Stadioni u Ex-yu drzavama

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

033
Kontakt:

Re: Najbolji stadioni(najljepsi) u bivsoj SFRJ

Post Postao/la 033 » 03 avg 2009, 22:09

e TI nemas pravo nista reci za Grbavicu, Grbavica je simbol otpora grada Sarajeva. pogledajte ovo pa nesta pricajte

slika
slika
slika
slika

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 avg 2009, 22:13

mah sve je to OK., ali porediti fizicki IZGLED, znaci arhitektonski vam je stvarno bezveze. kad se i ako se Grbavica napravi kakva bi po nekim projektima trebala izgledati, nema problema, pa ja cu prvi reci da je ljepsa, ali sad...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Nerim
Kontakt:

Post Postao/la Nerim » 03 avg 2009, 22:29

brate, znaš, uvjek ima podjeb..a, ali fkt sad za sad BP je bolje, ali opet je rupčina, hehe, ali da li BP ima ono što Grbavica ima, historiski značaj i ponos, šta misliš da geldaš svoj stadion srušen ko što je grbavica bila, šta misliš da grbavica niej onakva bila da li bi bilo BP, naravno NEEE, zato budi sretan što ti nije BP nešto ugroženo ;)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 avg 2009, 22:34

a de ti meni reci, je li stoji, od prve do zadnje rijeci onaj moj post o Grbavici.
nisam ja balavac da pjenim i pisem bezveze. meni ce biti drago, ali stvarno ako se Grbavica sredi, kao i Tusanj.
klubovi koji su nesto znacili u ex-Yu zasluzuju da imaju dobre stadione, ali jbg.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 03 avg 2009, 22:39

nemoj ba da pricate za GRBAVICU jestel vidjeli ove slike......sta je to BP nije dirnuto u ratu niste uopste imali rata a u sarajevu nije bilo kuce, supe , garaze a da nije primila bar 5-6 granata a nekamoli zgrade , stadioni....itd...zato sutite nemojte se bezze raspravljati doce vrijeme i za grbavicu (nasu najvecu ljubav )......
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 avg 2009, 22:46

forza je napisao/la:nemoj ba da pricate za GRBAVICU jestel vidjeli ove slike......sta je to BP nije dirnuto u ratu niste uopste imali rata a u sarajevu nije bilo kuce, supe , garaze a da nije primila bar 5-6 granata a nekamoli zgrade , stadioni....itd...zato sutite nemojte se bezze raspravljati doce vrijeme i za grbavicu (nasu najvecu ljubav )......
na ovakve izjave covjek samo moze reci: "Dragi Allahu Daj mi sabura"
jeli ti citas naslov teme?
Grbavica ni prije rata nije bila simbol za ljepotu, nego upravo za nakaradnost.
BP je sa druge strane smatran drugim najljepsim stadionom, poslije Poljuda u ex-Yu.
emocije su jaranikos jedno, ali realnost je drugo.
sa sadasnjim izgledom Grbavice rat nema veze i to sto je bio razrusen. izgled i Grbavice i Bilinog polja je isti i sada i prije rata.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 03 avg 2009, 22:58

Daj ba pa covjek je u pravu.Akocemo relno trenutno Grbavica izgleda da nekazem nakaradno ali za oko nabacano.Ako si i kad uradi kako je zamisljeno to jeste da se sjeved produzi na istok i zapad pa mozda i jug imali bi prelijep i u BiH najljepsi stadion.

E sad emotivno meni se sa Grbavicom nemoze nista porediti.Bio sam ja na Grbavici i dok se na danasnjem sjeveru nalazilo polje i zid.bio sam na Grbavici i kad se sjever tek uradi.Bio sam i na onoj prvoj poslijeratnoj protiv Torpeda kad je sjever bio izresetan ko sito zapada nije ni bilo.Nadam se uskoro dace ova uprava pokrenuti gradnju bar istoka i onda bi to bilo puno ljepse za oko a za dusu meni je i ovaj danas extra.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 04 avg 2009, 00:49

