baboitata je napisao/la:O cemu ti pricas kakva odbrana...pa sta ima odbrana sa golovima koje je Begovic primio od Portugala. Prvi je bio slobodan udarac sa 30+ metara i lopta je bila plasirana tako da bi je ja odbranio milion posto, ja koji sam branio u zivotu deset minuta kada je galmana ekipe dobio crveni karton a nije bilo zamjena. Drugi gol je udarac opet sa preko 30, Begovic se bacio tek kad se lopte vracala od mreze, peti gol je gledao loptu ko tele u sarena vrata a bilo je potreban samo korak. O cemu mi pricamo kakva odbrana pa ako ce odbrana sve zaustaviti koji moj ce golman uoposte. Golman reprezentacija MORA braniti svaku subotu, dzaba mu ako je rezerva i u Barceloni. prema tome Begovic nije reprezentativac BiH, a kamoli prvi golman.
Odbrana Spahic-Jahic-Zahirovi-Papac. Jedino je Spahic tu utakmicu odigrao (koliko-toliko) dobro. ostala trojica su bili jako losi. Zahirovic je igrao neprirodnu poziciju, Papac bolestan a Jahic nije bio ni 5% onoga sto je bio u Zenici.
Drago mi je sto se Papac vratio u reprezentaciju ali se pokazalo da nije trebao igrati u Portugalu. Vidjelo se da nije spreman za igru.
1. gol, slobodnjak sa 30ak metara. Nasi igraci znaju ko je i sta je C. Ronaldo. Ono ako je bilo plasirano, onda si ti pametan. Sta je tu odbrana kriva? Napravili su faul kada on i nije bio bas potreban. Totalno su neoprezni bili i Spahic i Jahic u toj situaciji.
2. gol, najblizi igrac je bio minimalno 2-3 metra udaljen od Nanija. Tu je ponajvise ispao Zahirovic i Rahimic koji nije bio na svom mjestu. Nani je vec par puta ove sezone postizao pogotke na taj fazon. I tu nema sta da se krivi golmana.
3. gol, ponovno ispala odbrana. Jahic i Spahic ponajvise.
4. gol, odbrana ispala. Totalno se lose postavili i ostavili igraca slobodnog kao pticu.
5. gol, Papac nepotrebno igrao rukom.
A onda se zivi zid jako potrudio da izblokira udarac..
6. gol, igrac ponovno slobodan kao ptica!