Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

astra1922
Kontakt:

Re: 15. kolo Premijer lige BiH

Post Postao/la astra1922 » 24 nov 2011, 17:44

Olimpik - Siroki Brijeg 1 olimpik ce da pobijedi siroki posustaje u odsudno vrijeme

Zeljeznicar - Leotar 1 penal efendija zeba

Borac - Sarajevo x valjda nebude na penale :D

Zrinjski - Rudar 1 zrinjski ovjerava bod iz sirokog uskog

Travnik - Celik 1 jarane tesko za komentarisat

GOSK - Velez 1 velez osokoljen zadnjim rezultatima gubi glat u gabeli :roll:

Zvijezda - Kozara 1 uz boziju pomoc do vrijedna tri boda 5-1 :?

Sloboda - Slavija 1 sloboda ce nakon dugo vremena da postigne tri gola i osvoji tri boda
SRETNO SVJEMA :mrgreen:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 24 nov 2011, 18:07

Zeljeznicar - Leotar Pobjeda Zelje 3-1
Olimpic - Siroki B. Ovo bi mogla bit najbolja utakmica ovog kola 2-2
Borac - Sarajevo Remi najrealniji 0-0
Zrinjski - Rudar P. Zrinjski ovo lagano dobija 2-0
Sloboda - Slavija Derbi zacelja konacno i Sloboda ima priliku nekom tricu uvalit 3-0
GOSK - Velez Zanimljiv susret,1-1 svi sretni :lol:
Zvijezda - Kozara Pobjeda Zvijezde 3-2
Travnik- Celik Komsijski derbi,2-2 :mrgreen:
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

universum
Kontakt:

Post Postao/la universum » 24 nov 2011, 18:22

Olimpik - Siroki Brijeg 2 sirokom leze sve sarajevske ekipe,plus na olimpicovom stadiona nema pritiska domacih navijaca,znaci sigurna 2

Zeljeznicar - Leotar 1 sigurica zelje na grbavici,ako i nemogunu tu su suci za to

Borac - Sarajevo 1 borac puno bolja ekipa

Zrinjski - Rudar 1 zrinjski dosta bojla ekipa

Travnik - Celik 2 jsusjedski derbi,mislim da celik uzima bodove uz pomoc velikog broaj navijaca

GOSK - Velez 1 gosk sigurno dobiva,nijedna ekipa niej nadigrala gosk u gabeli

Zvijezda - Kozara 1 najsigurniji par kola

Sloboda - Slavija 1 sloboda uz mesarski pristup kao i uvijek doalzi do bodova
Najveci i najtrofejniji klub u BIH. ZRINJSKI MOSTAR 1905

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 nov 2011, 18:25

26.11. 13:00 Travnik Čelik 1 Ja svaku prognoziram u korist svog kluba iako ce ovo biti veoma tesko,ne zbog neke snage Celika nego zbog nasih katastrofalnih partija u zadnje vrijeme.Ocekujem losu tekmu i najvjerovatnije neki nerjesen ishod tako da je ovaj kec ipak samo moja zelja...
26.11. 13:00 Željezničar Leotar 1 Ne znam sta bi drugo rekao nego rutinska pobjeda Zelje.
26.11. 13:00 Zvijezda Kozara 1 Ma Zvjezda je bolja ekipa od Kozare i mora to dobiti...
26.11. 13:00 Sloboda Slavija 1 Jbg Sloboda ako ne dobije ovo moze uhvatiti Slaviju pod ruku i prosetati do druge lige.Jedino im mi mozemo racune pomrsiti...
26.11. 16:00 Zrinjski Rudar P.1 Nece ovo lako dobiti Mostarci ali su u prednosti svakako...
26.11. 16:00 Borac Sarajevo X I treci put zaredom....
27.11. 13:00 Olimpic Široki B. X Iako mislim da ovdje ni sam djavo ne moze pogoditi ishod ...
27.11. 13:00 GOŠK Velež 1Uz puno postovanje Veleza mislim da GOSK igra bolji nogomet....
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 25 nov 2011, 17:17

