Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Goldy
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 03:13

Arnelinho je napisao/la:Vidim da mi nisi odgovorio na konkretno pitanje. Mogu znati zašto ?
hehe koje pitanje, ako moze ponovi? :mrgreen:

takodjer thnx za opsezan komentar... interesantne su ti poente, ali malo je pokasno, nije da mozda nemas pravo, u cjelosti ili dijelom, ali cak da si i u pravu 100%, imho preterujes tj. cjepidlacis odnosno kada bi bilo kojeg trenera stavio pod takvu jaku lupu mogao bi od njega napraviti smece :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mogao bi pokazat i 'dokazat' za bilo koga i da ne tezi savrsenstvu i da ne vjeruje u sebe (ili da je tvrdoglavo glup ako se drzi uvijek istoga), da previse riskira i nije odgovoran itd... jedan od razloga mog zagovaranja mancinija je upravo taj experiment...uz malo govornistva i poznavanja par fakata mozes relativno argumentovano zagovarati bilo sto... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Na koncu konca Mancini nije kockom doveo City do ovih visina i dominacije EPL...upravo on je odgovorno planirao, managerisao i smanjio rizik nabavivsi bolje igrace od ikoga, ako je neko riskirao i bio neodgovoran to su Wenger , Six Alex i ostalio manageri jer imaju tanak igracki kadar i tanku klupu, te nisu znali kao Mancini informisati i motivisati upravu na kupnju dobrih igraca odnosno pronalazenje dobrih sponzora...niti su dobro iskalkulisali kakav je kadar potreban za osvajanje EPL..a Mancini je to sve vrhunski odradio... kapa dolje Manciniju :idea: :idea: :idea: On je za mene genije i inovator, a ne cijene ga ljudi koji imaju uske definicije managera i trenera koji previse vole Dzeku i koji ne vole talijanski stil loptanja.... :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 nov 2011, 13:17

Kad Baloteliju istice suspenzija zbog crvenog kartona u Liverpulu?

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 30 nov 2011, 14:49

bosnas_ je napisao/la:Kad Baloteliju istice suspenzija zbog crvenog kartona u Liverpulu?
mislim da mu je istekla nakon meca sinoc :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2011, 18:18

Goldy je napisao/la: Na koncu konca Mancini nije kockom doveo City do ovih visina i dominacije EPL...upravo on je odgovorno planirao, managerisao i smanjio rizik nabavivsi bolje igrace od ikoga
O dominaciji možemo pričati tek na kraju sezone. Ovakvu dominaciju, al' u 38 tekmi, je im'o Wenger sa 10 na vodoravnu osmicu (beskonačno) jeftinijim sastavom. SAF je imao takve periode, pri tome su obojca pazila na ugled i budućnost kluba. Ja imam osjećaj da Mancini i ne zna šta ga je doletjelo u Cityu, jer ne vidim baš da nekad daje priliku mladjem igraču. Imam osjećaj da radi samo da bi pokupio slavu (a ta slava može samo u očima "prolaznika" u fudbalu biti velika). Ono što je uradio Wenger sa "nepobjedivim", Ferguson sa Giggovom generacijom (svih ovih godina), Pep sa ovakvom Barcelonom, Mourinho sa "svojim" Portom -to je nešto što njih čini velikima (ima njih još, da ih ne nabrajam sad, Otmar, Lippi itd.).

Mancini nikad, al' nikad, za mog života, neće umjeti doć' u neki klub i ostaviti svoj pečat, razviti neku filozofiju. Nije to znao u Interu, evo ne zna ni u Cityu.

I, malo si kontradiktoran. Kako povezuješ ovo "inovator" i "italijanski stil loptanja" ? Nije li to suprotno ?

PS.
Arnelinho je napisao/la:Pod pretpostavkom da si za mene doktor psihologije, dokaži ?
Evo, to je bilo pitanje.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 30 nov 2011, 18:42

Izgleda se pojavila gora stvar od fenboja Barcelone, a to su Man City fenboji :?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 nov 2011, 21:15

Pratim ove neke diskusije sa arsenalovcima hehe. Zaista je tesko sa njima voditi neki normalan razgovor. Svako ko ima veze sa Arsenalom za njih je naj naj naj naj naj najbolji u univerzumu. A osim toga oni su siromasni i ne trose uopste pare za dovodjenje igraca, igraci im igraju za topli obrok, nemaju cak ni platu ali ljubav prema klubu je jaca od svega.
Simpaticno.
Kada negdje procitate da je Wenger doveo nekog 17-godisnjaka za 15 miliona funti, ne vjerujte...To je cista laz!
Da Wenger ima bogdo 15 miliona, uzeo bi titulu prvaka bez problema.

