Zato sto mu se moze, meni je to dovoljan razlog! Sta ti mislis?Dule 078 je napisao/la:sta se sad ovaj pile mjesa u moju prepisku sa navijacem fk sarajevo,u kojoj mu ja objasnjavam gdje grijese i zasto njegov klub ne moze do trofeja?
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- spielführer_21
- Kontakt:
Da, 17. oktobra, mnogo vremena nakon utakmice s Borcem.. Rekao si da si pisao prije. Pronađi te postove, molim te.Dule 078 je napisao/la:Mogu...Možeš li pronaći taj post gdje si to pisao?
Moj post od 17.okt
O Želji kao budućem sigurnom prvaku sam pisao i u avgustu,i septembru,ali ne da mi se gubiti vrijeme na traženje postova,osim ako ne budeš previše uporan.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
jel znaš koliko košta kupovina utakmice?ta cifra što si naveo je apsolutno smiješna!s tom cifrom ne možeš pokriti obrok sudijama tokom cijele godine!sasvim realno je da ako radiš sa sudijama,igračima kasne plate 3-4 mjeseca,kao npr kod vas ili naših komšija.kod nas to nije slučaj.e dosad ste kukali i spominjali Nijaza,e njega nema,šta sad?upućen si donekle u situaciju,al poenta je :valja stisnuti i oštetiti Želju a proći ne kažnjeno ili biti skinut sa liste! pozdravDule 078 je napisao/la:Ovo ti je samo djelimicno tacno. Naime,od prosle sezone i tvoj klub radi sa sudijama. Medjutim,imate problem sto taj rad nije kontinuiran kao u Zeljinom slucaju. Vi pokusavate nesto ad-hoc dogovoriti sa sudijama,i to samo za pojedine utakmice,a to onda rezultira da vam na jednoj utakmici navlace a na drugoj vas masakriraju. Zelji se to ne moze dogoditi jer oni su na vrijeme shvatili da se nista ne moze postici na taj nacin,i zato ljudi zasluzeno imaju kontinuitet "dobrog" sudjenja,bez da ih se i na jednoj utakmici zajebe. Jedan,doduse ne sudija,vec banjalucki trener,mi je skoro objasnio kako se to radi. Prije sezone,formiraju fond,samo za tu namjenu,otprilike 50-70 000 maraka,sto je nista s obzirom koliko rezultata donese.....Usporedbe radi,toliko ih kosta jedan bezvezni Stanceski. Iz tog fonda se za svih 15 domacih utakmica spremi koverat sa dzeparcem od 2000 maraka za sudije,i to nebitno da li se igra derbi sa Borcem,Sarajevom ili nekim klubom koga bi Zeljo pobjedio glatko i bez toga,ali upravo u tom je kvaka,i to je taj kontinuitet koji mi nemamo,i npr tvoje Sarajevo nikad nece pocastiti sudiju utakmice Sarajevo-Kozara,u cemu grijesite,a ljudima iz Zelje se takve greske ne desavaju,sto treba respektovati.Kad mislis na Sarajevo, mozda te asocira na Zeljeznicar koji ima daleko najjaci lobi uz Siroki u zadnjih par godina i to je islo do tih granica da su bukvalno njihovi klubski celnici delegirali sudije.
Ali,najvise me iznenadio kad mi je objasnio da nije taj dzeparac jedini segment u kojem Zeljo radi mnogo studioznije i po cemu odskace od drugih klubova,vec sasvim nesto drugo. Naime,pola tog fonda ode na sledeci tip situacija. Sudija uopste ne sudi Zelji taj vikend,vec recimo sudija iz Tomislavgrada sudi utakmicu Kozara-Zvijezda u Gradisci,i na povratku kuci,negdje oko Travnika,Sarajeva,nebitno nazove sudija Cviku ili nekoga drugoga i kaze "Mi gladni"...Odmah zeljini ljudi kazu u koji restoran da se svrati,da li Bajra ili nesto oko Sarajeva,i da se pocaste na racun FK Zeljeznicar! Taj rad nama fali......svima
Uglavnom,ima tu jos detalja,da ne smaram previse,ali ljudi iz Zelje rade kvalitetno,i mi ostali treba da ucimo od njih kako se vodi jedan klub,a ne da kukamo kao neke curice kako se Zelji navlaci. Ne dolazi nista preko noci,a jedan tako predan rad sa sudijama mora donijeti rezultate,titule i sve ostalo,a ne da nas Sipovac ili neko vas pokusava nesto improvizovati od utakmice do utakmice!
Jos mi je rekao da je svakom sudiji blagdan kad dobije Grbavicu,a da im je nocna mora Gradacac,jer tamo nema nista,i tamo se sudije salju po kazni!
Nadam se da sam objasnio zasto treba Zelji skinuti kapu,i da se ne vracamo vise na ovu temu. A ovo sto u isti kos stavljas i Siroki,ti uopste nije tacno,jer oni prave velike greske sto ulazu u kvalitetan igracki kadar,omladinsku skolu i infrastrukturu,umjesto u sudije,a sudije su najvazniji segment u funkcionisanju jednog bh kluba.I Siroki bi nesto od utakmice do utakmice,a to nikad ne donosi titule na duge staze.
Einigkeit und Recht und Freiheit
Ugroženi se vratili
Samo bi još trebali da koriste riječnik sa onog šumskog foruma. Mevlida mi, neko bi rekao da su licemjerni 