željo-leotar 1 lagano dva razlike bez velikog trpanja mogli bih nam valjati zadnje kolo
borac -sarajevo 1 sarajevo je još u nokautu od kup utakmice
olimpic-široki x široki bolji ,olimpic domačin remi najrealniji rezultat
sloboda - slavije 1 el klasiko BIH fudbala sloboda lagano uzima
travnik - čelik x2
zvijezda - kozara 1x teško će zvijezda probiti bunker kozare
zrinjski - rudar 1 rutinski
gošk - velež 1 gošk dobra ekipa još domačin

zeljosampion
Kontakt:

Post Postao/la zeljosampion » 25 nov 2011, 20:14

Zeljeznicar - Leotar JESENJI PRVACI ! 4:0
Olimpic - Siroki B. 1:1 - REALNO
Borac - Sarajevo Borac ce ih izdominirat' 2:0
Zrinjski - Rudar P. Zrinjski rutinski 2:0
Sloboda - Slavija OLD FIRM - 1:0
GOSK - Velez Zanimljiv susret,2:0
Zvijezda - Kozara Pobjeda Zvijezde 2:0
Travnik- Celik Komsijski derbi,1:2
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 25 nov 2011, 21:52

Zeljeznicar - Leotar 1 željo jednostavno bolji
Olimpic - Siroki B. X2 široki će svim silama zapeti da osvoji jesenski naslov
Borac - Sarajevo X oba tima izmorena kupom vjerujem da će rezultat biti isti kao u srijedu 0:0 ili 1:1
Zrinjski - Rudar P. 1 zrinjski u dobroj formi i ovdje uzima bodove
Sloboda - Slavija 1 slavija već putuje u niži rang
GOSK - Velez 1X gošk igra kući i treba bi dobiti iako i velež nije bez šansi ali teško da može do punog pljena
Zvijezda - Kozara 1 nije neka velika razlika u kvaliteti al domaći teren će presuditi
Travnik- Celik 1 čelik izmoren nakon kupa a travnik teško gubi bodove
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 26 nov 2011, 03:01

universum je napisao/la:Olimpik - Siroki Brijeg 2 sirokom leze sve sarajevske ekipe,plus na olimpicovom stadiona nema pritiska domacih navijaca,znaci sigurna 2

Zeljeznicar - Leotar 1 sigurica zelje na grbavici,ako i nemogunu tu su suci za to

Borac - Sarajevo 1 borac puno bolja ekipa

Zrinjski - Rudar 1 zrinjski dosta bojla ekipa

Travnik - Celik 2 jsusjedski derbi,mislim da celik uzima bodove uz pomoc velikog broaj navijaca

GOSK - Velez 1 gosk sigurno dobiva,nijedna ekipa niej nadigrala gosk u gabeli

Zvijezda - Kozara 1 najsigurniji par kola

Sloboda - Slavija 1 sloboda uz mesarski pristup kao i uvijek doalzi do bodova

;)
ja primjera radi mislim da bi ovo mogla biti rekordna posjecenost otoke..s jedne strane zeljovci koji ce podrzati olimpik jer im je i cilju da siroki izgubi i osvoje jesenju titulu,a s druge strane navijaci sarajeva ciji odnos prema sirokom nije potrebno ni komentirati :mrgreen: na to jos dodaj tu i tamo pokojeg VuKa i taman ce to biti jedan pravi sarajevski uzavreli lonac na tribinama :D tako da je pobjeda neminovna hehe
-PAJA Fan Club!!

Adelin
Kontakt:

Post Postao/la Adelin » 26 nov 2011, 10:35

Zeljeznicar - Leotar 1 Sigurna pobjeda Zeljeznicara
Olimpic - Siroki B. 1x2 Ovdje je sve moguce , ali ipak mislim da ce biti x
Borac - Sarajevo X Mislim da ce se ponoviti rezultat iz kupa
Zrinjski - Rudar P. 1 Pobjeda domacina
GOSK - Velez x2 Velez je nakon prolaska u polufinale kupa dodatno motivisan i danas mogu do bodova
Zvijezda - Kozara 1 Ovo ce Zvijezda dobiti bez vecih problema
Travnik- Celik x2 Danas mozemo do bodova u Travniku
Sloboda - Slavija 1
Zadnja izmjena: Adelin, dana/u 26 nov 2011, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

_Arsenalovac_
Kontakt:

