FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 24 nov 2011, 10:17

Ko je kriv?????
Sarajevo ispalo iz Kupa BiH
Bordo tim bez igre i rezultata, ko je kriv?
FK Sarajevo je četvrtu godinu zaredom eliminisano u četvrtfinalu Kupa BiH. Ovoga puta tim sa Koševa zaustavio je banjalučki Borac koji je, kada se sve sabere, bio bolji protivnik. No, na gradskom stadionu u Banjoj Luci odlučili su jedanaesterci. Sreća je bila na strani aktuelnih bh. prvaka.

Bordo tim se u ranoj fazi najmasovnijeg takmičenja oprostio od borbe za trofej. Uzmemo li u obzir činjenicu da u prvenstvu izabranici Jiržija Plišeka zaostaju četiri boda za vodećim Širokim Brijegom i tri za Željezničarom te da imaju mnogo teži raspored na proljeće, može se naslutiti da će i ova sezona završiti bez trofeja. Peta zaredom!

Sistemski rad "unutra"

Nova Uprava kluba uradila je veliki dio posla u vezi sa administracijom i za to zaslužuju ''palac gore''.

Međutim, igrači koji su stigli u bordo svlačionicu, ne kao pojačanja, nego kao prinove, nisu opravdali očekivanja, izuzmemo li sjajnog Adija Adilovića i donekle Nermina Haskića.

Sjajan nastup protiv švedskog Orebra i dobro otvaranje sezone donijelo je euforiju među pristalicama bordo boje. Ipak, kako je prvenstvo odmicalo, pokazalo se da Sarajevo ima limitiranu ekipu i da su povremeni bljesci stvorili lažnu sliku. Lako je zaključiti da tim sa Koševa nije savladao nijednog jačeg suparnika. Da stvar bude još tragičnija, u četiri utakmice, dva puta sa Borcem, sa Željezničarom i Širokim Brijegom, nisu postigli pogodak.

Nedopustivo je da u uzvratnoj utakmici u Banjoj Luci prvi udarac prema golu Borca upute u 74. minuti. No, ono što sve zaljubljenike bordo boje najviše ''tišti'' jeste to što kod pojedinih igrača nema zalaganja, a to nije prihvatljivo.

Igrači opušteni

Također, nedopustivo je da igrači čine elementarne greške. Borac je na bolan način razotkrio slabosti ove ekipe, slabosti kojih se Plišek bojao, ali za koje se nadao da neće biti tako vidljive. Plišek je griješio, imao je dvojbenih odluka i nejasnih taktičkih poteza kao i svaki drugi trener na svijetu.

Ono što češki stručnjak neće priznati ipak se ne može negirati. Disciplina je popustila, neki su se igrači previše opustili i zaboravili koliko su navijači osjetljivi na ono što se događa u njihovoj "najdražoj ekipi". A svakako treba spomenuti da su i trener i igrači sve vrijeme imali veliku podršku navijača.

Dodir realnosti

No, rasprodaja ugleda počela je u Prijedoru kada ih je u revanšu Kupa BiH porazio prosječni Rudar. Mučenje sa Travnikom, bod iz Mostara, pobjeda protiv Olimpica (jedna od najboljih partija), remi sa Borcem, poraz u gradskom derbiju i teškom mukom ostvarena pobjeda protiv Zvijezde najavili su gubljenje vjere u ovaj tim. ''Potop'' u utakmici protiv Sparte iz Praga nećemo ni spominjati.

Ipak, sve bi se moglo tolerisati da je ekipa izborila plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Istina je da ekipa već duže vrijeme nema igru i da je taktika praktično pročitana knjiga.

Nikakve ostavke ne trebaju FK Sarajevo nakon ovog prizemljenja. Srušilo se sve? Naravno da nije. Dodir realnosti potreban je svakome s vremena na vrijeme.
U konačnici priče, mnogim igračima koji sada nose bordo dres treba se lijepo zhavaliti na polusezoni. Za stvaranje ozbiljnijeg tima potrebni su novi igrači na većini pozicija. Naročito ''škripe'' bekovske pozicije, koje su vjerovatno među najlošijim u ligi.

