RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Red or Dead
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Red or Dead » 17 avg 2009, 23:52

Ovo mi je najdraži gol u mojoj karijeri. Presretan sam što sam pogodio mrežu Alaima, u jednoj ovako velikoj utakmici, kazao je Adin Džafić nakon gostovanja u Sarajevu.

Velež je u trećem kolu Premier lige nastavio tamo gdje je stao u drugom. Istina, “rođeni” nisu ostvarili treći uzastopni trijumf, ali bod sa stadiona Koševa iz sraza sa Sarajevom ima neprocjenjivu vrijednost. Posebno su Ibrakovićevi izabranici bili impesivni u prvom poluvremenu subotnje utakmice, dok su se u drugom dijelu nesvjesno povukli pred svoj gol u nadi da će na taj način sačuvati prednost koju su stekli na samom startu meča. Sjajan dekor priredili su navijači oba kluba, koji su zdušno, zajednički početkom drugog poluvremena otpjevali nekadašnju himnu Bosne i Hercegovine, “Jedna si jedina”.

Sat prije starta meča na nebu iznad Sarajeva ukazao se avion noseći na sebi veliki transparent na kome je pisalo, “rođeni”, što je izazvalo veliko oduševljenje na južnoj tribini Koševa, gdje su bili smješteni gostujući navijači, kojih je u naš glavni grad toga dana došlo oko 1500. Još veće oduševljenje navijači iz Mostara iskazali su već u 4.minuti meča kada odlično proigravanje Majkića koristi sjajni Adin Džafić. Džafiću je to bio treći ovosezonski gol u isto toliko mečeva, tako da sa iskusnim Zaimovićem predvodi listu strijelaca Veleža u ovoj sezoni. Džafić je čitavim tokom meča izgarao, borio se za svaki pedalj terena, dokazao da je veliko pojačanje Mostaraca. Na golu je briljirao Emir Hadžiđulbić. Iskusni Hadžija iz kola u kolo dokazuje da je zasigurno najbolji golman u Premier ligi u ovom momentu i pravo je čudo kako selektor Blažević pri trenutnom deficitu među stativama rješenje ne potraži u ovom Dobojliji. Odbrana ispred gola Hadžiđulbića je takođe bila na visini zadatka. Asim Škaljić takođe iz meča u meč iskazuje reprezentativni potencijal. Bivši igrač Siona, na Koševu je bio neprelazan, zaustavio sve što se moglo zaustaviti. Pored sebe je imao i Nermina Kadića, koji je na Koševu zasigurno izborio mjesto u prvih jedanaest za naredne mečeve. Lijevo je briljirao Kajtaz, desno nepogriješivi Milan Knežević, novi ljubimac navijača. Sredinom terena je suvereno gospodario kvartet Jugo, Zaimović, Osmanagić, Čolić, dok je u vrhu napada sjajnu partiju pružio već spomenuti Džafić. Još jednom se da zaključiti da je trener Mostaraca, Abdulah Ibraković sjajno stvari posložio na svoje mjesto i njemu, njegovim igračima i navijačima Veleža ostaje žal zbog propuštene pobjede, koju su imali sve do 75.minute.

- Ovo mi je najdraži gol u mojoj karijeri. Presretan sam što sam pogodio mrežu Alaima, u jednoj ovako velikoj utakmici. Žao mi je samo što nije sve proteklo u duhu fer pleja. Mislim da Sarajlije u Mostaru nikada ne bi imale ovako loš doček kao što smo mi imali u Sarajevu u subotu, kaže Džafić.

- Mrlju na veliki derbi starih rivala bacilli su Muhamed Džakmić, fudbaler Sarajeva te još neki funkcioneri Bordo kluba, koji su u tunelu prema svlačionicama fizički napali veznjaka “rođenih”, Amera Osmanagića.

- Džakmić me sačekao u tunelu i odmah nasrnuo na mene. Ja sam se pokušao braniti, ali me onda napalo još nekoliko meni nepoznatih osoba. U velikoj gužvi primjetio sam i još nekog čovjeka u trenerci Sarajeva, kao i domaćeg fudbalera Janjoša. Dobio sam nekoliko udaraca u glavu i tijelo. Sva sreća pa je policija bila blizu, jer doista sam mogao proći i puno gore, kaže razočarani Osmanagić. Posebno sam razočaran ponašanjem Janjoša, koga odlično poznajem sa reprezentativnih okupljanja, i od koga sam mogao samo očekivati da me u ovakvim momentima zaštiti.

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 17 avg 2009, 23:56

Škaljić: Znali smo da možemo

Asim Škaljić bio je jedan od najboljih igrača Veleža ove subote na gostovanju kod Sarajeva. Zadovoljan jednim bodom ipak tvrdi da su Rođeni mogli i do punog plijena...

