FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 01 dec 2011, 12:35

[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2011, 12:40

fczeljo je napisao/la:Je li se neko sjeća kad je Zajko Zeba zabio svoj prvi gol (doduše na male) za seniorsku ekipu?

Jučer mi je naumpala utakmica od jedno 10 godina ranije. Zeba je još bio junior i dobio je priliku da igra u prvoj ekipi na nekom malonogometnom turniru (bajramski ili božićni, ne znam). U finalu smo baš igrali protiv pitara. Zeba mislim da je malo nešto igrao (možda manje od minute) ili nije nikako igrao.

Bilo je nerješeno i pucali su se penali kao i jučer. Zeba je dobio priliku da puca odlučujući i - naravno - pogodio. Tad su mu raja skandirala "mali mali" jer mu je slabo ko znao ime. Možda je imao 16-17 godina.

Tad su još igrali Dželo, Buki, Fadil Žerić (pojačao nas, kao jučer Adžem). Mislim da je bio i Samir Mekić. Ne sjećam se ko je bio na golu, pretpostavljam da je bio Kružik.

Kod pitara je igrao, tada velika zvijezda, Almedin Hota.
Kako ne sjecam, poslije toga sam jos par puta otisao na te bozicne i bajramske turnire, al' nikad vise nisam osjetio onaj naboj i atmosferu i prestao ici.

Kod pitara igrao tad i Ćenan koliko se sjecam. Al' smo mi bili tonbe armirani. Ima tome 10,11 godina. Uh al' vrijeme leti.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 01 dec 2011, 13:15

Press konferencija Dodika i Tadića se prekida: Novak Đoković došao da uzme autogram od Ivice Osima!

Onaj gol Adzemov i slavlje nakon, vrijedi vise od svega, sto se mene tice mogli smo izgubiti 10:1 nakon onoga :mrgreen: Njima je sve u zivotu da nas pobjede, a "nama" samo da igramo za Zelju, sto je i Adzem pokazao jucer :mrgreen: Dzaba im Cuni, pokusali sa njim spasiti sezonu ali jbg... :lol:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 01 dec 2011, 13:23

Ima li neki dobar igrac iz FK Slobode sto bi nam mogao dobro doci na proljece?
Volim te Zeljo!!!

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 01 dec 2011, 13:36

[quote="zlatandr"]Ima li neki dobar igrac iz FK Slobode sto bi nam mogao dobro doci na proljece?[/quotD

Dovoditi igrace iz kluba koji se bori za opstanak, koji treniraju svaki treci dan dovoditi u sampionski tim, kakvi igraci iz Slobode Boze Petra.

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 01 dec 2011, 13:51

ellaxaz je napisao/la:[youtube][/youtube]
a **** mater u.stasku a manijaci.....

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 01 dec 2011, 14:07

zlatandr je napisao/la:Ima li neki dobar igrac iz FK Slobode sto bi nam mogao dobro doci na proljece?
romeo filipovic :mrgreen:
Za zivot cijeli!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 dec 2011, 14:09

Seyo_TM je napisao/la:Press konferencija Dodika i Tadića se prekida: Novak Đoković došao da uzme autogram od Ivice Osima!

Onaj gol Adzemov i slavlje nakon, vrijedi vise od svega, sto se mene tice mogli smo izgubiti 10:1 nakon onoga :mrgreen: Njima je sve u zivotu da nas pobjede, a "nama" samo da igramo za Zelju, sto je i Adzem pokazao jucer :mrgreen: Dzaba im Cuni, pokusali sa njim spasiti sezonu ali jbg... :lol:
Malo ce se nadovezati na ovo tvoje a vezano za Adzema...srce mi je bilo k'o planeta kada sam ga ponovo vidio u svetom dresu,meni je to neprocjenjivo.Zeba je kralj i malog i velikog fudbala,on je nosio ovaj turnir,on nosi i Zelju danas svojim igrama,ali momenat kada Adzem zabija gol i kada dijeli radost sa navijacima je meni stvarno bio emotivno veliki momenat.Uzivao sam.Uvijek je bio onaj pravi skolovani mangup,onako omalen,ali mangupski se nosio sa svakim protivnikom.Veliki znalac sa loptom i fenomenalnom ljevicom.Zao mi je sto nije imao bolju karijeru jer je on to zasluzio.Vidjeti ga juce u nasem dresu,veteran,oko 38 godina,kako se Handzic mali odbija od njega,pa sut kada je dao gol,kako lopta klizi po onom parketu i zabija se u onaj cosak unutar gola,pa kod penala,da je pogodio Adilovica,usmrtio bi ga... :mrgreen: ...i u pravu si Seyo,postoje neke vrijednosti zasto je to tako i zasto mi tako osjecamo prema nekim nasim igracima,i zasto ti igraci osjecaju tako svoj klub.Neraskidive su te veze i ne postoji novac koji bi te veze mogao vrijednovati.Adzem je jedan od tih igraca koji su puno dali svom Zelji i nadam se da ce nastaviti to kroz svoj trenerski posao u nasem klubu.A njegova jucerasnja partija jasno je dala njegovom ozarenom licu,jednu novu staru dimenziju neraskidive ljubavi prema plavoj boji.Hvala mu na tome,bez obzira sto je u pitanju turnir u malom fudbalu,on se pojavio i bio je velicina!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 01 dec 2011, 14:30