Situacija je ozbiljna, ali ne i bezizlazna. Priliku za popravni imat će već za vikend. Ponovo u Banjoj Luci i ponovo protiv Borca. Prvenstvena!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 24 nov 2011, 11:55

Jug je napisao/la:Dilaver je igracina fkt.
Sta je pasa sa stvarnim zivotom? Imas li ga ikako ili se sve svelo na s.s.ba.? Pa visis na ovoj temi od jutra do mraka. Repliciras i na postove drugih navijaca na nasoj temi. Boze sacuvaj. Ne znam koliko imas godina ali bas mi je cudno da nemas nikakvih drugih interesa osim foruma. Hajde da su ti tvoji postovi konstruktivni, da se moze diskutovati vec su to samo gluposti ogranicenog strumfa. Ja bih volio da ozdravis, vjerovatno si mlad decko potrazi pomoc, a ako se izlijecis nadji djevojku prosetaj nekad sa njom, odi na kafu, mozes nekad i na utakmicu zelje otici nije zabranjeno..
Mi nikada odustati necemo...

Jug
Kontakt:

Post Postao/la Jug » 24 nov 2011, 12:57

10.Skoro je napisao/la:
Sta je pasa sa stvarnim zivotom? Imas li ga ikako ili se sve svelo na s.s.ba.? Pa visis na ovoj temi od jutra do mraka. Repliciras i na postove drugih navijaca na nasoj temi. Boze sacuvaj. Ne znam koliko imas godina ali bas mi je cudno da nemas nikakvih drugih interesa osim foruma. Hajde da su ti tvoji postovi konstruktivni, da se moze diskutovati vec su to samo gluposti ogranicenog strumfa. Ja bih volio da ozdravis, vjerovatno si mlad decko potrazi pomoc, a ako se izlijecis nadji djevojku prosetaj nekad sa njom, odi na kafu, mozes nekad i na utakmicu zelje otici nije zabranjeno..
Dobar si pravo. Da odem na kafu s curicom, ali kad je nadjem. Sefe kako ti kazes :lol: :lol:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 nov 2011, 13:27

Jug je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:
Dobar si pravo. Da odem na kafu s curicom, ali kad je nadjem. Sefe kako ti kazes :lol: :lol:

ˇajde ba vise,smori i nas a ne njih,nadji i decka samo popusti
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2011, 13:30

Ukoliko Comor i u proljetnom djelu bude prvi i jedini izbor na mjestu desnog bocnog,definitivno pocinjem navijati za svoj maticni F.K Pofalicki... :D :D
pa jbt i ja bi se do sada priviknuo na tu poziciju.. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 nov 2011, 13:32

mma_hz je napisao/la:Ukoliko Comor i u proljetnom djelu bude prvi i jedini izbor na mjestu desnog bocnog,definitivno pocinjem navijati za svoj maticni F.K Pofalicki... :D :D
pa jbt i ja bi se do sada priviknuo na tu poziciju.. :roll: :roll:
nije do njega smeta mu zrak(navikao covjek na Bjelasnicu),

i usput meni je on dobar(bio u derbiju skoro pa nas najopasniji napadac)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 24 nov 2011, 13:35

Probat vidjeti kakva je situacija sa Banetom Arsenijevicem,jbg nije ni on neki kvalitet al` je igro srcem i uvijek dao svoj maximum na utakmicama ili nekog tipa igraca koji je borben i agresivan kao on,a Comora u sredinu prebacit gdje je korisniji ;)
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 24 nov 2011, 15:31

Giallorossi je napisao/la:Probat vidjeti kakva je situacija sa Banetom Arsenijevicem,jbg nije ni on neki kvalitet al` je igro srcem i uvijek dao svoj maximum na utakmicama ili nekog tipa igraca koji je borben i agresivan kao on,a Comora u sredinu prebacit gdje je korisniji ;)
Proslo vrijeme...
Vrlo malo je onih koji igraju srcem,u stara dobra vremena,da,danas,kada nam je za sve potreban novac,ne...
Pustite to srcem...kvalitet prije svega!
Mi,navijaci smo ti koji treba da bodrimo klub srcem...a na terenu 11 kvalitetnih igraca,koji ce svojom borbenoscu i
zalaganjem,posteno da zarade svoju platu.
Zadnja izmjena: molotovljev, dana/u 24 nov 2011, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
F.K.SARAJEVO

