Moderator/ica: vlakanje
Jaooo pa ne znam što se zamarš time, kad vama titula svejedno ne treba! Čemu onda tolika sikirancija za to, zašto i kako će Željo osvojiti titulu? Idi brate uživaj u umivenom stadionu i divi se pomoćnom terenu, ha ja.Dule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju
Ovaj, pa ne baš. Mile je umio stadion a ne Borac iako Borac ima najveću pomoć grada/regije od svih klubova u BiH. Stadion se raspada jer su neke čike, sa stalnim boravištem u Haagu, imale neke namjere pa su se tvoja bradata braća malo igrala rata, neuspješnoDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju
U trenutnom sastavu Želje Gušo, B. Čolić, Svraka, Jamak, Zeba su starteri i Željina djeca. Stanić, Zolotić pa i Bešlija i Ramić se mogu nazvati Željinom djecomDule 078 je napisao/la:
Nadam se da sam objasnio zasto treba Zelji skinuti kapu,i da se ne vracamo vise na ovu temu. A ovo sto u isti kos stavljas i Siroki,ti uopste nije tacno,jer oni prave velike greske sto ulazu u kvalitetan igracki kadar,omladinsku skolu i infrastrukturu,umjesto u sudije,a sudije su najvazniji segment u funkcionisanju jednog bh kluba.I Siroki bi nesto od utakmice do utakmice,a to nikad ne donosi titule na duge staze.
Amar Osim da postane selektor reprezentacije ti bi navijao za SrbijuFMBosnia Admin je napisao/la:Nazalost Dule je upravu za svako napisano slovo.
Zeljeznicar je ovako stimo sudije i za vrijeme proslog mandata Osima pa kad je otiso vidjeli smo da godinama nisu mogli uci u top 5 ekipa.
Dule 078 je napisao/la:Ovo ti je samo djelimicno tacno. Naime,od prosle sezone i tvoj klub radi sa sudijama. Medjutim,imate problem sto taj rad nije kontinuiran kao u Zeljinom slucaju. Vi pokusavate nesto ad-hoc dogovoriti sa sudijama,i to samo za pojedine utakmice,a to onda rezultira da vam na jednoj utakmici navlace a na drugoj vas masakriraju. Zelji se to ne moze dogoditi jer oni su na vrijeme shvatili da se nista ne moze postici na taj nacin,i zato ljudi zasluzeno imaju kontinuitet "dobrog" sudjenja,bez da ih se i na jednoj utakmici zajebe. Jedan,doduse ne sudija,vec banjalucki trener,mi je skoro objasnio kako se to radi. Prije sezone,formiraju fond,samo za tu namjenu,otprilike 50-70 000 maraka,sto je nista s obzirom koliko rezultata donese.....Usporedbe radi,toliko ih kosta jedan bezvezni Stanceski. Iz tog fonda se za svih 15 domacih utakmica spremi koverat sa dzeparcem od 2000 maraka za sudije,i to nebitno da li se igra derbi sa Borcem,Sarajevom ili nekim klubom koga bi Zeljo pobjedio glatko i bez toga,ali upravo u tom je kvaka,i to je taj kontinuitet koji mi nemamo,i npr tvoje Sarajevo nikad nece pocastiti sudiju utakmice Sarajevo-Kozara,u cemu grijesite,a ljudima iz Zelje se takve greske ne desavaju,sto treba respektovati.Kad mislis na Sarajevo, mozda te asocira na Zeljeznicar koji ima daleko najjaci lobi uz Siroki u zadnjih par godina i to je islo do tih granica da su bukvalno njihovi klubski celnici delegirali sudije.
Ali,najvise me iznenadio kad mi je objasnio da nije taj dzeparac jedini segment u kojem Zeljo radi mnogo studioznije i po cemu odskace od drugih klubova,vec sasvim nesto drugo. Naime,pola tog fonda ode na sledeci tip situacija. Sudija uopste ne sudi Zelji taj vikend,vec recimo sudija iz Tomislavgrada sudi utakmicu Kozara-Zvijezda u Gradisci,i na povratku kuci,negdje oko Travnika,Sarajeva,nebitno nazove sudija Cviku ili nekoga drugoga i kaze "Mi gladni"...Odmah zeljini ljudi kazu u koji restoran da se svrati,da li Bajra ili nesto oko Sarajeva,i da se pocaste na racun FK Zeljeznicar! Taj rad nama fali......svima
Uglavnom,ima tu jos detalja,da ne smaram previse,ali ljudi iz Zelje rade kvalitetno,i mi ostali treba da ucimo od njih kako se vodi jedan klub,a ne da kukamo kao neke curice kako se Zelji navlaci. Ne dolazi nista preko noci,a jedan tako predan rad sa sudijama mora donijeti rezultate,titule i sve ostalo,a ne da nas Sipovac ili neko vas pokusava nesto improvizovati od utakmice do utakmice!
Jos mi je rekao da je svakom sudiji blagdan kad dobije Grbavicu,a da im je nocna mora Gradacac,jer tamo nema nista,i tamo se sudije salju po kazni!
Nadam se da sam objasnio zasto treba Zelji skinuti kapu,i da se ne vracamo vise na ovu temu. A ovo sto u isti kos stavljas i Siroki,ti uopste nije tacno,jer oni prave velike greske sto ulazu u kvalitetan igracki kadar,omladinsku skolu i infrastrukturu,umjesto u sudije,a sudije su najvazniji segment u funkcionisanju jednog bh kluba.I Siroki bi nesto od utakmice do utakmice,a to nikad ne donosi titule na duge staze.
[youtube][/youtube]MaroonWhite1987 je napisao/la:Bilbiji i slicnim likovima pokazati ko je najveći klub u BiH i za ovo pljuvanje Torlaka vratiti sa 2 gola u mreži Avdukića.
kakvo razvaljivanje 'najveceg kluba u BiH', bice 3-0 do krajaMaroonWhite1987 je napisao/la:Bilbiji i slicnim likovima pokazati ko je najveći klub u BiH i za ovo pljuvanje Torlaka vratiti sa 2 gola u mreži Avdukića.
pridružujem se čestitkamaGrdan je napisao/la:Čestitke na pobjedi.
e jeste im pokazali,alal vam veraMaroonWhite1987 je napisao/la:Bilbiji i slicnim likovima pokazati ko je najveći klub u BiH i za ovo pljuvanje Torlaka vratiti sa 2 gola u mreži Avdukića.
Kao što rekoh...VAM je napisao/la:Danas razmontirati sarajlijice,ne mogu se čupati na guzove tri puta za redom.
Pretjerujes.. Gdje ste vi bili prethodnih 10 godina (da ne spominjem ex-yu)... Dvije godine na vrhu i odjedno ozbiljna BH ekipa.. previse ste se digli.. Sarajevo je za vas institucija i da osvojite 10 titula zaredom to će tako ostati..Dule 078 je napisao/la:lijepo sam ja upozoravao da danas svako igra fudbal,ali izgleda da je nasim igracima bilo potrebno 35 minuta da to shvate i uozbilje se...izgleda da su nasi igraci mislili da ce ih lako opet sabiti u njihov sesnaesterac kao u kupu....momci iz sarajeva su pokazali u prvom poluvremenu da imaju poteza,i uz jedan predan rad,mogli za par godina postati ozbiljan rival ovim jacim bh ekipama.
realnije bi bilo 5-1 ili 5-2 nego ovo,da smo imali malo vise koncentracije u mat situacijama i da nam ne zaustavi onaj izmisljeni ofsajd kad su dva nasa igraca izasla pred adilovica...ali nisam nezadovoljan ni ovako.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.