ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

hodža
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la hodža » 21 nov 2011, 22:37

Turnir invalida :lol:

ma kakva LP, klasik se ne propušta :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 nov 2011, 22:38

Prenos ima na BN-u, ako neko ne zna.

8-)

Novak se vratio u 2. setu, ima 3:0.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 nov 2011, 00:09

Edin TM87 je napisao/la:Stvarno steta, ocekuje nas vrlo los turnir, pola igrac povrijedeno, druga polovina nije u formi :roll:

Nadal - iscrpljen, ima DC jos, brojne povrede
Dokovic - povrijeden, iscrpljen zbog teske sezone
Murray - evo i on povrijeden
Fish - predao mec zbog povrede u Parizu

Dakle, ova cetvorica nemaju nikakvu sansu da uzmu turnir, ako se ne desi cudo, sto znaci da bi Roger trebao uzet i stic' Nadala po Mastersima 8-)
Stani malo.Kolko koji ima mastersa?
Znam da Nadal ima 18 masters 1000 za Federera nisam siguran.Imo je 17 ali nisam pratio ove turnire zadnjih dana.Osvajo je nesto.
Ista situacija je i sa masters 500.Znam da Nadal ima 11 a za Federera opet nisam siguran.Imo je jedan manje.
Gdje se svrstavaju ovi zavrsni turniri i kakva je situacija sa masters 250 ?

Slab Djokovic veceras.Bolji Berdych bio po meni.

Dobro bi bilo da neko napise detaljniju statistiku vezano za trofeje i ove vece turnire isl.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 nov 2011, 00:20

slabo znas :P nadal ima 19 a federer 18 ;) ali imace i federer 19 nakon londona, london se racuna u masterse medjutim broji se zasebno kao 1500 turnir ;) a sto se tice turnira 500 i 250 tu nisam siguran ali sam siguran da rodzer ima 20-ak ATP titula vise od nadala :) ima 69 a sa londonom 70 :P a rafa ima 40 i nesto nzm tacno :)
veceras bolji berdih ali se plasi pravih poena na mec loptu on tri metra van polja opalio :) jbg ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 nov 2011, 00:33

delko je napisao/la:Slabo znas :P nadal ima 19 a federer 18 ;) ali imace i federer 19 nakon londona, london se racuna u masterse medjutim broji se zasebno kao 1500 turnir ;) a sto se tice turnira 500 i 250 tu nisam siguran ali sam siguran da rodzer ima 20-ak ATP titula vise od nadala :) ima 69 a sa londonom 70 :P a rafa ima 40 i nesto nzm tacno :)
veceras bolji berdih ali se plasi pravih poena na mec loptu on tri metra van polja opalio :) jbg ;)
Ja znam ono sto se moze naci na ATP stranici.Nadal ima 46 titula a Federer 69.

Sad si me zbunio.
Ako Federer ima 18 masters 1000 kako ce imat 19 ako osvoji London kad se on ne racuna u ove vec posebno u 1500? Sam si to rekao i zbunio si me pravo.
http://bs.wikipedia.org/wiki/ATP_World_ ... sters_1000" onclick="window.open(this.href);return false;
Na ovoj stranici Federer ima 17 bez zavrsnog turnira.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 22 nov 2011, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2011, 00:34

Berdih je igrao dobro. Malo slabije nego protiv Mareja u Parizu. Ocito da skor igra neku psiho ulogu u presudnim momentima. Forhend sjajno radi, ubija Noleta, cisti linije, a onda na mec loptu pukne. Nole se cini zdrav, jos nije u udarcu, al ulazi kroz meceve. Berdih izgleda sjajno, trebao je dobiti veceras. Ali Nole jos nije u ritmu, medjutim karakter je tu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 nov 2011, 00:41

Objektivno, Berdych je sam sebe pobjedio. Prvi set nisam gledao, u drugom je Novaku bio dovoljan jedan break za set. U trećem je Berdych nakon napravljenog breaka za 4:2 odigrao užasan game na svoj servis, napravio dvije dvostruke servis greške, vratio Novaka u život, ali je opet kasnije imao nekoliko neshvatljivih grešaka, imao je i meč loptu i onaj promašeni zicer u tie breaku. Previše toga je imao, a ništa nije iskoristio.
Novak se provukao ovaj put ko što nije odavno, evidentno je da on trenutno nije ni blizu one igre kojom je uzeo kamaru turnira ove godine. U dosta dobroj poziciji je u grupi, u srijedu igra protiv Ferrera protiv kojeg je objektivno kvalitetniji, Murray je povrijeđen (možda uleti Tipsarević) :D .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 22 nov 2011, 01:14

ma ja bi reko da se Berdych prepao pobjede...uvjek je tesko zavrsiti mec protiv favorita
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 nov 2011, 10:15

samosarajvo je napisao/la:
delko je napisao/la:Slabo znas :P nadal ima 19 a federer 18 ;) ali imace i federer 19 nakon londona, london se racuna u masterse medjutim broji se zasebno kao 1500 turnir ;) a sto se tice turnira 500 i 250 tu nisam siguran ali sam siguran da rodzer ima 20-ak ATP titula vise od nadala :) ima 69 a sa londonom 70 :P a rafa ima 40 i nesto nzm tacno :)

