BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 06 dec 2011, 23:18

Klare je napisao/la:
Klopp je napisao/la:Sto da nas bude sram? Pa covjece ja sam ponosan na BVB kako je igrao u LP. Ni u jednoj utakmici nisu bili losiji (osim 2.poluvremena u Grckoj). Uzivanje je bilo gledati ih. Bitno je da mi Bundesligu cijepamo, tu se zna ko je gazda.
Problem je što smo svi očekivali puno više, to moraš priznati. ;)
Nadao sam se pobjedi večeras, pa makar i Pirovoj, jer bi vjerovatno sljedeće sezone bili u povlaštenijem položaju, barem da se ove godine napravi maleni iskorak, ali postoji mogućnost da i sljedeće sezone krenete sa nule, a onda Boga pitaj kakvu grupu možete dobiti...
Jbg ko da mi ne bismo voljeli da smo sad u osmini. A ocekivanja su bila velika kod vecine navijaca, prvo kod mene pa onda svih ostalih. Kad sam saznao protivnike vec sam poceo sanjati o osmini. Jednostavno ove utakmice BVB-a u Evropi prosle i ove godine trebaju da se izucavaju na svim kursevima i kampovima koji educiraju buduce strucnjake. Pa Marsej nam iz 6 sansi da 6 golova, mi njima iz 12 sansi 2 gola. To je za analize.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 06 dec 2011, 23:27

Šta reći?koju posluku porati kome? Pa ljudi vi ste prvaci šta je to s vama,jel to maksimalno sto mozete da ponudite u evropi? hajd ako kazemo da je Arsenal neprikosnoven(iako je samo prosjecna ekipa u premier ligi) šta je sa Olimpijakosom,zar jedan grčki klub ispred NJemačkog prvaka?

SRAMOTA!!!

Jedino Bayern donosi bodove u NJemačku,taman kad bi ušli kao fair play ekipa,uvijek su osvjetlali obraz Bundeslige.
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 dec 2011, 23:39

maverick_tz je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:Jel ovo moguce da ovakvu utakmicu izgubimo.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ????
Sta je sa Gotze-om nije se valjda i on povrijedio...
Imal neko neke info za Kehla onako na prvu izgledalo je samo kao da mora šiti...mozda bude spreman do nedjelje :?

Sto se mene tice extra sto ne igramo Europa ligu ...dzaba bi se samo povrijedjivali vidite kako nas krenulo :lol: 8-) Sad ovako "upri" za domaca takmicenja !!!
moj HZ niš drugo i ne preostaje,valja se sad ubit ko mazga da se iskupi navijačima za ovako nešto,pa promiješa ćojk odbranu koda igra protiv djece iz obdaništa ccccc hajd valja sad vratit od seljačina prvo mjesto
Ma jebg...ovo je neobjasnjivo sto se desava....
Nego najdrazi su mi ovi Kameleoni sto se sikiraju za nas ! :lol: :lol: :lol:

PS: Poruka za ove sto dolaze na temu i pricaju kako bayern donosi bodove, donosi ih sebi ne donosi Nama jer mi ionako idemo sa prve pozicije , a onaj ko se bori za 3. poziciju nek sebi skuplja bodove da i kao 4. moze u LP !!!!!

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 06 dec 2011, 23:46

Ma jebg...ovo je neobjasnjivo sto se desava....
Nego najdrazi su mi ovi Kameleoni sto se sikiraju za nas ! :lol: :lol: :lol:

PS: Poruka za ove sto dolaze na temu i pricaju kako bayern donosi bodove, donosi ih sebi ne donosi Nama jer mi ionako idemo sa prve pozicije , a onaj ko se bori za 3. poziciju nek sebi skuplja bodove da i kao 4. moze u LP !!!!![/quote]

jedna ispravka,išli ste s prve pozicije,a kada cete opet,pa za jedno 10 tak godina :) i hvala na komplimentima

Ja sam iskreno navijao za BvB ali tanki ste za velike utakmice,nazalost
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 dec 2011, 23:54

Po ovome povreda i nije strasna...tacnije nije nista slomljeno:
"Vielen Dank für eure Genesungswünsche! Erstmal die gute Nachricht: Es ist nichts gebrochen und auch das Auge ist soweit ok. Die Schlechte: Ich seh aus wie nach einem Kampf gegen beide Klitschkos gleichzeitig. Aber davon lass ich mich nicht unterkriegen. Jetzt ins Bett und nen dicken Eisbeutel aufs Gesicht. Gute Nacht"-Sebastian Kehl...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 dec 2011, 23:55

Arsenal prosječna ekipa u EPL. :oops: :roll:

Joj, koliko poznavatelja fußballa ovde ima ,a tek koliko menaĐera, to je čudo jedno. :lol:

