RK Bosna

imeime
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la imeime » 10 dec 2011, 09:07

u odnosu na pipetovu je smijesna... mislim da je taj njaradi najbolji i najcijenjeniji strucnjak za kondiconu pripemu u srbiji, a i malo sire od toga... pa tako njegova plata i strucnost ne bi trebala biti upitna.
e sad poredi njaradijevu strucnost i reference sa pipetovim. pa ces vidjeti ko tu ima veliku platu... :lol:
imperator, prodavac magle

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 10 dec 2011, 10:17

doveo ristu koji mu zabio noz u ledja,tj. saku ;) sada i njaradi... ima jos takvih... niko tu ne valja, samo je imperator bezgresan...

Dundo83
Kontakt:

Post Postao/la Dundo83 » 10 dec 2011, 13:42

Privatnu prciju na osnovu koje se enormno obagatio, eto to je napravio. Sam je kao uvrijedjena mlada otisao do omladinskog pogona, koji nakon njegovog dolaska dozvivljava procvat :lol: Vidim sve novi likovi stali u odbranu onog sto je neodbranjivo. Unistili su klub, dugovi su sve blize milioncetu i onda se isparali. Ovo za Zagreb, garant vam rekli Balic i drustvo, toliko ste dobri sa njima :lol: I na kraju, Zagrebase bar iz stanova ne tjeraju. Uzivajte u ublehama i dalje, no istina uvijek ispliva na povrsinu. Ovom dole, Kralj je uposlen i ima redovnu platu za razliku od tebe koji branis neobranjivo.[/quote]

E moj Kralju, sve mislim da nisi toliko gl.. , a sad vidim da si plitak kao lavor.Kako samo mozes reci da je purivatra napravio kako ti kazes "privatnu prciju" , samo pogledaj koliko omladine radi za vrijeme SFF-a i moj Kralju svi uzivaju, mozda je neko i blizak tebi uzivao u idili zvanoj SFF, naravno sa predpostavkom da si djete asfalta jer SFF je Sarajevski Film festival..-
A sad da se vratimo na temu RK Bosna moje misljenje ne mora biti tacno je slijedece:
Smajlagic kojeg krasi epitet velikog radnika i dobrog trener ima mali milion zahtjeva kao npr.Pripreme koje kostaju brdo para, igraca kao da igra Bundes Ligu i, vitamina kao da testiraju suplementaciju na igracima itd.. a sve to nebi bilo lose da ima dobru procjenu kod dovodjenja i odovdodjena igraca.Dug o kojem pricas je nastao bas u vladavini Smajlagica, pitas se kako -??? Koliko sam dobro pratio prve godine kasno je se rjesio Golica koji je bez veze bio u Klubu 3 mjeseca i napravio dug jer nije odstranjen na vrijeme, isto tako Bozoljac kojeg ti spominjes je pola godine igrao za Bosnu II jer Smajlagic nije imao m..a da kaze "odricem njegovih usluga" , a to je bas slucaj i sa Ovcinom,Veselinovim,Cacicem itd..A Uprava (NS & MP ) nije htjela da se zavadja sa strucnjakom i BUM Dug, da su otpustili "strucnjaka" bilo bi hiljadu zasto i hiljadu zato...i tako malo po malo kako je vrijeme odmicalo ljudi koji su vodili Klub nisu vise imali zivaca i prije tri mjeseca dogovore sporazumni raskid saradnje sa "strucnjakom" , medjtim dodje kako je "strucnjak" nazavo nova Uprava Tj. g.Pilav i vrati se Smajlagic ponovo u Seher.I sad ponovo kuka, bojim se da i "nova uprava" nije digla ruke od njega-.
A jedino Bosna pati...

