MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la kad_kako » 08 dec 2011, 19:36

rio_Ferdy88 je napisao/la:evo angelsi i c.j. wilsona uzeli za 77 ili 80 miliona i ono 30 i nesto god..dakle potrosise 350 mil koda si keks reko :lol: ..niko ih nije ni spominjo da bi mogli nesto ovako uradit..oni i marlinsi potrosise bruku..marlinsi uzeli reyesa, buerhlea a bili su u igri za pujolsa, vjerovatno nisu htjeli da mu daju 10 god, ostaje jos fielder da ode negdje..i za njega se spominju marlinsi, mozda sad i cardsi :roll: , a naravno i cubsi kojima bi dobro dosao jer je mlad u odnosu na pujolsa i ima cak i bolje brojke u odnosu na njega..ovi veci igraci slabo ove godine trose..bosox i yanksi nista zasad, doduse oni ove svoje zadrzavaju i produzuju im ugovore, big papi i cc sabathia, odnosno potpisuju nove..
A i Cubs-i su bili zainteresovani i za Buerhlea i Wilsona. Za Buerhlea, nisu htjeli da daju ugovor na 4 godine, koji je on trazio, Cubs, nudili 3. Za Wilsona, jednostavno previse para trazio. Angels, se sad zakljucali za narednih dosta godina sa ta dva ugovara (Pujols, Wilson), vrijedna 330M. 330M za dva igraca.

Fielder u Cardinalse, tesko da ce. I on trazi skoro pa iste pare kao i Abert, i sad da potpisu Fieldera, a nisu svog covjeka ... hmmm, nema logike u tome.
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 08 dec 2011, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
Postovanje treba zaraditi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 08 dec 2011, 19:42

Iteresantan clanak za Cubs fans, na ESPN blogu:

"Pujols deal sets up well for Cubs

DALLAS -- The Chicago Cubs come away from the winter meetings with a couple of little deals on the table but also a sense that they may have gained a stronger hold on returning to prominence in the National League Central without even having made a move.

The loss of Albert Pujols, who signed a 10-year deal worth as much as $250 million, according to ****, is a big blow to the St. Louis Cardinals and can be a huge difference for the Cubs when examining the shift of power in the NL Central. With Pujols gone and Prince Fielder likely leaving Milwaukee, the top two teams in the division will be scrambling to maintain a perception of dominance.

This is now a perfect opportunity for Cubs ownership and the new front office to make a big run at Fielder.

“As to what level of interest [the Cubs have] you should probably ask them,” Fielder's agent Scott Boras said Wednesday. “Any team that wants to get better whether they are a younger team or a veteran team or a club that wants to win now, not many teams that are in need can pass up a core player like this.”

Fielder wants at least a seven-year deal, and now because of Pujols' contract, likely 10. The Cubs Texas Rangers, Miami Marlins and now possibly the Cardinals will be in hot pursuit of Fielder, according to industry ****.

At 27, Fielder is the type of young, dominant player the Cubs would like to build a championship team around. Look for the Cubs to move aggressively in a smart way toward signing Fielder while also concentrating on the international market. Right-handed pitcher Yu Darvish has committed to posting, and the Cubs will make a bid on his services. They will also take a run at Cuban outfieder Yoenis Cespedes, who is being courted by seven or eight teams. The bidding on Cespedes could go as high as $50 million.

Cubs president of baseball operations Theo Epstein and general manager Jed Hoyer are determined to put their economic **** toward young, impact players and Fielder certainly fits the bill. He recently told a former teammate that he felt the Cubs would make the biggest push for him in the offseason.

Now with Pujols out of the way, the Cubs should be going full steam ahead in the pursuit of a young difference maker on the field and at the ticket booth.