Pasha je napisao/la:
forza je napisao/la:nemoj ba da pricate za GRBAVICU jestel vidjeli ove slike......sta je to BP nije dirnuto u ratu niste uopste imali rata a u sarajevu nije bilo kuce, supe , garaze a da nije primila bar 5-6 granata a nekamoli zgrade , stadioni....itd...zato sutite nemojte se bezze raspravljati doce vrijeme i za grbavicu (nasu najvecu ljubav )......
na ovakve izjave covjek samo moze reci: "Dragi Allahu Daj mi sabura"
jeli ti citas naslov teme?
Grbavica ni prije rata nije bila simbol za ljepotu, nego upravo za nakaradnost.
BP je sa druge strane smatran drugim najljepsim stadionom, poslije Poljuda u ex-Yu.
emocije su jaranikos jedno, ali realnost je drugo.
sa sadasnjim izgledom Grbavice rat nema veze i to sto je bio razrusen. izgled i Grbavice i Bilinog polja je isti i sada i prije rata.
pa eto nek je BP najljepsi stadion...cuj poslije poljuda pa jesil ti normalan pored tolike drzave toliko timova da je BP najljepsi pa dje je evo bar Marakana, ispade BP ljepse od Marakane...i druga je stvar sto vi u zenici imate jedan stadion i grad sve ulaze u njega a ovdje na grbavicu niko ne ulaze jer je on zeljin stadion privatna svojina a ne drzavno....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 04 avg 2009, 15:38

forza je napisao/la: pa eto nek je BP najljepsi stadion...cuj poslije poljuda pa jesil ti normalan pored tolike drzave toliko timova da je BP najljepsi pa dje je evo bar Marakana, ispade BP ljepse od Marakane...i druga je stvar sto vi u zenici imate jedan stadion i grad sve ulaze u njega a ovdje na grbavicu niko ne ulaze jer je on zeljin stadion privatna svojina a ne drzavno....
stvarno kad se zelis raspravljati, sto kazu naoruzaj se argumentima.
ako nesto ne znas nije sramota ni pitati, u tvom slucaju starije koji nesto o tome znaju.

ovo za BP nisam ja izmislio. tako se pricalo, a ja sam ipak zivio u tom vremenu, pa sam i posjetio mnoge stadione i prije rata.
Marakana jeste grandiozan stadio i jedan od najvecih u Europi. sad prima oko 80.000, a ja se sjecam i kad je primao 105.000. medjutim sa arhitektonske strane, on je skroz suhoparan. sve tribine su iste i krov je isti. jednostavno tip olimpijskog stadiona.
e sad kad je BP otvoren 1972. tad je vec postojala i pomenuta Marakana, a recimo Hajduk je igrao na tzv. Starom placu ili kod Plinare, BP je smatran najljepsim. kad je za potrebe Mediteranskih igara 1979. u Splitu otvoren Poljud jednostavno nije bilo ikakvih sumnji koji stadion je naj u ex-Yu. BP sada izgleda prilicno zapusteno, ipak od '72. nisu radjeni nikakvi arhitektonski zahvati do ovog sada skidanja krova. postavljene su sjedalice i to je to.

a ovo za samo jedan stadion u Ze. pa bar si to trebao znati da nije istina. samo si trebao pratiti sportska desavanja. u Zenici postoje dva stadiona koja imaju licencu za odigravanje utakmica Premier lige. jedan od tih stadiona ima uslove za odigravanje svih medjunarodnih utakmica, znaci repka i utakmice Lige Prvaka, a na drugom se mogu odigravati pretkola europskih klupskih natjecanja.
prvi koji je cisto nogometni je Bilino polje i u njega grad nije ulozio vise od milion maraka, a drugi je vise atletski, taj stadion se zove Kamberovica polje i u njega je grad ulozio 4 miliona maraka. na KP su odrana u zadnje vrijeme Europsko prvenstvo B divizije u atletici i Balkansko prvenstvo u atletici, a sve je bilo na tv, pa ako ti se nije dolazilo u Zenicu mogao si vidjeti na tv. osim sto je atletski na njemu igra i ragbi reprezentacija(dimenzije za ragbi teren su iste kao i za nogometni), igraju i neki zenicki nizeligasi. takodjer da BP nije bilo spremno igrao bi se i mec protiv Zelje.

to sto govorite svi da vam grad nece da pomogne, jer je stadion u vlasnistvu Zeljeznicara vam vjerujem. samo, nije stadion Grbavica samo interes Zelje nego i grada. ako bi se sredio stadion, imali bi vecu posjetu, samim tim i vise poreza od karata. takodjer i repka bi vjerovatno igrala tu, sto bi takodjer treba biti gradski i kantonalni ineres. ako mogu da daju novac za podrsku rada klubova, moglo bi se nekako iznaci i neka sredstva za rekostrukciju Grbavice.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 04 avg 2009, 23:08