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 nov 2011, 15:51

Nagradna igra JA VOLIM SARAJEVO!

http://www.fcsarajevo.ba/info.php?n=297" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 24 nov 2011, 16:03

gavran je napisao/la:
Jug je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la: Sta je pasa sa stvarnim zivotom? Imas li ga ikako ili se sve svelo na s.s.ba.? Pa visis na ovoj temi od jutra do mraka. Repliciras i na postove drugih navijaca na nasoj temi. Boze sacuvaj. Ne znam koliko imas godina ali bas mi je cudno da nemas nikakvih drugih interesa osim foruma. Hajde da su ti tvoji postovi konstruktivni, da se moze diskutovati vec su to samo gluposti ogranicenog strumfa. Ja bih volio da ozdravis, vjerovatno si mlad decko potrazi pomoc, a ako se izlijecis nadji djevojku prosetaj nekad sa njom, odi na kafu, mozes nekad i na utakmicu zelje otici nije zabranjeno..

ˇajde ba vise,smori i nas a ne njih,nadji i decka samo popusti
jest vala, smiri se ba, ti ne navijas za zelju, ti mrzis sarajevo
Za zivot cijeli!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 nov 2011, 17:04

Svi smo mi Denis Comor !
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2011, 17:07

Sarajlijc@ je napisao/la:Svi smo mi Denis Comor !
gluho i daleko bilo... ;)
FK SARAJEVO.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 nov 2011, 17:16

Comor je ogromni potencijal samo sto mi to ne primjecujemo , uskoro bi trebao da potpise za jednog spanskog prvoligasa ;)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2011, 17:19

Sarajlijc@ je napisao/la:Comor je ogromni potencijal samo sto mi to ne primjecujemo , uskoro bi trebao da potpise za jednog spanskog prvoligasa ;)
Amin Boze...slusaj,Comor na onoj poziciji nema sanse da ZNA igrat...
mozda kao zadnji vezni jer je strasno spreman igrac..al to za Spaniju..ko zna mozda Muco ga jos vise progura.. ;) ;)
FK SARAJEVO.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 nov 2011, 17:21

Ne zna igrati ? Comor je najbolji bek u ligi.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2011, 17:21

Sarajlijc@ je napisao/la:Ne zna igrati ? Comor je najbolji bek u ligi.
hahahahahahhahah :lol: :lol:
stavljaj klub ispred druga,clana familije..il ko ti je comor vec...brate blago receno brukas se.. ;) ;)
FK SARAJEVO.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 nov 2011, 17:26

Kako si slijep pored ociju i ne vidis fudbalsku velicinu kakav je Denis Comor ? U njemu je buducnost Sarajeva, ma sta Sarajeva reprezentacije ! Al u kurcu :mrgreen:

Vidis da se zajebajem druze malo na racun Cemera :mrgreen: :mrgreen:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 nov 2011, 17:28

Sarajlijc@ je napisao/la:Kako si slijep pored ociju i ne vidis fudbalsku velicinu kakav je Denis Comor ? U njemu je buducnost Sarajeva, ma sta Sarajeva reprezentacije ! Al u kurcu :mrgreen:

Vidis da se zajebajem druze malo na racun Cemera :mrgreen: :mrgreen:
huuuh dobro je odahnuo sam..hahaha kontam brate ti ozb ..pa reko jel moguce da neko misli da je on za beka :lol: :lol:
FK SARAJEVO.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 nov 2011, 17:28

Ako ga ne izbace iz prvog tima pocecu da pratim NK Biser. :mrgreen:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 24 nov 2011, 19:25

mma_hz je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Comor je ogromni potencijal samo sto mi to ne primjecujemo , uskoro bi trebao da potpise za jednog spanskog prvoligasa ;)
Amin Boze...slusaj,Comor na onoj poziciji nema sanse da ZNA igrat...
mozda kao zadnji vezni jer je strasno spreman igrac..al to za Spaniju..ko zna mozda Muco ga jos vise progura.. ;) ;)

Malaga je u pitanju...šeik ne pita koliko miliona košta ;) :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Gomis99, HordasDolacMalta, HyperOS, keli, n0dix, VolimBiH96 i 64 gosta.