Post Postao/la _Arsenalovac_ » 26 nov 2011, 10:51

Zeljeznicar - Leotar 1 Sigurna pobjeda Želje
Olimpic - Siroki B. x2 Bice zanimljivo
Borac - Sarajevo x
Zrinjski - Rudar P. 1
Sloboda - Slavija 1 (1-0)
GOSK - Velez 1
Zvijezda - Kozara 1
Travnik- Celik 1

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 nov 2011, 13:29

Ja mislim da će Čelik danas dobiti :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Marchelo77
Kontakt:

Post Postao/la Marchelo77 » 26 nov 2011, 13:36

Mislis ili znas :D hehehe
Pitaju me : " Koje si vjere ? " - A ja im odgovaram pitanjem : " A koliko to Bogova ima ? "

Čeliku cijeli život ,i srce sam dao
djeco moja nastavite gdje je otac stao ... ČELIK ZENICA

Mia San Mia - Bayern Munchen .

rob do bagro
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la rob do bagro » 03 jan 2012, 23:56

[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 09 jan 2012, 17:36

ja neznam za vas al ipak nesto mi govori da je nasa tzv premijer liga nekako na balkanu najusranija

1 u hrvatskoj dinamo razvaljuje
2 u srbiji partizan ili zvjezda dobiju prvenstvo kako al ipak dobiju
3 u sloveniji maribor il ovi iz ljubljane
4 u crnoj gori klub iz podgorice vlada
5 makedonija mi i nije nesto poznata
6.kosovo dali i ima ligu ???

a u Bosni i Hercegovini je zanimljivo normala bi bila da sarajvo il zeljo uzimaju prvenstva a kod nas se javljaju ini (npr siroki,modrica,zrinjski,brotnjo,leotar) klubovi uzmu titulu i jednostavno vishe ih mane

ne znam al po meni nash fudbal nogomet je jedistven u europi

niko ne gleda kvalitet vec samo lovu

znaci ko ima lovu bice prvak a ko ne ko ga hebe

o politici nebi

ovu ligu niko ne gleda niko ne gleda
zato sto je cjela prodana cjela prodana
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jan 2012, 17:42

tareizo je napisao/la:
a u Bosni i Hercegovini je zanimljivo normala bi bila da sarajvo il zeljo uzimaju prvenstva a kod nas se javljaju ini (npr siroki,modrica,zrinjski,brotnjo,leotar) klubovi uzmu titulu i jednostavno vishe ih mane
''Normala'' bi bilo da su jedini klubovi sa nekim uvjetima i financijama i realno dobrim igracim kadrom. Posto dobro znamo da nisu, ne vidim sta je ''nenormalno'' da mi, ili netko drugi, uzmemo naslov kad imamo najispravniju politiku i najurednije racune od svih navedenih u tvom postu. To jest moderni nogomet, a ne kojekakvo romantiziranje i futilna nostalgija.
Uostalom, navesti Široki Brijeg, i Zrinjski, na isti nacin u recenici sa Modricom, i cim vec, je smijesno, iz toliko razloga da jednostavno ni volje ni vremena nemam da ispravljam necije balavo razmisljanje. Sve ostalo ti je zestoko zavaravanje. Po tvojoj logici bi i Nothingham Forrest bio u ''normala'' poziciji da osvoji Premiership, dok je sve ostalo ''nenormalno''.
...Život za Široki...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 09 jan 2012, 18:59

Igrajuci FM 2012 uđoh u stranicu o BiH i tamo lijepo pise : Major Clubs(na nasem: Veci klubovi) Zrinjski,Siroki,Borac ,Zeljeznicar i Sarajevo!
Hvala lijepa!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 jan 2012, 19:22

Nisam vidjela da je neko ovo već negdje komentarisao, a ima veze sa ovim rangom takmičenja, pa stavljam ovdje link. Inače, ne znam kako već nema tema o kriminalu u ligama bh., ili sam je negdje ispustila listajući.

Čahtarević progovorio o namiještanju utakmica
Igrači su samo robovi, čiji se rad ne cijeni niti ih se pita. U svojoj karijeri više od 30 susreta odigrao sam po sistemu "tri za tri". Igraš a već znaš ishod. Nikada mi nisu bili jasni ni treneri koji na domaćim terenima uz pomoć sudija pobjeđuju, a kada na gostovanju gube, onda su najglasniji u osudi sudija.