Sad si me zbunio.
Ako Federer ima 18 masters 1000 kako ce imat 19 ako osvoji London kad se on ne racuna u ove vec posebno u 1500? Sam si to rekao i zbunio si me pravo.
http://bs.wikipedia.org/wiki/ATP_World_ ... sters_1000" onclick="window.open(this.href);return false;
Fed ima 18. racuna se i zavrsni turnir.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... valry.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Najvece rivalsvo u posljednjih 20 godina, uz ono Pistol Petea i Celavca.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 22 nov 2011, 10:30

alan_kardec je napisao/la:Objektivno, Berdych je sam sebe pobjedio. Prvi set nisam gledao, u drugom je Novaku bio dovoljan jedan break za set. U trećem je Berdych nakon napravljenog breaka za 4:2 odigrao užasan game na svoj servis, napravio dvije dvostruke servis greške, vratio Novaka u život, ali je opet kasnije imao nekoliko neshvatljivih grešaka, imao je i meč loptu i onaj promašeni zicer u tie breaku. Previše toga je imao, a ništa nije iskoristio.
Novak se provukao ovaj put ko što nije odavno, evidentno je da on trenutno nije ni blizu one igre kojom je uzeo kamaru turnira ove godine. U dosta dobroj poziciji je u grupi, u srijedu igra protiv Ferrera protiv kojeg je objektivno kvalitetniji, Murray je povrijeđen (možda uleti Tipsarević) :D .
Slazem se da ga je imo Berdych ko nikad,pitanje je kada ce opet imati slicnu sansu.Ovo se zove strah od pobjede,pa mu se ruka ukocila kada je najvaznije bilo(4-2 i servis,koji je do tada bio vrhunski)
Iskreno malo mi je i Djokovic ofiran posto,vjerovatno da je zijanio bila bi povreda u pitanju,ali kada je dobo u dure je sve.Vidjecemo protiv Davida,koji je u formi i odlicno je igrao protiv Murray-a,bez obzira na povredu,ocekujem dobar mec,mada protiv Djokovica svi padnu psihicki kada osjete da imaju sansu da ga dobiju,yebiga ipak je trenutno No.1

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 nov 2011, 11:17

Nema sta biti ofiran, ovo nije ni 50% igre koju je prikazivao ove godine.
Servis ne ide preko 185, vise gura lopticu, nego sto je pravo udara, stedi rame.
Berdych je sam kriv sto nije dobio, sta je sve promasio u kljucnim trenutcima, samo on moze.
U tie breaku dobije lopticu ispred mreze i samo da je zakuca, on promasi metar u aut, kasnije jos jedan cist forehand, a o smecu u prvom setu, kada je izigravao Samprasa da ne govorim. :lol:

Do 4-2 bez problema uzimao servis, onda gubi jedan lagan, a do kraja opet bez problema dobija servise, a u jednom trenutku je imao 92% na prvi servis, djaba kad u kljucnim trenutcima u karijeri nikada nije pogadjao prvi, kad mu je trebalo.

Jasno je da ce Novak odigrati London pod rucnom, nema sanse da je u potpunosti zalijecio povredu, a i da jeste ne vjerujem da ce rizikovati pocetak sljedece sezone.
Igrat ce koliko moze i ako tako moze da zabiljezi jos koju pobjedu, objerucke ce to prihvatiti, kao sinoc.
Najvise bi volio da Andy odustane, ako nije u potpunosti spreman i da Jankela uskoci, otisao bi do 1/2 odmah. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 nov 2011, 12:13

retro je napisao/la:Nema sta biti ofiran, ovo nije ni 50% igre koju je prikazivao ove godine.
Servis ne ide preko 185, vise gura lopticu, nego sto je pravo udara, stedi rame.
Berdych je sam kriv sto nije dobio, sta je sve promasio u kljucnim trenutcima, samo on moze.
U tie breaku dobije lopticu ispred mreze i samo da je zakuca, on promasi metar u aut, kasnije jos jedan cist forehand, a o smecu u prvom setu, kada je izigravao Samprasa da ne govorim. :lol:

Do 4-2 bez problema uzimao servis, onda gubi jedan lagan, a do kraja opet bez problema dobija servise, a u jednom trenutku je imao 92% na prvi servis, djaba kad u kljucnim trenutcima u karijeri nikada nije pogadjao prvi, kad mu je trebalo.

