Rekonstrukcija stadiona u BiH

Elegant
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Elegant » 19 nov 2011, 20:53

Ja sam misljenja da ce ova "gradnja" ostati samo na rijecima, ljudi dragi u drzavi nam nema para za hljeba a da se obnavljaju, grade tribine.

Ko ce obezbjediti novac za Bilino Polje, za te dvje tribine + krov treba sigurno par miliona !!! Zenica sigurno nema te pare.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 19 nov 2011, 21:04

Elegant je napisao/la:Ja sam misljenja da ce ova "gradnja" ostati samo na rijecima, ljudi dragi u drzavi nam nema para za hljeba a da se obnavljaju, grade tribine.

Ko ce obezbjediti novac za Bilino Polje, za te dvje tribine + krov treba sigurno par miliona !!! Zenica sigurno nema te pare.
Isti oni koji su osigurali lovu za Arenu i Kamberovića polje, znači Grad Zenica. Ja iskreno vjerujem da će se to uraditi, jer do sada ni jedan projekat koji se tiče sportskih objekata, a nadležan je Grad, nije ostao na praznim riječima. U strategiji razvoja grada je navedeno da je cilj od Zenice napraviti centar sportskog turizma. Na tome su i radili, to se gradskim vlastima mora priznati. Samo da se hoće angažirati sa takvim žarom i oko drugih problema u našem gradu.

U državi ima para, samo ih treba otrgnuti od skakavaca koji žive od budžeta.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 19 nov 2011, 21:10

Bože oprosti koliko đžamija svaka mahala po 3 i to miljun eura bolje da su u tom kantonu i gradu dali za Zenicu stadion.Kad vidim donacije gdje se troše šeici davali ,trebalo znat na vrijem iskoristit...Bože dragi.....

Ima para samo treba znat ulagat!!!!!!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 19 nov 2011, 21:30

bambina je napisao/la:Bože oprosti koliko đžamija svaka mahala po 3 i to miljun eura bolje da su u tom kantonu i gradu dali za Zenicu stadion.Kad vidim donacije gdje se troše šeici davali ,trebalo znat na vrijem iskoristit...Bože dragi.....

Svaka čast, potpuno si u pravu.
YNWA!

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 19 nov 2011, 22:18

bambina je napisao/la:Bože oprosti koliko đžamija svaka mahala po 3 i to miljun eura bolje da su u tom kantonu i gradu dali za Zenicu stadion.Kad vidim donacije gdje se troše šeici davali ,trebalo znat na vrijem iskoristit...Bože dragi.....

A sta mislis taj sto je dao za dzamiju novac dal se on pitao u st ace se trositi.Naravno on je dao novac za tacno odredjenu stvar.Niko nije mogao mijenjati namjenu tog novca i ulagati u nesto drugo.Da se moglo veliki dio bi to nasi lopovi pokrali.I ja bi licno volio da se bar pola toga novca ulozilo u privredu.Ali ti isti donatori zele bas to.zele dzamiju i gotovo.Nazalost to je tako.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 nov 2011, 22:38

Upravo kako i @revan reče, ako je ovo istina oko rekonstrukcije, to neće ostati samo na riječima, jer naša Opština što se toga tiče uvijek ispoštuje :mrgreen: Uradili su i Kamberovića polje za atletiku i Arenu, sve samo Opština Zenica...
Čelik Zenica 1945

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 nov 2011, 13:26

Odlican potez bi bio renoviranje Bilinog polja i povecanje na jedno 30.000 gledalaca.
Razlog
-imala bi reprezentacija dugorocno gdje da igra
-Zenica kao grad bi brzo povratila ulozeno. 30.000 navijaca neka svaki potrosi svaku utakmicu po 10 eura (ovdje ne racunam karte), a potrosi sigurno vise jer kada sam bio na utakmici u Zenici nas cetvorica smo potrosili oko 250KM na razne stvari, a i hoteli i ugostiteljski restorani imaju profit.
10 eura X 30.000=300.000 eura! za jednu utakmicu na kojoj bude stadion pun.
Navijam za dogradnju Bilinog polja!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 nov 2011, 10:04

slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 21 nov 2011, 16:50

Probisvjet je napisao/la:slika
jedva cekam da vidim ovo u tuzli kad bude gotovo, masinaaa

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 21 nov 2011, 18:48

Poređenje ti je stvarno glupo!
Trebao si nešto drugo usporedit!

Inače, treba okrenuti mlin u drugom pravcu!
Ko bi trebao graditi stadion?; onaj ko ima najviše koristi od istog!
Savez i grad Zenica!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 nov 2011, 23:16

mozak je napisao/la:

Poređenje ti je stvarno glupo!
Trebao si nešto drugo usporedit!

