RK Bosna

The Game
Kontakt:

Re: RK Bosna Sunce Osiguranje

Post Postao/la The Game » 13 avg 2009, 15:49

Devil je napisao/la:Je li ovo Bosna opet promijenila ime ili mi se ucinilo?
Nije ti se ucinilo. Sad su Bosna BH gas.

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 13 avg 2009, 15:50

Veceras opet direktan prenos utakmice RK Bosna BH-GAS - RK Buducnost na RTRS u 20:45
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 13 avg 2009, 21:32

1. Poluvrijeme
RK Bosna BH-GAS 19 - RK Buducnost 14
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2009, 23:15

Koliko je Bosna zavrsila, nisam bio u mogucnosti da gledam utakmicu ? Hvala unaprijed.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 avg 2009, 23:19

amerosm je napisao/la:Koliko je Bosna zavrsila, nisam bio u mogucnosti da gledam utakmicu ? Hvala unaprijed.
dobila 34 - 30.........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 14 avg 2009, 00:50

Ne znam sta bi Halidu pa nepozva Fahrudina Melica u repku ... momak je igracina ... veceras 7 golova ... :arrow:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 14 avg 2009, 00:57

Svaka čast Bosni na novoj pobjedi....
Samo naprijed u nove pobjede....
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 14 avg 2009, 01:05

bandit je napisao/la:Ne znam sta bi Halidu pa nepozva Fahrudina Melica u repku ... momak je igracina ... veceras 7 golova ... :arrow:
:D haha pa nije on naš , to je đetić http://www.sportsport.ba/rukometp-17303.htm ;)

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 15 avg 2009, 00:31

no rules je napisao/la:
bandit je napisao/la:Ne znam sta bi Halidu pa nepozva Fahrudina Melica u repku ... momak je igracina ... veceras 7 golova ... :arrow:
:D haha pa nije on naš , to je đetić http://www.sportsport.ba/rukometp-17303.htm ;)

'Djetic' je tek postao kad je uvidio da ga Halid ne namjerava zvati ... :arrow:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 16 avg 2009, 01:13

Melic je rodjen u prijepolju, tako da ga nije ni mogao zvat

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 13:49

Pozdrav svima

konacno vidjesmo "novu" Bosnu na dobojskom turniru. Fino startase i sve pobijedise do finala....
Izgubise finale od solidne ali ne i vrhunske ekipe, Vardara! Cim naidjose na iole kvalitetniju ekipu – poraz!?
Do tad su sve pobijedili (ali cast svima – sve su to bile prosjek ekipe, mozda jedino nesto bolji Kretej) ali mi nisu bas ostavili utisak ekipe koja bi mogla nesto vise napraviti u evropskim takmicenjima.

Primjetno je da je igra promjenjena prema Smailagicevim zamislima i taktickim postavkama.
Odbrana je tipicno "hrvatska" - 6-0, s velikom pokretljivoscu, brzinom i cvrstinom. Oba golmana Grahovac i Uvodic (dovodjenje ovog golmana pokazalo se kao 'pun pogodak') su dobili podjednaku priliku i pokazali su da ce biti (naj)bolji dio ekipe.
Činjenica je da je Bosna vecinu svojih golova (i pobjeda) ostvarila zahvaljujuci polu-kontrama, kontrama i 'brzom centru' = jakoj odbrani i dobrim golmanima.
Medjutim, kad se gradi 'pozicioni' napad tu mnogo skripi i skoro nista ne stima!? Jedino krila, donekle, uspjevaju 'probiti' protivnicke odbrane.

Meni su zanimljive neke druge cinjenice, koje me iskreno iznenadjuju, koje su primjetne u postavci igre kod Smailagica.
Ne kontam da kod njega Jaskic, prvo krilo reprezentacije, uopste ne igra na krilu, svojoj poziciji, nego na desnom beku!?

Tzv. pojacanja na bekovskim pozicijama su razocarenje, barem za mene i mnoge moje drugare s kojim sam pratio sve Bosnine utakmice na dobojskom turniru!

