Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoName
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:14

aleksandar_veliki je napisao/la:
NoName je napisao/la:Makar je postavio cilj. Dok, sudeći po tvojim izjavama, ovaj tvoj pulen cilja nema nikako.
Decko, cuj moj pulen? Ko sam ja ili ti da to bude nas pulen? To je pulen ljudi koji su konacno shvatili da se u nasem nacionalnom timu trebaju neke stvari dovesti na mjesto, to je pulen onih koji zele dobro bh. Tapkamo 20 godina na mjestu, idemo s Amarom nesto uraditi, a prvo cemo igrace pomnoziti s nulom, odnosno staviti ih na pravo mjesto, a to je ona zelena ledina. I nije ga on postavio, postavljen mu je.
Prvo, hvala na komplimentu za to dečko, ali ja sam nažalost dečko x 2. Drugo, pulen u prenesenom značenju, što bi u ovom slučaju značilo da ti njega podržavaš bez ikakve valjane argumentacije (naveo sam ti primjere tvoje nekonzistentnosti) a druge blatiš, sasvim bespotrebno. Sama tvoja izjava da je Amar bolje rješenje od Bajevića dovoljno govori o svemu tome.

A sa Amarom ćemo sigurno nešto uraditi, dobro si rekao, EP 2016 kada idu 24 reprezentacije i kada će nam najveći konkurent za odlazak biti San Marino, dobro je to posloženo. Ili je neko osjetio priliku da bi se iz ove grupe moglo napokon otići pa onda da bržebolje zgrabi priliku?

Sir Ivica Osim je rekao: Pape treba ostati. Pape nije rekao, makar službeno, da odlazi. Kakav Amar, kakvi bakrači.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:16

spielführer_21 je napisao/la:
NoName je napisao/la:Mene si ubio :P
Izvoli odgovoriti.. Gleda li se Paolu više to što je sin legende ili njegovi uspjesi? Kod tebe je stvar što Amaru zamjeraš na njegovom ponašanju, malo si nam rekao o stručnosti..
Za sve se može naći odgovarajuće poređenje. Onda idemo dovesti Barbareza kao legendu ove reprezentacije, jer je i Guardiola kao i Bilić, prošao recimo isti put.

O Amarovoj stručnosti ne bih imao ništa progovoriti, ako želiš mogu o nestručnosti :P

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 19 nov 2011, 00:18

NoName je napisao/la:
Prvo, hvala na komplimentu za to dečko, ali ja sam nažalost dečko x 2. Drugo, pulen u prenesenom značenju, što bi u ovom slučaju značilo da ti njega podržavaš bez ikakve valjane argumentacije (naveo sam ti primjere tvoje nekonzistentnosti) a druge blatiš, sasvim bespotrebno. Sama tvoja izjava da je Amar bolje rješenje od Bajevića dovoljno govori o svemu tome.

A sa Amarom ćemo sigurno nešto uraditi, dobro si rekao, EP 2016 kada idu 24 reprezentacije i kada će nam najveći konkurent za odlazak biti San Marino, dobro je to posloženo. Ili je neko osjetio priliku da bi se iz ove grupe moglo napokon otići pa onda da bržebolje zgrabi priliku?

Sir Ivica Osim je rekao: Pape treba ostati. Pape nije rekao, makar službeno, da odlazi. Kakav Amar, kakvi bakrači.
Ovo si dobro prokuzio!

Pape mora ostati iz 1001 razloga.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 nov 2011, 00:20

Arnelinho je napisao/la:Vjeruj i mene @spiel. :mrgreen:

Neće tebi njega niko dirati, ako hoćeš vodi ga i kući, dokle god je on u Želji i ograničen je samo na dužnosti prema njemu. Onog dana kada Ivice ne bude(a dao bog Ivica će nadživjeti i nas :mrgreen: ) ako Amar nastavi ovako ,onda ću biti prvi ZA da dodje, do tada nema smisla. Neću da me prave budalom, ne treba mi to. ;)

PS. Ko je ondašnji trener Leotara, onaj što osvoji ligu ? Možda bi najbolje njega bilo postaviti za selektora. :mrgreen:
Opet ti.. jedna titula<kamion titula.. Jednu titulu možeš uzeti na foru, kamion ne možeš.
Slažem se da je najbolje da Sušić nastavi, a da Amar preuzme za nekih 4-5 godina. Ali hoće li te biti sram onda što si vrijeđao selektora reprezentacije?