The perception before Pujols signed was that he and Fielder didn't have as many suitors as initally believed. Now with Pujols out of the picture, Fielder is in the cat bird's seat with big market teams."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 dec 2011, 04:40

Cubsi ne trebaju previse tih glupih potpisivanja...jednostavno Pujols je dobio previse ...doduse za AL nije, jer ce on moci igrati tamo poziciju DH kad napuno 35+..ovako da dobije 10 godina u Cubsima ili Cardinalsima je previse za covjeka od 31 godinu...za Willsona ja nebi dao one pare to ce biti isto kao sa Zitom i njegovim prelaskom u Giantse...Willson je imao tamo dobar offense i to treba da imas u obzir sto se tice njegovih partija, ali iza njeg anije toliko dobra sezona ....postojala je mogucnost da Cbsi trade Garzu u Rengerse, ali se nadam da nece se to desiti :)...inace uzeli bi dva dobra mlada igraca, ali ipak nebi Garzu nikako dao.

Cubsi su trade Colvina u Colorado za trecu bazu Sewarta... Stewart kao i Colvin imao je jako jako losu sezonu, ali nadam se da je to samo jedna losa losa sezona....inace igra jako dobru odbranu, sto Ramirez nije mogao, ali je Ramirez udarao 300. i 30HR i oko 100 RB.

Treba nam jos jedna pitcher i ostaviti Penu ili dovesti Fieldera,...u tom momentu bili bi mislim jaci od drugih u diviziji, jer bi i Brewersi i Cardinalsi izgubili svoja dva najbolja igraca
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 dec 2011, 20:28

Ramirez napusta Cubs-e, i potpisuje 3 godisnji ugovor sa Brewers-ima, vrijedan 37 mil dolara.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 dec 2011, 12:25

neka mu je sretno :)...valja mu doci kuci sad cesce :)...on i onako ne zna igrat odbranu, pa ce se jos vise ukakiti, pa tu vidim nasu sansu :).

Hajmo im uzeti Princa i da se igramo :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 jan 2012, 11:25

evo ga i cubsi tradovali big z-a zambrana :o ..tesko je bilo zamisliti cubse bez njeg dosad...jos su dobili nekog pitchera i moraju mu platit 15 od 18 mil iz zadnje godine ugovora..a red soxi u medjuvremenu ostali bez papelbona :( koji je bio closer i koji prelazi u phillyse a kao zamjenu doveli smo baileya iz oaklanda koji je allstar :D , i jos dodali sweeneya, naravno novi trener je bobby valentine :D ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2012, 12:25

ebiga Cubsi su samo gledali da poslaju nekom Big Zea..na zalost otisao je, ali uzeli smo mi dobrog pitchera za njega..mlad 25 godina i za Floridu je dobro pitchio...bio je prvi izbor drafta 2005 godine...od njega mora nesto biti i u preprosloj sezoni imao je dobru, dok ova zadnja nije bila tako dobra, ali u ostalom nije mu ni ekipa bila tako dobra, tako da se ne moze bas tako mjeriti...samo se nadam da Cubsi nece trade Garzu, jer za njeg amozeo dobiti puno mladih igraca pa se radi i na tome...Cbsi zele da idu od pocetka i da formiraju ekipu i da se otarase losih ugovora pa ih i razumijem...platit ce za Zambraana 15m, ali jos ce i placati i ovom pitcheru :)...ebiga ima se para moze se :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jan 2012, 14:30

@rio

razlog sto smo trejdovali Big Z.ija, je sto uprava nije imala povjerenje u njega, da ce se opametiti. Kad kazem opametiti, mislim na ispade, koje ima svake sezone, od toga da hoce tuc svoje suigrace, to toga da se izivljava na Gadorade, masinama, itd... Nemozes ti imati tako neuravnotezenog covjeka u ovakoj mladoj ekipi. bilo kakav ispad sa njegove strane bi pravio veliku pometnju medju tim momcima. Bolje platiti i 15 za njegov ugovor, nego da ti pravi pometnju i cirkus u klubu. Pare nisu problem za Ricketse.