To je nekakav začarani krug koji se drži već dugi niz godina, a pogoduje jedino tome da danas nemamo ni kvalitetne lige, ni igrača, ni reprezentacije - tvrdi Čahtarević.

Posebno po lošem, kaže, pamti sezonu 2007/2008., kada je igrao za Jedinstvo.
Već u šestom kolu Žepče je tražilo 60.000 KM od našeg kluba za tri boda. Sjećam se da ih klub nije imao te da smo taj susret, uz manje novca, koji je dat sudijama za pošteno suđenje, uspjeli dobiti sa 2:0. U istoj sezoni sudije su nas oštetile u susretu Jedinstvo - Orašje (0:0) u borbi za opstanak.

Sudija susreta Dragan Skakić čudnim odlukama uspio je odbraniti Orašje i ostaviti ga u ligi, dok smo mi otišli u rang niže. Ništa čudno tu ne bi bilo da godinu poslije na terenu istom sudiji to nisam prigovorio, a on mi je sam priznao da je vratio novac Jedinstvu (navodno 13.000 KM), što mi daje za pravo da mislim da je od druge strane dobio više - otkriva Čahtarević.
I sama sam prisustvovala mnogim utakmica nižeg ranga, na kojima se čuju dogovori igrača, da ne igraju jako, da je naštimano, i tako dalje, i tako dalje...

Ovo je veliki problem bh. nogometa, kako je Vahidin i sam rekao, i bilo bi vrijeme da se klupko počne razmotavati. Svima je jasno da je ovo ovako. To se ne može nazvati javnom tajnom, kad u ovom nema ništa tajno. Samo su potrebne izjave i nadam se da će neko, nekad ovom stati na kraj.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 09 jan 2012, 20:58

Već u šestom kolu Žepče je tražilo 60.000 KM od našeg kluba za tri boda. Sjećam se da ih klub nije imao te da smo taj susret, uz manje novca, koji je dat sudijama za pošteno suđenje, uspjeli dobiti sa 2:0. U istoj sezoni sudije su nas oštetile u susretu Jedinstvo - Orašje (0:0) u borbi za opstanak.

Sudija susreta Dragan Skakić čudnim odlukama uspio je odbraniti Orašje i ostaviti ga u ligi, dok smo mi otišli u rang niže. Ništa čudno tu ne bi bilo da godinu poslije na terenu istom sudiji to nisam prigovorio, a on mi je sam priznao da je vratio novac Jedinstvu (navodno 13.000 KM), što mi daje za pravo da mislim da je od druge strane dobio više - otkriva Čahtarević.
Ovaj podatak itekako ima veze sa istinom.Travnik je te godine dao Zepcu,t.j. privatnik koji je kasnije dobio plac u gradu za uzvrat za izgradnju pumpe,svi znaju o kome se radi ,30000 km...To su im bili odlucujuci bodovi za opstanak...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 09 jan 2012, 22:14

BaDa12 je napisao/la:Nisam vidjela da je neko ovo već negdje komentarisao, a ima veze sa ovim rangom takmičenja, pa stavljam ovdje link. Inače, ne znam kako već nema tema o kriminalu u ligama bh., ili sam je negdje ispustila listajući.

Čahtarević progovorio o namiještanju utakmica
Igrači su samo robovi, čiji se rad ne cijeni niti ih se pita. U svojoj karijeri više od 30 susreta odigrao sam po sistemu "tri za tri". Igraš a već znaš ishod. Nikada mi nisu bili jasni ni treneri koji na domaćim terenima uz pomoć sudija pobjeđuju, a kada na gostovanju gube, onda su najglasniji u osudi sudija.

To je nekakav začarani krug koji se drži već dugi niz godina, a pogoduje jedino tome da danas nemamo ni kvalitetne lige, ni igrača, ni reprezentacije - tvrdi Čahtarević.

Posebno po lošem, kaže, pamti sezonu 2007/2008., kada je igrao za Jedinstvo.

Kad već niko ništa ne radi po pitanju kažnjavanja za namještanje utakmica, novinari bi trebali izvršiti puno veći pritisak, međutim ovu vijest, gdje igrač javno proziva premijerligaškog sudiju za uzimanje mita, su danas vrlo brzo sa naslovnice istisnule dvije šokantne novosti: "Goetze sretan u Dortmundu" i "Haskić na probi u Otelulu".
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 21 jan 2012, 10:24

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.