Btw, mislim da sam se sa novim kolačićem Pavonom (mada je to naš poznanik @Portillo) kladio da će Sanchez (kada se oporavi) biti u 1. postavi, a da će istjerati nekoga od dvojca Villa/Pedro.

Eh, vjerujem da si večeras dobio odgovor zašto je to tako. Pedro može praviti presing, no to može raditi i Alexis. Razlika je u tome što Alexis ima bolju tehniku i jači je od Pedra. Dakle, sve ono što može uraditi Pedro, može uraditi i Čileanac (samo bolje).
Nego, Puyol je danas par puta pokazao da nije zaboravio igrati fudbal (ako je iko sumnjao u to).

Čovjek se i u ovim poznim godinama odlično postavlja (brzinu je možda izgubio, al' je nadoknadio to još boljim postavljanjem). Mislim da je samo jednom pogriješio (kada se okliznuo prilikom driblinga Benzeme).

Jedini koji je odigrao nešto slabije je Abidal (Valdeza ne računam

). Nekoliko puta su njegovi suigrači vadili kestenje iz vatre zbog njega.

No, kao da je to bitno, jelde.

Tri boda kod najljućeg neprijatelja su ugrabljena, tako da niko neće ni gledati loše partije pojedinaca.
Messi? Možda nije zabio, al' asistirao je Alexisu i odlično otvorio Alvesa koji je kasnije asistirao Cescu. Da ne govorim o silnim kartonima koje je izborio, kao i o onim pasovima za Iniestu/Alexisa kojima je kasnije udarce odbranio Iker. Sve u svemu, Messi dobar, al' ga je prešišao njegov kompanjon Iniesta. Meni i dalje u glavi potez kada je Coentraoa napravio budalom kod gol-aut linije.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”