@dule
Logikom ovom ako u zadnje 2 godine borac i zeljo osvajaju titule znaci imate najveci "crni fond"
Logikom ovom ako u zadnje 2 godine borac i zeljo osvajaju titule znaci imate najveci "crni fond"

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
zadnje 2 godine imate isti broj titula prema tome ne pije ti to vodu drugo stadion ne pravi te od svojih para(klubskih) vec vam tata mile to sredio iz entitetskog budjeta tako i to da vam nije bilo dugo vi nebi vidjeli usminkani stadionDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju
dule obavjesteni... koliko smo dali do sad na sudije?
jel ti zaista vjerujes takvoj nekoj prici o zelji ili sirokom?
onda bi tako neke barcelone ili bayerni davali milione za sudije...
nasi klubovi jedva prezivljavaju a onda ti dodjes i kazes kako mi damo tek tako 70000 maraka na racun sudija... odakle? iz dzepova poreznika? ili sta? shvati da je jos uvijek kod nas takav vid planiranja puka nauka... jer nemamo toliko para da obezbjedimo uslove za to...

jel ti zaista vjerujes takvoj nekoj prici o zelji ili sirokom?

nasi klubovi jedva prezivljavaju a onda ti dodjes i kazes kako mi damo tek tako 70000 maraka na racun sudija... odakle? iz dzepova poreznika? ili sta? shvati da je jos uvijek kod nas takav vid planiranja puka nauka... jer nemamo toliko para da obezbjedimo uslove za to...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
bravo,ubo si poentu...eto vidis kako je lijepo sto docekasmo da imamo svoju kasu,da svoje pare rasporedjujemo kako nam se cefne,da mozemo graditi svoje objekte,a ne da saljemo pare za bob stazu na trebevicuadnanhz je napisao/la:zadnje 2 godine imate isti broj titula prema tome ne pije ti to vodu drugo stadion ne pravi te od svojih para(klubskih) vec vam tata mile to sredio iz entitetskog budjeta tako i to da vam nije bilo dugo vi nebi vidjeli usminkani stadionDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju

pa tvoj kolega @domorocki kaze da je 70 000 maraka smijesna cifratm84 je napisao/la:dule obavjesteni... koliko smo dali do sad na sudije?![]()
jel ti zaista vjerujes takvoj nekoj prici o zelji ili sirokom?onda bi tako neke barcelone ili bayerni davali milione za sudije...
pa sto si ljubomoran sto ljudi grade stadion nek i vama kakav politicar napraviadnanhz je napisao/la:zadnje 2 godine imate isti broj titula prema tome ne pije ti to vodu drugo stadion ne pravi te od svojih para(klubskih) vec vam tata mile to sredio iz entitetskog budjeta tako i to da vam nije bilo dugo vi nebi vidjeli usminkani stadionDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
još malo i biće ćao kasica, ćao mile, ćao ligaDule 078 je napisao/la:bravo,ubo si poentu...eto vidis kako je lijepo sto docekasmo da imamo svoju kasu,da svoje pare rasporedjujemo kako nam se cefne,da mozemo graditi svoje objekte,a ne da saljemo pare za bob stazu na trebevicuadnanhz je napisao/la:zadnje 2 godine imate isti broj titula prema tome ne pije ti to vodu drugo stadion ne pravi te od svojih para(klubskih) vec vam tata mile to sredio iz entitetskog budjeta tako i to da vam nije bilo dugo vi nebi vidjeli usminkani stadionDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju

DRUG NEBI TI PUNCA
- spielführer_21
- Kontakt:
@Dule, hoćeš li pronaći one postove iz augusta i septembra, da ih ja ne tražim? Smatrao sam te za dobrog forumaša, nemoj da počnem misliti suprotno..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
nema ih...mozda ih je neko izbrisao ako su bili dio neke polemike koja je ruzno zavrsila,kao sto ce pobrisati i ove kako nastavimo ovako u off....mislim da su sasvim dovoljni i ovi sto su ostali i koje sam ti pronasao
@bob stazu na trebevicu
@astra ti bas ko kakav padobranac ,gdje ti vidis neku ljubomoru kod mene vec samo covjek ispravlja kad tvrdi da je klub usminko stadion od svojih para
kad svim znamo da im je tata mile sredio ,nema propali mu laktasi,propo leotar,nema modrice pa mora jedan srpski klub bit kako treba 

@astra ti bas ko kakav padobranac ,gdje ti vidis neku ljubomoru kod mene vec samo covjek ispravlja kad tvrdi da je klub usminko stadion od svojih para

da je fudbal izmisljen prije dvije godine borac bi bio sa ŽELJOM nauspjesniji klub u BIH,ali na zalost fudbal se igra vise od sto godina i zatoadnanhz je napisao/la:zadnje 2 godine imate isti broj titula prema tome ne pije ti to vodu drugo stadion ne pravi te od svojih para(klubskih) vec vam tata mile to sredio iz entitetskog budjeta tako i to da vam nije bilo dugo vi nebi vidjeli usminkani stadionDule 078 je napisao/la:ipak zeljo pametnije radi,zato i ima vise trofeja...mi dio para bacamo i na stvari koje ne donose trofeje,umili smo stadion koji ispunjava najstrozije uslove uefa,sad zavrsavamo i sjevernu tribinu i pomocne terene,a zeljo se ne opterecuje tim glupostima,stadion mu se raspada,vec pravilno sredstva usmjerava tamo gdje su titule,tj u sudijsku organizaciju
" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- spielführer_21
- Kontakt:
Nisu dovoljni, jer su ti nastali nakon 0:3 u BL i nakon što vas je Željo ostavio iza sebe, što me navodi na zaključak da si se i ti pridružio skupini onih koji imaju strašan kompleks od Želje. Eto ti i odgovor na pitanje zašto djeca navijaju za strane timove, zbog takvih kao što si ti ne mogu za domaće jer ko je god uspješniji i bolji njemu natovarite svakakve teorije zavjere na leđa. Nikako naši timovi ne mogu izgubiti pošteno, svi su protiv nas i slična sranya.Dule 078 je napisao/la:nema ih...mozda ih je neko izbrisao ako su bili dio neke polemike koja je ruzno zavrsila,kao sto ce pobrisati i ove kako nastavimo ovako u off....mislim da su sasvim dovoljni i ovi sto su ostali i koje sam ti pronasao
Žao mi je što se moram upustiti u ovu raspravu, ali mi je želja da ti kažem da te je taj trener s tom pričom dezinformisao. Folir'o te. Kontaš?Dule 078 je napisao/la:Ovo ti je samo djelimicno tacno. Naime,od prosle sezone i tvoj klub radi sa sudijama. Medjutim,imate problem sto taj rad nije kontinuiran kao u Zeljinom slucaju. Vi pokusavate nesto ad-hoc dogovoriti sa sudijama,i to samo za pojedine utakmice,a to onda rezultira da vam na jednoj utakmici navlace a na drugoj vas masakriraju. Zelji se to ne moze dogoditi jer oni su na vrijeme shvatili da se nista ne moze postici na taj nacin,i zato ljudi zasluzeno imaju kontinuitet "dobrog" sudjenja,bez da ih se i na jednoj utakmici zajebe. Jedan,doduse ne sudija,vec banjalucki trener,mi je skoro objasnio kako se to radi. Prije sezone,formiraju fond,samo za tu namjenu,otprilike 50-70 000 maraka,sto je nista s obzirom koliko rezultata donese.....Usporedbe radi,toliko ih kosta jedan bezvezni Stanceski. Iz tog fonda se za svih 15 domacih utakmica spremi koverat sa dzeparcem od 2000 maraka za sudije,i to nebitno da li se igra derbi sa Borcem,Sarajevom ili nekim klubom koga bi Zeljo pobjedio glatko i bez toga,ali upravo u tom je kvaka,i to je taj kontinuitet koji mi nemamo,i npr tvoje Sarajevo nikad nece pocastiti sudiju utakmice Sarajevo-Kozara,u cemu grijesite,a ljudima iz Zelje se takve greske ne desavaju,sto treba respektovati.Kad mislis na Sarajevo, mozda te asocira na Zeljeznicar koji ima daleko najjaci lobi uz Siroki u zadnjih par godina i to je islo do tih granica da su bukvalno njihovi klubski celnici delegirali sudije.
