RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vfc1922
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la vfc1922 » 18 avg 2009, 16:15

Red or Dead je napisao/la:cuo sam nesto o promjeni imena stadiona u vrapcicima!!!???..............jos neko????
Ali tek kad se uradi nova tribina sa južne strane, postave reflektori i napravi dobar parking. Na tome se sada radi.
I odmah da ti kazem kad se bude glasalo o imenu, da smi mi, starija raja, već dali prijedlog( iliti ultimatim ), da se zove M.H.Hujka, a vi morate zaslužiti da to pobijete. Pošteno, bar ja tako mislim.A ne bi ustvari o tome ovde ni trebali raspravljati. Kad se bude glasalo, svi će biti pozvani.

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 18 avg 2009, 16:20

vfc1922 je napisao/la:
Red or Dead je napisao/la:cuo sam nesto o promjeni imena stadiona u vrapcicima!!!???..............jos neko????
Ali tek kad se uradi nova tribina sa južne strane, postave reflektori i napravi dobar parking. Na tome se sada radi.
I odmah da ti kazem kad se bude glasalo o imenu, da smi mi, starija raja, već dali prijedlog( iliti ultimatim ), da se zove M.H.Hujka, a vi morate zaslužiti da to pobijete. Pošteno, bar ja tako mislim.A ne bi ustvari o tome ovde ni trebali raspravljati. Kad se bude glasalo, svi će biti pozvani.

je li to znači da ste odustali od bijelog brijela

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 avg 2009, 16:23

Ma nek naprave bolji stadion od BB!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 avg 2009, 16:37

BB je više simboličan nego išta drugo da budem iskren...

Meni bi bilo draže da napravimo novi stadion...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 18 avg 2009, 16:40

fk zeljeznicar je napisao/la:
vfc1922 je napisao/la:

je li to znači da ste odustali od bijelog brijela
To pitanje, doktore, ne možeš postavljati, generalno. A ja ti mogu lično odgovoriti. Znam da sam u manjini, ali mene pitaš, i ja ti odgovaram. Znači, ja bih ostavio taj stadion za političke stranke da se igraju sa njim( vidiš da se uvijek oko njega lome koplja ), a dok se oni ne poigraju s njim, ja sam da dotad igramo lopte. Znači, novi stadion. A kako stoje stvari, za godinu dana bi to trebalo da bude grotlo. Mogu misliti onda komentare ovih nebuloza kad odu iz Vrapčića!!! Šta će onda govoriti po forumima....Hahahah.. Pa jašta nego će da gori, i to punom parom.Ta nismo pozorište.Za Velež se živi!!!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 avg 2009, 17:26

Na Veležovim dresovima opet stari grb

Da se ove godine, u FK Veležu dosta toga pozitivnog dogodilo, jasno je svima onima koji pomno prate klub svijetle tradicije, koga su Mostarci osnovali 26. juna 1922. godine.
slika

Velež je, sve do rata, bio jedan od simbola grada, svetinja, u koju se klela većina Mostaraca. A koliko je ta veza kluba i grada neraskidiva, najbolje govori i naziv „Rođeni“.

Velež je pronosio slavu Mostara širom bivše zajedničke države, Evrope i svijeta. Kud bi nas odvelo, kad bi nabrajali sve Veležove uspjehe.

U vrijeme Sulejmana Repca, Velež je igrao najljepši fudbal u bivšoj Jugoslaviji. Iz Veležove fudbalske bašče iznjedreni su takvi fudbalski cvjetovi, poput Hamića Mujića, princa Bajevića, pantera Marića, gazele Tuce, Bake, Vahe, Čorbe, Keme Šestića, Dajdžija, Micana, Rure, Ćurkovića, Irovića, Ricija, Ceke, Jaze, Kane, Roma, Dade, Kodre, „Starog“ Radiljevića, Praje, Lea Hrvića, Rodina, Barbarića, Džidića, Bombe, Alajbegovića, Matuna, Zeke Ćemalovića...

Hamić Mujić bio je prvi fudbaler iz BiH, koji je zaigrao za reprezentaciju Jugoslavije, čiji dres je nosio 33 puta, a bio je izabran i u idealni tim na Svjetskom prvenstvu u Čileu, daleke 1962. godine. U selekciji Evrope igrali su Bajević, Marić, Vaha Halilhodžić i Čorba Hadžiabdić, koji su, sa Bakom Slišković, bili proglašavani i za najbolje fudbalere bivše Jugoslavije.

