Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 28 nov 2011, 15:04

Smajlović: Želimo čuti šta žele Zeničani

Načelnik zeničke općine Husejin Smajlović kazao nam je da će projektom otvoriti priču o novom stadionu.

- Sigurno je samo da ćemo već nakon Nove godine raspisati tender za promjenu kompletnog terena, što bismo uradili naljeto. Dilema je da li raditi sa sistemom za grijanje travnjaka. Vjerovatno hoćemo. Za rekonstrukciju stadiona tražit ćemo i mišljenje Zeničana, da vidimo šta oni žele. Pokušat ćemo pronaći partnere i u vlasti, NSBiH, UEFA-i... svima onima koji su zainteresirani. Nećemo bježati ni od privatnih investitora - kaže Smajlović. (V. B.)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 28 nov 2011, 15:24

Husi Smajlovicu su zvijezde naklonjene, ukoliko za mandata pokrene GGM, KTG termoelektranu, i Bilino Polje sigurno moze racunati na jos jedan mandat!

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 28 nov 2011, 15:33

ramboamadeus je napisao/la:Husi Smajlovicu su zvijezde naklonjene, ukoliko za mandata pokrene GGM, KTG termoelektranu, i Bilino Polje sigurno moze racunati na jos jedan mandat!

to je lopov da ga veceg nema nadaleko i nasiroko :roll:
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 28 nov 2011, 15:35

Jedan je Huso ! :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 28 nov 2011, 15:50

Emir ZENICA je napisao/la:Jedan je Huso ! :mrgreen:

Jest tebi i flashu @ kad ste obojica uvazeni stranacki kadrovi, kus dalje flash dobio kancerlarijski posao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
UNITED CONVICTS ! ! !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 nov 2011, 15:57

Sto se tice stadiona Bilino Polje jedino sto se moze i sta treba da se popravi/uredi jeste travnjak!

A ova prica o gradnji dvije tribine, postavljanje krova, prostorije razne oko stadiona to zaboravite. Grad Zenica sigurno nema para za to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 28 nov 2011, 16:19

Elegant je napisao/la:Sto se tice stadiona Bilino Polje jedino sto se moze i sta treba da se popravi/uredi jeste travnjak!

A ova prica o gradnji dvije tribine, postavljanje krova, prostorije razne oko stadiona to zaboravite. Grad Zenica sigurno nema para za to.
U za danjiih 5-6 godina ulozili smo u sportsku infrastrukturu 35 miliona za Arenu,5 miliona za Kamberovica Polje stadion,oko 2 miliona za Bilino Polje.Znaci ukupno cca 42 miliona za okvirno 5 godina i ne vidim zasto bi bio problem ulozit toliko jos za stadion u narednih 7-8 godina postepeno.

@underground

Ma nabijem ja i Husu i njegovu stranku :lol: :lol: Kakav kancelarijski posao?? :mrgreen:
Nema vise :P

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 28 nov 2011, 16:21

underground je napisao/la:
Jest tebi i flashu @ kad ste obojica uvazeni stranacki kadrovi, kus dalje flash dobio kancerlarijski posao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jbg da i ti imas gutu para i da si dobar sa Husom i ti bio dobio kancelarijski posao :mrgreen:

Nego Huso je tito,sta god je rekao uradio je.Pomaze oko Celika koliko moze,nema dalje :mrgreen:
Arena se uradila,i ovo ce !
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 28 nov 2011, 16:31

Emir ZENICA je napisao/la:
underground je napisao/la:
jbg da i ti imas gutu para i da si dobar sa Husom i ti bio dobio kancelarijski posao :mrgreen:

Nego Huso je tito,sta god je rekao uradio je.Pomaze oko Celika koliko moze,nema dalje :mrgreen:
Arena se uradila,i ovo ce !

kolko ti placa da o njemu pricas pozitivu :lol: :lol: salim se

po meni nama uopste ne treba stadion od cca 30 milja kad i ovaj ne mozemo sad trenutno napunit (mozda da su neka prosla vremena)
samo brate uradit travnjak kako treba i to ti je to a sto se repke tice libo me taki ako hoce nek igraju na ovakvom bilinom ako nece yebe mi se eto im seher, ha ya
UNITED CONVICTS ! ! !

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 nov 2011, 17:26

Elegant je napisao/la:Sto se tice stadiona Bilino Polje jedino sto se moze i sta treba da se popravi/uredi jeste travnjak!

ima federacija
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 28 nov 2011, 17:26

BL danas ,

slika

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 28 nov 2011, 19:01

Fino ovo što se radi u Banja Luci.I sada je stadion među ljepšim,boljim i modernijim u državi ako naprave još ove 2 tribine onda će sigurno biti najbolji.Još kada bi kako sastavili sve 4 tribine...

Ako se i u Tuzli izgradi Tušanj mogao bi i on postati dom reprezentacije,naravno ukoliko bi ga napravili onako kako zamišljaju.Al' eto očigledno pare su najveći problem,tako da se izgradnja Tušnja ne može očekivati u skorijoj budućnosti.Mislim prema trenutnom stanju nije realno to za očekivati.

