adriano_leite je napisao/la:Ja ti kazem, zasto se ti prepires s nama kad smo nivo ispod tebe, kad smo zatucani itd. To kazem zato sto mi tebi jedno govorimo, ali ti ocigledno ne vidis ono sto mi vidimo, tj. da Lakersi oslabljuju na duzi period ekipu NOH. Ti jednu pricu pricas i to je to, ko god tebi bilo sta da kaze, ti odgovoris kako dajete Gasola i Odoma. Znaci gledas da tebi bude dobro, tj. normalno da kao navijac gledas da tvom timu bude dobro, ali ako si svjestan da ce ovaj trejd zajebati NOH, ne pljuj po svima, pocev od Sterna, Dana, Cubana do nas obicnih navijaca koji se nalazimo na forumu. Ako pak mislis da je ovo dobar trejd za NOH, postavi se poziciju tima koji gubi kljucnog igraca, te koji ce obavezati svoj salary cap na dugi niz godina, te da ce ta ekipa biti u mogucnosti dodati jos jednos superstara zahvaljujuci tvojoj gluposti. Poenta je u tome da gledas malo kao neutralan covjek. Ja bih rado dao sada Barona za Duranta, AV-a za E. Gordona, ali ne ide to tako. Ja bih i priznao da bismo mi zajebali na taj nacin OKC i LAC, ali vi furate svoju pricu kako je sve bilo fer i da su svi protiv vas.
Dobro je momak pusti se vise price oko nivoa, nivo i mentalitet su dvije razlicite stvari a ja pricam o ovom drugom i prepirem se zato sto necu da se prodaje prazna prica, vrlo jednostavan razlog.
Dobro ti vidis oslabljenje NO na duzi period a ja upravo vidim drugu stranu, tj. stabilizaciju NO, dobili tri kvalitetna igraca ODoma, Scolu Martina talenat Dragica i cak pick 2012 i onda vidim vrlo izjvesno propadanje NO u slucaju odlaska Paula kao FA. Ta alternativa, rebuild i te price je po meni mnogo gora alternativa od ovog trade-a i to nevidim samo ja tako.
Vi ste ti koji necete da gledate situaciju neutralno nego sve ovo gledate iz ugla "navodno zajebanih klubova iz proslosti" pa vam je sad godra jer je zajeban jedan od velikih, umjesto da prvo pogledate u svoju avliju vi se i previse brinete o poslovima tudjih kao onaj papak iz CLevelanda koji i dan danas nije prebolio odlazak Jamesa pa se sad iz inata mjesa u ovakve poslove, e to je za mene papanski mentalitet i nista drugo.
Ja za sve pokusam navoditi argumente i odgovoriti na tvoje ili necije tvrdnje dok zapravo ti pucas u prazno i ponavljas jedno te isto, pricas kako nam je NBA omogucila trade Gasola iz Memphisa

a kad ti postavim normalno pitanje sta NBA ima s time odgovora nema. Spominjes da NO nece imati franchise igraca, ja ti navodim Denver koji je bez franchise igraca dogurao do PO ali i na to odgovora nema a onda se prebacuje loptica na novu pricu kako je ovo legitiman potez NBA lige itd. sto niko nespori
Ja u ovom trade-u vidim dva pobjednika i jednog gubitnika (Houston), mada su i Rocketsi vjerovatno planirali nesto poslije oslobodjenja salara capa
e za trade iz Memphisa se moze reci da su Lakersi veliki pobjednik ali u ovom slucaju sada je to sasvim druga prica...