la anonymousHD » 11 dec 2011, 00:59

Dobri smo bili, trebali smo zabit još jedan gol, ali Ronaldo zafrka stvar, al šta ćeš... Dadoše nam gol bzz, izgubili smo loptu na sredini, koju nismo smeli, Messi vanzemaljski dade loptu onom malom glupanu, on zabi, pade nam moral... Ne mogu da verujem da zadnjih par utakmica, uvek pred kraj prvog poluvremena primimo gol :(
Drugo poluvreme, ne znam šta da kažem, gol neka *ebena sreća... Tu su nam se sve lađe potonule, posle Ronaldo opet sa 5 metara fula gol od 7.5 metara :roll: ... Tu smo još više pali, psihički da ne pričam, totalno van utakmice, na kraju hvala Bogu pa smo primili samo još jedan.

Sad se okrenuti Sevilli, zaboraviti poraz, nastaviti sa pobedama... Sezona je duga!

Barci respect! Hala Madrid!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 11 dec 2011, 01:12

Murinjo je pogriješio sa početnom postavom ;)
FORZA MARŠAL !!!

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 11 dec 2011, 01:12

Cekaj, igrace reala presjekao drugi gol a igrace barcelone nije presjekao gol u 22 sekundi utakmice :!: zanimljivo :lol: :lol:
Kazu na areni da je prosinecki odmah nakon gola reala rekao da ce ovo barca dobiti sa 3:1. ja rekao bice 5:1 za barcu :D :D

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 11 dec 2011, 01:14

*p!p!t@* je napisao/la: Ja to uopšte ne negiram, ali za rezultat 1:3 u korist Barce upravo je kriva neefikasnost napadača Reala ...
cuj kriva je neefikasnost...to samo znaci da ne znaju ili da nisu dovoljno trenirali efikasnost.....i koncentraciju...dakle psiholoski pristup jer uspjeh u svemu je 80% psihologija a 20% skil...u stvari 100% prilike fulas kad te protivnik namuci ili si izmoren(npr jel stalno vrsis presing sto im je sa druge strane i omogucilo prvi gol) ili kad si prepadnut i sl....kakogod tu njihovu neefikasnost je direktno i indirektno uzrokovala Barca...

sto ronaldo nije bo neefikasan protiv Bosne? zato sto ga bosna nije toliko izmorila i isprepadala svojim kvalitetom kao barca...logicno zar ne?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 11 dec 2011, 01:20

UPS je napisao/la:Cekaj, igrace reala presjekao drugi gol a igrace barcelone nije presjekao gol u 22 sekundi utakmic :!: zanimljivo :lol: :lol:
Kazu na areni da je prosinecki odmah nakon gola reala rekao da ce ovo barca dobiti sa 3:1. ja rekao bice 5:1 za barcu :D :D
Barca se gradila i izgradila 20 godina , Real je srusena i frisko istemeljena ekipa.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 dec 2011, 01:21

mandraX je napisao/la:
nanek je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Haj simpatizeri ne patite previse dobice i Real nekad ha ja nije valjda ta Barselona tako okrutna da svaku pobijedi.
Tvoj simpatizerski klub sa slike govori 1000 rijeci ;) kao i onaj sto ides i gledas i ubacujes koju marku za kupovinu virsli i ostalih prehrambenih artikala kako bi nahranio svoju stoku sa livade!
Ono što ti nećeš doživit' ;)
Pusti ih brate 8-) ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 11 dec 2011, 01:24

< jadni ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 11 dec 2011, 01:38

HZ_ilidzaa je napisao/la:
UPS je napisao/la:Cekaj, igrace reala presjekao drugi gol a igrace barcelone nije presjekao gol u 22 sekundi utakmic :!: zanimljivo :lol: :lol:
Barca se gradila i izgradila 20 godina , Real je srusena i frisko istemeljena ekipa.
Ima i ta mjesta. ali, ako su temelje krenuli graditi na murinju dobro su se izradili. Pa slusaj mu samo komentara nakon utakmice - srece, izjednacena igra...ma daj ba. pa barca vodi 2:1 i napada, dadose i treci pa opet napadaju. pa murinjo bi da je ikako mogao igrao bunker nakon 1:0. pogresan mentalitet totalno, pogresno savjetovanje igraca. barca kiksa samo onu utakmicu u kojoj joj nedostaje motiva a kad se naloze niko im nista ne moze. Mislim, ako barca nije nesto na sta se igraci reala trebaju naloziti da pokazu maksimum onda su fulili profesiju. Bojim se da oni u stvari pokazuju svoj maksimum ali on jednostavno nije dovoljan za barcu a to opet implicira i da su neki igraci velika fula kao pojacanja....

