FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 04 dec 2011, 17:56

Pavon je napisao/la:[youtube][/youtube]
:lol: :lol:
Dobro je sto mu se Iker i stative nadzu negdje gore lijevo :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 04 dec 2011, 18:06

bparena je napisao/la:
Pavon je napisao/la:[youtube][/youtube]
:lol: :lol:
Dobro je sto mu se Iker i stative nadzu negdje gore lijevo :D
utice na njega to sto se druzi sa Villom, mislim da bi mu to trebalo zabraniti pred klupsko prvenstvo :D
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 04 dec 2011, 18:16

MARCELO je napisao/la:
Plivadon je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la: Jesam li nesto propustio ja u medjuvremenu? Mislim da nisam. Igrano je dosta El Clasica od petice i bogami Real se odlicno pokazao, mogu slobodno reci da su neke utakmice i spletom okolnosti zavrsile kako su se zavrsile. Real je jaro zaustavio Barcin trio zivotinjama poput Pepea i Khedire, koji su organizatore zaustavili. Visokim i jakim presingom naravno. To je formula i kljuc protiv Barcelone. Druga stvar je sto nisu samo igraci Reala uticali na rezultat :evil: , otud i razlika u trofejima.
Opet kazem, samo navijaci Barce i Valencie ( :mrgreen: ) misle da Real ne igra lijepo, dok ostali objektivan svijet veli drugacije. Pogledajte utakmicu, manite se novinarskih clanaka koje pale navijace. Real je usavrsio ovu igru, brzo se igraci krecu i lako se oslobadjaju lopte. Timska igra je mnogo poboljsana.
Naravno, El Clasico je prica za sebe, ali reci da Real nema sanse na osnovu nekakvih djecackih fora je glupo. Pogotovo za one koji pomnije i objektivno prate fudbal.
moja stara, koja se razumije u fudbal koliko ti u heklanje, kaže da real igra krkanski ;)
kad budu uspjeli s lakoćom ugurat' loptu u go, ko barca nek se jave ;) nabijem ja one krkanske šuteve ronalda, možete ih mačku o rep okačit ;)
Veoma glupa teza...
Sto se tice same rasprave,ja msm da ti nisi ni gledao utakmice reala ove sezone i ako jesi mozda si gledao bas onih nekoliko u kojima real nije bio nesto,mada je takvih malo.S druge strane vjerovatno si gledao barcu u gostima ove sezone,pa ti ne trebam nista govorit.Znaci oni su daleko od nekog konstantog dominiranja.
Ne vole svi ljubitelji fudbala mazenje lopte po 5 minuta pa onda neki pokusaj napada,odnosno guranje lopte u prostor(stvar ukusa).
A cinjenica je da barca gotovo sve svoje golove daje na taj nacin.
S druge strane real pored toga sto daje golove iz akcija poput barce,daje ih i iz kontri ,iz prekida,preko dugih lopti(preskakanje igre),iz individualnih akcija itd.
Sto se tice ovih kontri mogao bi pogledati gol protiv ajaxa ili villareala,pa onda spomeni taj krkanluk.
a ja baš mrzim duge lopte, preskakanje igre i prečeste individualne akcije (ronaldo) :)

nemoj mi sad reć da messi radi individualne akcije, jer koliko god puta gledam ,kad krene u prodor izmjenja par pasova pa jurne naprijed ;)

i aj mi reci zar nije ljepše za oko pogledat kad barcina mašinerija izbaci citavu odbranu i plasira loptu u gol neometano ili one topovske šuteve ronalda, gdje golman i ne smije krenut na nju bojeći se siline udarca :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 dec 2011, 18:26

@Plivadon ti nisi upoznat s činjenicom da Messi više šuta.Ja se ne sjećam kad smo mi dali gol iz Ronaldove individualne akcije sve bude iz lijepih timskih akcija
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 04 dec 2011, 18:31

sve je to stvar ukusa
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 04 dec 2011, 18:37