magic je napisao/la:
a tema... :roll:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 01 dec 2011, 14:49

fczeljo je napisao/la:Je li se neko sjeća kad je Zajko Zeba zabio svoj prvi gol (doduše na male) za seniorsku ekipu?

Jučer mi je naumpala utakmica od jedno 10 godina ranije. Zeba je još bio junior i dobio je priliku da igra u prvoj ekipi na nekom malonogometnom turniru (bajramski ili božićni, ne znam). U finalu smo baš igrali protiv pitara. Zeba mislim da je malo nešto igrao (možda manje od minute) ili nije nikako igrao.

Bilo je nerješeno i pucali su se penali kao i jučer. Zeba je dobio priliku da puca odlučujući i - naravno - pogodio. Tad su mu raja skandirala "mali mali" jer mu je slabo ko znao ime. Možda je imao 16-17 godina.

Tad su još igrali Dželo, Buki, Fadil Žerić (pojačao nas, kao jučer Adžem). Mislim da je bio i Samir Mekić. Ne sjećam se ko je bio na golu, pretpostavljam da je bio Kružik.

to za skandiranje mali,mali.... ja mislim da je bilo na grbavici,ne sjecam se s kim smo igrali,al je on usao u drugom poluvremenu i tad je znam citav sjever digao na noge 8-) , cak mislim da je imao i drugaciji dres u odnosu na ostale....
Por que ? Por que somos los mejores...

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 01 dec 2011, 15:09

make je napisao/la:

to za skandiranje mali,mali.... ja mislim da je bilo na grbavici,ne sjecam se s kim smo igrali,al je on usao u drugom poluvremenu i tad je znam citav sjever digao na noge 8-) , cak mislim da je imao i drugaciji dres u odnosu na ostale....
To što si opisao mi liči na jedinu utakmicu Seada Zilića u Želji. Momak je tada bio na probi i ušao u drugom poluvremenu prijateljske (mislim protiv Čelika na Grbavici), a pred neke evropske utakmice.

Momak je tada isto bio mlad, poslije ga je neki menadžer odvukao u Fiorentinu gdje nikada nije uspio realzirati svoj talenat. A kad je ušao protiv Čelika, vozao je kompletnu odbranu sam. Fakat je izgledao kao Messi i niko mu nije mogao uzeti loptu.

A ovo je Zebi bila 100% prva utakmica. Bilo je tu još jedan ili dva juniora. Ne sjećam se koji. Ali znam da je ovo bilo prvo pojavljivanje Zebe. Poslije je kod Osima počeo redovno igrati.

Još su sličan debi imali i Avdija i Vršajević. Avdija propao skroz, Vršajević u Čeliku. Sad kad skontam, sa Dželom, Avdijom i Zebom smo imali brazilsku sredinu terena :)

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 01 dec 2011, 15:20

boccaccio je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Press konferencija Dodika i Tadića se prekida: Novak Đoković došao da uzme autogram od Ivice Osima!

Malo ce se nadovezati na ovo tvoje a vezano za Adzema...srce mi je bilo k'o planeta kada sam ga ponovo vidio u svetom dresu,meni je to neprocjenjivo.Zeba je kralj i malog i velikog fudbala,on je nosio ovaj turnir,on nosi i Zelju danas svojim igrama,ali momenat kada Adzem zabija gol i kada dijeli radost sa navijacima je meni stvarno bio emotivno veliki momenat.Uzivao sam.Uvijek je bio onaj pravi skolovani mangup,onako omalen,ali mangupski se nosio sa svakim protivnikom.Veliki znalac sa loptom i fenomenalnom ljevicom.Zao mi je sto nije imao bolju karijeru jer je on to zasluzio.Vidjeti ga juce u nasem dresu,veteran,oko 38 godina,kako se Handzic mali odbija od njega,pa sut kada je dao gol,kako lopta klizi po onom parketu i zabija se u onaj cosak unutar gola,pa kod penala,da je pogodio Adilovica,usmrtio bi ga... :mrgreen: ...i u pravu si Seyo,postoje neke vrijednosti zasto je to tako i zasto mi tako osjecamo prema nekim nasim igracima,i zasto ti igraci osjecaju tako svoj klub.Neraskidive su te veze i ne postoji novac koji bi te veze mogao vrijednovati.Adzem je jedan od tih igraca koji su puno dali svom Zelji i nadam se da ce nastaviti to kroz svoj trenerski posao u nasem klubu.A njegova jucerasnja partija jasno je dala njegovom ozarenom licu,jednu novu staru dimenziju neraskidive ljubavi prema plavoj boji.Hvala mu na tome,bez obzira sto je u pitanju turnir u malom fudbalu,on se pojavio i bio je velicina!
Svaka čast boccaccio!

