FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

VolimTz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la VolimTz » 29 nov 2011, 18:08

avenija je napisao/la:nemogu da vjerujem da ste pali ovako nisko , sretno ako vam i sreca moze pomoci .
underground je napisao/la:daj ba crveno-crni sta vam se to desava :(

rjesite to ba yebite mame nekom, Sloboda je velik klub da bi se ovo moglo desit :evil: :roll:
Zenica uvijek bila prijateljski grad, hvala na podrsci.

Sto se tice mene ako se formira OFK Sloboda Tuzla neću je nikada bodriti ni ići na te tekme. FK Sloboda Tuzla 1919 !!!
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 29 nov 2011, 19:14

Ja kao Veležovac imam razloga mrziti Slobodu zbog izgubljene titule i sve u Tuzli prije rata.

Ali stvarno ovo što se dešava Slobodi je sramotno. Nejasno mi kako jedan grad koji je jedinstven i ima samo jedan veliki sportski kolektiv nije u stanju da finansira taj isti kolektiv.

Volim Tuzlu zbog normalnih ljudi koji nisu podlegli nacionalizmu i ostali dosljedni sami sebi.

Ne daj se Tuzlo i ne daj se Slodobo.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 nov 2011, 20:22

vec mjesecima govorim kako su postigli ono za njih najvaznije, ljudima je SVEJEDNO. S kim god danas pricam o ovom ljudi temu okrenu, sve ti je jasno. Tuzla je toliko otisla u qrac i toliko se podijelila da ljude nista vise ne zanima dok ne diras "njihovu stranku" koja god to bila...

tako da sto se manje budemo nervirali, lakse cemo podnijeti ono sto je neizbjezno, a to je druga liga( u boljem slucaju) ili gasenje kluba(u gorem slucaju). isto tako los slucaj je i da ovo stanje potraje, takodjer sam rekao nemam nista protiv 2-3 sezone u prvoj ligi federacije ako poslije stvari krenu na bolje...

a sto se tice organizovanog revolta od toga nema nista. Vidjeli smo kako je to proslo sa Ditom, a Dita je uvijek znala privlacit i vise ljudi od FK poslije rata..il ce se "ispolitizirati" organizacija protesta, pa pozvat ljudi da nista ne rade, kao sve je ok(kao sa Ditom), il ce se platit 50-100 KM na pravim mjestima, a Fukare realno tesko da ce ili da mogu sta ozbiljnije poduzet jer jednostavno kao sto rekoh na pocetku, ljudima je svejedno. Imas 100-200-300 bolesnika za Slobodom dok ostalim "ni iz dzeba ni u dzep i sve dobro dok njihove ne diras"
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 29 nov 2011, 20:48

[youtube][/youtube]
para nema ,a kad nema para nema ni plata ,a kad nema plata nema ni igraca ,a kad nema igraca nema ni kluba jedini sto sloboda ima a vezano je za finansije to su dugovi :D
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Lakyy89
Kontakt:

Post Postao/la Lakyy89 » 29 nov 2011, 20:52

SaltBoY je napisao/la:[youtube][/youtube]
para nema ,a kad nema para nema ni plata ,a kad nema plata nema ni igraca ,a kad nema igraca nema ni kluba jedini sto sloboda ima a vezano je za finansije to su dugovi :D
i to ne mali dugovi ;)

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 29 nov 2011, 21:11

danas vozim i poce neka prica na bog dragi zna kojoj radio stanici....i tako oni supljiraju o gasenju SLOBODE...i kako je to najrealnija opcija,ovo ono...nakon pola sata su mi tolko digli pritisak da kad sam odvalio radio sakom ispo je kompletan iz lezista....E PA NECETE JE UGASIT,M.A.J.K.U. VAM J.E.B.E.M....NNEEECCCEEEETTTEE :twisted: :twisted:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 nov 2011, 21:18

ultrasstyle_tz je napisao/la:vec mjesecima govorim kako su postigli ono za njih najvaznije, ljudima je SVEJEDNO. S kim god danas pricam o ovom ljudi temu okrenu, sve ti je jasno. Tuzla je toliko otisla u qrac i toliko se podijelila da ljude nista vise ne zanima dok ne diras "njihovu stranku" koja god to bila...

tako da sto se manje budemo nervirali, lakse cemo podnijeti ono sto je neizbjezno, a to je druga liga( u boljem slucaju) ili gasenje kluba(u gorem slucaju). isto tako los slucaj je i da ovo stanje potraje, takodjer sam rekao nemam nista protiv 2-3 sezone u prvoj ligi federacije ako poslije stvari krenu na bolje...

a sto se tice organizovanog revolta od toga nema nista. Vidjeli smo kako je to proslo sa Ditom, a Dita je uvijek znala privlacit i vise ljudi od FK poslije rata..il ce se "ispolitizirati" organizacija protesta, pa pozvat ljudi da nista ne rade, kao sve je ok(kao sa Ditom), il ce se platit 50-100 KM na pravim mjestima, a Fukare realno tesko da ce ili da mogu sta ozbiljnije poduzet jer jednostavno kao sto rekoh na pocetku, ljudima je svejedno. Imas 100-200-300 bolesnika za Slobodom dok ostalim "ni iz dzeba ni u dzep i sve dobro dok njihove ne diras"
E ovo bi bilo extra, dugovi se brisu a ne gasi se klub, ionako smo pred ispadom iz lige. Jos izleti u Mramor, Kalesiju, Tojsice. :lol: :lol: :lol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

mačak u čizmama
Kontakt:

Post Postao/la mačak u čizmama » 29 nov 2011, 21:45

Ma kakvo gašenje, nema ništa od toga, to izgleda ovaj Dautbegović iznosi svoje razmišljanje. Isto je mogao iznijeti i na forumu. Pretpostavljam da je jedan od moderatora samo što ga niko tako ne bi ozbiljno shvatio, ili je dobio koju pinku ili kakav nalog iz Slobodine uprave da malo digne hampu. Glavna mu je slika kraj ovog članka, kadeti Zvijezde i Slobode u Gradačcu. Kad već piše o Slobodi trebao je staviti sliku prvog tima.

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 30 nov 2011, 08:27

Analic je napisao/la:Ja kao Veležovac imam razloga mrziti Slobodu zbog izgubljene titule i sve u Tuzli prije rata.

Ali stvarno ovo što se dešava Slobodi je sramotno. Nejasno mi kako jedan grad koji je jedinstven i ima samo jedan veliki sportski kolektiv nije u stanju da finansira taj isti kolektiv.

Volim Tuzlu zbog normalnih ljudi koji nisu podlegli nacionalizmu i ostali dosljedni sami sebi.

Pa ne moze druze, kad je Jasminu bitnije jedno jezero od cijelog sportskog kolktiva Sloboda, a Vladu TK iskreno zaboli K.... na zadnjem sastanku 20 000 ja mislim je odluceno da ce dat za Zvijezdu a Slobodi jedna velika 0. Tako da sta ucinit drugo neg polupat im opstinu ? Koje drugo rijesenje ima osim agresive kad danas svako gleda svoj dzep?
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 nov 2011, 08:55

Nemojte samo to govoriti nema sanse da se ugasi i tako te stvari, tako se i govorilo za KK Sloboda i sve, dok ima ti lopova i takvi ljudi kod vas, svasta je moguce, a vrlo lahko se moze desiti da na proljece prodajete bodove i ispadnete iz lige, valjda su tu manji troskovi i to.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 nov 2011, 09:00

Zvijezda mi je simpatična ekipa ali nikad,nikad ne bi mogla zamijeniti Slobodu!
Nažalost,živimo u takvom okruženju gdje papci rukovode klubovima,gradovima,državom.Gdje se masnih ruka,uz burek i jogurt,punih usta,odlučuje tko će na koju stranu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 nov 2011, 09:32

Fkr.87 je napisao/la:
Analic je napisao/la:Ja kao Veležovac imam razloga mrziti Slobodu zbog izgubljene titule i sve u Tuzli prije rata.

Pa ne moze druze, kad je Jasminu bitnije jedno jezero od cijelog sportskog kolktiva Sloboda, a Vladu TK iskreno zaboli K.... na zadnjem sastanku 20 000 ja mislim je odluceno da ce dat za Zvijezdu a Slobodi jedna velika 0. Tako da sta ucinit drugo neg polupat im opstinu ? Koje drugo rijesenje ima osim agresive kad danas svako gleda svoj dzep?
nemoj mijesat lonce i poklopce kad vec spominjes zvijezdu bar pisi istinu ,i zvijezda i sloboda su dobile po 20 000 ali je slobodin racun blokiran tako da pare nisu legle
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

nekad^navijac
Kontakt:

