Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

skyisthelimit

Re: Edin Džeko

Post Postao/la skyisthelimit » 30 nov 2011, 01:45

da je on ostao kod Amara jos koju godinu, od Dzeke nista ne bi bilo...Sva sreca Plisek ga povuce sa sobom u Cesku, to je svima vama jasno ali necete da priznate
15.10 - 15.06 ...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 nov 2011, 01:47

Ma pusti ih. Ovdje svi pametuju.....
Dzeko je jedan od malobrojnih koji je sa 17 godina prekomandovan u prvi tim Zelje i sad neko prica kako Amar nije vidio kvalitet u njemu? A Amar ga ubacio u prvi tim!

Najgore je sto takvi pretezno uvijek ostave komentar i odu, nema ih na temi a mi se polomsimo objasnjavajuci..... Opet kasnije dodju isti ti ili slicni njima kad Edin igra novu tekmu i ista prica....
Ja sam prestao dolaziti na ovu temu jer se stvarno ne moze diskutovati.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 30 nov 2011, 02:02

SamoZeljo je napisao/la:Ma pusti ih. Ovdje svi pametuju.....
Dzeko je jedan od malobrojnih koji je sa 17 godina prekomandovan u prvi tim Zelje i sad neko prica kako Amar nije vidio kvalitet u njemu? A Amar ga ubacio u prvi tim!

Najgore je sto takvi pretezno uvijek ostave komentar i odu, nema ih na temi a mi se polomsimo objasnjavajuci..... Opet kasnije dodju isti ti ili slicni njima kad Edin igra novu tekmu i ista prica....

ja nigdje ne bjezim

govorim samo cinjenice a ona je da iz Zelje nikad ne bi presao direkt u bundesligu vec je svoj talent morao pokazati u Ceskoj..I sva srece pa dodje Plisek pa ga sa 17-18 godine povede sa sobom jer da je ostao jos koju godinu danas ne bi pricali o dijamantu vec o smaragdu koji se morao do svoje 22 godine boriti na njivama bh lige sa gladijatorima tipa Regoje i ostali krvnici
15.10 - 15.06 ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2011, 02:18

Nije ni tebi mane.
Nego,otkud ti ako si prestao dolaziti na ovu temu?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 nov 2011, 02:22

Care,iz BiH je samo Huseinovic otisao direktno u Bundesligu i niko vise. To nije do igraca,nego do rejtinga lige!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2011, 02:26

neroazzuro je napisao/la:Care,iz BiH je samo Huseinovic otisao direktno u Bundesligu i niko vise. To nije do igraca,nego do rejtinga lige!
Otisao je i Berberovic,Grujic,Hrgovic pa evo i Subasic sve je to Bundes Liga.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 30 nov 2011, 02:30

kimbo je napisao/la:Sta radi struka. Digli su mu brzinu 30% sigurno. Takva nam strucnost fali u BH. Cijela Bosna nema dobrog fitness trenera. Nisam gledao tekmu jer sam se zakleo da necu gledati vise antipropagandu fudbala zvanu Man. City al ova akcija je najace sto sam vidio do sada od Edina. Mocan trk i jos mocniji pas.
:lol: :lol:
Naš Edin je medicinski fenomen :D
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 30 nov 2011, 03:09

neko_iz_mase je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Sta radi struka. Digli su mu brzinu 30% sigurno. Takva nam strucnost fali u BH. Cijela Bosna nema dobrog fitness trenera. Nisam gledao tekmu jer sam se zakleo da necu gledati vise antipropagandu fudbala zvanu Man. City al ova akcija je najace sto sam vidio do sada od Edina. Mocan trk i jos mocniji pas.
Jeste slazem se. Bolesno je da se jedan igrac na ovom nivou u 25-oj godini zivota mora uciti pravilno trcati.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 30 nov 2011, 04:27

Ne znam da li je neko primjetio ali su na goal.com promijenili dzeki ocjenu sa 7.5 na 6.0 a agueru sa 6.0 na 7.0. Kakav kvazi portal :D

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 30 nov 2011, 04:41

Sarajlijc@ je napisao/la:Svaka mu cast igrat od 2 metra ovako brzo da trci i da je ovako stabila :o ;)
U svijetu ima samo jedan dvometraš brži od Džeke. :)

