Ma nisam se ja uvrijedio. Doduše, i ja sam prije mislio da se uvijek "B" pretvara u "P".mostar_mo je napisao/la:VanBasten je napisao/la:Kad već ispravljaš druge red bi bio i da sam znaš o čemu pričaš. Vlasite imenice se "glasovno ne mjenjaju", ne vrše se glasovne promjene ukoliko je riječ o vlasitim imenicama. A ovdje ej riječ o vlasitioj imenici, tj prezimenu.nije brate greška već ti ne kontaš gramatiku , b prelazi u p kada se nađe ispred c, a to je ovde slučaj !!!
Još jedn agreška, pravopsi "ne poznaje" upotrebu tri uzvičnika
hahaha , gdje si ti školu završio majke ti ??? kad već hoćeš pametovati evo sad ću ti reći ...nije istina da se vlastite imenice glasovno ne mijenjaju , kako bi ti molim te nazvao recimo most za otok PAG ??? Pagski most jel ?? haha
jadan ne bio ne pametuj kad nemaš veze ..Paški most je ispravno .. , a to za tri uzvičnika ...ebiga sad , nisam na času pravopisa !!! momak se uvrijedio zato sam mu morao napisati , inače ne bih !!!
Recimo u ovom tekstu nisu promjenili...
24SI - U prisustvu više hiljada članova porodice, rodbine, prijatelja, sportista i svih građana Mostara danas je na gradskom haremu Sutina u Mostaru obavljena dženaza Sulejmanu Suli Rebcu, legendarnom nogometašu i treneru "Veleža", "Hajduka" i reprezentacije Jugoslavije.
...
Veliki kolega i prijatelj Sulejmana Rebca, Franjo Džidić, rekao je novinarima da je Sula Rebac bio izuzetan čovjek, sportaš, džentlemen.
...
(24sata.info)
Inače rijetko kad griješim ali eto....