Noddesbo
Kontakt:

Post Postao/la Noddesbo » 10 dec 2011, 13:57

" Dođite večeras na Mojmilo i pomozite Bosni,ništa vas ne košta "

Hahaha aj koji naslov hahaha ovo je sa jedne internet stranice naslov na tu večerašnju utakmicu,meni ovo isto kao da je napiso " Aj ba dođi na Mojmilo,svedno je džaba ulaz " :D

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 10 dec 2011, 14:54

Da li je istina da Pipe ima bankovno pokriće za svoje plate? Tako da ukoliko mu Bosna ne isplati platu, platu mu isplaćuje banka a Bosni pored osnovice duga ostaje i kamata koju mora isplatiti banci.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 10 dec 2011, 17:05

aleksandar_veliki je napisao/la:
imeime je napisao/la:doveo ristu koji mu zabio noz u ledja,tj. saku ;) sada i njaradi... ima jos takvih... niko tu ne valja, samo je imperator bezgresan...
Ja pricam o faktima, a u tvojoj prici raspoznaje se samo mrznja prema jednom covjeku. Dobro, mogu shvatiti jer vec godinama taj covjek "siluje" ekipe kojima si ti blizak :D
vjeruj da niko ne siluje moju ekipu, a tvoju siluje samo jedan covjek... i on ce je na kraju unistiti...
koji su tvoji fakti???
moji su slijedeci i vec su milion puta nabrojani: zabranjivao igracima odlazak u reprezentaciju, neodlasci na konferencije za stampu poslije utakmice, zabrana davanja izjava za novine igracima, bosna vise nije dobrodosla na dobojski turnir zbog njega, psiholoski teror nad igracima, prosao medju 16 u LP (u najslabijoj grupi u istoriji takmicenja), naslijedio zivkovica na klupi egipta i upropastio ono sto je covjek radio godinama (ako ne vjerujes provjeri), dovukao gomilu polovnjaka iz HRV u bosnu (99% promasaji ), za ristu i njaradija sam vec napisao, sve sto je trazio od uslova je dobio... nijedan igrac ne moze da proigra u bosni osim srednjih bekova ( a ni oni ne igraju nesto kvalitetno, nego se isutavaju i imaju dosta datih golova u statistici, pa se laicima cini da su nesto uradili ) ...
vidis, ima jos puno toga. a ti, kad vec pricas o faktima pokusaj pobiti bilo koji od ovih gore...

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 10 dec 2011, 20:40

Bosna-Vardar 19:32 (10:17) :roll: :roll:

air
Kontakt:

Post Postao/la air » 10 dec 2011, 20:46

armin je napisao/la:Bosna-Vardar 19:32 (10:17) :roll: :roll:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 10 dec 2011, 23:54

Moja Bosno sta si dozivila :|
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

trkacica
Kontakt:

Post Postao/la trkacica » 11 dec 2011, 14:16

Bosna se raspada i ove godine sanse za osvajanje Premijer lige nisu bas velike....

rukomet_24
Kontakt:

Post Postao/la rukomet_24 » 11 dec 2011, 17:57

Citajuci sve ove silne postove onih koji nesto znaju o rukometu ali i "placenih" doktora nauka (citaj advokata pojedinaca) ne mogu a da ne odgovorim na silne besmislice koje se pisu po ovom forumu.

* Trener Smajlagic je doveden kao nekada istinski igrac a tada trener sa odredjenim referencama (prednosti i nedostaci). U prethodne 2 sezone vodjenja Kluba imenovani je sa dosta uspjeha vodio I tim i uz odredjene greske, mora se priznati (najtezi porazi u historiji Kluba, Vesprem, Chekovski Medvedi, igracki promasaji...) na kraju balade uvijek izlazio kao pobjednik. Slazem se i cijenim da je strucnost i znanje trenera jedan od osnova uspjeha, ali moramo biti i svjesni cinjenice da nije bilo ljudi koje razni doktori nauka prozivaju po ovom forumu (mislim prvenstveno na Nermina Salmana i Mirsada Purivatru), vjerujte da 4 Pipeta ne bi mogla napraviti nista. Licno sam bio u nekoliko navrata kada su svi ljudi u i oko Kluba svojim novcem pokrivali silne "glazbene zelje" trenera, jer iskreno svaki trener je cudan na svoj nacin, pa tako i Smajlagic. Na kraju balade, taj prvobitni dvogodisnji ciklus je uz sve uspone i padove prosao izuzetno uspjesno (I sezona - dupla kruna, II sezona - titula i 1/8 Finala Lige Sampiona).
O III sezoni ce se jos mnogo, mnogo pisati...

* Pominjati Mirsada Purivatru i Nermina Salmana u negativnom kontekstu Kluba, biti dio ucimalosti nase svakodnevnice (nedjeljni politicki magazini, "visokotirazne novine" i rubrika gubitnik dana) je u najmaju ruku smjesno i zalosno! Takav je nas mentalitet, po.seri sve sto valja, jer svako toboze moze dovesti Mickey Rourka, Angelinu Jolie, Kevina Spacey-a, a na kraju i Barcelonu, HSV, Ciudad (sad Atletico), Veszprem itd. Svako moze napraviti manifestaciju, svako moze biti dio najboljih i najjacih, pa izvolite gospodo, napravite!
Da li je iko ikada spomenuo da je upravo preko Salmana ostvarena najveca dobit Kluba po pitanju prodaje igraca (Harmandic, Celica..)?
Da li je iko ikada spomenuo da je RK Bosna zahvaljujuci Miri Purivatri i ugledu koji je stekao RK Bosna direktno ucesnik Lige Prvaka a recimo Klubovi poput Metalurga, Partizana to moraju uciniti preko kvalifikacija!?

* Dugovi Kluba:
Zasto Smajlagic nije otjerao Golica kad je dosao nego ga je optuzio za izdaju na utakmici na kojoj isti nije igrao?
Zasto silne igrace koje je zateko nije jednostavno tjerao: Sirco, Jaskic, Bozoljac, Ovcina, Veselinov... pa danas Klub ne bi imao tih problema! Ne, kriv je Salman ili Purivatra? Zasto je propao transfer Ivana Karacica te Fahrudina Melica i Damir Doborca u RK Bosna (zadnja dvojica povratnici u RK Bosna)!?

* Nenad Njaradi:
Moje misljenje da pravi kondicioni trener nije skup (u perspektivi primanja Nenada). Dinamo je za pravog kondicionog trenera platio jako puno i finalni rezultat je plasman u Ligu Sampiona! Istina da je Pipe otkrio Njaradija dolaskom u Egipat, ali zasto taj isti Smajlagic nikada ne prizna ko je i kada njemu pomogao da on danas bude tema bilo kakve diskusije u svijetu rukometa!
Sramotno je da u medijima izlaze naruceni tekstovi Pipeta koji novinarima predstavlja da je on sam u Klubu i da nema nikakve pomoci! Da li se taj gospodin ikada zapitao da li vise uopste igraci zele raditi s njim, da li je on krivac sto je danas Klub u situaciji kakvoj jeste pa dvorana aplaudira sinoc rukometasima Vardara koji odrze cas iz rukometa nasim momcima!

Generalno moje misljenje da ce ostankom Pipeta najkvalitetniji sportski projekat u BiH sa novom godinom zavrsiti 10-godisnji put uspjeha...

rukomet_24
Kontakt:

Post Postao/la rukomet_24 » 11 dec 2011, 21:04

Odgovori uz dio tvog posta....