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 nov 2011, 08:34

'bo te život ako džeko nije jedan od najboljnih veznih igrača :)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 08:55

harishp je napisao/la:Poluasistencija Dzeke sa pozicije libera :lol: .Mancini opet te u usta zvaljava.
joj jeste i vi plitki -pa sve ove uspjehe Dzeko pod Mancinijevom paskom postize...a jedan od razloga sto mancini rotira je i da mu svi napadaci budu u top formi tako da ih ozljede ne sprece da uzmu epl..da je samo dzeko nastavio igrati nakon totenhamma sta bi dobio time?..ionako su sve gotov pobjedili... mozda bi se dzeko zamorio ili povredio a ovako su svi u odlicnoj formi..a svi su gotov bodovi tu...ali zato je tu i sirina! ne zaboravite da je mancini doveo dzeku kao i da je vjerovao u njega nakon sto se nije pokazao...niko mu ne bi zamjerio da ove sezone dzeko uopste nije ni poceo igrati u prvom sastavu citija nego da je forsirao teveza... :idea:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 09:04

ZOI84 je napisao/la:
AllAbout je napisao/la:ne znam sta ga ovoliko motivise..nes ste ovu malu spoominjali..ko zna :D
Ovo je od inata Manciniju :D
Mancini-Majstor motivacije!

yup
Kontakt:

Post Postao/la yup » 30 nov 2011, 09:33

[youtube][/youtube]

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2011, 09:40

Goldy je napisao/la:
harishp je napisao/la:Poluasistencija Dzeke sa pozicije libera :lol: .Mancini opet te u usta zvaljava.
joj jeste i vi plitki -pa sve ove uspjehe Dzeko pod Mancinijevom paskom postize...a jedan od razloga sto mancini rotira je i da mu svi napadaci budu u top formi tako da ih ozljede ne sprece da uzmu epl..da je samo dzeko nastavio igrati nakon totenhamma sta bi dobio time?..ionako su sve gotov pobjedili... mozda bi se dzeko zamorio ili povredio a ovako su svi u odlicnoj formi..a svi su gotov bodovi tu...ali zato je tu i sirina! ne zaboravite da je mancini doveo dzeku kao i da je vjerovao u njega nakon sto se nije pokazao...niko mu ne bi zamjerio da ove sezone dzeko uopste nije ni poceo igrati u prvom sastavu citija nego da je forsirao teveza... :idea:
Nemoj @Zlatni duse ti :D
Gotivis Mancu i to je ok.
Ali ovo dovodjenje igraca je njegova papirologija.Kao sto rece napravili su Frankestajn klub.Moze srusiti sve pred sobom a mozga ni za lijeka :lol:
U Premieru gura dobro iz razloga sto su oni Anglezi odsvirali qurcu.Nikad losiji kvalitet.
Jel u Evropnu malo zriknu po usima im je.
Nije problem odmarati igraca u ovom slucaju Dzeku,problem je zayebavati igraca na neprirodnoj poziciji.a imas para da kupis na svakoj poziciji po tri igraca.U tome je fazon.
To ti je isto kao da goluba stavis sa kokama da snosi jaja,a kokos da bude pismonisa. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 30 nov 2011, 11:29

Osim lijepe akcije u vezi gola, Dzeko je bio totalno ljen u drugom poluvremenu.

Mnogo je bolji bio u prvom i vise se trudio, jednostavno treba se prestati druziti sa onim Crnogorcem, jer onda ce postati jos vise ljen nego sto je sada. :lol:

Ali ko zna..mozda je Dzeku posjetila Amra Silajdzic u Londonu pa je zato bio ljen i umoran dijamant :lol:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 11:30