Josip Nekic je solidan igrac, vrlodobar, odlican, u odbrani-prosjecan (više slab) u napadu.
Risto Arnaudovski, koji je prosao Zagrebovu 'skolu' je daleko od klase beka sutera koji je Bosni neophodan. Nadoveza nije bio nista slabiji od njega, ako ne i bolji, iako ni on nije 'kalibar' za Bosnu.
Od obojice je bolji, u fazi napada, Bozoljac ali koji, takodjer, nije klasa!
Vedran Banic je solidan, skolovan rukometas ali u napadu ne bas opasan i efikasan, a doveden je da daje golove!!!
Damir Doborac...stara prica - "okolo pa do mene" - individualac, samoziv i 'srednjak' koji ne zna razigravati saigrace, ekipu!
Vladislav Veselinov je u krizi i nije pravo rjesenje za poziciju koja je trenutno najbolnija Bosnina 'tacka'.
Pucelj je izvrstan odbrambeni igrac, koji nije tako los ni u napadu ali nije pravo rješenje u fazi napada.
Medjić je dobar 'srednjak' ali i on sve manje 'razigrava' a sve vise ide na individualne akcije, probijanja....a bio je pravo potencijal 'srednjaka razigravaca'!???
Sirco je odavno "out" i samo bez veze zauzima mjesto na klupi nekom mladjem...
Jedino sto imamo kvalitet na krilima, pa cak i "fildzan viska" na toj poziciji....

Trebace Smailagicu, u cije trenerske kvalitete ne sumnjam ni sec., jos vremena da sve poslozi kako on to zna, ali bojim se da mozda u tome i neuspije jer ovi igraci bas ne djeluju da su dorasli tom zadatku i njegovim zamislima i vidjenjima rukometne igre.

Veoma me interesuje sta je sa Nebojsom Golicem i mladim Stankom Sabljicem!???

S Golicem je svaki napad mnogo kreativniji i lakse se postizu golovi kod pozicionih napada.
Sabljic je perspektivan pivot - dobar i u napadu i odbrani, samo mu treba vise utakmica, 'brusenja'... prije bi njemu trebalo pruziti sansu a Veselinovu se zahvaliti – ne bi to bila nikakva 'steta' po Bosnu.

U svakom slucaju, Bosna nije razocarala, naprotiv, na dobojskom turniru ali su se pokazale zabrinjavajuce slabosti ako se 'gleda' prema Europi!
Mora se uzeti u obzir i cinjenica da je ove godine dobojski turnir bio jedan od najmanje kvalitetnih u svojoj dugogodisnjoj historiji.

Smatram da nije kasno, a moralo bi se pod hitno rijesiti pitanje kvalitetnog pivota (kruznog napadaca) i beka sutera, nekog pravog "bombardera" koji moze 'razvaliti' protivnicku odbranu i golmana (a ne razbraniti golmana, kao npr. Angelova koji, istina, spada u evropsku klasu - a nama valja igrati bas protiv takvih).
Takodjer, pored srednjih bekova tipa 'probijaca-individualaca' (Doborac, Medjic) neophodan je 'srednjak' razigravac (danas je to kljucno mjesto u svakoj ekipi) tipa Golica ili slicnog igraca.

Znam da su pripreme vec prilicno poodmakle ali jos nije kasno da se shvate neke zablude u vezi igrackog kadra i poduzmu na vrijeme koraci da se igracki kadar kompletira sa igracima (pivot, bek/ovi) koji imaju koliko-toliko evropski kvalitet. Ovo sto je dovedeno (Arnaudovski, Banic, Bozoljac, pa i Nekic i Doborac) to nemaju. Neki od njih mogu biti dobra alternativa ali nosioci igre NE!
Nekima bi se vec trebalo ZAHVALITI na njihovim „uslugama“, jer za domace prvenstvo najvjerovatnije nece biti nikakvih problema ali za evropska takmicenja.....tesko da ista moze ova ekipa 'napraviti' – Vardar je najbolji test-primjer, a ni Vardar nije neka vrhunska evropska ekipa.

Jos jednom – PITANJE:
Zna li iko sta je s Nebojsom Golicem?

Volim te Bosno!
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 16 avg 2009, 21:12

golic povrijedjen, a sabljic ima srece sto ga nisu bacili iz aviona kad su se vracali prosle godine iz grcke, poslije onog loba...
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 avg 2009, 11:08

imeime je napisao/la:golic povrijedjen, a sabljic ima srece sto ga nisu bacili iz aviona kad su se vracali prosle godine iz grcke, poslije onog loba...
Hvala na informaciji, majstore.