Post Postao/la nekad^navijac » 30 nov 2011, 15:49

Nacelnik pravi 3 panonsko jezero kako ja jucer procita ;) Neka ,nek j*be mater sebi vise !
Sinoc lezim 2 sata i razmisljam o tim protestima ,pa cak i kontam da pokrenem sve to .. Al kome ? Ovdje procita neki post ima 100-200 ljudi koji zive za Slobodu ,da organizujem pa da dodje 20 ljudi ? Pokret "Revolt" je u ogranku SDP-a (vecina njih ,makar 75% PROVJERENO) ,ne mozes se njima obratiti (a ima ih mnogo) i da oni skandiraju Džasminu? Naravno ,naravno .. Koga onda da kontaktiram da dodje na te proteste ? Idemo redom ,stare fudbalere ,kosarkase ,rukometase Doci ce neki ,neki nece sigurno .. Navijace ,doci ce tih nekih 100-200 ljudi koji zive za slobodu. Politicare ? Ma sanse nema ,samo se mozes potruditi da im posaljes poziv i odje*ace te u skoku .. Iskreno mislim da ima ljudi koji bi dosli kad bi se to kvalitetno organizovalo ,kad bi se u medijima malo pojavili nek nas podrze .. I opet se bojim toga KO CE DOCI? Oce li imati efekta ikakvog ili ce samo biti blamaza kao prije 2-3 mjeseca kad sam dosao na "proteste" i vidjeo 20.ak ljudi? I sad zapitam sam sebe dok ovo pisem imali sve ovo smisla? Ako neko ima ideju da se nesto organizuje ,(krivo mi sto moram preko foruma pisati o ovome jer je po meni cista glupost ,j*bo vise i internet al kad nemam gdje) ako neko ima ideju neku kako bi se to moglo uciniti ,moze i PP a mozete i ovdje napisati ,samo bez gluposti ! Ja sam jedan od tih 100-200 ljudi koji zive za Slobodu ,pred nosom mi stadion ,gledam s prozora svaki dan kako se "gradi" sjeverna tribina ,kako treniraju i srce me zaboli svaki dan kad skontam na kojem smo nivou .. Ovo je posljednje od mene sto cu pokusati nesto napraviti (u ovom smislu ,protesti i to) ,ako nista valja se upoznati bolje sa ekipom s A tribine ,meze ,rakija i prozivanje u kojoj god ligi bili ta ce ekipa biti uz Klub ;)
3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

mačak u čizmama
Kontakt:

Post Postao/la mačak u čizmama » 30 nov 2011, 16:38

A jeste smiješni, pa normalno je da će graditi jezero, panonika donosi pare opštini, ne donosi sloboda i normalno je da se ulaže u ono od čega ćeš imati dobit. I tu će ga svaki normalan čovjek podržati. Veliki novci se slijevaju u opštinu samo od panonike.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2011, 16:56

Evo neko smije da progovori, valjda sto imaju crni pojas, dok ostali supci sute!

Elvir Ferizović: Općina Tuzla i načelnik Jasmin Imamović varaju javnost!
Utorak, 29 Novembar 2011 16:13 D.R. foto: Darko Zabuš Sport - Ostalo
E-mail Ispis PDF

Član Upravnog odbora Karate saveza BiH, Elvir Ferizović na konferenciji za novinare rekao je da Općina Tuzla i aktuelni načelnik Jasmin Imamović varaju javnost kada tvrde da se za sport godišnje izdvaja oko 2,4 miliona maraka.

Sredstva se neracionalno i bez bilo kakvih kriterija troše, a pod krinkom ulaganja u sport su i sredstva od oko 1, 3 miliona za adaptaciju stadiona, i uređenje pomoćnog terena na Tušnju.

- To je jedna velika prevara. Kao kada bih ja ulagao novac u svoj stan, a rekao kako je to opći interes – kaže Ferizović, koji je dodao da Kanton i Općina više novaca daju raznim sportskim savezima, udruženjima i organizacijama koja sa sportom nemaju veze, jer troše za svoje, a ne za potrebe sportista i sportskih klubova-rekao je član Upravnog odbora Karate saveza BiH, Elvir Ferizović, prijeratni prvak Jugoslavije u karateu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 30 nov 2011, 19:21

Peru pare, proture svojima lafo za klub a onda ovi vrate kes nazad ( naravno i sebi ostave koju mrvu ).