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 11 dec 2011, 01:40

Real je ekipa na silu i to je to.Nisu stvorili akciju da nisu nabijali loptu napamet ili nesta slicno.Barcelona je stroj i masina koja i kada ne igra dobro dobija velike klubove.
Real je miljama ispod njih iako se to na prvu ne cini.Ova Barcelona je ekipa kod koje imas dojam da ti moze dati go kada pozeli.
Kod njih je samo upitna motivacija i zelja za pobjedama.Da su najbolji to im niko oduzeti ne moze ;)

Meni je uvjek bilo i bit ce glupo poredzenje genija i idobrog studenta.Messi je vjerovatno jedan od najboljih ako ne i najbolji ikada.To dokazuje konstantno.

Iniesta vas je veceras prakticno maltretirao ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 11 dec 2011, 01:42

sam da porucim ono LBJ-u nek ide u kafanu..a on zna radi cega :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 11 dec 2011, 01:42

UPS je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:
Ima i ta mjesta. ali, ako su temelje krenuli graditi na murinju dobro su se izradili. Pa slusaj mu samo komentara nakon utakmice - srece, izjednacena igra...ma daj ba. pa barca vodi 2:1 i napada, dadose i treci pa opet napadaju. pa murinjo bi da je ikako mogao igrao bunker nakon 1:0. pogresan mentalitet totalno, pogresno savjetovanje igraca. barca kiksa samo onu utakmicu u kojoj joj nedostaje motiva a kad se naloze niko im nista ne moze. Mislim, ako barca nije nesto na sta se igraci reala trebaju naloziti da pokazu maksimum onda su fulili profesiju. Bojim se da oni u stvari pokazuju svoj maksimum ali on jednostavno nije dovoljan za barcu a to opet implicira i da su neki igraci velika fula kao pojacanja....
Jedno su zelje drug a drugo mogucnosti.Real ne moze igrati i napadati Barcelonu.Barcelona je ta koja se pita sta ce biti i kako ce se igrati a Real je taj koji ako mu se ukaze da maximalno iskoristi losu igru Barcelone ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 dec 2011, 01:51

T-MAC je napisao/la:sam da porucim ono LBJ-u nek ide u kafanu..a on zna radi cega :mrgreen:
Uh đe me nađe :lol: Ma nije mi ni do kafane,odo ja u Madrid da ubijem Ronalda ko zna možda bi tada uzeli bod :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 01:52

Madridisti ne vrijedi se sa djecom... mi smo ipak gospoda i starija raja :)

Izgubili smo, nismo imali srece...kriviti neke igrace tipa Ozil, C.Ronaldo, Marcelo, Xabi helem koji su nam jako bitni je smijesno...jadno.
Bilo mi je drago cuti kako Santiago Bernabeu grmi pred sami kraj 92 min... Ultras Sur - Cuando llego al Bernabeu

[youtube][/youtube]

Btw.
Ova pobj. Barce ide u historiju, Real Madrid je i dalje u borbi za titulu, Barca je smanjila prednost.

Laku noc.. mala raja.
“You talkin’ to me?”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 dec 2011, 01:54