Znaci Golic stara prica, cim pocnu jace pripreme on ne moze izdrzati....STETA..... sjajan igrac, ali kakva fajda kad je vazda 'nacet'!!!
Sto se tice mladog Sabljica...hm. Dobra ti 'metafora' ali koliko je Bosnasa imalo smijesnih, da ne kazem glupih, suteva....trebalo bi ih "lansirati u Svemir", a ne "bacati iz aviona" - mozda bi neko i prezivio....Sirco, npr :)
Ja i dalje imam utisak da se od tog "malog" moze izbrusiti odlican pivot. Moguce da nisam u pravu, ali kad se samo sjetim Igora Vorija kad je pocinjao....tresla se dvorana od smijeha (i ja, takodjer :oops: )...a danas - pivot #1 u svijetu!
Bosno moja poharana....

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 18 avg 2009, 14:00

Sabljic je mislim prodat ili posudjen negdje u hercegovinu, mozda u Zrinjski, jer navodno smajlagic nije bio zadovoljan s njim...

Sto se tice bekova, vjerovatno nisu najbolji izbor ali licno Smajlagic ih je doveo, mislim na ovu trojku iz hrvatske, tako da ne vidim zasto ne sumnjas u njega kao trenera vec u igrace koje je on doveo :) za mene je to skoro pa jedno te isto.. ali ne znam vidicemo jos, mozda jos uspije nesto poslozit do kraja priprema..

A sto se tice Vardara, to nije uopste ekipa za potcjenjivanje..i oni i Metalurg su ekipe u rangu s Bosnom po kvaliteti zadnjih par godina tako da ne vidim da je nesto strasno sto su izgubili od njih, posebno sto su pripreme jos u toku..vidicemo tek kad Chambery dodje u Sarajevo pocetkom oktobra koliko je Bosna ustvari jaka ili slaba :)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 avg 2009, 15:07

smradex je napisao/la:Sabljic je mislim prodat ili posudjen negdje u hercegovinu, mozda u Zrinjski, jer navodno smajlagic nije bio zadovoljan s njim...

Sto se tice bekova, vjerovatno nisu najbolji izbor ali licno Smajlagic ih je doveo, mislim na ovu trojku iz hrvatske, tako da ne vidim zasto ne sumnjas u njega kao trenera vec u igrace koje je on doveo :) za mene je to skoro pa jedno te isto.. ali ne znam vidicemo jos, mozda jos uspije nesto poslozit do kraja priprema..

A sto se tice Vardara, to nije uopste ekipa za potcjenjivanje..i oni i Metalurg su ekipe u rangu s Bosnom po kvaliteti zadnjih par godina tako da ne vidim da je nesto strasno sto su izgubili od njih, posebno sto su pripreme jos u toku..vidicemo tek kad Chambery dodje u Sarajevo pocetkom oktobra koliko je Bosna ustvari jaka ili slaba :)
Za Sabljica ne znam - na zvanicnoj stranici kluba isti je na spisku igraca za narednu sezonu, ali to ne mora biti i 'konacno'.
Sto se tice bekovske linije koju jeste, valjda, izabrao i doveo Smailagic sumnjam u njihove mogucnosti na osnovu onog sto sam vidio u 4 utakmice (ni puno ni malo), a zasto sumnjam u njih a ne i u onog sto ih je doveo (Smailagica) - pa iz prostog razloga sto je Smailagic, na odredjen nacin, dokazan trener i vec se vidi njegov 'rukopis' u igri Bosne dok ovi igraci (bekovi) nisu se bas iskazali u prvim utakmicama.
Istina, on je doveo te igrace, ali moze se cijela ' stvar' postaviti u kontekstu, cega drugog, nego novca!
Koliko je imao (Bosna - imala) para toliko je doslo i muzike!
Znam da je Smailagic vrrlo 'skup' trener i moguce da je odredjeni "budzet" najvise otisao na njega, a za igrace ostalo koliko je ostalo, pa tako smo i dobili 'odredjeni' bekovski kvalitet. Da li je to bio najbolji potez uprave - vidjecemo.
Ovo je samo pretpostavka, jer sumnjam da i Smailagic ne bi volio u timu imati barem 2-3 vrsna rukometasa, ali za to treba para-novca!