A sad ozbiljno. Da je Mancini vodio Arsenal 15 godina imali bi duplo vise titula nego sa Wengerom. Ne samo Mancini nego mnogi drugi treneri, da ne govorim o onim najboljim kao sto su Ferguson, Ancelotti, Capello, Mourinho itd.
Wenger je dobar u mnogim stvarima ali kao trener i takticar nije uopste na tom nivou. Eto pa se ljutite. ;)

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 30 nov 2011, 21:29

Ovaj @Goldy boj :lol: :lol: nego sad ozbiljno mi reci odkud ta ljubav prema City/Manciniju, možeš li ukratko, ako ti nije tesko.
“You talkin’ to me?”

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 30 nov 2011, 21:44

Šta vas boli kita što neko navija za City?!
Čelik Zenica 1945

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2011, 21:44

calcio je napisao/la:Kada negdje procitate da je Wenger doveo nekog 17-godisnjaka za 15 miliona funti, ne vjerujte...To je cista laz!
15 miliona funti bi bio oboren Arsenalov rekord, koliko znam. :roll: Tako da ne pričaj bezze, a uz to 15 miliona funti nije isto što i 4x po 45.

A evo ko je Wenger ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 nov 2011, 22:18

Arnelinho je napisao/la:
calcio je napisao/la:Kada negdje procitate da je Wenger doveo nekog 17-godisnjaka za 15 miliona funti, ne vjerujte...To je cista laz!
15 miliona funti bi bio oboren Arsenalov rekord, koliko znam. :roll: Tako da ne pričaj bezze, a uz to 15 miliona funti nije isto što i 4x po 45.

A evo ko je Wenger ;)
Still at Southampton when their 2011–12 season started on 6 August, on 8 August 2011 it was announced that Oxlade-Chamberlain had signed for Premier League club Arsenal.[9] Although neither club involved revealed details of the contractual arrangements, press **** indicated that the fee was a £12 million initial payment which could rise to £15 million with "add-ons"

Znaci institut za statistiku ocjenio da je Wenger najbolji trener decenije? Ma sta kazes?
Na primjer jedan Mourinho koji je uzeo vrecu titula sa raznim klubovima tokom cijele decenije nije najbolji? :D
Ne kaze se uzalud da je statistika za gubitnike i da se sa njom moze sve dokazati.
Sest godina bez titule u jednom od najbogatijih klubova u Evropi je prelose, pa neka prica ko sta hoce.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2011, 22:24

calcio je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:

A evo ko je Wenger ;)
Still at Southampton when their 2011–12 season started on 6 August, on 8 August 2011 it was announced that Oxlade-Chamberlain had signed for Premier League club Arsenal.[9] Although neither club involved revealed details of the contractual arrangements, press **** indicated that the fee was a £12 million initial payment which could rise to £15 million with "add-ons"

Znaci institut za statistiku ocjenio da je Wenger najbolji trener decenije? Ma sta kazes?
Na primjer jedan Mourinho koji je uzeo vrecu titula sa raznim klubovima tokom cijele decenije nije najbolji? :D
Ne kaze se uzalud da je statistika za gubitnike i da se sa njom moze sve dokazati.
Sest godina bez titule u jednom od najbogatijih klubova u Evropi je prelose, pa neka prica ko sta hoce.
Možda i nije najbolji, al' ovo svakako dokazuje da je elita. ;)

Što se tiče Chamberlaina. Da, možda naraste, al' nije još naraslo, a kakvog je talenta kupio dovoljno govori činjenica da će ga najvjerovatnije i veliki Don Capello uvrstiti na spisak putnika na Euro, a tek mu je 18 godina.

I da, ne zaboravi da je Wenger odbij'o ponude koje je Jose objeručke prihvać'o.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 nov 2011, 22:38

Lako je biti elita kada 15 godina vodis jedan veliki klub koji je medju najbogatijim u Evropi. Ne tvrdim da nije imao uspjeha tokom tih 15 godina, ali je takodje imao i srecu, sposobnost ili nesto trece pa mu mjesto nkad nije bilo ugrozeno. Mada bi u nekom drugom klubu rizikovao otkaz svaki put kada sezona zavrsi a on ostane bez titule.