@noname, Guardiola i Bilić su imali znatno više trenerskog iskustva od Barbareza, opet pokazuješ neznanje..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:22

mma_hz je napisao/la:ljudi porede papetove sporove protiv besiktasa ,fenera,galate,trabzona...i kakav se tu rezultat moze ocekivati.. :roll:
to bi Amar sa nekim od sporova ugrozio ova 4 tima... :roll: :roll:
nek uzme Slaviju ili Kozaru pa nek se proseta ligom kao sa Zeljom... ;) ;)
Hajde ljudi da se ozbiljimo malo. Mozda da pokusamo ovako. Za selektora naseg nacionalnog tima prije pocetka kvalifikacija izabran je X, pred njega su oni koju su ga imenovali postavili jedan cilj, a to je odvesti selekciju na EP, sto je i sam na svom predstavljanju javnosti X potvrdio. Dakle X je došao kako bi BiH odveo na EP. Nije uspio, sta slijedi. Nista, ne produzujes ugovor sa gubitnikom, u ovom slucaju sa X-om i okreces se drugim rijesenjima. Takvih nema mnogo, odnosno imaju dvojica, jednog ebe ime (sta da se radi), drugog ebe to sto je u svojoj karijeri osvojio desetak titula.
Možda da potražimo još trofejnije? Recimo, u mene jedan komšija ima svoju ekipu koja igra po ovim seoskim turnirima, ma čovjek ima jedno 50 trofeja sigurno.

Pape je bio trenerska nula kada je došao. To danas više nije i nemojmo posmatrati te neke pokazatelje od početka prošlih kvalifikacija, jer je to za nama i ne treba nam nova trenerska nula.

Pape je postavio cilj, nije ga opravdao. Tvoje rješenje je da dovedemo nekoga ko ciljeve neće ni postavljati? Možda da potpiše ugovor do 2015. a da postavi cilj da se plasiramo 2020.?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 nov 2011, 00:23

NoName je napisao/la:
Buu je napisao/la:Svi su bolji od Amara, a Amar najuspjesniji trener od svih dosada koji su vodili repku. Zanimljivo je da se vecinom javljaju osobe cije je klubove Amar naguzio. Vecinu vas je strah uspjeha Amara, valja pojesti ono sto ste srali cijelo vrijeme. Zbog cega su bolji ovi dosadasnji selektori od Amara? Ni jedan nije ispunio cilj. Zasto ne pruzit Amaru sansu?

Ja bi vise volio da Amar ostane gdje i jeste, a Safet nek dobije jos 1 sansu. Nek je iskoristi na najbolji nacin i aBd odvede nas na SP.
Mi nemamo niti jednog uspješnog trenera a koji bi mogao biti kandidat za selektora. Stoga, ne beljezgaj.

I molim navijače Želje i Sarajeva, da na početku komentara napišu od kojih su, da se ne zamaram čitajući njihove komentare jer su irelevantni i subjektivni. Mene više zanima mišljenje ljudi koji to posmatraju iz nekog drugog ugla a ne čisto navijačkog.

Mada, u jednu ruku, da mi nije žao još jednih propuštenih kvalifikacija, volio bih da Amar dođe. Razlog prost, kada god je bila koja utakmica on bi se toliko napametovao (čitaj: nasrao) da mi se činilo da taj čovjek nema veze sa realnošću. Pa da ga onda malo Senad Avdić i klapa poneki put spale poput iluzija, čisto da vidimo kako se on nosi s tim.
Imamo samo ga vi ne zelite vidjeti na mjesto selektora. ;)
Eto ti kao posmatrac iz nekog drugog ugla, zbog cega to Amar ne zasluzuje da bude ? A zbog cega ovi ostali pobrojani zasluzuju? Niti jedan od njih nije bio uspjesan ni u jednoj ligi i vecina ih se malo zadrzalo kao trener nekog kluba.
Ivicu izbaci, on uspjesno moze vodit bilo koju repku ili klub.
NO PYRO NO PARTY