Nego baš me interesuje,a nigdje na netu ne mogu da nađem,šta je sa onog stadiona u Brčkom što se gradio?Ako ima neko slike neka postavi,moglo bi i od onog biti nešto.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 28 nov 2011, 19:45

Zenički planovi za nogometni hram na Bilinom polju: Naljeto novi travnjak pa dug put do novog stadiona

Zenički nogometni hram, koji je i danas najkomforniji u državi, prema novom idejnom projektu arhitekte Zvjezdana Turkića, mogao bi biti stadion iz snova. Baš kao i 1972. godine, kada je izgrađen sadašnji stadion, kakvim ga mi znamo. Samo ako bude novca.

Projekt će službeno biti prezentiran do kraja godine. Ukoliko se uđe u realizaciju, bio bi to treći stadion na istom mjestu, jer je prvi sagrađen još prije Drugog svjetskog rata.

Građen tridesetih

- Sagrađen je tridesetih godina i sve je na njemu, osim terena koji je bio posut šljakom, bilo od drveta. Čelik ga je koristio do 1960., kada se preselio na Blatušu, a na Bilinom polju su ostali igrati ZSK i Željezničar.

Čelik se vratio 1972., kada je, najviše zahvaljujući bivšem direktoru Željezare Stanku Tomiću, sagrađen današnji stadion. Projektirao ga je beogradski arhitekta Kosta Popović - objašnjava nam Turkić.

Prije deset godina Turkić je već uradio projekt novog Bilinog polja, kada smo se, zajedno s Hrvatskom, kandidirali za domaćina Evropskog prvenstva 2008.

- Projektom je tada bilo predviđeno rušenje i pravljenje potpuno novog stadiona, kapaciteta od približno 30.000 mjesta. Ovaj novi projekt, koji pripremamo moj sin Haris i ja, podrazumijeva sada faznu gradnju, ali sa završnim izgledom - kaže Turkić, koji smatra da bi, teoretski, radovi mogli početi ujesen iduće godine.

- Bio bih sretan kada bi bio gotov za deset godina. Prema nekim računicama, sve bi koštalo približno 100 miliona KM, ali naravno, tog novca nema. Plan je da se prvo rade sjeverna i južna tribina, jer su obje na nasipu i najlakše bi ih bilo graditi. Zbog južne bi trebalo rušiti i sadašnju zgradu "Zenica-stana" - objašnjava Turkić.

Nakon toga bi počeli radovi na zapadnoj tribini, za koju postoje dvije ideje. Jedna je da se i ona potpuno sruši, a druga da se zadrži konstrukcija, ali da se dogradi dio u kojem bi bili smješteni svlačionice i administrativni prostori. Zapadna tribina bila bi srce stadiona i na njoj bi bile i sve lože - kaže Turkić.

Jedan krov

Prema ovom planu, na kraju bi se gradila istočna tribina, a sadašnja bi bila srušena.

- Stadion bi, za sve vrijeme rekonstrukcije, nastavio funkcionirati i na njemu bi se igrale utakmice. Semafori bi, također, ostali do kraja rekonstrukcije, kada bi i oni bili uklonjeni, a sve tribine prekrivene jednim krovom - kaže Turkić te završava rečenicom da potpuno besplatno radi novi projekt.

Karakteristike

Ukupni kapacitet novog stadiona, prema projektu, iznosio bi 30.359 mjesta za sjedenje (zapad 6.378, istok 8.248, sjever i jug po 7.856). Od toga bi bilo 800 VIP mjesta, 215 novinarskih, 42 za TV i šest za radijske komentatore.

Rekonstrukcije koštale 2,5 miliona KM

Dosadašnje rekonstrukcije zeničkog stadiona, a bile su tri u protekloj deceniji, prema riječima direktora Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Huseina Hinovića, koštale su više od 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Postavljene su stolice s naslonjačima, promijenjen je krov, urađene su nove svlačionice, VIP i novinarske lože, nekoliko puta je saniran teren... Sve je to doprinijelo tome da Bilino polje u ovom trenutku ima UEFA-inu licencu III kategorije.

Smajlović: Želimo čuti šta žele Zeničani

Načelnik zeničke općine Husejin Smajlović kazao nam je da će projektom otvoriti priču o novom stadionu.