Citajuci tvoj post svaki covjek koji nema dodira sa Bosnom, odnosno prosjecan navijac, reci ce da si u pravu. - VJERUJ MI DA SAM UPRAVU, JER SVAKI PUT DO SADA KAD JE NA ZUB UZETA UPRAVA BOSNE, NA KRAJU SU BILI UPRAVU

Meni je najsmjesniji onaj dio gdje filmasa spominjes kao nekog ko je obezbijedio da Bosna igra direktno u Ligi prvaka. Zelis nam reci da je njegov uticaj toliki u EHF-u, ma nemoj molim te. ZA TVOJU INFORMACIJU RK BOSNA JE ZAHVALJUJUCI MIRI PURIVATRI, SMAJI KARACICU I MARCUSU GLASERU, KAD JE REORGANIZOVANA LIGA SAMPIONA DOBILA 1 MJESTO DIREKTNO, TACNIJE PRVAK BiH

Tu se dobro nasmijem pa onda dodjem do ovog oko tjeranja igraca. Nije ih otjerao zato sto su imali ugovore, druga je stvar sto su u Bosni navikli tjerati prije isteka ugovora, pa sad dugovi dolaze na naplatu. JA OVJDE NE GOVORIM O TJERANJU U JEKU SEZONE, NEGO PRIJE POCETKA, JER KOLIKO ZNAM SIRCO, GOLIC, JASKIC SU BILI U KLUBU SEZONU PRIJE PIPETA, A DA NE KAZEM DA JE BOZOLJAC BIO NA PROBI, KAO I OVCINA I DA SU POTPISALI UGOVORE KAD JE PIPE DAO AMIN!

I tu se dobro nasmijem pa dodjem do ovog oko transfera Karacica i povratka Melica i Doborca. Ako pokusavas lagati, onda se daj malo potrudi. Karacic nije dosao jer je trebao vratiti Halilbegovica na evropsku scenu, pa i Hurema. Rekao onaj cije necu ime da spominjem jer jedan tekst u Avazu od prije neki dan je po tvom narucen od Pipeta. Kako jadno i bijedno, no nema veze, to dovoljno govori o tebi. Dobarac i povratak, koje nebuloze, no citiracu ti sadasnjeg selektora BiH da ti bude malo lakse: "Doborac je nas najbolji igrac, a kako mi kaze, 15 godina je u profesionalnom rukometu i jedna godina rada sa Pipetom vrijedila mu je vise od svih tih 15", rekao Marka nedavno. PITAJ MALO LJUDE OKO KLUBA (MISLIM NA PIPETOVE "JATAKE" :-P) ZASTO KARACIC NIJE DOSAO. HALILBEGOVIC NEMA NIKAKVE VEZE S TIM, A DOBORAC I NJEGOV KVALITET JE NEUPITAN, TAKODJER MARKINA IZJAVA JE NA MJESTU, A KOLIKO JE MJERODAVNA, PARDON ISTIITA U CJELOSTI, NE ZNAM. NJEMU JE UPRAVO TAJ O KOME TI PRICAS (IACE FINANSIJSKI NEOVISAN COVJEK, NE ZIVI KAO PIPE OD PROVIZIJE IGRACA) NUDIO DOBORCA A OVAJ ODMAHNUO GLAVOM.

Nenad, o njemu sam sve rekao u prethodnom postu. Radis sa covjekom koji te stvori i onda mu zabijes noz u ledja, o takvim ljudima ne treba raspravljati jer jednostavno nisu vrijedni toga.
DA LI JE MOZDA PIPE NJEMU ZABIO NOZ, PARDON, DA LI GA JE ZAVALIO KOD UPRAVE KLUBA REKAVSI KAKO OVAJ ODLAZI NA SVOJU ODGOVORNOST NA PUTOVANJA MIMO KLUBA I KASNIJE MU REKAO DA JE SLOBODAN I DA NE TREBA DOLAZITI