Jasno je da ce Novak odigrati London pod rucnom, nema sanse da je u potpunosti zalijecio povredu, a i da jeste ne vjerujem da ce rizikovati pocetak sljedece sezone.
Igrat ce koliko moze i ako tako moze da zabiljezi jos koju pobjedu, objerucke ce to prihvatiti, kao sinoc.
Najvise bi volio da Andy odustane, ako nije u potpunosti spreman i da Jankela uskoci, otisao bi do 1/2 odmah. 8-)
Retro, smanji dozivljaj. 8-)
Zar ne vidis da Djokovic simulira i da se uvek pravda povredama kad izgubi, a kad pobedi - onda je sve u redu :?:
We all live in a virtu4l world...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 nov 2011, 12:25

samosarajvo je napisao/la:

Sad si me zbunio.
ta stranica je posljednji put updajetovana 24 septembar 2011 a u medjuvremenu je federer uzeo paris, racuna se london kao masters kad se broje titule ali je to turnir od 1500( jedini) dakle 1000 mastersi 2000 grand slam i zavrsni MASTERS 1500 ali se i taj zavrsni racuna u konacan broj MASTERSA:) i ono sve sta sam rekao u prethodnom post-u je bilo iz glave a ti kad vec trazis po netu najbolje trazi na oficijelnoj stranici ATP-a :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 nov 2011, 12:58

Lob tweener Boba Bryana. 8-)
[youtube][/youtube]

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 22 nov 2011, 13:38

Gdje ima prijenos Londona ?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2011, 13:41

Na b92, bn, i Sport Klubu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 nov 2011, 14:14

Jucer dobar mec, bolji od ostalih sto bi se reklo, da je Berdych im'o malo vise mozga, vec sad bi bio u polufinalu mislim (zbog povrede Murraya), a vako ce se moram dosta namucit... Mozda se i zatvori krug od 2-1, gdje bi Murray/Tipsarevic imali 0-3...

Gradio je poen na mec lopti, i kad je treb'o zavrsit forhend na sami kraj mreze, a vidjeli ste u TB sta je ful'o i kroz cijeli mec, nevjerovatno lose, mislim da ce Ferrer dobit Djokovica, no vidjet cemo...

Danas :D prvo nebitan mec Tsonge i Fisha, a zatim klasik 8-) Ko sto sarajlija rece, yebo LP, prilika za Rogera da smanji omjer protiv Nadala, a moze se desit da ga i dvaput dobije na ovom turniru, to bi bilo finih 17-10 :)

Al' prvo ide vecerasnji mec, Roger je u boljoj formi, odgovara mu podloga, odgovara mu sto se igra u dvorani, dobio ga je prosle godine, tako da je apsolutni favorit... ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 22 nov 2011, 14:49

Vjerujte da sam u dilemi... :? :? Da li gledati Edina veceras u utakmici s Napolijem, ili odgledati dvoboj dvojice vjerovatno najzescih rivala (po nekima) ikada??? Kud i City ne prenose ni Arene, niti FTV, tako da ne mogu gledati ovo na compu, ovo na TV-u, jer nemam nijedan naveden kanal koji prenosi London. :roll:
Izdržati, to je temelj vrline!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 nov 2011, 15:56

rogeRF je napisao/la:Vjerujte da sam u dilemi... :? :? Da li gledati Edina veceras u utakmici s Napolijem, ili odgledati dvoboj dvojice vjerovatno najzescih rivala (po nekima) ikada??? Kud i City ne prenose ni Arene, niti FTV, tako da ne mogu gledati ovo na compu, ovo na TV-u, jer nemam nijedan naveden kanal koji prenosi London. :roll:
Kakav bolan Edin, bmk sta on radi u Cityu, kad repka nista ne dobiva od tog, gledamo 26. po redu najveci i najzesci mec ikad 8-)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 nov 2011, 17:02

Fish izgubio od Tsonge 7:6 6:1 i skoro je isp'o sa turnira, za prolaz mu je potrebna pobjeda Nadala nad Federerom i Tsongom, te njegova pobjeda nad Rogerom 2:0, sto je realno nemoguce da se desi, Nadal se mucio s ovakvim Fishom i ima minimalne sanse veceras protiv Rogera, ako Roger dobije, za prolazak u polufinale igraju Tsonga i Nadal, gdje opet prednost dajem Tsongi...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.