Adžem je gradsko dijete (ne znam adekvatniji izraz, ali mi zvuči glupo jer je Admir stariji od mene) i jedan od najškolovanijih igrača poslije rata.

Dobro se sjećam kad nam je igrao i Ivica Huljev da smo imali uigranu akciju da Ive centrira na drugu i traži Adžemovu ljevicu. Bio sam par puta na sjeveru kad smo to odigrali i strahovito izgleda kad lopta prozuji, nebitno pogodio ili nepogodio gol. Osjetiš da cjepa vazduh.

Sjećam se i kad je Osim u svom prvom mandatu bio ljut na neke igrače u smislu (parafraziram) da je pitao ko će na tribine od ovih koji neće igrati u prvih 11. Adžem se javio. Nakon "kilave" igre ovih omladinaca koji su dobili priliku, Osim je u novinama reko da se trebaju ugledati na Admira Adžema, koji se sam javio i otišao na tribine kako bi se njima otvorio prostor a oni to ne koriste. Odmah iduću je Adžem igrao (ne znam da li u prvih 11 ili je ušao sa klupe).

I ja sam se naježio kad sam vidio sad ovaj gol i pozdrav navijačima! Mnogi su prodefilovali i više se od njega okoristili (neki i poprilično dobro uhljebili), tako da mi je jako drago zbog Adžema da ovako dobije neku satisfakciju. Ovakve scene nas čine mnogo većima od ostalih u PL BIH. Izgleda ko kad Giggs uđe u igru u Kupu i zabije a na tribinama delirij, samo zato što je on zabio!

ADMIRE ADŽEME VOLIM TE JA, VOLI TE ADŽEME JOINT UNION! (ko se sjeća ovoga?) :)

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 01 dec 2011, 15:31

Ubuduce se ne treba ni odazivati na ove pitarske turnire,ko je bio juce vidio je.Sudije su pod uticajem onog glavonje kojem ime ne zelim spominjati a pitari su juce imali i dva reprezentativca u malom fudbalu i sudije na svojoj strani al ni to im nije pomoglo
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 01 dec 2011, 15:32

boccaccio je napisao/la:

Dodao bih jos da je Admir danas jedan od boljih trenera prema mom misljenju...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 01 dec 2011, 15:37

Najteže mu je bilo (Adžemu) kad je igrao za Đerzelez-Zenicu protiv Želje na Grbavici.

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 01 dec 2011, 18:38

Ide li neko iz Sa u Lukavac u subotu ? moze i na pp.
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 01 dec 2011, 18:58

Odbrana prvog penala(Anelu Skori) :lol: :lol: :lol:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 01 dec 2011, 19:12

To je bilo ludo,on onako jos maleni ,dres mu velik.Puca odlucujuci penal,i zabija ga pod precku.Trcao kao lud poslije postignutog gola,nisi ga mogao smiriti.Sto se tice Adzema,meni je oduvijek bio drag,mada sam u jednu ruku bio razocaran jednom od strane njega.Kada je bukvalno bio pred potpisom za Sarajevo.Sjecam se da sve bilo zavrseno,i da je ujutro u 10 sati trebao potpisati ugovor.Navecer se sastao sa navijacima Zelje ,i samo osvanuo naslov.Adzem ipak u Zelji.Malo me bio razocarao,ali opet je pokazao poslije toga da srce ne bira ,srce zna.Nisam pratio finalnu tekmu,ali mi izgleda da se dobro nosio sa ovom djecom.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 dec 2011, 19:30

Jos 3 mjeseca
NO PYRO NO PARTY

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 01 dec 2011, 20:15

magic je napisao/la:
posto savic ha :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Hrasno15, Lokomotifa, Tuce11 i 58 gostiju.