Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Bosco
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Bosco » 29 nov 2011, 22:57

Ma neće qrac bit krivo, boli ovaj poraz, realno zaslužio je Arsenal barem remi ali pišaj ga. Ionako da osvojimo curling Cup to bi bila samo neka sitna utjeha, treba se bacit na FA cup. :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 nov 2011, 23:03

I ne mogu se otet utisku da je igro robin da bi ih Arsenal podero.

Coquelin i Ox će biti igračina najvećeg nivoa. Strašni potencijali. Da je Frimpong malo u glavi normalniji mogo bi i on s njima u istu rečenicu. Chamakha treba šutnut i dovest pravog napadača i naše muke su riješene.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 29 nov 2011, 23:06

Veceras Koscienly pokazao klasu.Chamakh jos jednom pokazao kakva je krampa.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 29 nov 2011, 23:07

Ja ne mogu da vjerujem da ovo nismo dobili..pa nasa djecurlija ih je u drugom poluvremenu razbila u svim segmentima fudbalske igre..i puf jedna kontra i gol..prosto ne mogu da vjerujem...ajd valjda ce i nama Bog dati negdje srecu..mada smo i prosle godine govorili da nam se negdje mora vratit pa nigdje.. !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 nov 2011, 23:11

Arsenal sad najveće nade polaže u FA kup :D

Kod Citya nema prevelike razlike između 1 i 2 tima sve su to skupocijeni primjerci , za kaj se bum nervirali. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 29 nov 2011, 23:12

Monolog je napisao/la:Jesam li ja ovo dobro čuo. Prva pobjeda Cityja u gostima još od 1975. godine. :shock:
No, dobro. Ovaj kup svakako ništa ne predstavlja, te je bukvalno poligon za dokazivanje igračima koji ne dobivaju preveliku minutažu u Premiershipu. Barem je tako za Arsenal. City je ipak nešto drugačije shvatio ovo takmičenje i izveo mnogo jaču ekipu. U svakom slučaju, mislim da nikome neće biti krivo zbog večerašnjeg poraza.
Tacno, City nakon vise od 35 godina dosao do pobjede protiv Arsenala u gostima
FKŽ !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 nov 2011, 23:13

Ovo je pobjeda na gu.zove bukvalno. Ne'a šanse da je City večeras nadigr'o Arsenala. Naše klinje ako nisu bili bolji, onda su u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik.

4 momka zaslužuju večeras svaku pohvalu.
1. Chamberlain! Momak će uskoro postati zvijezda, sasvim sigurno. Po mom mišljenju njemu trebaju samo malo bolji saigrači (od večerašnjih) pa da počne praviti dar mar po desnoj strani. Večeras je odgir'o vrlo dobru tekmu i po mom mišljenju drugi najbolji igrač tekme.

2.Frimpong. Sjajna partija. Hvala mu što me uvjeri da se ne moram brinuti kad se i ako se Song ozlijedi. Ne znam je li se Kamerun plasir'o na Afrički KN ,al' ako jeste nema veze. Još jednom -sjajna partija, prvo ime Arsenala večeras.

3.Coquelin. Sve što se očekivalo od Denilsona ,ovaj radi. Sjajno se nadopunjuje sa Frimpongom. Mislim da nije im'o ni jednu grešku u dodavanju, možda jednu, maksimalno dvije.

4.Miquel. Nije mi baš omiljen tip igrača, al' svaka čast na znoju. Igr'o je njemu neprirodnu poziciju lijevog beka, al' je odigr'o sasvim solidno. Ima dobar tajming i odličan skok. Naš Pique , iako malo slabija verzija ( :mrgreen: ). Wengeru oĆeraj Squillacija u 3 lepe, daj malom da igra. :evil:

Što se tiče ostalih: Ne shvatam kako Benayoun nema mjesta u Chelseau. Dobar igrač, može se reći i vrlo dobar. Još u W.Hamu sam ga gled'o i tad je (za)dobio moje simpatije (iako ga ne bih nikad kupio). Za borbenost mu svaka čast. Young Park definitivno nije klasičan (i klasa) napadač. Više (i dosta bolji je kao) drugi napadač ili desetka. Ima lijep pregled igre i dobro proigrava.

Chamakha mi je žao postalo. :D Momak se strašno trudi (dajte statistiku pretrčanih km, sigurno je medju prvim, ako ne i prvi), al' neće ga gol pa neće. :evil: Da se ja pitam, ja bih ga počeo forsirati , zajedno sa RvP-om ili Parkom. Za Djouroua nemam šta reći, sem solidan defanzivno ,preloš ofanzivno. Squillaciju želim sretan put iz Arsenala, gdje god da ode. Igrao je solidnu (čak i dobru) tekmu, al' baš me briga za to. Dosta sam trpio Almuniju ,neću vala još i njega. :lol:

I za kraj, Fabianski bi trebao da potraži klub, jer je Szczesny za njega doktor (iako Lukas nije kriv za gol).