BVB09 se uopće nije obruk'o. Čak ,naprotiv, dobro su igrali grupu. A njihov biznis je hoćel' oni igrati ovako ili onako. Bayernu se može i Bayern da za Gomeza desetine miliona, za Riberya, Robbena, a Dortmund ne može, jer ne'a odkleN,a BVB je prvak i zato tišu.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 dec 2011, 00:03

Arnelinho je napisao/la: BVB09 se uopće nije obruk'o. Čak ,naprotiv, dobro su igrali grupu. A njihov biznis je hoćel' oni igrati ovako ili onako. Bayernu se može i Bayern da za Gomeza desetine miliona, za Riberya, Robbena, a Dortmund ne može, jer ne'a odkleN,a BVB je prvak i zato tišu.
Ma jasta je se obrukao. Nije toliko igracki (gdje se to pika) ali rezultati su ponizavajuci za njemackog prvaka i za ovako dobru ekipu Dortmunda.
Bayo dao/daje miLJone, ali ne one koje je posudio ili do kojih je dosao preko guzova. Samo zahvaljujuci sopstvenim snagama i pametnim poslovanjem. Nemoj zaboraviti da je Dortmund godinama drzao rekord za najveci transfer u BuLi (Amoroso). Mislis li da da su se oni talijanski legionari vracali u domovinu sto su zeljeli cuti huk sa tribina dortmundovog stadiona? Ili su ih privlacile debele plate. ;)

Necu se vise mijesati, obecajem. :D
Vom Jäger zum Gejagten

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 07 dec 2011, 00:03

[quote=Arnelinho]Arsenal prosječna ekipa u EPL.

Joj, koliko poznavatelja fußballa ovde ima ,a tek koliko menaĐera, to je čudo jedno.

BVB09 se uopće nije obruk'o. Čak ,naprotiv, dobro su igrali grupu. A njihov biznis je hoćel' oni igrati ovako ili onako. Bayernu se može i Bayern da za Gomeza desetine miliona, za Riberya, Robbena, a Dortmund ne može, jer ne'a odkleN,a BVB je prvak i zato tišu.[/quote]

Kada je Arsenal osvojio zadnji put Premier ligu,ili mozda Ligu prvaka? nije mi namjera da provociram,samo hocu reci da
je ovo malo od prvaka,uredu prvaci ste,ali kazu lahko je doci do vrha.ali tesko je ostati na vrhu,a ja vas trenutno ne vidim ni na jednom vrhu.Eto šutit ću PRVACI,znam da vas ovo boli, ali ne sikiraj te se do 2020 osvojit cete bar jos jednom BL.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 dec 2011, 00:10

Još jedan šamar su priredili igrači BvB Njemačkoj , vodstvo od 2:0 su uspijeli pretvoriti u poraz zaista nevjerovatno.
Pa jedan Augsburg bi sigurno imao bolji nastup u CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 07 dec 2011, 00:10

geronimo je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: BVB09 se uopće nije obruk'o. Čak ,naprotiv, dobro su igrali grupu. A njihov biznis je hoćel' oni igrati ovako ili onako. Bayernu se može i Bayern da za Gomeza desetine miliona, za Riberya, Robbena, a Dortmund ne može, jer ne'a odkleN,a BVB je prvak i zato tišu.
Ma jasta je se obrukao. Nije toliko igracki (gdje se to pika) ali rezultati u ponizavajuci za njemackog prvaka i za ovako dobru ekipu Dortmunda.
Pika se na jugu druze. Jesi cuo navijanje na samom kraju: Unser ganzes Leben, unser ganzer Stolz oleeee olleeeeee nur der BVB. Trud se cijeni i bitno je da znamo igrati, ostalo ce doci. Samo je problem u glavi.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 dec 2011, 00:16

Arnelinho je napisao/la:Arsenal prosječna ekipa u EPL. :oops: :roll:

Joj, koliko poznavatelja fußballa ovde ima ,a tek koliko menaĐera, to je čudo jedno. :lol:

BVB09 se uopće nije obruk'o. Čak ,naprotiv, dobro su igrali grupu. A njihov biznis je hoćel' oni igrati ovako ili onako. Bayernu se može i Bayern da za Gomeza desetine miliona, za Riberya, Robbena, a Dortmund ne može, jer ne'a odkleN,a BVB je prvak i zato tišu.
Ne moraš biti fudbalski mag da bi rekao da je Arsenal čisti prosjek od ekipe iole malo jači klub u 1/8 će vas izbaciti , sa Fabregasom i Nasrijem ste bili topovsko meso u CL a sad ste kao ekipa vrijedna štovanja gdje igraju Arteta , Gervinho , Santos itd...Jedina istinska klasa u Arsenalu je RvP.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 dec 2011, 00:19