Mrsko mi sve ponavljat', pa cu samo prekopirat moj post sa drugog foruma :) .
Real Madrid nije jos spreman. Kada je tema tek bila otvorena, postavio sam pitanje da li smo mi spremni da odigramo svoju igru, da se ne prilagodjavamo Barci? Utakmica je pokazala da nismo. Pa da vidimo.
Mourinho je krenuo sa uobicajenom formacijom, sa 4 ofanzivna igraca i dva veznjaka koji mogu odgovorit defanzivnim zadacima. Igra Reala ove sezone veoma je karakteristicna, ukljucuje izmjenu brzih i kratkih pasova uz promjenu pozicija ofanzivnih igraca. Da li je to Mourinho namjeravao da uradi u ovoj utakmici, ili igraci jednostavno nisu bili dovoljno dobri, pokazace dalje analize. Jedno je jasno, igru nismo imali. Pasovi su bili losi, kretanje igraca katastrofalno i naravno da se nije mogla probiti odbrana Barce. Doduse, veliki udio u svemu tome imao je Barcin presing . Malo su prostora ostavljali a to su postigli kolektivnim presingom.
Gol smo postigli nakon mora se reci greske Valdesa, doduse Real je dobro presirao Barcinu zadnju liniju u pocetnim minutima. Sta se desava kasnije? Ne mozete ocekivati da igrate dobro samo uz pomoc presinga, jer kada se lopti osvoji sa njom se mora ici dalje, a ne do stopera pa u aut. Moralo se kombinovati, no izgleda da je nekoliko igraca imalo losu noc. Doci cu i do toga.
Dakle, u nedostatku nase kvalitetne pas igre, Barcelona preuzima inicijativu. U stvari, kad se bolje pogleda, cijela ova postavka Reala je bila osudjena na propast jer je tim Barcelone precesto imao jednog slobodnog igraca. A znate kako to ide, kada je jedan slobodan, automatski se otvara prostor za dvojicu navlacenjem igraca. Dakle, Barcelona je to koristila, uspostavila inicijativu i napadala, pokusavala. Presing Reala nije bio dovoljno dobar jer nisu svi igraci ucestvovali u istom, a i Barcelona je odigrala fantasticnu utakmicu na tehnickom planu, jer su kombinacije bile uigrane a pasovi tacni. Sta je rezultat svega toga? Dominacija Barcelone i njihovo poigravanje ispred naseg sesnaesterca, sto je worst case scenario. Bili su bolji od nas u svakom trenutku igre i zasluzeno su slavili. Jos na poluvremenu je po meni Mourinho trebao da zatvori jer je imao 45 minuta da uvidi stanje stvari i da jednostavno ekipa ne igra dovoljno dobro, da nemaju svoju noc.
Pitanje je da li bi sa 3 defanzivna vezna poboljsali stanje stvari, ali moralo se probat' jer je bilo jasno u kojem smjeru ide ova utakmica. Mourinho je nastavio rizikovati i desio se disbalans, ekipa nije bila povezana jer je bila rastrgnuta izmedju odbrane i napada. Ono sto je bilo boljka cijelu utakmicu, pas igra je dovela do toga da Barcelona jednostavno iskoristi los pas i krene u kontru. A nije bilo mnogo igraca Reala nazad. Tako je ova utakmica izgubljena.
No, pored svega toga, pored lose pas igre i uopste igre pod pritiskom, mogla se izvuci pobjeda da su se ziceri iskoristili. Ne smije se dozvoliti da u ovako bitnom mecu promasite svoje prilike. A imali smo ih. Ronaldo je morao dodati Di Mariji, Lass je imao samog Benzemu, opet Ronaldo zicer glavom, pa eto i Higuain koji je zakasnio sa reakcijom. Da bi sve bilo bolnije, upravo nakon nasih promasenih zicera, oni su postigli svoje. Boli to bogami.
Napisah negdje da neki igraci nisu imali noc.
Nije tesko pogoditi ko je flop of the match, to je definitivno Ronaldo jer je masio 2/4 zicera. Racunica je prosta, losu utakmicu je odigrao. U zelji za dokazivanjem je i slabo dodavao loptu.
Ozil je takodjer imao losu utakmicu jer je gubio duele. Shvatam da je presing Barce bio zestok, ali morao je bolje reagovati.
Ironija u svemu ovome je da su ostali igraci cak odigrali solidno. Da, solidno. Vrijedi izdvojiti Benzemu, Marcela, Di Mariju, Coentraa. Odigrali su dobar mec. Xabi i Lass takodjer. To uopste nije bilo lose. Nemojte kriviti defanzivne igrace, nisu imali podrsku i cesto su bili izlozeni kontranapadima. Nije to lako, nimalo.
Veliku odgovornost snosi Mourinho. Prije svega sto je uopste izasao sa ovakvom postavom, jer apsolutno nije imao razloga za to, imperativ pobjede je bio veci kod Barce. No, to mu se moglo oprostiti da je reagovao na poluvremenu i pokusao popraviti stvar. Nije ni on slijep. Kasnije kada je vrag odnio salu i Xavi sretno zabio morao se otvoriti ali bilo je kasno. Greska je ranije napravljena, kada na poluvremenu nije uveo Khediru umjesto Ozila.
Jos jedna stvar. Ne kontam forsiranje Ronalda. Morao ga je izvjesti, pokusati sa Kakom/Pipitom jer je bilo ocigledno da stvari ne funkcionisu dobro. ALI, ovo ne znaci da cu sada ja bilo koga razapinjati na krst, desile su se greske i treba kriviti krivce, ali nemojmo biti brzi na jeziku i tjerati nekog iz kluba, vrsiti drasticne reforme i sl.
Ovaj tim je odlican i pokazace se to ove sezone budite sigurni, ali eto, desio se fijasko. Greske nije tesko uociti i mislim da ce naredni duel biti dosta bolje odigran od strane Reala. Siguran sam u to.
Dakle, polako sa psovkama.
Oni su dobili, sto je i bio njihov primarni cilj, sada smo izjednaceni, uz utakmicu manje. Moramo nastaviti kao da se nista nije desilo, jer u protivnom gubimo prvenstvo. Hladne glave nastavit' dalje.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 11 dec 2011, 01:57