Plivadon je napisao/la:
MARCELO je napisao/la:
Plivadon je napisao/la:
moja stara, koja se razumije u fudbal koliko ti u heklanje, kaže da real igra krkanski ;)
kad budu uspjeli s lakoćom ugurat' loptu u go, ko barca nek se jave ;) nabijem ja one krkanske šuteve ronalda, možete ih mačku o rep okačit ;)
Veoma glupa teza...
Sto se tice same rasprave,ja msm da ti nisi ni gledao utakmice reala ove sezone i ako jesi mozda si gledao bas onih nekoliko u kojima real nije bio nesto,mada je takvih malo.S druge strane vjerovatno si gledao barcu u gostima ove sezone,pa ti ne trebam nista govorit.Znaci oni su daleko od nekog konstantog dominiranja.
Ne vole svi ljubitelji fudbala mazenje lopte po 5 minuta pa onda neki pokusaj napada,odnosno guranje lopte u prostor(stvar ukusa).
A cinjenica je da barca gotovo sve svoje golove daje na taj nacin.
S druge strane real pored toga sto daje golove iz akcija poput barce,daje ih i iz kontri ,iz prekida,preko dugih lopti(preskakanje igre),iz individualnih akcija itd.
Sto se tice ovih kontri mogao bi pogledati gol protiv ajaxa ili villareala,pa onda spomeni taj krkanluk.
a ja baš mrzim duge lopte, preskakanje igre i prečeste individualne akcije (ronaldo) :)

nemoj mi sad reć da messi radi individualne akcije, jer koliko god puta gledam ,kad krene u prodor izmjenja par pasova pa jurne naprijed ;)

i aj mi reci zar nije ljepše za oko pogledat kad barcina mašinerija izbaci citavu odbranu i plasira loptu u gol neometano ili one topovske šuteve ronalda, gdje golman i ne smije krenut na nju bojeći se siline udarca :)
Pa evo npr,protiv sportinga ako si gledao ronaldo je mogao imati 2 100%-tne sanse tj da je povukao loptu svojom brzinom bi sigurno izasao sam pred golmana ali on je u oba navrata loptu uputio di mariji odnosno higuainu.Ronaldo je ove sezone daleko od onog starog ronalda.Normalno da ce covjek sutati kad god ima lijepu situaciju jer ima takav sut kakav ima.Sad on zbog toga sto ima jak sut treba izbjegavati sutati jer nece izgledati lijepo?Smijesno.Pa vecina onih koji gledaju utakmice,osim culesa,u trenutku kada ronaldo ima loptu u zoni suta prizeljkuju upravo sut,jer cak i kada golman odbrani sut,ili on sutira pored gola,svi vole vidjeti onaj pad lopte i njenu putanju jer je to jednostavno danas unique.
Barceloni je upravo to sto "odbija" preskakati igru uzelo dosta bodova,jer ne moze se u zadnjoj minuti ili sudijskoj nadoknadi kada ti je potreban gol ici na ljepotu i neku akciju.
A ovo za messia,pa pogledaj tekme,covjek nemalo puta povede lopte i krece u prodore sam,naravno vecinom prolazi ali bude situacija i kada izgubi loptu a imo je slobodne igrace.Jbg ,mora se nekad i to,cak i kada izgubi loptu nou campom odjekuje messi messi,a razlog je jednostavan,svi normalni gledatelji fudbala vole atraktivan fudbal a tu sigurno spadaju prodori kao i sutevi sa distance.
Sretno zmajevi!!

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 04 dec 2011, 20:28

Ne znam sto se pravi velika frka oko ovog El Classica.Godinama vec Real dolazi s vecom formom i godinama vec gubi utakmicu za utakmicom.
Mogu oni pricati da su se Masoni urotili protiv njih ali ostaje cinjenica da ostavljaju inace lijep fudbal koji igraju protiv ostalih i transformisu se u krkansku ekipu. U superkupu Real je bio bolji puno nego prosle sezone ali Barcelona je bukvalno dokazala da mogu zabiti kad hoce.
Ovogodisnji neuspjesi Barce na gostovanjima su produkt nemotivacije i Guardiolinog eksperimentisanja .
Mislim da ce Barci veci problem predstavljati ovosezonska trka za titulu nego sami medjusobni dueli jer utakmice s manjim ekipama Real dosta lakse rjesava nego Barca.(nadam se da ce se to promjeniti sada nakon El Classica).
Uz to moram dodati da je Real ove godine imao samo jednog ozbiljnog protivnika a to je Barca u superkupu dok je Barca imala i Milan gdje su pokazali isto da mogu zabiti kad hoce.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 04 dec 2011, 21:46