harep hvala na interesantnom komentaru i metaforama u zurbi sam sad pa cu ih jos kasnije malo pazljivije prezvakati...bojim se da si u pravu, ali bojim se da si u pravu samo djelomicno tj. da nemas kompletnu sliku...mancinijev i bilo kojeg drugog managera posao je previse suptilan i kompleksan da bi se molgi u 2-3 recenice kritikovati izolovani potezi...
harishp je napisao/la: U Premieru gura dobro iz razloga sto su oni Anglezi odsvirali qurcu.Nikad losiji kvalitet.
tako je nikad losiji kvalitet - vodjenja...jbm mu misa gledate fudbal svaki dan i opet ne kontate da imena ne pobjedjuju :idea: ...uz dobro vodjenje, inspiraciju i srce na terenu pola tuceta klubova iz epl moglo bi uzeti EPL...bas ova utakmica gdje su arsenalovi omladinici 'ocitali lekciju' imenima je dokaz toga...al jbg slaba im psiha i oni skidaju gaće pred stotinama miliona i preplacenim citijevim facama...i dokaz tome su villarealovci i dokaz tome su napolitanci svi siromasniji i igracki slabiji od bogatih engleskih velikana, ali nema srca na terenu i nema mudrosti vodjenja...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 30 nov 2011, 11:40

skyisthelimit je napisao/la:
armin dju je napisao/la:Jos je davno Osim (Amar) govorio da je DzekO bezopasan kad prima lopte okenut ledjima prema golu, to uspori i njega i akciju i njegov najveci problem je okrenuti se prema golu tj. gurnuti loptu ispred sebe, ali zato kad to uradi...... bude zmijUga loMa :mrgreen:

govorio da je bezopasan :?: Sva sreca pa Edinova karijera nije od njega ovisila
Jok eto.. zavisila je od mene i od tebe... Ova je izjava bila cini mi se tek kad je doso u wolfsburg, a ti haman mislis da je dzeko odvazda bio na ovom nivou ko sad, mada i sad se primjeti kad prima loptu da pridje skorz do centra dok je iskontrolise i doda nekom... mada ponekad, ali rjedje, se uspije odma okrenut

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 nov 2011, 11:49

skyisthelimit je napisao/la:

ja nigdje ne bjezim

govorim samo cinjenice a ona je da iz Zelje nikad ne bi presao direkt u bundesligu vec je svoj talent morao pokazati u Ceskoj..I sva srece pa dodje Plisek pa ga sa 17-18 godine povede sa sobom jer da je ostao jos koju godinu danas ne bi pricali o dijamantu vec o smaragdu koji se morao do svoje 22 godine boriti na njivama bh lige sa gladijatorima tipa Regoje i ostali krvnici
Da, to je otprilike tako ali nema nikakve veze sa ovim sto sam ja rekao. Citirao si me i rekao mi totalno druge stvari od onih koje sam ja govorio. Amar je svoj dio posla uradio OK, ubacio Dzeku sa 17 u prvi tim. Vise od toga Amar nije mogao.
Znaci, pisu/tipkaju se gluposti kako je eto Amar nesposoban pa nije vidio kvalitet u Dzeki.

Dzeko je danas ono sto jeste zahvaljujuci, izmedju ostalih i Amaru (ne samo Pliseku), jer da ga Amar maloljetnog nije ugurao u prvi tim, Boga pitaj da li bi ga ikad iko primjetio.
SMIJESNO I TUZNO je to sto govoris da Dzekina karijera nije ovisila od Amara. Pa od koga jeste ako nije od covjeka koji mu je dao prvi profesionalni ugovor u zivotu i to sa 17 godina? :roll:

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 30 nov 2011, 13:07

kimbo je napisao/la:
neko_iz_mase je napisao/la:
Jeste slazem se. Bolesno je da se jedan igrac na ovom nivou u 25-oj godini zivota mora uciti pravilno trcati.
Da ti ponovim ako nisi skontao. Ne postoji nikakva struka na svijetu koja će nekom igraču podići brzinu za 30% To su domeni naučne fantastike.
Brzina je najvećim dijelom genetski determinirana i brzinska barijera se može razbiti za maximalnih 20% (i to, za taj procentat se nagađa, jer se najbolji postignuti rezultati do sad svode na 17%, i to uz povoljne uslove kao što su trčanje niz nagib, jak vjetar).Tih 20% važi za osobe koje nikada, ama baš nikada nisu bile u trenažnom sistemu, dok je taj procenat minimalan za osobe koje su bile izložene pravilnom trenažnom sistemu.
E sad, ako ti hoćeš da kažeš da je Džeko u Njemačkoj bio podvrgnut lošem treningu, to je drugi par opanaka, ali o tome bi bilo krajnje smiješno diskutovati.
Zadnja izmjena: neko_iz_mase, dana/u 30 nov 2011, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, hurem, zastitaIdentiteta, Zglavkar i 47 gostiju.