Osvojio jednom francusku ligu, osvojio japanski kup i onda ga doveo Arsenal. Mogli su isto tako dovesti i Amara Osima, i on je imao slicnu karijeru :lol: I onda ga staviti da 15 godina vodi Arsenal, koji bi i da ih pustis da igraju sami bez trenera sigurno visokko dogurali jer su uvijek imali bolje igrace od vecine ostalih klubova (osim onih iz same elite). Zamisli da im je Amar supljirao i filozofirao 15 godina kao Wenger. Pa i nije tako velika razlika, osim sto Wengerov naglasak mozda zvuci malo vise "filozofski". :lol:

Eto, nemoj se ljutiti samo smatram da je Wengerov status kao ultra-mega-super-trener malo nezasluzen.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 30 nov 2011, 22:43

calcio je napisao/la:Lako je biti elita kada 15 godina vodis jedan veliki klub koji je medju najbogatijim u Evropi. Ne tvrdim da nije imao uspjeha tokom tih 15 godina, ali je takodje imao i srecu, sposobnost ili nesto trece pa mu mjesto nkad nije bilo ugrozeno. Mada bi u nekom drugom klubu rizikovao otkaz svaki put kada sezona zavrsi a on ostane bez titule.

Osvojio jednom francusku ligu, osvojio japanski kup i onda ga doveo Arsenal. Mogli su isto tako dovesti i Amara Osima, i on je imao slicnu karijeru :lol: I onda ga staviti da 15 godina vodi Arsenal, koji bi i da ih pustis da igraju sami bez trenera sigurno visokko dogurali jer su uvijek imali bolje igrace od vecine ostalih klubova (osim onih iz same elite). Zamisli da im je Amar supljirao i filozofirao 15 godina kao Wenger. Pa i nije tako velika razlika, osim sto Wengerov naglasak mozda zvuci malo vise "filozofski". :lol:

Eto, nemoj se ljutiti samo smatram da je Wengerov status kao ultra-mega-super-trener malo nezasluzen.
[youtube][/youtube]
Nije Amar francuz :mrgreen:
“You talkin’ to me?”

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 30 nov 2011, 23:43

Znao sam ali ajd bit ce dobro polufinale........
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 dec 2011, 01:24

Znaci Liverpool?
Dvije dobre tekme. :)

nafrI82
Kontakt:

Post Postao/la nafrI82 » 01 dec 2011, 01:45

Podrzavam Goldy-a, i meni se svidja rad Mancinija u city-u, kapa dole.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 02 dec 2011, 10:11

Arnelinho je napisao/la:
Goldy je napisao/la:IQ je samo jedna mjera i to prilicno neprecizna i subjektivna...rekao bih cak pogresna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pod pretpostavkom da si za mene doktor psihologije, dokaži ?

Što se njegovog engleskog tiče, nisam ga jednom sluš'o. Muka čuti i njega i Mascherana i Teveza i neke druge ,njima slične ljude.

Nemoj zezat da nisi znao za ovo? E onda si mi veliki duznik, sto sam ti otvorio oci i ukazao na tako vazan fakat...ali posto si mi dobar jaran zadovoljicu se jednom kaficom da me pocastis... :mrgreen:

Mozda ti tada, ako ne do tada, nesto i dokazem, jer sada nesto i nisam u dokazivackom modu...a i samo nase ucesce na forumu ne smatram kao neko dokazivanje nego kao lagano-prijateljsku razmjenu misljenja i prosirivanje vidika....na kraju krajeva nema se tu sta dokazivati...a pogotovo to nije prikladno kad ti neko kaze :'dokazi!' ;) ..jer to je veoma jednostavno..samo otvori oci i usi i poceces sam da to primjecujes na svakom koraku...

Interesantna stvar je da su u stvari samo 7% komunikacije riječi...50% body language 37% boja glasa i sl.

Čak štaviše, sama činjenica da je njegov engleski jadan dokaz je da je čovjek izuzetno inteligentan i ultra sposoban, dakle pogledaj sta je covjek napravio u Engleskoj a jedva zna da prica...neki bi rekli da ima visok EQ...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 02 dec 2011, 12:19

S kim City igra ovog vikenda?
Čelik Zenica 1945

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 02 dec 2011, 14:06

Protiv Norwicha

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 02 dec 2011, 17:45

Mislim da Manicini mora stavljati Džeku prije Balotelija.Vidjeli smo protiv Liverpoola kako je Baloteli "odmogao" svom timu,ipak sve se može tolerisati,ali u svojim granicama,a ovaj je prevršio sve granice.Dok je Džeko mogao donijeti pobjedu Građanima da je Silva bio malo prisebniji.Nadam se da će Džeko već protiv Norwicha dobiti priliku od prve minute.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 2 gosta.