Slike BiH stadiona

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Re: Slike BiH stadiona

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 29 nov 2011, 19:23

gospodin Seljakovic je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ovaj stadion u Teslicu,moze li lopta u ovu reku otici. :? :D

Kad smo kod takvih stadiona,cuo sam za neke anegdote cini mi se sa gradskog stadiona u Rudom gde se pre nekih 10-ak godina igralo samo sa jednom loptom,i kada gostujuca ekipa vodi,obavezno nabija loptu u tu reku kao slucajno,i utakmica se prekida pri trenutnom rezultatu.U pitanju je juniorski sampionat. :lol:
Mislim da ne . Ima tu kao neki nasip izmedju stadiona i rijeke , jedino kad bi bas ciljano gadjao preko ali ovako , moze se desiti ali ne vjerujem :D
prije par sezona mi smo igrali s nekim dole u Foci il Zvorniku, nisam bas siguran, znam da je daleko i stadion je uz rijeku odmah i jedna lopta nam je otisla u rijeku, al bomacini su bili spremni s nekim dugim stapom koji je imao na vrhu nesto kao obruc od kosa za kosarku i mrezu te su u to hvatali loptu...kod njih je to vjerovatno svakodnevnica :mrgreen: ...a i kod nas je stadion rijeku, tocnije, jedna tribina nam je prakticno na rijeci i iako je ta tribina visoka i pokrivena zna se nac neki krkan koji nabije preko :mrgreen:
Kada su naši pioniri ili kadeti igrali kod vas, i tako je sudija počeo nešto srati, a ovaj jedan naš nakon sviranog faula vama uze loptu i nabi je, a lopta prože između zadnjeg reda stolica i krova, možda 50cm onaj prolaz i lopta fino direkt u onu rijeku hahaha :lol:

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 29 nov 2011, 19:53

Future je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ima li neko dobre slike stadiona u Orašju, čini mi se da je tamo bio dobar stadion ?
slika
slika

Imao sam priliku biti na ovom stadionu i u svlacionicama, samo ovo mogu reci :o ! :D

Svlacionica je tako velika de se moze igrati u njoj :D Oko glavnog stadiona ima jos 4-5 pomocnih igralista,jedan je uradjen plasticnom travom.. Ispod tribina kafici,kladionice i jos neki objekti nisam sve upamtio davno je bilo..

Prelijep stadion,ako neko moze da postavio jos slika
-RIVALDO-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2011, 20:02

gospodin Seljakovic je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ovaj stadion u Teslicu,moze li lopta u ovu reku otici. :? :D

Kad smo kod takvih stadiona,cuo sam za neke anegdote cini mi se sa gradskog stadiona u Rudom gde se pre nekih 10-ak godina igralo samo sa jednom loptom,i kada gostujuca ekipa vodi,obavezno nabija loptu u tu reku kao slucajno,i utakmica se prekida pri trenutnom rezultatu.U pitanju je juniorski sampionat. :lol:
Mislim da ne . Ima tu kao neki nasip izmedju stadiona i rijeke , jedino kad bi bas ciljano gadjao preko ali ovako , moze se desiti ali ne vjerujem :D
prije par sezona mi smo igrali s nekim dole u Foci il Zvorniku, nisam bas siguran, znam da je daleko i stadion je uz rijeku odmah i jedna lopta nam je otisla u rijeku, al bomacini su bili spremni s nekim dugim stapom koji je imao na vrhu nesto kao obruc od kosa za kosarku i mrezu te su u to hvatali loptu...kod njih je to vjerovatno svakodnevnica :mrgreen: ...a i kod nas je stadion rijeku, tocnije, jedna tribina nam je prakticno na rijeci i iako je ta tribina visoka i pokrivena zna se nac neki krkan koji nabije preko :mrgreen:
U Zvorniku trebas bas biti indijanac da ubacis u Drinu,treba preci i magistralu i sta sve ne.
I u Foci je stadion blizu reke,ali nisam cuo za slucaj da je otisla tamo,jer ako se ne varam tu pored stadiona ima i neko drvece i isto kao neki put tako da je tesko i tamo ubaciti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 30 nov 2011, 23:39

Devil je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la: prije par sezona mi smo igrali s nekim dole u Foci il Zvorniku, nisam bas siguran, znam da je daleko i stadion je uz rijeku odmah i jedna lopta nam je otisla u rijeku, al bomacini su bili spremni s nekim dugim stapom koji je imao na vrhu nesto kao obruc od kosa za kosarku i mrezu te su u to hvatali loptu...kod njih je to vjerovatno svakodnevnica :mrgreen: ...a i kod nas je stadion rijeku, tocnije, jedna tribina nam je prakticno na rijeci i iako je ta tribina visoka i pokrivena zna se nac neki krkan koji nabije preko :mrgreen:
U Zvorniku trebas bas biti indijanac da ubacis u Drinu,treba preci i magistralu i sta sve ne.
I u Foci je stadion blizu reke,ali nisam cuo za slucaj da je otisla tamo,jer ako se ne varam tu pored stadiona ima i neko drvece i isto kao neki put tako da je tesko i tamo ubaciti.
meni je ostalo u pamcenju ta scena kad netko od domacih igraca ide po loptu s tim stapom :mrgreen: ...ne kazem da je to bilo na utakmici, sjecam se da taj stadion ima neki teren s umjetnom travom kod svlacionica, vrlo moguce je da je otisla nekom od juniora prilikom zagrijavanja dok su igrali kadeti ;)...