dobro...uredu....sjajno si objasnio samo to za stadione da imate vise boljih stadiona... imamo i mi po sarajevu takvih nekoliko desetina....al dobro ba necemo se svadjat sad i prepirat....ja bi volio da svi imamo stadione po 50000 kapaciteta pocev od travnika pa do zrinjskog......eh to me upravo boli ta nezainteresovanost nase drzave za izgradnju uostalom za sve.....ja mislim da razumijes sta sam htio reci.....,.jer jbg nije svejedno doci u goste pr.travniku koji skoro da i nema tribine za goste ili jednom leotaru itd......i ja bi voliom doci na tekmu u zenicu na BP koje prima 70000 ljudi ne bi imao nista protiv al od toga nema nista jer mi nikad necemo imati veceg stadiona od OLIMPIJSKOG STADIONA KOSEVO ( ovo za pitare nek ne pricaju da imaju stadion ) koji je takodjer bezveze samo nabijen kapacitet.....

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 05 avg 2009, 16:26

Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

ultra manijak
Kontakt:

Post Postao/la ultra manijak » 05 avg 2009, 16:42

ZBOG TEBE RODJEN I S TOBOM CU DA UMREM
I MOJE SRCE TEBI PRIPADA,
JA ZAUVJEK SA TOBOM CU DA BUDEM,
JER BEZ TEBE NEMOGU NIKADA

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 05 avg 2009, 19:57

od dugopolja, treceligaš(kod splita)....sad ce dobit i nk split na brodarici super stadion :)
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

Grad je nas DS
Kontakt:

Re: Najbolji stadioni u bivsoj SFRJ

Post Postao/la Grad je nas DS » 12 avg 2009, 22:56

Mislim da je nemoguće na osnovu fotografije reći da li ti je stadion lijep ili ne.Shvatam da se priča o estetskim momentima ali opet.. I sve prihvatam, Poljud lijep, Marakana isto ( ljudi, o tome vam pričam, prvi put kad sam ušao na staion, to je nešto nevjerovatno) ali ovi likovi koji spominju stadion Jugoslovenske Narodne Armije, volio bih samo da mi jedan momenat kažu zbog čega? Da li su to žuto- plave stolice koje simbolizuju ništa, ili je to veličina pa stadion koji prima nevjerovatnih 30 000 ljudi ili..? Čisto da znam, da obratim pažnu. Ja sam mišljenja da je to zbog blizine jednog drugog objekta ali da ne smaram... :twisted:
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 avg 2009, 19:37

Fantom78 je napisao/la:
od dugopolja, treceligaš(kod splita)....sad ce dobit i nk split na brodarici super stadion :)
Stvarno fin stadion... Bas intiman...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 13 avg 2009, 20:14

Ako ima neko neka postavi slike kako bi trebala renovirana Grbavica da izgleda.

Iskreno,bio sam na par stadiona u bivsoj Jugi, ali puna Marakana je nesto posebno, ne stvarno...Poljud je od oka "mozda" i najlepsi...Kosevu da se tribine pokriju-bilo bi mala Marakana...Stadion Sartida iz Smedereva je simpa....stadion JNA, dosta dobar pre 30 god, sada nista posebno...Grbavica je kultni objekat zbog Manijaka i nista vise...Bilino Polje je ok., samo steta da se ne podigne nivo juga i severa, stvarno steta...Cair u Nisu i jos par stadiona su radjena na isti kalup, srednja zalost za sadasnje prilike...Maksimir ono sto vidim na tv-u, beton zdanje, ruina ziva...u Mariboru, isto sladak stadioncic.. Gradski u Skopju se renovira, bice nesto jako lepo i zanimljivo...Pozz.

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 14 avg 2009, 07:30

Najbolji stadion u SFRJ je Grbavica

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 19 avg 2009, 03:07

Sta je ovo hrvatski treceligas ima stadion koji ljepse (makar sa slika) izgleda nego vise od pola stadiona prvoligasa i nasih i hrvatskih...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 avg 2009, 11:28

Genghis je napisao/la:Sta je ovo hrvatski treceligas ima stadion koji ljepse (makar sa slika) izgleda nego vise od pola stadiona prvoligasa i nasih i hrvatskih...
mozda imaju nekog bogatog sponzora...

ako sagrade tribine i na drugim stranama bice ekstra stadion
slika

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 20 avg 2009, 23:29

koliko znam nije sponzor u pitanju..nego je stadion financirala općina dugopolje, par minuta od splita..i općina koja je jedna od najbogatijih u Hrvatskoj..to je čudo šta se u tom mjestu sagradilo u svega zadnjih par godina..ima proračun koliko sam čuo blizu 100 milijuna kuna....

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.