Vardar i Metalurg jesu godinama ekipe koje posjeduju medjunarodni kvalitet, ali muci me misao kako to da ta dva kluba mogu (imaju, ili da li bas imaju) veci budzet od RK Bosna, a ni Makedonija nije plaho 'bogata' drzava....!?
Vardar je ove godine sklopio ekipu bez 'posebnih pojacanja' (osim vrsnog golmana Angelova), jer Maraković, Batinić i Pesic ne spadaju u kategoriju 'skupih' igraca, i solidno igra! Medjutim nosioci Vardarove igre nisu ta pojacanja, sem sjajnog Angelova i solidnog Pesica (koji se najvise razigrao bas protiv Bosne!) ali cinjenica je da je za najboljeg igraca turnira proglasen mladi, desni bek, Marko Simovic (1987.), inace mladi reprezentativac Makedonije, nesto govori, a taj momak je u Vardaru vec duze vrijeme, slicno kao i Marko Vukcevic (1986.) koji je takodjer bio mladi makedonski reprezentativac, a kojem je 'pojacanje' Kresimir Marakovic bio rezerva na ovom turniru. Takodjer, na dobojskom turniru Vardar je u sastavu imao podosta mladih igraca, pored Simovica i Vukcevica, clanova mladih selekcija makedonije - Jovcevski, Janev, Pecakovski, A.Angelovski, Mitrevski... a to mnogo znaci i puno manje kosta!
Smatram da je Bosna napravila veliki kiks proslogodisnjim 'marketom' igraca i onda je pred Smailagica 'stavljena' dilema - svrsenog cina: sta, kako, koga....a para za sve, i ambicije, nedovoljno. Morale su se raditi velike pretumbacije igrackog kadra, a nikako da vidim tu "Bosninu mladost"!?
Moguce da grijesim, ali ova ekipa, zasad ne obecava puno kad je Europa u pitanju, ali bih bio presretan da nisam u pravu, da grijesim!
Pivot je i dalje najbolnije mjesto i ima vremena da se 'tu' nesto popravi.... :mrgreen:

Nadam se da si, od mene, dobio kakav-takav odgovor kad je u pitanju "izjednacavanje Smailagica i igraca koje je on doveo", a ja i dalje, i uvijek, ponavljam stari aksiom: Za pobjede su zasluzni igraci - za poraze treneri.... iako znam da nije uvijek bas tako :?
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 18 avg 2009, 18:29

doveli su opet igrace s kojima ne mogu napraviti pomak u evropi. ovcina (nije los decko ali prezime mu sve govori, doci u ekipu gdje su buljugija i kapisoda ????) bozoljac pespektiva ali treba rada, nekic takodjer, risto najslabiji od ovih bekova (ali ce ga vjerovatno najvise forsirati), golman je bolji u odnosu na sabanovica i tu su jaci nego lani, doborac je prosle godine dokazao da nije igrac za ligu sampiona sa cimosom ( a za premijer ligu im je dobar i medjic), golic treba jednog odlicnog sutera kraj sebe da bi dao svoj maksimum. desni bekovi nisu vrijedni pomena. krila su najbolji dio ekipe, al hebes evropsku ekipu bez pravih bekova... pucelj i veselinov zajedno kostaju sigurno vise nego sto je kostao toromanovic ... a taj kvalitet nisu ni blizu. trener je kazu dobar ali da od ovog napravi nesto, treba vremena... vujovic je vec godinama u vardaru i svake godine se vidi mali pomak na bolje, al' hoce li pipe imati toliko vremena...
imperator, prodavac magle

