Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

obannon
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la obannon » 16 avg 2009, 11:40

Dobra tekma protiv Južnoafričke republike
Nismo loše odigrali bez Jankovića, Vidića, Stankovića, Milijaša....
E sada se vidi kako dolazi do izražaja rad sa Fergusonom u MU. Bambi je bio fenomenalan, a izdvojio bih i dobru igru Kuzmanovića.

SOS kanal je najbolji sportski kanal na balkanu. Ljudi svugdje putuju sa reprezentacijom i klubovima, prave fantasrične reportaže, non stop sa igračima.
Ono je uživancija gledati pogotovo Nešu Petrovića sa njegovim reportažama
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 avg 2009, 17:07

Kačar pogodio za Herthu protiv Borussije M.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 avg 2009, 01:18

Ljuboja ponovo trese mreže!

Pogodio za Grenoble u porazu protiv novog prvoligaša Boulognea.

Sinoć i Jovanović tri komada za Standard :!:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 avg 2009, 04:14

Bijeljinac je napisao/la:Stojke na golu
U odbrani Bane, Neven, Vidara i Ivan
Zadnji vezni Kach, centralni Deki, desno Milos, lijevo Lane
Navala sa Zigom kao sidrasem, uz njega Danko

Tim koji dobija trikolore! I naravno tvorac svega, gospodin Radomir Antic!!!

Da li slazete, da je ova dobitna postavka naseg nacionalnog tima?

P.S.

A kad ode Ziga, stize bata-Leka, garant :D

Slažem se,ovaj tim je za velika djela!
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 17 avg 2009, 15:51

Ja bi tu umjesto Obradovića ubacio Lukovića.
- " $...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 avg 2009, 16:25

Ili Kolarova koji pruza sjajne partije u Laziu! U svakom slucaju, na poziciji lijevog beka imamo 3-4 super igraca... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Srbin iz RS
Kontakt:

Post Postao/la Srbin iz RS » 18 avg 2009, 01:59

Kao sto sam i rekao imamo dobar tim i realne sanse da se plasiramo na SP, od tri utakmice koliko je jos ostalo treba nam remi protiv Francuske i pobede protiv Rumunije i Litvanije sto je u svakom slucaju realno ali naravno ovi protivnici mogu nam pomrsiti racune i najgore sto moze da nam se desi je drugo mesto (baraz) ili ne dao Bog da nas izbace zbog navijaca(ne bi trebalo ali svasta je moguce :| ). Ipak ja sam u svakom slucaju optimista i mislim da cemo izboriti plasman kao prvoplasirani iz grupe 7.
Sto se samog sastava tice :

Golmani: Stojkovic je svakako nas najbolji golman. Ne pamtim da je imao losiji nastup bar sto se tice reprezentacije na zvanicnim utakmicama (ovo mu je vec drugi ciklus kvalifikacija za plasman na neko veliko takmicenje) i nadam se da ce nastaviti sa dobrim partijama.

Odbrana: Najjjaci deo tima :D Ivanovic, Vidic, Subotic, Obradovic gde ces bolje :D. Ima tu jos igraca koji mogu konkurisati, mislim da Dragutinovic i Krstajic nisu jos rekli zbogom reprezentaciji i svakako mogu pomoci. Jedino me brine povreda Vidica. Mozda nece biti spreman protiv Francuza (mec koji sve moze da resi) sto bi bio veliki hendikep, tada bi morali Dragutinovic i Krstajic da igraju jer iskustvo u ovom duelu ce biti od velike pomoci.

Sredina: Stankovic, Krasic, Milijas i Jovanovic su odlicni igraci. Mislim da ce bas njima Antic ukazati sansu protiv Francuza (naravno ukoliko ne bude bilo povreda) jer je sa njima Srbija zabelezila veoma dobre rezultate i verovatno ih Antic nece menjati. Svakako ne treba zaboraviti Kacara, Kuzmanovica, Tosica i Sulejmanija jer po kvalitetu nisu nista losiji od Anticeve cetvorke :D

Napad: Zigic ce svakako biti prvi napadac koji svojom visinom moze dosta toga napraviti. Jedini problem moze biti drugi napadac, Pantelic (osporavan i hvaljen) iako ne daje cesto golove za reprezentaciju (ako izuzmemo prijateljske nije dao nista) ipak svojom borbenoscu dao odredjeni doprinos da reprezentacija za sada bude na prvom mestu. Ucestvuje skoro u svakoj akciji kada se postigne gol (asistencije) ali ipak fali realizacija. I njegov problem za sada je kao i problem Stojkovica sto je bez kluba ali za razliku od golmana gde i nemamo velikog izbora u napadu moze se racunati jos na Lazovica. Mozda jos moze koristiti Mrdja ali slabo je to. Jedino resenje mozda igrati samo sa jednim napadacem tacnije sa Zigicem ali opet videcemo.