Sve to smetalo je, nažalost, nekima, koji su bili umislili da se istorija grada i Veleža piše i pamti po njima. Uz sva stradanja, koja je Velež proživio, ostavši bez stadiona pod Bijelim brijegom i svih osvojenih pehara i plaketa, nekome je zasmetao i njegov sveti grb. I to samo zato što je u njegovoj sredini petokraka, a što je, po njihovom primitivnom mišljenju, simbol komunističke Jugoslavije! Zaboravljaju, pri tom, mada to dobro znaju, da je Velež osnovan davno prije Titove, komunističke, Jugoslavije. I da ga je osnovala mostarska raja.

A da podsjetimo, da su Radnički sportski klub Velež osnovali: Anđelko Vlaho, Ranko Slijepčević, Borivoje Janjoš, Ljubomir Basta, Rudolf Beltram, Ljubo Zrinšek, Ljubo Pavić, Mihajlo Cvetković, Milan Pavić, Bogdan Tepčić, da je prvi kapiten bio Lazar Radić. Prve dresove sašile su sestre Zorka i Radojka Slijepčević.

Srećom, i ta ružna vremena su iza nas. Neki novi vjetrovi zapuhali su Veležovom avlijom, pa je, uz renesansu u igri, koju je timu udahnuo vrhunski stručnjak Abdulah Ibraković, i uz agilnu Upravu, na čelu sa neumornim Ćamilom Zuhrićem, u Veležov grb, na inicijativu Pike Ćemalovića, što je Predsjedništvo kluba prihvatilo, vraćena zvijezda petokraka.

Prepoznali su, među ostalim, ovu promjenu i Veležovi navijači, posebno oni koji su uz Velež proveli najljepši dio svog života, pa se, opet, o Veležu priča u mahalama i sokacima.

****.ba
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 avg 2009, 17:45

Mojim venama tece "plava krv", ali moram priznati da me ova "renesansa" Veleza stvarno obradovala, i nadam se da nece biti kratkog vijeka.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 18 avg 2009, 17:49

najezio sam se citajuci ovo iznad :)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 avg 2009, 17:54

svaka cast za ovaj tekst!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 avg 2009, 17:59

tanzla je napisao/la:Mojim venama tece "plava krv", ali moram priznati da me ova "renesansa" Veleza stvarno obradovala, i nadam se da nece biti kratkog vijeka.

hvala brate na lijepim riječima ... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

amir
Kontakt:

Re:

Post Postao/la amir » 18 avg 2009, 18:08

nem73 je napisao/la:Na Veležovim dresovima opet stari grb

Da se ove godine, u FK Veležu dosta toga pozitivnog dogodilo, jasno je svima onima koji pomno prate klub svijetle tradicije, koga su Mostarci osnovali 26. juna 1922. godine.
slika

Velež je, sve do rata, bio jedan od simbola grada, svetinja, u koju se klela većina Mostaraca. A koliko je ta veza kluba i grada neraskidiva, najbolje govori i naziv „Rođeni“.

Velež je pronosio slavu Mostara širom bivše zajedničke države, Evrope i svijeta. Kud bi nas odvelo, kad bi nabrajali sve Veležove uspjehe.

U vrijeme Sulejmana Repca, Velež je igrao najljepši fudbal u bivšoj Jugoslaviji. Iz Veležove fudbalske bašče iznjedreni su takvi fudbalski cvjetovi, poput Hamića Mujića, princa Bajevića, pantera Marića, gazele Tuce, Bake, Vahe, Čorbe, Keme Šestića, Dajdžija, Micana, Rure, Ćurkovića, Irovića, Ricija, Ceke, Jaze, Kane, Roma, Dade, Kodre, „Starog“ Radiljevića, Praje, Lea Hrvića, Rodina, Barbarića, Džidića, Bombe, Alajbegovića, Matuna, Zeke Ćemalovića...

Hamić Mujić bio je prvi fudbaler iz BiH, koji je zaigrao za reprezentaciju Jugoslavije, čiji dres je nosio 33 puta, a bio je izabran i u idealni tim na Svjetskom prvenstvu u Čileu, daleke 1962. godine. U selekciji Evrope igrali su Bajević, Marić, Vaha Halilhodžić i Čorba Hadžiabdić, koji su, sa Bakom Slišković, bili proglašavani i za najbolje fudbalere bivše Jugoslavije.