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 avg 2009, 19:27

imeime je napisao/la:doveli su opet igrace s kojima ne mogu napraviti pomak u evropi. ovcina (nije los decko ali prezime mu sve govori, doci u ekipu gdje su buljugija i kapisoda ????) bozoljac pespektiva ali treba rada, nekic takodjer, risto najslabiji od ovih bekova (ali ce ga vjerovatno najvise forsirati), golman je bolji u odnosu na sabanovica i tu su jaci nego lani, doborac je prosle godine dokazao da nije igrac za ligu sampiona sa cimosom ( a za premijer ligu im je dobar i medjic), golic treba jednog odlicnog sutera kraj sebe da bi dao svoj maksimum. desni bekovi nisu vrijedni pomena. krila su najbolji dio ekipe, al hebes evropsku ekipu bez pravih bekova... pucelj i veselinov zajedno kostaju sigurno vise nego sto je kostao toromanovic ... a taj kvalitet nisu ni blizu. trener je kazu dobar ali da od ovog napravi nesto, treba vremena... vujovic je vec godinama u vardaru i svake godine se vidi mali pomak na bolje, al' hoce li pipe imati toliko vremena...
Bravo!
Na kraju si postavio kljucno - pravo pitanje: ".....al' hoce li pipe imati toliko vremena..." !?
S ostalim (analizama igraca) se manje-vise slazemo i to je to. Golmani i krila bez problema, bolji dio ekipe, odbrana jaca - napad, poziciono, kritican, upravo zbog bekova sutera i slabih ofanzivnih pivota, slaba organizacija igre (kad nema Golica)....
Europa mi se, trenutno, cini podaleko ali ako Pipe dobije dugorocniju sansu... onda bi to bilo i lijepo i pozitivno i obecavajce.
Samo, sumnjam u to - celnici kluba zele 'brz uspjeh' na nelogican nacin. O tom-potom. :cry:
Volim te Bosno!
Bosno moja poharana....

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 19 avg 2009, 10:14

@ Trigger,

ma ok, slazem se ja s tobom i vidim da si veci poznavaoc makedonskih ekipa od mene :) nego samo nisam bas previse odusevljen smajlagicem i nekim njegovim odlukama za vrijeme utakmica, kao sto je forsiranje vrazalica na desnom krilu a jaskica na beku...to mi je van pameti, vidi se da jaskic nije bek odmah a vrazalic je mozda neka perspektiva ali trenutno nije bas sjajan igrac po meni... S druge strane protiv vardara ovcina pocinje utakmicu koji je perspektivan i talentovan igrac ali bez puno iskustva, a buljugija sjedi na klupi i mali fula 3-4 lopte i onda uvodi buljugiju koji je odigro pola sata da prve greske nakon cega ga izvodi opet iako je momak dao i najvise golova u bosni...

A najnovije sto sam cuo je da je smajlagic ispo pravi supak prema buljugiji, jer je navodno ovaj zacrto da ima na pozicijama po jednog starijeg i mladjeg igraca tako da je na poziciji lijevog krila izabro kapisodu i doveo ovcinu, a u buljugiji koji je imo ugovor na jos godinu kao pruzio priliku da se pokaze i kad se momak pokazao stvarno i kad je bio jedan od najboljih na pripremama i pripremnim utakmicama onda ga poceo provocirat na treninzima i pokusavat ga natjerat da sam odustane i na kraju kad je vidio da ni to ne pali bez ikakvog razloga mu reko da napusti trening i reko da mu ne treba vise...zar nije bilo ljudski odmah mu reci da mu ne treba i zavrsit s tim, da covjek nadje novi klub na vrijeme, a ne ovo kao on mu daje priliku a u startu je to samo reda radi bilo, iako vjerovatno nije mislio da ce to sve otici ovako daleko i da je momak tolko uporan kolko jeste...

I na kraju slazem se s tobom da ekipa mozda nema velike izglede u evropi, ali ko sto vec rekoh to ostaje da sacekamo pocetak lige prvaka :) a u bih svakako sumnjam da im moze neko pomrsiti racune, borac mozda ali tesko..

banbus
Kontakt:

Post Postao/la banbus » 19 avg 2009, 10:51

smradeks vidim ja da si ti dobro upoznat sa situacijom u Bosni a pogotovo sa Bakirom Buljugijom za kojeg doticni trener misli da ne zadovoljava okvire ekipe. :evil:
A znate li sta mene interesuje zasto taj isti Irfan dovodi samo hrvate i pravi pravu hrvatsku ekipu :?:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 avg 2009, 11:15

banbus je napisao/la:smradeks vidim ja da si ti dobro upoznat sa situacijom u Bosni a pogotovo sa Bakirom Buljugijom za kojeg doticni trener misli da ne zadovoljava okvire ekipe. :evil:
A znate li sta mene interesuje zasto taj isti Irfan dovodi samo hrvate i pravi pravu hrvatsku ekipu :?:
vjerovatno zato sto je igrao za hrvatsku repku i bolje je upoznat sa hrvatskom ligom nego sa nasom. isto kao sto wenger u arsenal dovodi francuze :D ili rafa špance u LFC
You are someone else I am still right here

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.