PatrickBateman je napisao/la:Mogu oni pricati da su se Masoni urotili protiv njih ali ostaje cinjenica da ostavljaju inace lijep fudbal koji igraju protiv ostalih i transformisu se u krkansku ekipu.
e ovo je pravo stanje,
tacno je Real igra lijep fudbal, daju puno golova, al kad dodje Barca bukvalno se pretvore u krkane kojima cilj nije lopta, vec ubiti protivnika...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 04 dec 2011, 22:34

Mi cemo ipak ostati kulutrni, pa...
[youtube][/youtube]

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 dec 2011, 22:44

Pavon je napisao/la:Mi cemo ipak ostati kulutrni, pa...
[youtube][/youtube]
Ma ljubim vam kulturu pa dodzete ovdje provocirat.... Imate topik za provociranje Barsa:Real a ovdje svakom dobronamjernom bujrum.....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 04 dec 2011, 22:47

Sta je provociranje sto sam ispravio ovog tvog gore i rekao mu da cete i ako pobjedite kasnit 3 boda? :lol:

Nista, sretno u borbi za drugo mjesto.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 dec 2011, 23:26

Pavon je napisao/la:Sta je provociranje sto sam ispravio ovog tvog gore i rekao mu da cete i ako pobjedite kasnit 3 boda? :lol:

Nista, sretno u borbi za drugo mjesto.
Nemoj ti nas ovdje ispravljat. Hvala na lijepim zeljama. A sad molba da svadzom predzemo na onaj tamo dio Barsa:Real. Eno ti ona slika dresa na prosloj stranici a kojeg ces dobiti na poklon pobijedili ili izgubili u classicu. ;)

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 05 dec 2011, 02:36

Kakva je ova Barcelona masina i stroj to je neopisivo.
Kako unikatno-kvalitetne igrace izbacuju.Citava planeta se otima za takve igrace a mozes ih naci samo i samo u Barceloni.

Nevjerovatno evo citam Abramovic poludio za onom djecurljom iz B tima daje enormne cifre za par njih.

Zaista prepoznatljivo igraju,smireno i tehnicki perfektno.Koliko novca,rada i strpljenja je trebalo za to Barceloni a neki tamo naftas i odzacar pokusavaju parama ukrasti tu djecu Barceloni.
Sta je danas fudbal postao ,tamo neki plasticni i šabanski klubovi postaju sila preko noci parama koje su mutno zaradzene ik vjerovatno pokradene.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

AlmmeCules
Kontakt:

Post Postao/la AlmmeCules » 05 dec 2011, 19:38

Sempre Fi - Cules Forever ! <3
Željo 1921 <3

Visca Barca - Visca Catalunya ! (:

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 05 dec 2011, 23:59

Messija vec porede sa Sivonjicem :mrgreen: Sta su ti rec` novinari!
Chelsea F.C.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 dec 2011, 14:24

Igra li Messi večeras?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 06 dec 2011, 14:42

Monolog je napisao/la:Igra li Messi večeras?
Ne. Vcrs potpuno druga postava. Thiago i Cuenca glavni aduti :D

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 06 dec 2011, 14:50

Moze li sastav Barse veceras? Hvala
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 06 dec 2011, 15:00

slika

moguci sastav po sport.es
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 06 dec 2011, 15:11

Burberry46 je napisao/la:Moze li sastav Barse veceras? Hvala
sastavi ce biti poznati oko 20:00 . (oni zvanicni)
a mediji najavljuju sljedeci:pinto-maxwel,fontas,barta,montoya-thiago,dos santos,sergi roberto-cuenca,rafinha(soriano),pedro(delafeu).
Veceras,ne vjerujem bas u Barcinu pobjedu,ali ako budu igrali ovi mladici sigurno da ce imati motiv za razliku od onih "standarnih". Barca-Bate x2 i Olmp.-Arsenal 1. gotovo,pa sigurno :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.