Nezaslužujem ja ovaj pridjev "prvaci" a ni ovaj glagolski oblik "ste" koliko zaslužuju @hare, @semir itd. ,da ne zaboravim nekoga. Meni je BVB 09 užaš drag klub, al' ne ko njima. Za mene je na prvom mjestu FK Saraj'vo, a na drugom Arsene Wenger.A ko me "forumski" zna, zna da navijam i za Rya Miyaichija,a podržavam sve mlade ofanzivne igrače, čiji je najveći kvalitet tehnika (i zato od stranih klubova najviše volim Arsenal). :D

A sad ,pazi šta si rek'o:
amel10071988 je napisao/la:Arsenal neprikosnoven(iako je samo prosjecna ekipa u premier ligi)
Prosječna ekipa. Prosjek je 9,10 i 11 mjesto, ako se ne varam.
A onda mi pišeš:
amel10071988 je napisao/la:Kada je Arsenal osvojio zadnji put Premier ligu,ili mozda Ligu prvaka?
Burazeru, nema ovo veze sa trofejima. Jedno je prosječnost, a drugo trofeji. Arsenal je upravo (ispod)prosječni klub zadnji vikend poder'o k'o cigo napolitanku. :mrgreen: U prosječnom klubu ne igra (sigurno ne bi igrao) trenutno jedan od najboljih napadača svijeta. Ja odgovorno tvrdim trenutno najbolji igrač svijeta, al' eto...Čak da sam i u krivu, neka bude "samo" jedan od najboljih.
geronimo je napisao/la:Ma jasta je se obrukao. Nije toliko igracki (gdje se to pika) ali rezultati u ponizavajuci za njemackog prvaka i za ovako dobru ekipu Dortmunda.
Ako analiziraš ,ne mo'š reći da se obruk'o.Na prvi pogled i jeste, al' kad dublje pogledamo -ne mislim tako.

Ubjedjen samda bi u većem broju tekmi BVB bio drugi.

Drugo poluvrijeme večerašnje tekme ne znači ništa i ne bi ga trebali uzimati u obzir kad ocjenjujemo "uspješnost BVB-a". Protiv Arsenala je uzet bod- to i nije slabo. A opet (i opet..), nemojte smesti sa uma, da u ovako malom broju tekmi, 90 minuta može biti presudnih, pogotovo za ekipu ,koja se "nada" drugom (a ne prvom) mjestu. Govorim za Olimpijce.

Stvari stoje tako, bar po meni, da je Dortmund uzeo Olimpijakos, ili odigrao neriješeno, danas bi bili drugi putnik u 1/8 finala LP-a. Upravo, tih 90 minuta ih je koštalo,a ne svih 6 tekmi, kako se ovde predstavlja.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 dec 2011, 00:24

Saurman je napisao/la:

Ne moraš biti fudbalski mag da bi rekao da je Arsenal čisti prosjek od ekipe iole malo jači klub u 1/8 će vas izbaciti , sa Fabregasom i Nasrijem ste bili topovsko meso u CL a sad ste kao ekipa vrijedna štovanja gdje igraju Arteta , Gervinho , Santos itd...Jedina istinska klasa u Arsenalu je RvP.
Sezna je pred nama. ;) Nadam se, eto, Bayern Munchenu. ;)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 07 dec 2011, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 dec 2011, 00:26

Arnelinho je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Sezna je pred nama. ;) Nadam se, eto, Bayer Munchenu. ;)
Bayern ne možete dobiti bar ne u 1/8.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 dec 2011, 00:27

Znam da ne. Zato, ako Bayern prodje, nadam se u 1/4 finala. :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 dec 2011, 00:55

Arnelinho je napisao/la:Znam da ne. Zato, ako Bayern prodje, nadam se u 1/4 finala. :mrgreen:
Vi ste mi zelja vec duze vrijeme. Valjda smognete snage da udjete medju osam najboljih (arogantan pristup navijaca Bayerna :mrgreen: ).

Nema od analiza nista i sto ja i ti mislimo i znamo. Pustimo fakte da govore. Fakte, fakte, fakte... :mrgreen:

Kehl:

slika

Stvarno nemoguce ovo sto se desava sa igracima Dortmunda. Vec treca povreda u predjelu glave u samo mjesec dana.
Valjda ova bude bezbolnija, odnosno, da Kehl ne bude previse odsutan sa terena.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 dec 2011, 01:17

Iz postovanja prema navijacima BVB-a ovdje na forumu - zna se prvenstveno na koga mislim - necu nista komentarisati, ali ruku na srce nekim navijacima BVB-a je ona titula udarila u glavu i tako neki imaju obraza na TM-u da diskutuju o tome kako se Klopp nije nasao u konkurenciji sa Mourihnom i Guardiolom za najboljeg trenera godine. :oops: :oops:
Naravno za neuspjeh u LP su svi krivi osim oni sami.