Edit: I daaa, Koscielny je odigr'o strašan meč.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:16

armin arsenalovac je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da ovo nismo dobili..pa nasa djecurlija ih je u drugom poluvremenu razbila u svim segmentima fudbalske igre..i puf jedna kontra i gol..

Golovi su jedini segment fudbalske igre-Goal znaci cilj..i ako nisi postigao cilj znaci da si bio losiji jer sve aktivnosti na terenu i svi segmenti podredjeni su cilju... tj golu...da se broje lijepe akcije i posjed lopte i dominacija vjerovatno bi City bio bolji u tome , ali to se nije brojalo racunalo tj to nije bio cilj igre pa se nisu zamarali time....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 29 nov 2011, 23:17

Monolog je napisao/la:
No, dobro. Ovaj kup svakako ništa ne predstavlja, te je bukvalno poligon za dokazivanje igračima koji ne dobivaju preveliku minutažu u Premiershipu. Barem je tako za Arsenal. City je ipak nešto drugačije shvatio ovo takmičenje i izveo mnogo jaču ekipu. U svakom slučaju, mislim da nikome neće biti krivo zbog večerašnjeg poraza.
Slazem se s alkosom. :D

Jednostavno, ma koliko protivnik atraktivan bio, vidjelo se na sastavu da ovaj mec, i ovaj kup kao inace, ne predstavlja Wengeru bog zna sta. Robina nije stavio ni na klupu cak eto, Gervinho poceo s klupe pa kasnije malo loptao po terenu, Szczęsnya (jeblo te tvoje prezime :x ) takodjer nije bio u sastavu, Walcott, Arteta, Song, Nijemac, Ramiz, Verminator poceo s klupe takodjer...sve to dovoljno govori o vaznosti ove utakmice i ovog kup takmicenja za Wengera.

Bar ste odmorili igrace pred Wigan i tu ganjajte pobjedu nakon kiksa protiv Fulhama, ovaj poraz nikako nebi smio uticati na ekipu. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 29 nov 2011, 23:23

Goldy je napisao/la:
armin arsenalovac je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da ovo nismo dobili..pa nasa djecurlija ih je u drugom poluvremenu razbila u svim segmentima fudbalske igre..i puf jedna kontra i gol..

Golovi su jedini segment fudbalske igre-Goal znaci cilj..i ako nisi postigao cilj znaci da si bio losiji jer sve aktivnosti na terenu i svi segmenti podredjeni su cilju... tj golu...da se broje lijepe akcije i posjed lopte i dominacija vjerovatno bi City bio bolji u tome , ali to se nije brojalo racunalo tj to nije bio cilj igre pa se nisu zamarali time....
upravo si nam objasnio poentu fudbala :mrgreen: bravo :ugeek:
Vođa zna.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 29 nov 2011, 23:25

upravo si nam objasnio poentu fudbala :mrgreen: bravo :ugeek:[/quote]

HAHAHA nek nam je vala bas rekao mi nismo znali sta je cilj (kakav papak) ja sam samo htio reci da je ovo nezasluzena pobjeda vjestacke ekipe koja je ama bas nicim danas nije zasluzila

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 29 nov 2011, 23:29

Izgleda da je ona pica nasri udarila Frimponga u tunelu. :twisted: :evil:
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 29 nov 2011, 23:30

Henry je napisao/la:Izgleda da je ona pica nasri udarila Frimponga u tunelu. :twisted: :evil:
gdje si to cuo ?? mogao je samo s ledja ona bi ga nasa budala oderala :D

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 29 nov 2011, 23:37

armin arsenalovac je napisao/la:upravo si nam objasnio poentu fudbala :mrgreen: bravo :ugeek:

HAHAHA nek nam je vala bas rekao mi nismo znali sta je cilj (kakav papak) ja sam samo htio reci da je ovo nezasluzena pobjeda vjestacke ekipe koja je ama bas nicim danas nije zasluzila
Ja objasnio jednostavno, a vi opet ne kontate i pricate o nezasluzenim pobjedama... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa nisam ja to dzaba pojednostavio...ne postoji nezasluzena pobjeda.... svaka je zasluzena...eventualno ako je sudija bio drasticno nepravedan moze se pricati o nezasluzenoj pobjedi...nije ovo umjetnicko klizanje ili sportska gimnastika pa da se ocjenjuje umjetnicki dojam...protivnik ti prepustio inicijativu, izmorio te, dao ti laznu nadu, i potrosio si snagu na jalovu inicijativu, i onda nakon sto si se uspavao i uljuljkao sjevne kontra i protivnik ostvari svoj cilj-Goal..a ti nisi ostvario cilj.... zavarao si se umjetnickim dojmom i laznim nadama inicijativom i posjedom lopte.....Murinjo je na slican nacin uzeo LP sa Interom protiv Barce ....Italija se nauzimala svjetkih prvenstava tako, a Grcka uzela EP...naravno sve nezasluzeno...nemojte samo gledat fudbal....razmisljajte malo...