Ali,najvise me iznenadio kad mi je objasnio da nije taj dzeparac jedini segment u kojem Zeljo radi mnogo studioznije i po cemu odskace od drugih klubova,vec sasvim nesto drugo. Naime,pola tog fonda ode na sledeci tip situacija. Sudija uopste ne sudi Zelji taj vikend,vec recimo sudija iz Tomislavgrada sudi utakmicu Kozara-Zvijezda u Gradisci,i na povratku kuci,negdje oko Travnika,Sarajeva,nebitno nazove sudija Cviku ili nekoga drugoga i kaze "Mi gladni"...Odmah zeljini ljudi kazu u koji restoran da se svrati,da li Bajra ili nesto oko Sarajeva,i da se pocaste na racun FK Zeljeznicar! Taj rad nama fali......svima
Uglavnom,ima tu jos detalja,da ne smaram previse,ali ljudi iz Zelje rade kvalitetno,i mi ostali treba da ucimo od njih kako se vodi jedan klub,a ne da kukamo kao neke curice kako se Zelji navlaci. Ne dolazi nista preko noci,a jedan tako predan rad sa sudijama mora donijeti rezultate,titule i sve ostalo,a ne da nas Sipovac ili neko vas pokusava nesto improvizovati od utakmice do utakmice!
Jos mi je rekao da je svakom sudiji blagdan kad dobije Grbavicu,a da im je nocna mora Gradacac,jer tamo nema nista,i tamo se sudije salju po kazni!
Nadam se da sam objasnio zasto treba Zelji skinuti kapu,i da se ne vracamo vise na ovu temu. A ovo sto u isti kos stavljas i Siroki,ti uopste nije tacno,jer oni prave velike greske sto ulazu u kvalitetan igracki kadar,omladinsku skolu i infrastrukturu,umjesto u sudije,a sudije su najvazniji segment u funkcionisanju jednog bh kluba.I Siroki bi nesto od utakmice do utakmice,a to nikad ne donosi titule na duge staze.
Isfoliro te za taj kontinuitet.
Da si samo malo razmislio skont'o bio da je Željo prošle sezone na svom terenu izgubio 11 bodova, a sa tim brojem bodova bi bili apsolutni rekorederi po broju osvojenih bodova, a i titulu više bi imali. Onda finale KUPa sa Vama i to bi garant osvojili da se radi o kontinuitetu u "radu sa sudijama". Vidiš i sam da je Željo na tom polju još uvijek tanak i takve stvari mu se ne bi smjele dešavati. Kupiš 15 domaćih utakmica sudije, a zijaniš tolike bodove kod kuće. Nadam se da će nam se taj segment popraviti i da takvih fula više neće biti.
Što se omladinskog pogona i ulaganja u vlastiti pogon tiče, opet taj trener izmišlja vjeruj mi. U Željinoj startnoj postavi (11 igrača) igra standardno, preko pola Željinih omladinaca, koji su startali od pjetlića pa evo sve do seniorskog sastava. Desi nam se da tu svoju djecu i vani prodajemo, najsvježiji primjer Šehić.
Ja ti se izvinjavam ukoliko se riječ kontinuitet odnosila na posljednjih 8 kola, jer su tu u potpunosti u pravu. Sve te utakmice smo glat dobili.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Nazalost Dule je upravu za svako napisano slovo.
Zeljeznicar je ovako stimo sudije i za vrijeme proslog mandata Osima pa kad je otiso vidjeli smo da godinama nisu mogli uci u top 5 ekipa.
Dule ne prizeljkuj ti taj fond za svoj Borac, to je samo instant uspjeh. Banja luka je grad prepun potencijala a imate samo Borac, sistemskim radom Borac moze u kontinuitetu nadmasiti klubove iz glavnog grada.
Zeljeznicar je ovako stimo sudije i za vrijeme proslog mandata Osima pa kad je otiso vidjeli smo da godinama nisu mogli uci u top 5 ekipa.
Dule ne prizeljkuj ti taj fond za svoj Borac, to je samo instant uspjeh. Banja luka je grad prepun potencijala a imate samo Borac, sistemskim radom Borac moze u kontinuitetu nadmasiti klubove iz glavnog grada.
FMBosnia Admin je napisao/la:Nazalost Dule je upravu za svako napisano slovo.

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.