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 30 nov 2011, 23:02

astra1922 je napisao/la:
Fkr.87 je napisao/la:

nemoj mijesat lonce i poklopce kad vec spominjes zvijezdu bar pisi istinu ,i zvijezda i sloboda su dobile po 20 000 ali je slobodin racun blokiran tako da pare nisu legle
Nisam ja rekao nista protiv Zvijezde, jednostavno ne mogu nasu politiku ebem ti vakav narod kad izglasa da ti ministrica bude seljanka sa samo srednjom skolom(pitanje je da li i nju ima)
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 dec 2011, 00:42

Sefik Sarajlic izjavio da nema nista od gasenja FK Sloboda .. evo njegova izjava : Lično ja, kao i ostali ljudi u klubu bili smo zatečeni kada smo pročitali informaciju da bi se Sloboda mogla ugasiti. Do sada o tome nije bilo ni riječi. Situacija jeste teška, ali mi smo konačno odlučili da Slobodu podignemo na noge.

Evo sta kaze o saradnji Opcine sa klubom : Nema razloga da se proziva Općina za ovo stanje. Mi sa općinom imamo korektan odnos. Ne možemo se požaliti na mjesečna primanja od 6000 KM. Možda to nije dovoljno i trebalo bi nam više, ali nigdje situacija nije laka pa samo za sada zadovoljn. Mislim da bi se više trebao prozvati Tuzlanski kanton jer Sloboda ove kao i predhodnih godina, od kantona nije dobila ni marke dok neki drugi klubovi jesu. Saradnja između Općine Tuzla, javne ustanove, Gradski stadion Tušanj je za sada izuzetno dobra.

U toku sedmice sa igračima ćemo imati zajednički ručak nakon čega će dobiti plate. Kada govorimo o platama, moram reći i to da pet igrača Slobode, platu prima preko firme predsjednika kluba, Bosna Farm i redovne su svaki mjesec. Na proljeće ćemo još nekim igračima ponuditi takav način primanja plata, kako bi imali zadovoljnu ekipu. Stručni štab već razmišlja i o pojačanjima a mi ćemo se potruditi da udovoljimo njihovim željama i da na zimu dovedemo igrače sa kojima će Sloboda na proljeće biti mnogo bolja,.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 01 dec 2011, 11:41

harry_90 je napisao/la:Sefik Sarajlic izjavio da nema nista od gasenja FK Sloboda .. evo njegova izjava : Lično ja, kao i ostali ljudi u klubu bili smo zatečeni kada smo pročitali informaciju da bi se Sloboda mogla ugasiti. Do sada o tome nije bilo ni riječi. Situacija jeste teška, ali mi smo konačno odlučili da Slobodu podignemo na noge.

Evo sta kaze o saradnji Opcine sa klubom : Nema razloga da se proziva Općina za ovo stanje. Mi sa općinom imamo korektan odnos. Ne možemo se požaliti na mjesečna primanja od 6000 KM. Možda to nije dovoljno i trebalo bi nam više, ali nigdje situacija nije laka pa samo za sada zadovoljn. Mislim da bi se više trebao prozvati Tuzlanski kanton jer Sloboda ove kao i predhodnih godina, od kantona nije dobila ni marke dok neki drugi klubovi jesu. Saradnja između Općine Tuzla, javne ustanove, Gradski stadion Tušanj je za sada izuzetno dobra.

U toku sedmice sa igračima ćemo imati zajednički ručak nakon čega će dobiti plate. Kada govorimo o platama, moram reći i to da pet igrača Slobode, platu prima preko firme predsjednika kluba, Bosna Farm i redovne su svaki mjesec. Na proljeće ćemo još nekim igračima ponuditi takav način primanja plata, kako bi imali zadovoljnu ekipu. Stručni štab već razmišlja i o pojačanjima a mi ćemo se potruditi da udovoljimo njihovim željama i da na zimu dovedemo igrače sa kojima će Sloboda na proljeće biti mnogo bolja,.

jos da se i navijaci vrate i sve je super :D

[youtube][/youtube]
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 dec 2011, 13:05

Vojvodic se odrekao 4 igraca : Milutinovic,Filipovic,Alic i Cuklea .. danas svecani rucak sa igracima.

Sa Mujkicem,Zoleticem,Joguncicem,Jahicem i Nikolicem bice pregovora oko ostanke na Tusnju,o pojacanjima Vojvodic nista nije htjeo reci,mada se najvise spominjalo da bi na Tusanj se mogli vratit bivsi igraci Slobode Lamesic,Mujic,Halilovic,Omic i Sarajlic,pa cemo vidjet sta ce biti ..

Umjesto ove 4 nabrojanih na koje Vojvodic vise ne racuna,misli dovesti kvalitetnije i domace igrace .

Edit : Molio bih redakciju ovog portala da odgovori gdje su culi i od koga da bi se FK Sloboda mogla ugasiti ? Da li je to provjereno ili mahalska prica ?

Slobode je bilo i bice !!! U inat mnogima! 8-)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 7 gostiju.