Inače, treba okrenuti mlin u drugom pravcu!
Ko bi trebao graditi stadion?; onaj ko ima najviše koristi od istog!
Savez i grad Zenica!
Dakle grad. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 21 nov 2011, 23:35

ovo za renoviranje Bilinog Polja je fantasticno! konacno ce i reprezentacija dobiti stadion kako treba...nasi Zmajevi su mukotrpnim radom zaradili ugled u cijelom svijetu,a Zenicka mocvara nas je vracala u nasu bosansku realnost..napokon se otvoreno prica i o tom problemu! prioritet je svakako izgradnja sjevera i juga kao i mjenjanje travnjaka,sve poslije sto ce se raditi je samo dodatni plus! svaka cast za Zenicu! nadam se da je ova informacija pouzdana!?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 22 nov 2011, 14:55

Pa vjerovatno bi Grad i radio sam kao i Arenu, al ne znam samo odakle nama tolika lova... Trebala bi ovdje malo i FIFA/UEFA pogurat...
Čelik Zenica 1945

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 nov 2011, 15:13

bosnas_ je napisao/la:ovo za renoviranje Bilinog Polja je fantasticno! konacno ce i reprezentacija dobiti stadion kako treba...nasi Zmajevi su mukotrpnim radom zaradili ugled u cijelom svijetu,a Zenicka mocvara nas je vracala u nasu bosansku realnost..napokon se otvoreno prica i o tom problemu! prioritet je svakako izgradnja sjevera i juga kao i mjenjanje travnjaka,sve poslije sto ce se raditi je samo dodatni plus! svaka cast za Zenicu! nadam se da je ova informacija pouzdana!?
Jedini prioritet je kvalitetan teren. Ova šminka okolo je nepotrebna. Bilo bi lijepo, ali nema nikakve financijske opravdanosti (što sam već i napisao) niti ikakve druge. Neka se fino napravi grijani teren, što bi značilo i potpuno novu drenažu (nije uopće veliki trošak), a nek se Savez malo pobrine za korupciju oko prodaje karata, da se ne dijele sponzorima šakom i kapom, pa će biti dovoljno karata u prodaji za domaće utakmice, bio to San Marino ili NIzozemska.
Hayley <3

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 23 nov 2011, 16:23

Znam ja zašto sam govorila gore o đžamijama i šeicima....zato jer sve kanton i grad lokacijske i građevinske dozvole daju ,odobravaju, i ulaže se plan prostrorni ,i u Bosni su se sljevali pare ali nikad nitko se nije sijeto za sport, svi znamo politiku naših čelnih ljudi.Naravno da se sada kase ispraznile sad smo nula ,slabije ima svega i donacija. ;)

Treba pogurat i pomoći nam,ali dok savez se ne primi posla i odmah ne naprave plan i natječaj za radove do tada spavajmo i čekamo....??? Naravo sve treba krenut iz saveza,grada,općine,kantona pa neće igrači gradit stadion?
Ali kod nas ne vidim još te priče ni na vidiku , znam šta pričam ,samo nažalost mi nemamo pametne i sposobne ljude već samo PODOBNE!!!!!!!

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 24 nov 2011, 20:19

slika
slika
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 25 nov 2011, 23:01

ide to u BL, prvi nosaci su tu...kako mi se cini oni tamo najmanje pricaju u prazno, sto se obeca to se i obavi...divio sam se stadionu kad je napravljena rekonstrukcija, a ovo sad me vec fascinira, sad kad budu gotove sjeverna i juzna tribina, pa stadion ce bit prelijep...sve to ce jos vise docarat ako se na istok postavi krov...jel ima netko informacije o tome, mislim da se i o tome pricali??

ovo u Tuzli isto lijepo izgleda, iako ide polako ipak ide...kad zavrse sjever nadam se da ce brzo doc red i na zapad il istok, ovisi koja ce od tribina bit ona s lozama, svlacionicama i vaznijim pratecim elementima ;)...posebno mi je drago da u isto vrijeme dok se gradi paralelno se postavlja krov jer se tako sprjecava pripadanje tribine koja bi zbog oduzivanja s uredjenjem mogla bit unistena s vremenom kao dvorana u Travniku

ne pratim bas redovno ove izvjestaje s utakmica nase lige, pogledam kad slucajno prelistam programe pa nadjem tako da i ne znam stanje na pojedinim terenima...jel ima price da se zavrsi istok u Travniku?? sta se desava u Gradaccu, tamo su trebali rusit onu tribinu i napravit istu kao ovu novu...jel tko od ovih Hercegovaca zna sta je s Gabelom?? jel se dole radi, ocel GOSK od proljeca igrat na domacem terenu?? sta je s Kaknjom, Prijedorom, pa cak se i u Brckom nesto veliko radilo???

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 28 nov 2011, 00:11

Zna li iko raditi u google sketchup,pa da nam napravi Bilino? :mrgreen:
YNWA!

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 28 nov 2011, 14:54

Moguci izgled buduceg Bilinog Polja u Zenici!

slika

text na ****

http://www.****/sport/fudbal/6 ... djeti.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.