Uprava ima jasan cilj, a to je maximum podmaditi ekipu, koja ce za 2-3 sezone harati. A tu se igraci tipa Zombrana, ne uklapaju.

Jos se trebamo kotarisati Soriana, i onda se moze reci, da su svi veliki ostaci bivse uprave, kotarisani. Meni je Sori, drag, ali treba biti objektivan pa reci, da on nije ni sjena covjeka koji je dosao iz NYY. Prije je krao baze kao lud, a sad jedva koju po sezoni da uzme.

Garza je nase veliko pregovaracko oruzje. Mi ga mozemo trejdovat, ali i nemoramo. Dok ostale ekipe, ce morati da daju dosta prospekata, da bi ga dobili. Nema puno kvalitetnih pitchera na trzistu, tako da ovo sto cekamo sa njegovim trejdom, je bolje za nas nego za ostale timove, koji ce dati puno toga za njega, kada dodje 5 do 12.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jan 2012, 17:16

@Salt

evo brate sta su Cubsi, izjavili u svojoj izjavi u vezi Costro, situacije:

"The Cubs released the following statement in response to the allegations against Starlin Castro “We are aware that a police report was filed regarding an incident involving Starlin, but we have received limited information. While this is something we take very seriously, there is not enough information to make any further comment or take action at this time. We are hopeful when the facts are brought to light, Starlin will be cleared of any wrongdoing.”

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2012, 17:20

na pomolu novi trade za nas i to odlican, ali pitam se sta onda raditi sa Barneyem? Brian ROberts je 2 base i imao je problema sa povredom proslu sezonu i nije igrao, ali bez sumnje jedna od najboljih SS I 2 base igraca u ligi, kako odbranbeno tako i ofanzivno...nadam se da ce se ovo desiti, ali Barney me onda pravo brine, kako i sta sa njim, jer imamo jos na toj poziciji i solidnog DWeta
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2012, 17:23

kad_kako je napisao/la:@Salt

"The Cubs released the following statement in response to the allegations against Starlin Castro “We are aware that a police report was filed regarding an incident involving Starlin, but we have received limited information. While this is something we take very seriously, there is not enough information to make any further comment or take action at this time. We are hopeful when the facts are brought to light, Starlin will be cleared of any wrongdoing.”
ma nista to mlad je ba , a amerika je ovo kaki to...ovdje care moj ko ode u klub i ne odvede zenu kuci, moze komotno sebi onu stvar osjeci, a te kurve nadju ovako nekog sa lovom i onda prijavljuju ko nekakva silovanja
Neka guzaci nista strasno to on ce igrati bez obzira na to sve :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jan 2012, 17:38

SaltCityAttack je napisao/la:na pomolu novi trade za nas i to odlican, ali pitam se sta onda raditi sa Barneyem? Brian ROberts je 2 base i imao je problema sa povredom proslu sezonu i nije igrao, ali bez sumnje jedna od najboljih SS I 2 base igraca u ligi, kako odbranbeno tako i ofanzivno...nadam se da ce se ovo desiti, ali Barney me onda pravo brine, kako i sta sa njim, jer imamo jos na toj poziciji i solidnog DWeta
Cekaj, koga to dajemo za tog Robertsa? Nisam taj trade rumor cuo, pa nisam upoznat.

Mogu reci da mi se svidja rad nove uprave. Rade sto su i rekli da ce.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jan 2012, 17:45

SaltCityAttack je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:@Salt

ma nista to mlad je ba , a amerika je ovo kaki to...ovdje care moj ko ode u klub i ne odvede zenu kuci, moze komotno sebi onu stvar osjeci, a te kurve nadju ovako nekog sa lovom i onda prijavljuju ko nekakva silovanja
Neka guzaci nista strasno to on ce igrati bez obzira na to sve :)
ali opet, u ocima mnogih nece biti isti Castro. bez obzira kako se to zavrsilo.