Da su u drugom poluvremenu duela sa Sarajevom na Koševu prikazali igru poput one iz prvih 45 minuta ovog susreta, Rođeni bi nakon svog prvog gostovanja u novoj sezoni sasvim sigurno zaslužili perfektnu ocjenu. No, obzirom da su osvojili jedan bod, i to nakon dugih trinaest godina posta, svakako da se njihovo subotnje izdanje može ocijeniti kao uspješno.

Bila je to prije svega, za naše uslove dobra fudbalska predstava. Ako pokušamo barem na trenutak zaboraviti povremene grubosti, događanja u svlačionici nakon utakmice, te dosta lošeg sudiju Marinka Jelića, pokazalo se kako stari rivali Sarajevo i Velež znaju igrati dobar i kvalitetan fudbal u kojem navijači mogu uživati. Rođeni su u prvom dijelu svoje domaćine iznenadili otvorenom igrom, koju su krasili kratki i brzi pasovi, mnogo kombinatorike i trke, a već u četvrtoj minuti nakon odlične akcije došli su i do prednosti.

- Ušli smo u utakmicu potpuno rasterećeni, ali i svjesni da imamo kvalitetu da ostvarimo pozitivan rezultat. S druge strane, Sarajevo je igralo pod pritiskom, oni su jednostavno morali pobijediti u ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme uistinu smo odigrali jako dobro, imali kontrolu igre, dobro stajali na terenu i nismo dozvolili Sarajevu da ozbiljnije ugrozi naš gol, prepričava svoje viđenje subotnjeg, 97. po redu prvenstvenog derbija između Sarajeva i Veleža Asim Škaljić.

Ovaj stoper Mostaraca sasvim sigurno zaslužio je epitet igrača utakmice. Bio je, zajedno sa Kneževićem, Kajtazom i Kadićem, gotovo nerješiva enigma za domaće napadače. Sarajevo je pokušalo u drugom poluvremenu agresivnom igrom i dugim loptama napraviti pomutnju u crvenom taboru, no upravo je smirenost Škaljića i društva presudila.
- U nastavku smo možda izgledali malo defanzivniji, ali to nije bio naš cilj. Jednostavno, takvi su bili uvjeti. Stalno su nam prekidane akcije, svirani nekakvi nepostojeći prekršaji. Ne mogu se oteti utisku da je sudija donosio odluke dosta tendenciozno, da je naš protivnik imao vjetar u leđa, ali šta je tu je. Na kraju, moramo biti zadovoljni jednim osvojenim bodom, iako sam uvjeren da smo mogli na kraju slaviti i sva tri boda, konstatirao je Škaljić.

Priliku za novu proslavu Škaljić i suigrači ne moraju previše čekati – iduće subote u Mostar dolaze Laktaši koji igraju s velikim oscilacijama. U tri kola imaju četiri boda, od čega su tri osvojili u Tuzli.
- Nemamo razloga plašiti se bilo koga. Doduše, zbog kartona će nam nedostajati Osmanagić i Knežević, ali mislim da je prava snaga ove ekipe ustvari duga klupa. Sada imamo dobre alternative na svim pozicijama, igrače koji mogu u svakom trenutku ući i na pravi način zamijeniti one koji nedostaju. Sigurno da neće biti lako, svaka je nova utakmica priča za sebe, ali mislim da smo mi kvalitetniji i da nećemo razočarati naše sjajne navijače, zaključio je Škaljić.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 avg 2009, 00:23

ajmooooooooooo Rođeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

u Mostaru u Mostaru gdje Rođeni igraju
zapjevajmo pjesmu staru svima dobro poznatu

nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć ...

i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

valja li ova ???
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 avg 2009, 00:30

obrisani postovi koji nemaju veze sa temom,za prepucavanja imate pp
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 18 avg 2009, 00:50

mostar_mo je napisao/la:ajmooooooooooo Rođeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

valja li ova ???

hmm,bar meni,ovo ne znam kakav je ritam,kako ce se pjevati,ocel se pjevati na tekmi protiv laktasa?
ako bude ko ona "Kletva" onda nista od nje.... :D

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 18 avg 2009, 01:01

Red or Dead je napisao/la:

valja li ova ???

hmm,bar meni,ovo ne znam kakav je ritam,kako ce se pjevati,ocel se pjevati na tekmi protiv laktasa?
ako bude ko ona "Kletva" onda nista od nje.... :D

ma ovo je napisano za dušu davno prije rata , mogla bi se možda pjevati i na tribini ...ima jedna za Bijeli Brijeg , mozda vidim nesto sa RED ARMY band-om pa da je odsviraju ...

evo ti samo dio ...

Koliko vremena prođe ..
koliko godina ...koliko ratova ..
koliko dugih noći ..bez tebe svitanja ..
koliko ljubavi ...koliko nadanja ..

u nama živiš ti ..u nama Bijeli Brijeg
znaj vratit će se crveni ..u pjesmi opjevat ćete
raširi ruke ti ..nek čuju dušmani ...
da čekaš na nas ti ..da bez nas tužan si ..

al vratit će se vratit ..vratit će se vratit ..
tvoji Rođeni ....
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 18 avg 2009, 02:31

Ko je stoper sa malo dužom kosom, odlično odigrao na Koševu?

