aleksandar_veliki je napisao/la:
Ta prica dobro prolazi, mislim o tome da Siroki sve placa drzavi, samo koliko ja vjerujem u nju. Ni najmanje, bar dok ne vidim te papire. Iznio bi u javnost dosada Bevanda barem deset puta. Sto se tice Sarajeva i Zelje ne znam, no znam da drzava te dugove mora otpisati, cini mi se da je Hrvatska nesto slicno uradila.
Pa zatrazi. Imas li dokaze koji govore suprotno? Nemas? Onda je rasprava svakako besmislena iz razloga evidentne pristranosti.
Zasto ne bi u teoriji placao svoje obveze i uredno poslovao kad tako i promice vlastitu organizaciju i ulaganje u vlastite uvjete, a ne da se dizu krediti bez pokrica i daju obecanja bez pokrica (sto igracima, sto svojim navijacima, sto sponzorima, ...) kako bi se okupila ekipa za instant uspjeh koji moze, a ne mora doci, a u slucaju da ne dodje samo produbljuje taj isti dug i dereliktno stanje? Davno bi propao da je tako Široki poslovao ili na nacin o kojem sumnjas u sve to (iako te financijske knjige i izvjestaje pregledava i komisija saveza pa nadalje i UEFA inspekcije), opet cu reci - bez pokrica. Sebi uvjete stvoriti, stadion po UEFA kriterijima, kamp, ulaganje u omladinske pogone i stabilizacija kluba uz izvrsavanje svojih obveza te obavezno likvidnost/solventnost. To je ispravan put, a Širokom to nitko poklonio nije nego je stvarao i ulagao godinama. Nekome se ne svidja? Netko ce reci kriminal? Tough cookie. Da ne govorim o ostalim primjerima i sljamu u BH nogometu, kamoli cinjenici da je bog da svaki klub u BiH na toj razini ozbiljnosti, liga bi samo bolja bila, odgovaralo nekome to ili ne.
A sad, to drugo, ne mora drzava nista napraviti. Zasto bi morala? Gdje pise da je odgovorna za losu politiku, kriminal uprave u klubovima i nesposobnost? Na kraju krajeva, svejedno mi, al eto ni meni ne pije ta tvoja logika/ideja vodu, lako za Hrvatsku, to se desi jednom u stotinu godina (nesto mi takve srece nije bio Nottingham, Olimpija, brojni drugi), a nije ti ga nesto ova drzava od kojekakvog oprastanja ili financijske moci, a pogotovo ne oprasta zaduzenost i nesposobnost. Za takvo sto su krive pogresne klupske vodilje koje su zavarale narod pustim obecanjima, a sebi dzepove napunili novcem, bez brige za svoj klub i uvjete u kojima se nalazi ili bilo kakvim dugorocnim planovima i idejama, i to bi valjda drzava trebala na kraju nagraditi, ili se makar smilovati? Mozda, ali sumnjam.
...Život za Široki...