to je najmanje sto mu je trebalo u njegovoj karijeri.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2012, 18:30

pa kopga ce drugog davat nego Soriana :)... zato se i meni svidja, ali ne znam brate Soriano jos uvjek moze udariti 25hr i 80 RB...samo mu je odbrana kriticna, ali ima odlicnu ruku kad baci kad je ustvari uhvati :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jan 2012, 18:56

SaltCityAttack je napisao/la:pa kopga ce drugog davat nego Soriana :)... zato se i meni svidja, ali ne znam brate Soriano jos uvjek moze udariti 25hr i 80 RB...samo mu je odbrana kriticna, ali ima odlicnu ruku kad baci kad je ustvari uhvati :)
Ma kad vec idemo u obnovljavanje, treba se i njega kotarisati, jer nije ni on vise proljetna kokos. U odbrani, spor je do bola. Nikad do lopte da dodje u lijevom polju. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jan 2012, 23:37

evo fielder ode u tigerse za 214 mil $ na devet godina..fielder i verlander, koji duo i jos cabrera..strasno :o 8-) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2012, 01:20

Cubsi napravili pametan potez prvo Princa nisu zeljeli jer imamo MVP iz minor lige u Bryan LaHairu koji je udario 38 HR i 109 RBI i koji udara 331...onda smo pravili trade za vjerovatno jednog od najboljih buducih 1st baza koji je mlad, a njegovo ime je Anthony Rizzo... covjek je takodjer u minor ligi i za Padrese udarao 331. 26 HR i 101 RBI

i imati ovakva dva igraca na prvoj bazi i onda potpisati Pujola ili Princa?.. ma nebi hvala mislim volio sam ih vidjeti , ali kad vidim kako je mlaz ovaj Rizzo, a vec udara i ima ove brojke ja sam rekao ne treba nam Prince....LaHair j nesto stari ima 28 godina, ali momak udara lupa li lupa...nije prosle godine previs eigrao za nas , jer smo Penu forsirali, ali ove godine on je sigurno startna prva baza dok ce Rizzo ostati u AAA Iowa par mjeseci.

Cubsi idu pravim putem napokon mladi igraci i to je to
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 jan 2012, 02:13

Citam nekidan da je neki Japanac iz NLB-a dosao u MLB za neko poprilicno jako obestecenje koje su morali da plate za njega.Mislim da je to jedan od retkih slucajeva da tako dolaze igraci u MLB,pa me zanima je li bilo jos kakvih slucajeva da se tako dolazilo do igraca. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jan 2012, 03:12

Devil je napisao/la:Citam nekidan da je neki Japanac iz NLB-a dosao u MLB za neko poprilicno jako obestecenje koje su morali da plate za njega.Mislim da je to jedan od retkih slucajeva da tako dolaze igraci u MLB,pa me zanima je li bilo jos kakvih slucajeva da se tako dolazilo do igraca. :?
to je ovaj Darvish sto je za Rengerse potpisao?...pa dobar pitcher ebiga obecavajuci je i u prosloj sezoni tamo u japanu je pobjdio 18 utakmica i skoro svake godine pojedi oko 15 utakmica i izgubi svega 5-6..najvise poraza u sezoni je imao 8, a znao je zavrsavati sa samo 4 poraza... jednostavno dobar pitcher i vrijedilo mu je platiti, a covjek je imao ugovor ebiga..

Covjek je od proslogodisnjih 18 pobjeda imao cak 6 shutouts sto malo ko moze ponoviti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2012, 00:52

Upravo taj Yu Darvish.Cini mi se da je Texas morao da plati Hokaidu 50 miliona,plus da njemu da platu nekih 60 miliona na 6 godina ugovora.Meni bas zapinje za oko to obestecenje koje ce Texas da plati Japancima jer nisam pre vidjao(ili nisam obracao paznju) da se to dogadjalo ne samo u MLB,vec i u ostalim americkim profi sportovima.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.