- Sigurno je samo da ćemo već nakon Nove godine raspisati tender za promjenu kompletnog terena, što bismo uradili naljeto. Dilema je da li raditi sa sistemom za grijanje travnjaka. Vjerovatno hoćemo. Za rekonstrukciju stadiona tražit ćemo i mišljenje Zeničana, da vidimo šta oni žele. Pokušat ćemo pronaći partnere i u vlasti, NSBiH, UEFA-i... svima onima koji su zainteresirani. Nećemo bježati ni od privatnih investitora - kaže Smajlović
Čelik Zenica 1945

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 28 nov 2011, 23:24

gospodin Seljakovic je napisao/la:ide to u BL, prvi nosaci su tu...kako mi se cini oni tamo najmanje pricaju u prazno, sto se obeca to se i obavi...divio sam se stadionu kad je napravljena rekonstrukcija, a ovo sad me vec fascinira, sad kad budu gotove sjeverna i juzna tribina, pa stadion ce bit prelijep...sve to ce jos vise docarat ako se na istok postavi krov...jel ima netko informacije o tome, mislim da se i o tome pricali??

ovo u Tuzli isto lijepo izgleda, iako ide polako ipak ide...kad zavrse sjever nadam se da ce brzo doc red i na zapad il istok, ovisi koja ce od tribina bit ona s lozama, svlacionicama i vaznijim pratecim elementima ;)...posebno mi je drago da u isto vrijeme dok se gradi paralelno se postavlja krov jer se tako sprjecava pripadanje tribine koja bi zbog oduzivanja s uredjenjem mogla bit unistena s vremenom kao dvorana u Travniku

ne pratim bas redovno ove izvjestaje s utakmica nase lige, pogledam kad slucajno prelistam programe pa nadjem tako da i ne znam stanje na pojedinim terenima...jel ima price da se zavrsi istok u Travniku?? sta se desava u Gradaccu, tamo su trebali rusit onu tribinu i napravit istu kao ovu novu...jel tko od ovih Hercegovaca zna sta je s Gabelom?? jel se dole radi, ocel GOSK od proljeca igrat na domacem terenu?? sta je s Kaknjom, Prijedorom, pa cak se i u Brckom nesto veliko radilo???

U Prijedoru se radi uveliko,veliki dio posla je odrađen...tribina(USTOK) se sjajno uklopila,veća je od zapada...koliko sam skontao imaće oko 2400,možda i 2500 mjesta plus rekonstruisani zapad sa svojih 1500,biće baš fin stadion sa otprilike 4000 +kavez na sjeveru (200-300) za goste.za ovaj kvalitet fudbala optimalno.a kad dođu bolji dani,dograditi sjever i jug ,ali otom potom....zvanično istočna tribina će biti završena 15.01.2012....kako se radi,ne bi me čudilo da završe i do božića :lol:
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 nov 2011, 15:52

mnogo_smo_jaki je napisao/la:

U Prijedoru se radi uveliko,veliki dio posla je odrađen...tribina(USTOK) se sjajno uklopila,veća je od zapada...koliko sam skontao imaće oko 2400,možda i 2500 mjesta plus rekonstruisani zapad sa svojih 1500,biće baš fin stadion sa otprilike 4000 +kavez na sjeveru (200-300) za goste.za ovaj kvalitet fudbala optimalno.a kad dođu bolji dani,dograditi sjever i jug ,ali otom potom....zvanično istočna tribina će biti završena 15.01.2012....kako se radi,ne bi me čudilo da završe i do božića :lol:
mozda i zavrse do Bozica, ako ne do ovog naseg(mog) onda do Srpskog :mrgreen:
ako netko ima slike nek ubaci...
a kako vidim na temi 'slike bh stadiona' tamo je netko postavio sliku iz Kaknja, cini mi se da su stolice postavljene :D

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 29 nov 2011, 16:14

Danas malo prosetam gore do Trening kampa da vidim sta se desava i reko da uslikam steta nisam imao aparat pa sam sa mobitela sliko nisu neke slike al haj sha ima veze......Teren ce biti ko tepih,travke strse ko iglice jos kad zagusca pa osisa bit ce ljepota ev slike.........

slika
slika
slika
slika
slika
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 29 nov 2011, 16:30

Hvala na slikama. Kad god mogne također nek postavi slike sa Tušnja malo izdaleka da vidimo kako se uklapa u ostatak. I da li imaju slike Zvijezninog preuređenog stadiona? Cak se i u Kaknju pravi Rudaru stadion, ne znam dokle je to...
Osim - drugo ime za Želju !

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 29 nov 2011, 19:46

rossoner je napisao/la:Hvala na slikama. Kad god mogne također nek postavi slike sa Tušnja malo izdaleka da vidimo kako se uklapa u ostatak. I da li imaju slike Zvijezninog preuređenog stadiona? Cak se i u Kaknju pravi Rudaru stadion, ne znam dokle je to...
slika
Dragon Town

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 29 nov 2011, 20:20

slika

Nista strasno :lol: :lol:

P.S Pazi likova u rudarkama :lol: :lol: :lol:
Volim te Celik ! ! !

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 29 nov 2011, 20:26

Emir ZENICA je napisao/la:slika

Nista strasno :lol: :lol:

P.S Pazi likova u rudarkama :lol: :lol: :lol:
Bog te jadan ja krmetnjaka :lol: :lol: :lol:.Molim boga samo da to vise rijese.......
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: denza, mercurial i 17 gostiju.