Sve to smetalo je, nažalost, nekima, koji su bili umislili da se istorija grada i Veleža piše i pamti po njima. Uz sva stradanja, koja je Velež proživio, ostavši bez stadiona pod Bijelim brijegom i svih osvojenih pehara i plaketa, nekome je zasmetao i njegov sveti grb. I to samo zato što je u njegovoj sredini petokraka, a što je, po njihovom primitivnom mišljenju, simbol komunističke Jugoslavije! Zaboravljaju, pri tom, mada to dobro znaju, da je Velež osnovan davno prije Titove, komunističke, Jugoslavije. I da ga je osnovala mostarska raja.

A da podsjetimo, da su Radnički sportski klub Velež osnovali: Anđelko Vlaho, Ranko Slijepčević, Borivoje Janjoš, Ljubomir Basta, Rudolf Beltram, Ljubo Zrinšek, Ljubo Pavić, Mihajlo Cvetković, Milan Pavić, Bogdan Tepčić, da je prvi kapiten bio Lazar Radić. Prve dresove sašile su sestre Zorka i Radojka Slijepčević.

Srećom, i ta ružna vremena su iza nas. Neki novi vjetrovi zapuhali su Veležovom avlijom, pa je, uz renesansu u igri, koju je timu udahnuo vrhunski stručnjak Abdulah Ibraković, i uz agilnu Upravu, na čelu sa neumornim Ćamilom Zuhrićem, u Veležov grb, na inicijativu Pike Ćemalovića, što je Predsjedništvo kluba prihvatilo, vraćena zvijezda petokraka.

Prepoznali su, među ostalim, ovu promjenu i Veležovi navijači, posebno oni koji su uz Velež proveli najljepši dio svog života, pa se, opet, o Veležu priča u mahalama i sokacima.

****.ba
Odlican text, svaka cast, naprijed Velez
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 avg 2009, 18:11

Rebac brate, ne Repac. :?

Dobar tekst, ali greška me naljutila. U familiji mi je :oops:
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 avg 2009, 18:19

Pirke je napisao/la:

nije brate greška već ti ne kontaš gramatiku , b prelazi u p kada se nađe ispred c, a to je ovde slučaj !!! ;)

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 18 avg 2009, 18:21

mostar_mo je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

nije brate greška već ti ne kontaš gramatiku , b prelazi u p kada se nađe ispred c, a to je ovde slučaj !!! ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 avg 2009, 18:28

nije brate greška već ti ne kontaš gramatiku , b prelazi u p kada se nađe ispred c, a to je ovde slučaj !!!
Kad već ispravljaš druge red bi bio i da sam znaš o čemu pričaš. Vlasite imenice se "glasovno ne mjenjaju", ne vrše se glasovne promjene ukoliko je riječ o vlasitim imenicama. A ovdje ej riječ o vlasitioj imenici, tj prezimenu.

Još jedn agreška, pravopsi "ne poznaje" upotrebu tri uzvičnika ;)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 avg 2009, 18:35

mostar_mo je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Ozbiljno, od kada? Ja sam naučio kada je u pitanju ime/prezime, ne mjena se B u P. :?: :?
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 avg 2009, 18:39

VanBasten je napisao/la:
nije brate greška već ti ne kontaš gramatiku , b prelazi u p kada se nađe ispred c, a to je ovde slučaj !!!
Kad već ispravljaš druge red bi bio i da sam znaš o čemu pričaš. Vlasite imenice se "glasovno ne mjenjaju", ne vrše se glasovne promjene ukoliko je riječ o vlasitim imenicama. A ovdje ej riječ o vlasitioj imenici, tj prezimenu.

Eto ti ga na.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 avg 2009, 18:50

VanBasten je napisao/la:

hahaha , gdje si ti školu završio majke ti ??? kad već hoćeš pametovati evo sad ću ti reći ...nije istina da se vlastite imenice glasovno ne mijenjaju , kako bi ti molim te nazvao recimo most za otok PAG ??? Pagski most jel ?? haha
jadan ne bio ne pametuj kad nemaš veze ..Paški most je ispravno .. , a to za tri uzvičnika ...ebiga sad , nisam na času pravopisa !!! momak se uvrijedio zato sam mu morao napisati , inače ne bih !!!

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 18 avg 2009, 18:56

daj ba,skulirajte se malo,nije vam ovo CAS BOSANSKOG JEZIKA,tema je FK VELEZ,pisite na pm,ne trpajte temu bezzze ;)

brijeg široki
Kontakt:

Post Postao/la brijeg široki » 18 avg 2009, 19:16

mostar mo pusti lingvističare nek malo dumaju ko je u pravu zagreb=zagrepcanin

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.