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 avg 2009, 02:56

za post gore , Skaljic .

A sta kazu pravi se i cetvrta tribina + parkiraliste ubrzo :D :D
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 18 avg 2009, 03:06

valja li ova ???
predobra
sto prije muziku smislite,i aranzman,da vam je manijaci ne ukradu

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 18 avg 2009, 03:38

kimbo je napisao/la: predobra
sto prije muziku smislite,i aranzman,da vam je manijaci ne ukradu

u 4 ujutro mislis o nama....ma svaka cast....jel to nemozes spavati..aaa brine te nes...
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 avg 2009, 04:04

kimbo je napisao/la:za post gore , Skaljic .

Ima se.....moze se..... ;) slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 18 avg 2009, 04:08

Crveni_1922 je napisao/la:
kimbo je napisao/la:za post gore , Skaljic .

Ima se.....moze se..... ;) slika
moze li neko nesto vise reci o toj tribini,jel se radi ili ce se raditi, :)

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 18 avg 2009, 04:39

Polako tek je pocelo prvenstvo! Mi se vec zagrijavamo za Cluj ima da gori Kosevo kao nikad do sad da jos jednom pokazemo kako se to radi ;)

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 avg 2009, 07:40

GRIZLI je napisao/la:Ja kao sarajlija, volim Velež, al mi nije jasno zasto i danas danas furate taj komunizam sa tom crvenom petokrakom, jeste li svijesni da ste vi, zajedno sa Crvenom Zvijezdom i Partizanom jedini timovi iz bivse Jugoslavije sa tim znakom na grbu!???

Historija brate Historija........ili kako neki kazu Povjest :mrgreen:

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 avg 2009, 07:49

slika

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 18 avg 2009, 08:42

GRIZLI je napisao/la:Ja kao sarajlija, volim Velež, al mi nije jasno zasto i danas danas furate taj komunizam sa tom crvenom petokrakom, jeste li svijesni da ste vi, zajedno sa Crvenom Zvijezdom i Partizanom jedini timovi iz bivse Jugoslavije sa tim znakom na grbu!???
Ako znas ista o Veležu, trebao bi znati da je njegova petokraka starija od Jugoslavije.. A odakle ti to da 'furamo komunizam'? Jeli se to cuje mi smo Staljinovi, Staljin je nas s tribina? Smijesan si, kao sto su svi koji dijele tako ograniceno misljenje.. :|
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

brijeg široki
Kontakt:

Post Postao/la brijeg široki » 18 avg 2009, 09:04

pirotehnik je napisao/la:
Ako znas ista o Veležu, trebao bi znati da je njegova petokraka starija od Jugoslavije.. A odakle ti to da 'furamo komunizam'? Jeli se to cuje mi smo Staljinovi, Staljin je nas s tribina? Smijesan si, kao sto su svi koji dijele tako ograniceno misljenje.. :|
heheeh sta je li vi ne furate komunizam heeheh nažalost niste jedini jer ima ih još
http://tbn1.google.com/images?q=tbn:EBG ... 2696-1.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/1424 ... 081yy7.jpg
http://****/slike/70598.1154603.jpg grafit robijaša
http://tuzlalive.ba/portal/wp-content/u ... ukare3.jpg fukare
http://robijasi1988.org/components/com_ ... 180796.jpg treci trans s lijeva

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 18 avg 2009, 10:37

Dobro hajde, svijet je crno-bijel.. you win.

Kani se teme, samo je serete.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

stampy

Post Postao/la stampy » 18 avg 2009, 11:48

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 08 feb 2010, 21:48, ukupno mijenjano 1 put.

eldar__adriano
Kontakt:

Post Postao/la eldar__adriano » 18 avg 2009, 12:49

Pirke je napisao/la:
zilla hz je napisao/la:
eldar__adriano je napisao/la:HAHA tako je fukaro strasni BH huligani i prava slika kako navijacka grupa treba da izgleda ha ha
ako sam iz tuzle i ako navijam za slobodu ne mora znaciti da sam fukara jer volim slobodu, volim fudbale nas, velez i ostale nase klubove... doduse sve osim picki sarajevski, nije ni cudo sto ih niko ne voli, al bas niko... sve doslje sa brda.. sportski pozz svim navijacim veleza

pa prije ce sloboda ispasti iz lige nego sarajevo ba vi nemate gdje igrati evropske utakmice nedaju vam sta ces kad ste zaostali Stadion vam livada. i ti nesto pricas dosli sa brda, pustate ovce da vam pasu po terenu.Jednu tribinu imate kako te nije stid pricati jesi li i kad dosao u SA da vidis stadion i grad ljepote LIVADICU JEDAN.Nemate 300 navijaca a nesto pricas grad SARAJEVO I FK SARAJEVO JE ZA SLOBODU I TUZLU EVROPA (((((
Mrs iz teme![/quote]

e moj debilu

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.