Srbin iz RS
Kontakt:

Post Postao/la Srbin iz RS » 18 avg 2009, 02:55

Dejo genije :lol: najgori selektor u istoriji reprezentacije. Treba biti toliki da ne kazem sta da igra nereseno protiv Azerbejdzana na domacem terenu,vodimo 2-0, genije vrsi izmene zaboravio sam koga je ubacio i na kraju 2-2 :roll: Gurban Gurbanov zapamtio sam to ime (tada je dao 2 gola) sada je trener onog Karabaga ne znam kako se zove tim sto je izbacio sada u EL Rozenborg i Honku a u gostima vodimo 1-0 i deset minuta pre kraja Azerbejdzan preokrece na 2-1. Naravno to nas je kostalo plasmana. Dejo Savicevic je bio dobar igrac, odlican i niko mu to ne moze osporiti ali nije za trenera.

Petkovic je po meni bio odlican. Odlicno smo odradili kvalifikacije i taj period 2006 god. me podseca na upravo ovaj gde smo igrali dobro i pobedjivali. Mislim da se Petkovic previse digao nakon plasmana na SP, davao po meni neodmerene izjave kako smo najbolji kako nam ne moze niko nista kako smo zla kob Brazilaca itd. Nije pokazao karakter nakon povrede Vucinica kada je pozvao svog sina Dusana Petkovica. Ako ga je vec pozvao trebao je do kraja da istraje i da pokaze ko je glavni a ne nisam ovo nisam ono i na kraju vrati se Dusan a drugu zamenu nije mogao iskoristiti. Tada mi se Domenek svideo kada ga je citava Francuska javnost kritikovala sto ne igra Trezege, on mrtvo ladno ja odlucujem ko ce igrati, nece meni niko odredjivati ko treba a ko ne treba da igra. Na kraju mu se to isplatilo dobrim plasmanom (ne kazu dzaba penali su lutrija). Tako je Petkovic od nacionalnog heroja dospeo na stub srama. Bojim se da se ne desi isto i sa Anticem, ja bi bio zadovoljan da se plasiramo na SP ponovo taman i da budemo poslednji mada mislim da ako se plasiramo necemo se obrukati kao 2006 god. jer sada imamo veci potencijal nego tada i mnoge druge stvari bi nam isle na ruku.

Klemente nije imao kontinuitet dobrih rezultata, svako nam uzimao bodove kako je ko stigao a Djukica ne treba ni pominjati

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 avg 2009, 12:20

Sa Anticem ne vjerujem da ce se desiti isto kao i sa Petkovicem zbog toga sto Antic nije isti tip trenera kao Petkovic i nepada nikad u euforiju posle nekog odlicnog rezultata nego uvijek stoji cvrsto na zemlji.Takodje nikad nisam vidio Antica(bar do sada) da podcjenjuje protivnika nego je za njega protivnik svaki isti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 avg 2009, 13:08

Ma poredit Antica i Petkovica je u najmanju ruku smijesno! ;) Dovoljno je bilo vidit samo nasu taktiku na SP-u vs Holandije ono prvo kolo, kada je kao 2 centralna fezna igraca stavio Duljaja i Nadja, pa da mi neke stvari budu jasne...Pored toga sto je Antara za nekoliko klasa bolji trener i takticar, on je prije svega veliki autoritet, sto je rijetko koji nas trener... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 avg 2009, 16:07

Bijeljinac je napisao/la:Matic potpisao za Chelsea!
Ali tek od zime ce preci da igra tamo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 18 avg 2009, 16:33

Bijeljinac je napisao/la:Matic potpisao za Chelsea!
Nek mu je sa srećom.