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 01 dec 2011, 19:06

senad_flamin je napisao/la:
Future je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ima li neko dobre slike stadiona u Orašju, čini mi se da je tamo bio dobar stadion ?
slika
slika

Imao sam priliku biti na ovom stadionu i u svlacionicama, samo ovo mogu reci :o ! :D

Svlacionica je tako velika de se moze igrati u njoj :D Oko glavnog stadiona ima jos 4-5 pomocnih igralista,jedan je uradjen plasticnom travom.. Ispod tribina kafici,kladionice i jos neki objekti nisam sve upamtio davno je bilo..

Prelijep stadion,ako neko moze da postavio jos slika
Bio sam i ja skoro i također sam bio pozitivno iznenađen.Posebno teren sa plastičnom travom me oduševio,a zatim i svlačionice,prostorije kluba itd.
Što se tiče stadiona vjerujem da ispunjava mnoge uslove UEFE,uz još malo rada i truda mogla bi tu igrati mlada reprezentacija.Samo ne znam kako bi to prihvatili stanovnici Orašja.Sve u svemu stadion je dosta bolji od mnogih premijerligaških,uprkos tome što su stolice i tribine malo zastarile,a na onom djelu gdje su gostujući navijači nema ih nikako,u unutrašnjosti je odličan.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 03 dec 2011, 01:14

Evo Kozarin stadion iz helikoptera :P

slika

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 dec 2011, 01:16

Avalanche je napisao/la:Evo Kozarin stadion iz helikoptera :P

slika
Nesto nevjerujem da ovdje ima 3.000 sjedecih mjesta.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 03 dec 2011, 01:23

@Future mlada reprezentacija je vec igrala u Orasju protiv Slovenije kada se otvarao renoviran stadion, i mislim da je Ibisevic tada go dao, ako se ne varam :) nek me neko ispravi ako sam lupio. Stadion je dobar, bas za utakmice mladih reprezentacija..i ja sam tamo bio prije 2-3 godine, zanima me da li se nastavilo sa izgradnjom 3 i 4 strane tribina, makar betonski radovi?

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 03 dec 2011, 01:32

zicer je napisao/la:@Future mlada reprezentacija je vec igrala u Orasju protiv Slovenije kada se otvarao renoviran stadion, i mislim da je Ibisevic tada go dao, ako se ne varam :) nek me neko ispravi ako sam lupio. Stadion je dobar, bas za utakmice mladih reprezentacija..i ja sam tamo bio prije 2-3 godine, zanima me da li se nastavilo sa izgradnjom 3 i 4 strane tribina, makar betonski radovi?
Ma da,ali podavno je to bilo.Ne bi rekao da se radi nešto,kada sam ja bio nije se radilo.Nema ništa,nikakvih članaka,niti slika o tome.A mislim da i nema potreba da se gradi više tribina,jer ovo je dosta za Orašje.U ovoj ligi sada ne bude više od 100 ljudi na stadionu,tako da im nije potrebno nešto veće.

Nego mene interesuje onaj stadion u Brčkom što se gradio,imaju li gdje slike? Izgledalo je ono lijepo na početku samo ne znam dokle se stiglo sa izgradnjom?
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 04 dec 2011, 11:59

Sarajlijc@ je napisao/la:

slika
Ma sta ti je covjece ta tribina je nekad primala 10 000 bez stolica tako da ovde ima sigurno 3000 nemo da ti moram brojati redove :)

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 04 dec 2011, 12:43

Avalanche je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:

slika
Ma sta ti je covjece ta tribina je nekad primala 10 000 bez stolica tako da ovde ima sigurno 3000 nemo da ti moram brojati redove :)
tribina cijelom duzinom terena i sa ovoliko redova ima blizu 4000 mjesta
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 dec 2011, 13:31

Malo Pecare.

slika

slika

slika

slika
...Život za Široki...

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 05 dec 2011, 14:26

ŠB_Fidelis je napisao/la:Malo Pecare.

slika

slika

slika

slika
i nikad mi nece bit jasno zasto se stadion napravio ovdje da jedva stane :o
zar nije bilo u blizini neko vece zemljiste da se napravi normalan stadion kakav taj klub i zasluzuje...shvatam jedino ako je stadion zapocet s jednom tribinom, a ovo ostalo nadogradjeno kad se klub probio gore

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 dec 2011, 23:05

To zadnje.
Imaju gotovi planovi vec neko vrijeme za lokaciju novog stadiona, al, to naravno ceka neka druga bosanskohercegovacka vremena.