Sada me bas intersuje hoce li Rauball i Sammer preko medija izjaviti kako je Njemacki klubovi u Evropi ne igraju bas najbolje i govoriti o UEFA-inoj listi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 dec 2011, 02:35

Ama, DAS SEX!!!! :mrgreen:

Libo nas racku, odigrali smo sest tekmi u CL. :D Mozda odigramo jos 6 i dogodine. :mrgreen:

Yebavat i rezultat i sve, nek je sve udure s kapitenom. Kakva reakcija Kloppa kod Kehlove povrede, lik nije ni obracao paznju na to da je penal za nas.

Nur der BVB!!!!!
Der Mann für die entscheidenden Tore.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 dec 2011, 08:23

Šteta za poraz ali nema veze preživjeti će.
Podsjećaju me na Juve u sezoni 2000/2001 kad je glat ispao (porazi od HSV-a kući i na strani od Panathinaikosa)

I šta???
Ispali, dešava se, idemo dalje, nije sramota ispasti u ovoj grupi, a niko nije svetac i nedodirljiv da smlati Arsenal, Olympiacos i Marseille - da su to uradili bili bi jedan od glavnih favorita za najviši plasman po novinarčićima.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 dec 2011, 09:05

amerosm je napisao/la:Iz postovanja prema navijacima BVB-a ovdje na forumu - zna se prvenstveno na koga mislim - necu nista komentarisati, ali ruku na srce nekim navijacima BVB-a je ona titula udarila u glavu i tako neki imaju obraza na TM-u da diskutuju o tome kako se Klopp nije nasao u konkurenciji sa Mourihnom i Guardiolom za najboljeg trenera godine. :oops: :oops:
Naravno za neuspjeh u LP su svi krivi osim oni sami.

Sada me bas intersuje hoce li Rauball i Sammer preko medija izjaviti kako je Njemacki klubovi u Evropi ne igraju bas najbolje i govoriti o UEFA-inoj listi.
Svi se ponasate i dajete takve komentare kao da niste pogledali ni jednu tekmu BvB u LP.
Mene npr BvB nije razocarala u utakmicama protiv : Arsenala(kuci) Pirea(kuci) Marseille-a(kuci i gostima ), jedina nasa losa utakmica je protiv Pirea tamo i solidna Arsenal u gostima....Ponavljaju se neke banalne stvari i to od vas niko ne moze da razumije i da dopre do toga zasto je tako jer da mozete nebi sjedili ovdje tipkali na ovom forumu nego bi zaradjivali pare !!!
Sta si ti mogao uradit u npr. vecerasnjoj tekmi : jednom remy pobjegne u prvom poluvremenu i odmah ona ide tik do stative gol, i jos 2 suta u drugom poluvremenu 2 gola lagano....a BvB kicmu polomila da da dva gola uz to Gotze masa s 5 metara..
To se isto desilo protiv Stuttgarta i M'gladbacha opucali su po jedanput na gol i izvukli x protiv nas-PROTIV TOGA MI NE MOZEMO (Zasto nemozemo pitanje je za pametnije od NAS svih na forumu , o tome se moze razglabat cijeli dan i necemo doci do nekog zajednickog zakljucka.Neko ce se javiti i reci nemaju kvalitetu, neko ce reci nemaju iskustvo, treci ce reci nemaju damu za velike utakmice...i tako u nedogled )

Gdje je taj Marseille u Francuskom prvenstvu ???
Gdje je prosle godine Schalke bio u Bundes ??
Gdje je ove godine Leverkusen u Bundes ??

Zasto svi ti timovi nisu bolje plasirani u nacionalnim prvenstvima tu igraju protiv timova koji su manje kvalitetniji...???
Sve odgovore prihvatam osim onog utorak-subota !!!To ko kaze on nikad se u zivotu nije bavio sportom jer svi ti momci mogu igrati tekme od 180 min a ne 90 min..Jedino na sto se mozete pozvat je nedovoljna motiviranost STO JE OPET NAJVECI MINUS NJIHOVIH TRENERA !!!!

Mi idemo lagano iz godine u godinu se osjeti napredak ove ekipe....nije nam prioritet da osvojimo Bundes kao nekima ali ako se ukaze i najmanja prilika uvjeren sam da cemo je iskoristiti !!!Boli nas racku sta ostali misle jer samo onaj ko gleda fudbal kroz rezultat na semaforu moze da kaze da se BvB obrukala...

Imam odg za onog kamelona : Schalke kod kuce (2:0) Leverkusen u gostima (0:0) Bayern u gostima (0:1 ) -to ne smatram najmanjom tekmom , Werder u gostima (0:2) , Suttgart u gostima (1:1) !!! Meni je zao ali vecih utakmica u Bundes nema od ovih ! Necu da stavljam Gladbach i Hamburg nije to to....

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.