Nisam vidjela da je neko ovo već negdje komentarisao, a ima veze sa ovim rangom takmičenja, pa stavljam ovdje link. Inače, ne znam kako već nema tema o kriminalu u ligama bh., ili sam je negdje ispustila listajući.
Čahtarević progovorio o namiještanju utakmica
Igrači su samo robovi, čiji se rad ne cijeni niti ih se pita. U svojoj karijeri više od 30 susreta odigrao sam po sistemu "tri za tri". Igraš a već znaš ishod. Nikada mi nisu bili jasni ni treneri koji na domaćim terenima uz pomoć sudija pobjeđuju, a kada na gostovanju gube, onda su najglasniji u osudi sudija.
To je nekakav začarani krug koji se drži već dugi niz godina, a pogoduje jedino tome da danas nemamo ni kvalitetne lige, ni igrača, ni reprezentacije - tvrdi Čahtarević.
Posebno po lošem, kaže, pamti sezonu 2007/2008., kada je igrao za Jedinstvo.
Već u šestom kolu Žepče je tražilo 60.000 KM od našeg kluba za tri boda. Sjećam se da ih klub nije imao te da smo taj susret, uz manje novca, koji je dat sudijama za pošteno suđenje, uspjeli dobiti sa 2:0. U istoj sezoni sudije su nas oštetile u susretu Jedinstvo - Orašje (0:0) u borbi za opstanak.
Sudija susreta Dragan Skakić čudnim odlukama uspio je odbraniti Orašje i ostaviti ga u ligi, dok smo mi otišli u rang niže. Ništa čudno tu ne bi bilo da godinu poslije na terenu istom sudiji to nisam prigovorio, a on mi je sam priznao da je vratio novac Jedinstvu (navodno 13.000 KM), što mi daje za pravo da mislim da je od druge strane dobio više - otkriva Čahtarević.
I sama sam prisustvovala mnogim utakmica nižeg ranga, na kojima se čuju dogovori igrača, da ne igraju jako, da je naštimano, i tako dalje, i tako dalje...
Ovo je veliki problem bh. nogometa, kako je Vahidin i sam rekao, i bilo bi vrijeme da se klupko počne razmotavati. Svima je jasno da je ovo ovako. To se ne može nazvati javnom tajnom, kad u ovom nema ništa tajno. Samo su potrebne izjave i nadam se da će neko, nekad ovom stati na kraj.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka