Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Evo nisam bio par dana online pa vidim da se ovdje dosta raspravljalo pa da i ja ostavim svoj komentar. Sto se tice Schalkea jesu trenutno prvi i svaka im cast na tome, ali ne treba zaboraviti da su to bili Nuernberg ciji je realni domet izmedju 14-18 mjesta, i Bochum koji je za mene kandidat broj 1 za ispadanje iz lige. Postavlja se pitanje sta ce biti kada Schalke bude igrao sa Wolfsburgom, Bayernom, HSV-om, Bremenom, Stuttgartom, Hoffenheimom, sve timovi koji po meni imaju jacu ekipu od Schalkea, takodjer mislim da Magath moze za tri godine postati prvak Njemacke s S04 ako mu Gazprom otvori kesu kao sto mu je uradio VW, jer ne treba zaboraviti da Vw te godine nije otvorio kesu ne bih bilo ni Dzeke ni Grafitea ni Misketa, trojac koji je najvise zasluzan za ovo sto se desava trenutno u Wolfsburgu. Dalje vidim da se ovdje spominju finansije S04 i mizerni budzet od 5 miliona eura, tu bih rekao za one koji neznaju da ce oni do 2022 placati izgradnju Schalke Arene (prvi klub koji ce otplatiti svoj stadion u Bundesligi je HSV 2017., pa onda Bayern 2019. godine), ali tu bih jos dodao i ulaganja Gazproma, koji ima jednu "caku". Rijec je o tome da oni godisnje od njih mogu dobiti i do 50 miliona eura, s tim ako osvije titulu, pa onda do 30 miliona eura, ako se budu kvalifikovali u LP, i samo do 10-15 miliona eura ako ne budu igrali u Evropi, i ako se oduzme od tog iznosa 10 mliona eura za stadion, tada ostane 5 miliona eura za pojacanja. Vidim da neki ovdje spominju za glavne favorite za naslov one "princeze" iz Leverkusena, koji su se prosle godine zalili upravi sto je Labbadia s njima htio trenirati 2 sata i to bez lopte (covijek htio podici kondiciju) pa postavljam onda pitanje sta bi njima tada Felix Magath uradio ? Kao sto je rekao Gereonimo njihov domet je 5-7 mjesta, i kad se na to jos doda da je Heynckes uprpoastio Schalke i Gladbach svojim nacinom vodjenja ekipe, a onih 5 utakmica na klupi Bayerna bih i ja znao pobjediti s onim sastavom. Takodjer sam ovdje uocio da se ljudi koji prate Bundesligu samo oslanjaju na prvu postavu. Ljudi tek je drugo kolo, nema ozlijeda igraca, nema suspenzija, pa dalje, sada slijede odlucujuce utakmice za plasman na SP (prosle sedmice su bile samo prijateljske utakmice) pa se postavlja pitanje hoce li se ti igraci moci kvalitetno zamjeniti itd itd. U Bundesligi imaju trenutno tri tima koji imaju 22 kvalitetna igraca a to su Wolsburg, Bayern i HSV, i plasman na kraju sezone odlucuje klupa a ne prva postava. Remember Hoffenheim i Ibisevic prosle sezone, dolazile lopte iz veznog reda ali ih niko nije imao smjestiti tamo gdje im je mjesto.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
kako ti to nije mrsko pisati , kako god, meni je mrže procitatiamerosm je napisao/la:Evo nisam bio par dana online pa vidim da se ovdje dosta raspravljalo pa da i ja ostavim svoj komentar. Sto se tice Schalkea jesu trenutno prvi i svaka im cast na tome, ali ne treba zaboraviti da su to bili Nuernberg ciji je realni domet izmedju 14-18 mjesta, i Bochum koji je za mene kandidat broj 1 za ispadanje iz lige. Postavlja se pitanje sta ce biti kada Schalke bude igrao sa Wolfsburgom, Bayernom, HSV-om, Bremenom, Stuttgartom, Hoffenheimom, sve timovi koji po meni imaju jacu ekipu od Schalkea, takodjer mislim da Magath moze za tri godine postati prvak Njemacke s S04 ako mu Gazprom otvori kesu kao sto mu je uradio VW, jer ne treba zaboraviti da Vw te godine nije otvorio kesu ne bih bilo ni Dzeke ni Grafitea ni Misketa, trojac koji je najvise zasluzan za ovo sto se desava trenutno u Wolfsburgu. Dalje vidim da se ovdje spominju finansije S04 i mizerni budzet od 5 miliona eura, tu bih rekao za one koji neznaju da ce oni do 2022 placati izgradnju Schalke Arene (prvi klub koji ce otplatiti svoj stadion u Bundesligi je HSV 2017., pa onda Bayern 2019. godine), ali tu bih jos dodao i ulaganja Gazproma, koji ima jednu "caku". Rijec je o tome da oni godisnje od njih mogu dobiti i do 50 miliona eura, s tim ako osvije titulu, pa onda do 30 miliona eura, ako se budu kvalifikovali u LP, i samo do 10-15 miliona eura ako ne budu igrali u Evropi, i ako se oduzme od tog iznosa 10 mliona eura za stadion, tada ostane 5 miliona eura za pojacanja. Vidim da neki ovdje spominju za glavne favorite za naslov one "princeze" iz Leverkusena, koji su se prosle godine zalili upravi sto je Labbadia s njima htio trenirati 2 sata i to bez lopte (covijek htio podici kondiciju) pa postavljam onda pitanje sta bi njima tada Felix Magath uradio ? Kao sto je rekao Gereonimo njihov domet je 5-7 mjesta, i kad se na to jos doda da je Heynckes uprpoastio Schalke i Gladbach svojim nacinom vodjenja ekipe, a onih 5 utakmica na klupi Bayerna bih i ja znao pobjediti s onim sastavom. Takodjer sam ovdje uocio da se ljudi koji prate Bundesligu samo oslanjaju na prvu postavu. Ljudi tek je drugo kolo, nema ozlijeda igraca, nema suspenzija, pa dalje, sada slijede odlucujuce utakmice za plasman na SP (prosle sedmice su bile samo prijateljske utakmice) pa se postavlja pitanje hoce li se ti igraci moci kvalitetno zamjeniti itd itd. U Bundesligi imaju trenutno tri tima koji imaju 22 kvalitetna igraca a to su Wolsburg, Bayern i HSV, i plasman na kraju sezone odlucuje klupa a ne prva postava. Remember Hoffenheim i Ibisevic prosle sezone, dolazile lopte iz veznog reda ali ih niko nije imao smjestiti tamo gdje im je mjesto.

Pa dobro ako te interesuje bundesliga, trebao bi procitati jer covjek zna i ima dosta informacija.BOSNA JE ZAKON je napisao/la:kako ti to nije mrsko pisati , kako god, meni je mrže procitatiamerosm je napisao/la:Evo nisam bio par dana online pa vidim da se ovdje dosta raspravljalo pa da i ja ostavim svoj komentar. Sto se tice Schalkea jesu trenutno prvi i svaka im cast na tome, ali ne treba zaboraviti da su to bili Nuernberg ciji je realni domet izmedju 14-18 mjesta, i Bochum koji je za mene kandidat broj 1 za ispadanje iz lige. Postavlja se pitanje sta ce biti kada Schalke bude igrao sa Wolfsburgom, Bayernom, HSV-om, Bremenom, Stuttgartom, Hoffenheimom, sve timovi koji po meni imaju jacu ekipu od Schalkea, takodjer mislim da Magath moze za tri godine postati prvak Njemacke s S04 ako mu Gazprom otvori kesu kao sto mu je uradio VW, jer ne treba zaboraviti da Vw te godine nije otvorio kesu ne bih bilo ni Dzeke ni Grafitea ni Misketa, trojac koji je najvise zasluzan za ovo sto se desava trenutno u Wolfsburgu. Dalje vidim da se ovdje spominju finansije S04 i mizerni budzet od 5 miliona eura, tu bih rekao za one koji neznaju da ce oni do 2022 placati izgradnju Schalke Arene (prvi klub koji ce otplatiti svoj stadion u Bundesligi je HSV 2017., pa onda Bayern 2019. godine), ali tu bih jos dodao i ulaganja Gazproma, koji ima jednu "caku". Rijec je o tome da oni godisnje od njih mogu dobiti i do 50 miliona eura, s tim ako osvije titulu, pa onda do 30 miliona eura, ako se budu kvalifikovali u LP, i samo do 10-15 miliona eura ako ne budu igrali u Evropi, i ako se oduzme od tog iznosa 10 mliona eura za stadion, tada ostane 5 miliona eura za pojacanja. Vidim da neki ovdje spominju za glavne favorite za naslov one "princeze" iz Leverkusena, koji su se prosle godine zalili upravi sto je Labbadia s njima htio trenirati 2 sata i to bez lopte (covijek htio podici kondiciju) pa postavljam onda pitanje sta bi njima tada Felix Magath uradio ? Kao sto je rekao Gereonimo njihov domet je 5-7 mjesta, i kad se na to jos doda da je Heynckes uprpoastio Schalke i Gladbach svojim nacinom vodjenja ekipe, a onih 5 utakmica na klupi Bayerna bih i ja znao pobjediti s onim sastavom. Takodjer sam ovdje uocio da se ljudi koji prate Bundesligu samo oslanjaju na prvu postavu. Ljudi tek je drugo kolo, nema ozlijeda igraca, nema suspenzija, pa dalje, sada slijede odlucujuce utakmice za plasman na SP (prosle sedmice su bile samo prijateljske utakmice) pa se postavlja pitanje hoce li se ti igraci moci kvalitetno zamjeniti itd itd. U Bundesligi imaju trenutno tri tima koji imaju 22 kvalitetna igraca a to su Wolsburg, Bayern i HSV, i plasman na kraju sezone odlucuje klupa a ne prva postava. Remember Hoffenheim i Ibisevic prosle sezone, dolazile lopte iz veznog reda ali ih niko nije imao smjestiti tamo gdje im je mjesto.
Fino si neke stvari naveo, i ja mislim da ce ta 3 tima voditi glavnu rijec, a mozda i Stuttgart, njemacka je uvijek bila puna iznenadjenja, dok se u Engleskoj i donekle Italiji i Spaniji uvijek vrti prica oko istih timova, u Njemackoj su se mjenjali isti i na celu, a i u top 3.amerosm je napisao/la:Evo nisam bio par dana online pa vidim da se ovdje dosta raspravljalo pa da i ja ostavim svoj komentar. Sto se tice Schalkea jesu trenutno prvi i svaka im cast na tome, ali ne treba zaboraviti da su to bili Nuernberg ciji je realni domet izmedju 14-18 mjesta, i Bochum koji je za mene kandidat broj 1 za ispadanje iz lige. Postavlja se pitanje sta ce biti kada Schalke bude igrao sa Wolfsburgom, Bayernom, HSV-om, Bremenom, Stuttgartom, Hoffenheimom, sve timovi koji po meni imaju jacu ekipu od Schalkea, takodjer mislim da Magath moze za tri godine postati prvak Njemacke s S04 ako mu Gazprom otvori kesu kao sto mu je uradio VW, jer ne treba zaboraviti da Vw te godine nije otvorio kesu ne bih bilo ni Dzeke ni Grafitea ni Misketa, trojac koji je najvise zasluzan za ovo sto se desava trenutno u Wolfsburgu. Dalje vidim da se ovdje spominju finansije S04 i mizerni budzet od 5 miliona eura, tu bih rekao za one koji neznaju da ce oni do 2022 placati izgradnju Schalke Arene (prvi klub koji ce otplatiti svoj stadion u Bundesligi je HSV 2017., pa onda Bayern 2019. godine), ali tu bih jos dodao i ulaganja Gazproma, koji ima jednu "caku". Rijec je o tome da oni godisnje od njih mogu dobiti i do 50 miliona eura, s tim ako osvije titulu, pa onda do 30 miliona eura, ako se budu kvalifikovali u LP, i samo do 10-15 miliona eura ako ne budu igrali u Evropi, i ako se oduzme od tog iznosa 10 mliona eura za stadion, tada ostane 5 miliona eura za pojacanja. Vidim da neki ovdje spominju za glavne favorite za naslov one "princeze" iz Leverkusena, koji su se prosle godine zalili upravi sto je Labbadia s njima htio trenirati 2 sata i to bez lopte (covijek htio podici kondiciju) pa postavljam onda pitanje sta bi njima tada Felix Magath uradio ? Kao sto je rekao Gereonimo njihov domet je 5-7 mjesta, i kad se na to jos doda da je Heynckes uprpoastio Schalke i Gladbach svojim nacinom vodjenja ekipe, a onih 5 utakmica na klupi Bayerna bih i ja znao pobjediti s onim sastavom. Takodjer sam ovdje uocio da se ljudi koji prate Bundesligu samo oslanjaju na prvu postavu. Ljudi tek je drugo kolo, nema ozlijeda igraca, nema suspenzija, pa dalje, sada slijede odlucujuce utakmice za plasman na SP (prosle sedmice su bile samo prijateljske utakmice) pa se postavlja pitanje hoce li se ti igraci moci kvalitetno zamjeniti itd itd. U Bundesligi imaju trenutno tri tima koji imaju 22 kvalitetna igraca a to su Wolsburg, Bayern i HSV, i plasman na kraju sezone odlucuje klupa a ne prva postava. Remember Hoffenheim i Ibisevic prosle sezone, dolazile lopte iz veznog reda ali ih niko nije imao smjestiti tamo gdje im je mjesto.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
realno bajer ima 20 igraca i to dobrih ...
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
da nisi mislio bajernbubooty je napisao/la:realno bajer ima 20 igraca i to dobrih ...
Pizarro prešao u Werder Bremena za 5 miliona eura. Njegova prva izjava je bila "Lijepo se opet vratiti" 

- rob do bagro
- Kontakt:
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /090818088
evo i lehmann se konacno oprasta od nogometa
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Hvala Bogu, da ne gledam onu mrsku facu vise.. Od prosle sezone i bacanja Sejadove kopacke ga mrzim koliko se moze mrziti. Fasistarob do bagro je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /090818088

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- bistrikboy
- Kontakt:
I meni je bilo zao Sejine kopacketanzla je napisao/la:Hvala Bogu, da ne gledam onu mrsku facu vise.. Od prosle sezone i bacanja Sejadove kopacke ga mrzim koliko se moze mrziti. Fasistarob do bagro je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /090818088
evo i lehmann se konacno oprasta od nogometa![]()

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
a tek meni.... fasista....bistrikboy je napisao/la:I meni je bilo zao Sejine kopacketanzla je napisao/la:Hvala Bogu, da ne gledam onu mrsku facu vise.. Od prosle sezone i bacanja Sejadove kopacke ga mrzim koliko se moze mrziti. Fasistarob do bagro je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /090818088
evo i lehmann se konacno oprasta od nogometa![]()

John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
imao je sjajnu karijeru ali vrijeme je da ide
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- bistrikboy
- Kontakt:
Stuttgart vodi 2-0 u Rumuniji,igraju bas lagano-dopadljivo,Gebhart mi se cini sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu,konacno alternativa na desnoj strani u repki,umjesto "naseg" Schweini-a 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Prilicno lagano izgleda prema rezultatu (ukoliko je moguce suditi prema rezultatu, ali vjerovat cu tebi jer ti kako sam svatio pratis tekmu) protiv najjace rumunske momcadi Timisoara, koja je zavrsila proslu sezonu na drugom mjestu sa 3 boda manje, ali imali su minus od 6 bodova zbog neke frke , tako da bi prema pokazanom na terenu bili prvaci. Doveli su (Stuttgart) odlicnu zamjenu za Gomesa, Pogrebnyak ubi...jos u Zenitu dok je igrao kako je busio Bayern ...bistrikboy je napisao/la:Stuttgart vodi 2-0 u Rumuniji,igraju bas lagano-dopadljivo,Gebhart mi se cini sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu,konacno alternativa na desnoj strani u repki,umjesto "naseg" Schweini-a
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- bistrikboy
- Kontakt:
Bila tekma sa SAT1,odgledao do kraja,u drugom rumuni imali 2 polusanse ali nisu bas nista pokazali,ne kontam kako ovi levati izbacise ShaktharGenghis je napisao/la:Prilicno lagano izgleda prema rezultatu (ukoliko je moguce suditi prema rezultatu, ali vjerovat cu tebi jer ti kako sam svatio pratis tekmu) protiv najjace rumunske momcadi Timisoara, koja je zavrsila proslu sezonu na drugom mjestu sa 3 boda manje, ali imali su minus od 6 bodova zbog neke frke , tako da bi prema pokazanom na terenu bili prvaci. Doveli su (Stuttgart) odlicnu zamjenu za Gomesa, Pogrebnyak ubi...jos u Zenitu dok je igrao kako je busio Bayern ...bistrikboy je napisao/la:Stuttgart vodi 2-0 u Rumuniji,igraju bas lagano-dopadljivo,Gebhart mi se cini sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu,konacno alternativa na desnoj strani u repki,umjesto "naseg" Schweini-a

"Svabe" su me prijatno iznanadile, igraju stvarno lijepo. Prije prvog postignutog gola imali su 2-3 sjajne sanse za gol. U nastavku su malo stali nakon izlaska Hleba, ali uprkos svemu pobjeda je mogla biti znatno ubjedljivija.
Neka ih, imacemo tri snazna predstavnika u ligi prvaka
Stvarno, i meni nije jasno kako su Rumuni uspjeli izbaciti Shakthar
Neka ih, imacemo tri snazna predstavnika u ligi prvaka

Stvarno, i meni nije jasno kako su Rumuni uspjeli izbaciti Shakthar

Vom Jäger zum Gejagten
lars bender u leverkusenu...osvojio euro u19 prije godinu ili dvije...i ne,mislio sam na bajer leverkusen./...
Evo sto se tice nastupa Bundesligasa u EL dva tima od kojih sam i na kraju prosle sezone govorio da bi bilo najbolje da predstavljaju Njemacku u ovom takmicenju su danas pokazali svoju snagu. HSV je u gostima pregazio Guingamp s 5-1, a strijelci su bili Guerrero (7.), Petric (11., 26., 86.) i Berg (51.), a za domacine je pogodio golman HSV-a s autogolom u 90. minuti. Bremen je nakon malo tezeg pocetka pobjedio Aktobe iz Kazahstana s 6-3, a strijelci za Bremen su bili Boenisch (16.), Oezil (26., 68.p), Naldo (33., 65.) i Almeida (60.), a za goste su pogodili Sutrkow u 21. minuti, Logwinenko u 30. minuti i Smarkow u 88. minuti. A kad se tri ekipe (HSV, Bremen i Stuttgart) trude da stignu Italiju sto se koefcijenta tice tu se nadje Hertha koja to sve upropasti. Njima DFL treba oduzeti na pocetku par bodova tako da nikako ne bih se mogli plasirati u neko takmicenje UEFA-e. Oni su izgubili od Borndby-a na strani s 2-1, sto nije toliko strasno, ali kako su igrali dobro su prosli i mislim da nece proci do grupne faze.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Haha opet ta prokleta Hertha
Sreca pa se ne plasirase u LP-a. Samo im jos fali da izgube Kacara (Stuttgart ga hoce, jer osim Gomezovih miliona ima na raspolaganju dodatnih 20 mil. ako se plasiraju u ligu prvaka, a po svemu sudeci, vec jesu), onda ce se boriti za opstanak.
"Sunte" imaju srece u Bundesligi, a u revansu protiv Brondby-a daj Boze da zabiju taj gol koji ce ih odvesti dalje
HSV suvereno, Werder se poigravao, da su imali malo vise srece...bio bi dvocifren broj golova. Strasan igrac ovaj Naldo, sto propusti u odbrani on to lako nadoknadi u napadu. Schaafova taktika, za gol vise...

Sreca pa se ne plasirase u LP-a. Samo im jos fali da izgube Kacara (Stuttgart ga hoce, jer osim Gomezovih miliona ima na raspolaganju dodatnih 20 mil. ako se plasiraju u ligu prvaka, a po svemu sudeci, vec jesu), onda ce se boriti za opstanak.
"Sunte" imaju srece u Bundesligi, a u revansu protiv Brondby-a daj Boze da zabiju taj gol koji ce ih odvesti dalje

HSV suvereno, Werder se poigravao, da su imali malo vise srece...bio bi dvocifren broj golova. Strasan igrac ovaj Naldo, sto propusti u odbrani on to lako nadoknadi u napadu. Schaafova taktika, za gol vise...
Vom Jäger zum Gejagten
- NoName
- Kontakt:
ma herta ove godine nema šta tražiti u BL pored bayerna, wolfsburga, stutgarta, hsv, schalkea, werdera, bayera, borusije, hoffenhaima. Od desetog mjesta pa nadole im je i mjesto a ja se duboko nadam da će to biti 17. ili 18. mjesto. Yebote, zbog njihovog antifudbala ponekad požalim što je srušen berlinski zid 

Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.