Sparta je napisao/la:Madridisti ne vrijedi se sa djecom... mi smo ipak gospoda i starija raja :)

Izgubili smo, nismo imali srece...kriviti neke igrace tipa Ozil, C.Ronaldo, Marcelo, Xabi helem koji su nam jako bitni je smijesno...jadno.
Bilo mi je drago cuti kako Santiago Bernabeu grmi pred sami kraj 92 min... Ultras Sur - Cuando llego al Bernabeu

[youtube][/youtube]

Btw.
Ova pobj. Barce ide u historiju, Real Madrid je i dalje u borbi za titulu, Barca je smanjila prednost.

Laku noc.. mala raja.
isti taj kop sutio je kao zaliven vecim dijelom utakmice. ;) Mada, pohvale za pjesmu u 92 min. a to za srecu je....
sine kvalitet. barca igra na vecem levelu i to je tesko dostici

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 11 dec 2011, 02:04

Izrevoltirani cinjenicom da vec godinama nisu dominantni u ovom derbiju, igraci Real Madrida su veceras pokazali da igraju za Ronalda i oslanjaju se na njega. Sramotno je da igrac njegovog kalibra odigra lose doslovno svaki El Clasico.

Citam Real Madrid Balkan forum i prosto se divim glupostima koje citam. Neki su nezadovoljni pa odmah napadaju cijeli tim, neki se izvlace na neke kartone, a najgori administratori u tome svemu.

Nije niko promasio velik broj dobrih sansi osim Ronalda.

Zasluzena pobjeda Barcelone.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 02:05

sine kvalitet. barca igra na vecem levelu i to je tesko dostici
Evo jos na ovaj post da odg. jeste taj level, sigurno vec..sigurniji su u ovim duelima, a bogami i iskusniji ali isto taj level brzo opadne kod tzv. simpatizera Barce pa posle pocnu price kao nemaju motiva ovo ono. Cinjenica da su to sve djeca.

Evo gledali smo svi tekmu, Real nije ni nesto odigro, ali previse su opet sansi imali za ovako losu igru, za toliki level ispod Barce, Ozil kao da nije igrao, Xabi takodjer..otom potom.
“You talkin’ to me?”

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 11 dec 2011, 02:08

odoh leć, ako ništa pokazali smo da možemo s njima, imali smo 10 udarac od toga 6 u okvir, oni 9 od toga 6 u okvir...

**** kad fulaš 2 100% prilike mora ti se vratiti i vratilo nam se i to je to... takav je nogomet, glavu gore i pobjediti sevillu... isprike za sva psovanja u toku utakmice... **** tako to ide... da je Ronaldo zabio za 2-0 ili 2-2 ne bi bilo ovoga, ali šta je tu je... imali smo trofej u rukama, ali ipak cini se da cemo se morati strpiti par mjeseci
Nevjerovatno.

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 11 dec 2011, 02:23

Pa samo sam napisao da je post dubokouman, jer to Mourinho sigurno nije vidio.

Evo jos jedan flopić.
***** mater Mourinhu koji ga *** drži u igri.Prvo izvodi Ozila,zatim Di Mariju a ono **** ostaje.Utakmicu i pored straha smo fino odigrali,al kad kreten usere dvije onako dobre šanse.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 02:24

@Naile

easy boy :mrgreen: ne vrijedi sa djecom.
Barca se ukljucila u borbu za 1mj.

Jos jednom laku noc.
“You talkin’ to me?”

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.