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 29 nov 2011, 23:40

Henry je napisao/la:Izgleda da je ona pica nasri udarila Frimponga u tunelu. :twisted: :evil:
Što bih volio da je ovo istina, a da Frimponga niko nije uspio zaustaviti u naletu emocija :lol:

Da ga podere k'o pe.der playboy novine :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 29 nov 2011, 23:42

Ja objasnio jednostavno, a vi opet ne kontate i pricate o nezasluzenim pobjedama... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa nisam ja to dzaba pojednostavio...ne postoji nezasluzena pobjeda.... svaka je zasluzena...eventualno ako je sudija bio drasticno nepravedan moze se pricati o nezasluzenoj pobjedi...nije ovo umjetnicko klizanje ili sportska gimnastika pa da se ocjenjuje umjetnicki dojam...protivnik ti prepustio inicijativu, izmorio te, dao ti laznu nadu, i potrosio si snagu na jalovu inicijativu, i onda nakon sto si se uspavao i uljuljkao sjevne kontra i protivnik ostvari svoj cilj-Goal..a ti nisi ostvario cilj.... zavarao si se umjetnickim dojmom i laznim nadama inicijativom i posjedom lopte.....Murinjo je na slican nacin uzeo LP sa Interom protiv Barce ....Italija se nauzimala svjetkih prvenstava tako, a Grcka uzela EP...naravno sve nezasluzeno...nemojte samo gledat fudbal....razmisljajte malo...[/quote]

Da bi ostvario svoj cilj ili postigao gol..prvo moras stvoriti preduslove za to..ili u suprotnom moras imati ogromnu srecu kakvu je city vcrs imao..a toj se sreci ne mozes nadat niti je mozes imati u svakoj utakmici,zato svaka ekipa mora imat svoju igru,a ja je kod citya ne vidim ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 nov 2011, 23:43

*p!p!t@* je napisao/la:
Što bih volio da je ovo istina, a da Frimponga niko nije uspio zaustaviti u naletu emocija :lol:

Da ga podere k'o pe.der playboy novine :mrgreen:
Eee, izaće oni vani. Neka, neka, tad ga niko neće moći spriječit. :lol:

Meni je žao samo što se Aguero i Squillaci ne pobiše. Ne bi li kako oba dobila po koju tekmu zabrane iii svima nam dobro. Ja ne gledam Squillacija, a u Cityu Džeko igra i eto ga. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 30 nov 2011, 00:01

armin arsenalovac je napisao/la: Da bi ostvario svoj cilj ili postigao gol..prvo moras stvoriti preduslove za to..
kao prvo ovo je bila nevazna utakmica dakle nije bilo potrebe da se city zamara dominacijom, lijepo igrom i da se previse trude.....a preduslovi za pobjedu su stvoreni...nabavi dobre igrace i ubaci ih u igru(Roberto je tu nadmasio Wengera a uprava Cityja upravu Arsenala)- njima ne treba puno da zabiju...uspavati protivnika.... neka pomisli da je nadmocan...a onda mu zabiti... :mrgreen: i vuk sit(city se nije umorio za EPL) i ovce na broju(pobjeda u dzepu).... :mrgreen:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 30 nov 2011, 00:03

nemamo mi nizačim žalit ovdje, mancini je izveo daleko jači sastav od našeg, ja mislim da čak u Arsenalu nije bilo nijednog prvotimca u prvoj postavi :?: momci su kolektivno pokazali odličnu igru i to je najvažnije donekle, a pravog napadača praktično nije ni bilo čamak po običaju, park se gubi opet :? tako da sve u svemu bilo je dobro. da je van persie igro' kojim slučajem siti bi bio napunjen sa onakvom igrom :!: al eto
i onaj naš chamberlain( vjerovatno nije tačno napisano :evil: ) je dobio osmicu najveću ocjenu - osmicu, a čamak peticu - najslabiju.
Vođa zna.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 30 nov 2011, 00:04

Goldy je napisao/la:
armin arsenalovac je napisao/la: Da bi ostvario svoj cilj ili postigao gol..prvo moras stvoriti preduslove za to..
kao prvo ovo je bila nevazna utakmica dakle nije bilo potrebe da se city zamara dominacijom, lijepo igrom i da se previse trude.....a preduslovi za pobjedu su stvoreni...nabavi dobre igrace i ubaci ih u igru(Roberto je tu nadmasio Wengera a uprava Cityja upravu Arsenala)- njima ne treba puno da zabiju...uspavati protivnika.... neka pomisli da je nadmocan...a onda mu zabiti... :mrgreen: i vuk sit(city se nije umorio za EPL) i ovce na broju(pobjeda u dzepu).... :mrgreen:
Decko pricas gluposti,s ovakvom igrmo mogu dobiti 1 od 5 utakmica uz veliku srecu,njima sigurno nije bio cilj da prepuste dominaciju protivniku,nisu oni mogli birat,arsenal je vodio tempo igre,ti kazes da je njima bio cilj da igraju na kontre,ja ne dijelim isto misljenje i to je to...pobjeda=cista sreca !!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.