''NK Široki Brijeg je na igralištu na Pecari započeo igrati 1953. godine (da tada je igrao na Puringaju i na Trnu). Pecara je prvi put značajnije obnovljena 1974., kada je postavljen novi travnjak i izgrađena betonska tribina na jugu. Današnji izgled (sjeverna, istočna i natkrivena južna tribina, sve sa sjedalicama (5.726), reflektori, semafor, moderne svlačionice i svi drugi prateći objekti) stadion na Pecari dobio je krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća.''
...Život za Široki...

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 05 dec 2011, 23:14

ŠB_Fidelis je napisao/la:To zadnje.
Imaju gotovi planovi vec neko vrijeme za lokaciju novog stadiona, al, to naravno ceka neka druga bosanskohercegovacka vremena.

''NK Široki Brijeg je na igralištu na Pecari započeo igrati 1953. godine (da tada je igrao na Puringaju i na Trnu). Pecara je prvi put značajnije obnovljena 1974., kada je postavljen novi travnjak i izgrađena betonska tribina na jugu. Današnji izgled (sjeverna, istočna i natkrivena južna tribina, sve sa sjedalicama (5.726), reflektori, semafor, moderne svlačionice i svi drugi prateći objekti) stadion na Pecari dobio je krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća.''
steta je srusit stadion na kojem izgradis tradiciju, al opet ako ces dobit adekvatniji i pristupacniji stadion onda je to logicno i dobro rjesenje...mislim da Pecara ima licencu za odigravanje europskih kvalifikacija, al da ne mogu dobit za grupne faze...ako klub bude rastao onda se nadam da cete dobit novi stadion, mozda vas zapadne neka sreca u Europi, ako moze Maribor i Schamrock zasto nebi neki BH klub :D ...nikad nisam dole bio da vidim kako to tocno sve izgleda, mozda dodjem na ljeto ako bude neki dobar klub u Euro kvalifikacijama :mrgreen: ...i jel postoji neki crtani projekt za taj stadion sto navodis da bi se trebao pravit??

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 06 dec 2011, 12:16

Zasto zbunjujete narod sa tim glupim oznakama tribina zar nebi trebala ta nadkrivena tribina biti zapadna tj bocne tribine da budu istok i zapad a kod vas obrnuto, zasto to???? ili su oznacene prema kompasu :)

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 06 dec 2011, 14:04

Avalanche je napisao/la:

Zasto zbunjujete narod sa tim glupim oznakama tribina zar nebi trebala ta nadkrivena tribina biti zapadna tj bocne tribine da budu istok i zapad a kod vas obrnuto, zasto to???? ili su oznacene prema kompasu :)
PA NORMALNO DA JE PO KOMPASU, pa gdje bi drugo zapad mogao biti nego na zapadu, pa ne možeš mijenjati strane svijeta i prilagođavati ih stadionu :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 dec 2011, 20:09

seven je napisao/la:
Avalanche je napisao/la:

PA NORMALNO DA JE PO KOMPASU, pa gdje bi drugo zapad mogao biti nego na zapadu, pa ne možeš mijenjati strane svijeta i prilagođavati ih stadionu :lol:
To se radi na dosta mesta,tj.navijaci odredjuju koja je koja tribina. ;)
Npr.dacu ti primer Smedereva jer je on nekako najsimpaticni.Npr.Ultra Semendrija je tri puta menjala tribinu ali uvek ostajala na jugu. :lol: Cini mi se da su sada na istoku,ali jbg oni su odredili da je to Jug i gotovo,ostale tribine se prilagodjavaju tome,i jos mnogo mnogo stadiona sirom sveta je radjeno po tom principu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 dec 2011, 00:14

Avalanche je napisao/la:

Pa ide po stranama svijeta hebo ga ti. :) tako da je ona natkrivena juzna, ona nasuprot nje sjeverna, logicno, a istok i zapad znas gdje je. :D
Mada stoji i to sto devil kaze, al na Pecari se to nije mijenjalo koliko znam.
.i jel postoji neki crtani projekt za taj stadion sto navodis da bi se trebao pravit??
Ima negdje taj projekt sigurno, al zaista ne znam ima li ga igdje online.
...Život za Široki...

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 07 dec 2011, 15:56

[quote="NK/RK Krivaja"][quote="gospodin Seljakovic"][quote="bavarian_bk"][quote="Devil"]Ovaj stadion u Teslicu,moze li lopta u ovu reku otici. :? :D

Stadion u teslicu je malo ukopan malo pod zemljom , okolo je nasip . izgradnjom ove dvorane to vise ne izgleda kao nekada ,ostale su samo tri strane .kada je bio potpuni krug , i svi su mislili da ce nekada tu napraviti tribine oko cijelog stadiona. Ako se dobro sjecam samo je jednom lopta presla preko ovog nasipa , kada je u teslicu igrao Pajkanovic (stoper koji je izvodio prekide u Proleteru ) .
Ajvatar

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.