I ovo na kraju, u pravu si, mozda neki igraci ne zele raditi sa njim. Ne mozda, nego sigurno jer dobili su narednjene od onog koji je deset godina vodio klub koji nije izbacio niti jednog igraca, ciji skolu rukometa vodi profesionalni vozac i koji je otisao iz kluba jer mu nije dozvoljeno da sastavlja momcad i koji je na kraju krajeva klub ostavio u dugu oko milionceta. Na kraju krajeva, za sve je kriv Pipe i za propast najuspjesnijeg projekta. Jbt, pa fatak smo mi svi budale.[/quote]
RASPITAJ SE UNUTAR EKIPE KAKVA JE SITUACIJAA STO SE TICE SKOLE RUKOMETA OTIDJI POGLEDAJ RK ZELJEZNICAR (PONOVO FORMIRAN I IGRAJU SVA DJECA OD "SOFERA" KAKO GA ZOVES) CINI MI SE DA SU 2 NA TABELI U PRVOJ LIGI JUG I DA PRETENDUJU UCI U PREMIJER LIGU. ZAMISLI SVA DJECA KOJU PIPE NIJE HTIO PROBATI U I TIMU

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 dec 2011, 21:13

Bosna je zahvaljujući rezultatima svih naših predstavnika dobila direktno mjesto u LP. Ne treba zaboraviti da su i Bosna i Izviđač igrali polufinale Kupa pobjednika kupova. Također i Bosna i Izviđač su par puta preko kvalifikacija izborili mjesto u LP. A te priče da je uprava Bosne preko svojih veza u EHF izborila mjesto u LP su gluposti.

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 11 dec 2011, 21:27

ja vam vec dugo i dugo govorim da je covjek prodavac magle, a vi mi ne vjerujete...

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 12 dec 2011, 12:31

Otišao Uvodić a još će dva igrača na polusezoni ,,sporazumno,, napustit studente

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 12 dec 2011, 13:58

Eto nam šanse da uparimo bratski tandem!

Pravi smo LEŠINARI :D
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 12 dec 2011, 16:30

Borac je zakasnio,a ime novog kluba mlađeg Karačića će te saznati već sljedeće nedjelje ;)

salebl
Kontakt:

Post Postao/la salebl » 12 dec 2011, 18:41

@brzi

Samo se nadam da tvoja informacija nije tacna. Stvarno bi bilo odlicno imati dva Karacica u timu :)

rukomet_24
Kontakt:

Post Postao/la rukomet_24 » 12 dec 2011, 19:22

Osipa se Pietova skvadra... Jos samo i njega da sklone i lagano po novu titulu (sa Salmanom i Purivatrom) :D

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 12 dec 2011, 20:38

puno je ovdje upitnika... dok cekamo triggera da se oglasi, evo mog skromnog priloga ovoj diskusiji:
koliko je meni poznato purivatra je bio najveci pipetov fan, veci i od ovog moderatora ovdje koji se skriva pod nekoliko nikova, a koji je svojevremeno u razgovorima sa rajom zastupao tezu ”ša ba radi ovaj pipe dovodeci ove polovnjake iz hrvatske?”
dakle, opste je poznato da je purivatra prosle godine bio jedini clan uprave koji je stajao iza smajlagica (cak i nakon teskog poraza u zagrebu) tvrdeci da ce on napraviti veliki rezultat, sto se i desilo (prvaci i ulazak medju 16 u EHF CL).
sta se desilo na kraju sezone - nikako da skontam, ali stvari su se enormno promijenile. smajlagic ide svojim putem, a purivatra se udaljio i od pipeta i prvog tima i obreo u omladinskom pogonu, svojom voljom, ili je mozda stvarno sklonjen - ko zna.
sto se tice salmana - pouzdano znam da se ozbiljno zakacio sa purivatrom i to upravo zbog pipeta tvrdeci da ce pipe rasturiti rk bosnu iznutra.
a sto se tice alarmantnih vijesti iz kluba koji nam je svima drag, ja bih po onoj narodnoj rekao - svako zlo za neko dobro! nadam se da ce mjesta nastala odlaskom igraca sa strane biti jaka motivacija za domace talente da uskoce u tim. rk bosna je institucija veca od svih gore pomenutih pojedinaca, pa se nadam da ce prezivjeti i ove sive dane!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.