Što se tiče ovog poređenja Petkovića i Antića,mislim da je prednost na strani našeg sadašnjeg selektora,ali ne velika prednost.Jednostavno razlika je u pristupu igri.Svi znamo kako je naša reprezentacija igrala u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj.Bila je prva u jakoj grupi gdje su bili još Španci,BiH i Belgija.U 10 utakmica primili smo jedan gol i to u Španiji.To će teško ponoviti neko.Dakle,Petković je svoju taktiku u reprezentaciji bazirao na odbrani.Ne mislim da nas je ta defanzivna taktika dovela do debakla na SP,već neke druge stvari u i oko reprezentacije.Počelo je kad je Ilija pozvao u tim svog sina koji sigurno ne bi imao nikakvu značajniju ulogu u ekipi osim da popuni broj.Tada se desila kamara kritika na njegov račun i još se jednom pokazala kao tačna ona izreka da će vam na Balkanu oprostiti sve osim uspjeha.(Petković je sa reprezentacijom uradio fantastične stvari u kvalifikacijama,i mediji su onda jedva čekali i najmanju "grešku") Nešto slično kao i kod Hrvata koji su osporavali tadašnjem selektoru Kranjčaru da u prvih 11 ne može igrati Niko,kad ga je Cico stavio u prvi tim protiv Brazila,nakon utakmice Niko je bio glavni krivac za poraz.
Poslije ogromnog pritiska Petković je popustio i sina poslao kući a mediji su likovali.Uslijedila je povreda glavnog nam igrača u odbrani,Vidića i njegov sukob sa Kežmanom,koji se nakon tog sukoba i SP-a nikad više nije vratio u reprezentaciju iako je u kvalifikacijama bio jedan od naših najboljih igrača.Tu je i loša forma Zvonimira Vukića koji je u toj repki bio jako bitan i imao je ulogu playmakera.Poraz 1:0 od Holanđana u utakmici u kojoj i nismo bili toliko loši.Uslijedio je sukob Petkovića sa Koromanom i nakon toga više nije bilo povratka.Nakon toga katastrofa protiv Argentine i poraz od Obale slonovače i kraj Petkovićevog selektorskog mandata.
Sada se u reprezentaciji igra napadački fudbalzabijamo dosta golova,a to je posljedica toga što je Antić dugo godina radio u Španiji gdje se i igra ofanzivno.Opet pobjeđujemo,opet se šetamo kroz kvalifikacije,opet ćemo aBd biti prvi u grupi i otići na SP,ali se nadam da se prokletstvo iz Njemačke neće ponoviti.
RIP Adis Selmanović

Srbin iz RS
Kontakt:

Post Postao/la Srbin iz RS » 18 avg 2009, 17:48

Normalno da je smesno porediti Antica i Petkovica :D samo me ovi rezultati podsecaju na period (2005-2006 god.) kada je Petkovic bio selektor. Naravno da je Antic u svakom pogledu bolji od Petkovica i mislim da je ova ekipa kvalitetnija od one iz 2006 god. jer imamo veci broj kvalitetnijih igraca a i Antic nece zvati svog sina ako ga uopste ima :D

Niste me razumeli, nisam ja poredio Antica i Petkovica (ko je jaci ko je bolji) nego se plasim da bi u slucaju losijeg rezultata Antica bio pljuvan kao i Petkovic. Svi su nalazili pravo da pljuju po Petkovicu kako nema pojma kako je pozvao lose igrace, pa ko je Goca Trzan pa da blati Petkovica, strasno svakom slucaju . Samo sam u tom fazonu poredio Antica i Petkovica i bilo bi sramota da ne znam posle loseg rezultata "fudbalski eksperti" krenu da pljuju trenera iako nisu kompetentni da bilo ciji rad ocenjuju.

Setite se Petkovic je napravio sjajan posao u kvalifikacijama, a druga stvar je to sto je on zvao svog sina Dusana pa se ovaj povukao(nije trebalo) i sto su bili nemiri u reprezentaciji i sto smo u poslednjem mecu jedva uspeli da sastavimo prvi tim i da imamo samo tri moguce zamene od cega su bila dva golmana.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 avg 2009, 00:36

Ivanović i Milijaš asistirali
18.08.09. 22:45

Engleska Premier ligaU prvim utakmicama 2. kola engleske Premijer lige pobede su ostvarili fudbaleri Čelsija i Vulverhemptona, a reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nenad Milijaš pružili su zapažene partije.

Čelsi je protiv Sanderlenda napravio preokret u drugom poluvremenu, a Bane Ivanović koji je na terenu proveo svih 90 minuta, bio je asistent Balaku za izjednačujući gol. I Milijaš je asistirao Kiohu za gol u 6. minutu, kojim su "vukovi" odneli ceo plen iz Vigana. Bivši kapiten Crvene zvezde je zamenjen u 56. minutu.

Rezultati:

Sanderlend - Čelsi 1:3 (1:0)
Bent 18' - Balak 52', Lampard 61'(pen), Deko 70'

Vigan - Vulverhempton 0:1 (0:1)
Kioh 6'

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 avg 2009, 01:31

Za jako kratko vrijeme Milijaš je izrastao u jednog od najboljih igrača Vulverhemptona. :D
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 19 avg 2009, 14:27

Milijaš dobar, samo neka ovako nastavi
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 avg 2009, 17:20

Evo Milinković pogodio za Košice protiv Rome. :D 1:1 trenutno.Izjednačio Totti iz penala.
RIP Adis Selmanović

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 20 avg 2009, 17:28

alan_kardec je napisao/la:Evo Milinković pogodio za Košice protiv Rome. :D 1:1 trenutno.Izjednačio Totti iz penala.
Ma ima da ode u MU ubrzo
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 avg 2009, 13:14

Zna li neko kad Antić objavljuje spisak za Francuze?
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 avg 2009, 13:17

alan_kardec je napisao/la:Zna li neko kad Antić objavljuje spisak za Francuze?
Vjerovatno u toku sledece sedmice.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.