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 nov 2011, 00:24

Al' najaci argument:"Amar zna pomnoziti igraca s nulom."
Lako je njemu pomnoziti s nulom Zebu il Adilovica,a ipak,svidjalo se to nama ili ne,s Dzekom,Spahicem,Pjanicem i takvima igracima se ipak mora u rukavicama,pa sjecate se recimo situacije s Rahimicem,godinama je iz meni nepoznatih razloga izbjegavao nastup u reprezentaciji,i onda kad je kao zaista naumio zaigrati izasao je intervju sa Sliskovicem gdje je na pitanje je li gledao finela kupe uefa Cska-Sporting i sta misli o partiji Rahimica izjavio da nije nista posebno vidio od Rahimica u toj utakmici,i zbog tog intervjua Rahimic je odbijao zaigrati za reprezentaciju sve dok Sliskovic nije otisao s mjesta selektora.
Dakle,hocu da kazem da tim mnozenjem s nulom mozemo samo ostati na Mravcu i Stilicu i jos ponovno pozvati Custovica i Krunica.
Bilo to nama prihvatljivo ili ne,BiH afirmisani igraci s uglednim karijerama ne bi tek tako dopustili da ih mnozi s nulom legendarni Safet Susic,a kamoli jedan Amar Osim.
Ako neko misli da ipak tako treba i onda da zbog toga ostanemo bez nekih od nasih najboljih igraca,a znamo svi kako sirok izbor imamo,onda..

Nadam se da ce Susic ostati,a to sto Aleksandar_Veliki predstavlja neuspjehom sto nismo uspjeli biti ispred Francuske i Portugala,koje su po svemu bolje od nas,i jos to podkrjepljuje izjavama Susica gdje je govorio da je cilj odlazak na euro,pa normalno da ce to pricati,znaci da je Susic pricao da je cilj biti ispred Rumunije i Bjelorusije(sto nam i jeste realan domet) bilo bi OK :roll: .
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 nov 2011, 00:24

aleksandar_veliki je napisao/la:Ova dvojica su bar malo radili, nisu iz skole za edukaciju trenera dosli na pozicije. Opet, ti i Barba. Treba nam, zasto da ne, recimo da mjesto Malkocevica sa ovom U-17 selekcijom.
Slazem se sa ovim da Barbarez prvo treba da vodi neki tim ili ove mlade U-17. Ne znam ima li on uopste UEFA trenersku licencu ako to nema onda ne moze nista na internacionalnom nivou da vodi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 19 nov 2011, 00:26

Buu je napisao/la:
Eto ti kao posmatrac iz nekog drugog ugla, zbog cega to Amar ne zasluzuje da bude ? A zbog cega ovi ostali pobrojani zasluzuju? Niti jedan od njih nije bio uspjesan ni u jednoj ligi i vecina ih se malo zadrzalo kao trener nekog kluba.
Kad sve ide u havu,nek ide i ovo. Eto ako nece biti vise Susic,ZASTO Amar,a NE Husref Musemic?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:27

spielführer_21 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Vjeruj i mene @spiel. :mrgreen:

Neće tebi njega niko dirati, ako hoćeš vodi ga i kući, dokle god je on u Želji i ograničen je samo na dužnosti prema njemu. Onog dana kada Ivice ne bude(a dao bog Ivica će nadživjeti i nas :mrgreen: ) ako Amar nastavi ovako ,onda ću biti prvi ZA da dodje, do tada nema smisla. Neću da me prave budalom, ne treba mi to. ;)

PS. Ko je ondašnji trener Leotara, onaj što osvoji ligu ? Možda bi najbolje njega bilo postaviti za selektora. :mrgreen:
Opet ti.. jedna titula<kamion titula.. Jednu titulu možeš uzeti na foru, kamion ne možeš.
Slažem se da je najbolje da Sušić nastavi, a da Amar preuzme za nekih 4-5 godina. Ali hoće li te biti sram onda što si vrijeđao selektora reprezentacije?

@noname, Guardiola i Bilić su imali znatno više trenerskog iskustva od Barbareza, opet pokazuješ neznanje..
druže, isti put u reprezentaciji / klubu, lijepo sam naveo. Da, imali su više iskustva, ali to je bilo irelevantno iskustvo, priznat ćeš. Isto kao što je Amarovo iskustvo sasvim irelevantno.

Slažem se i ja da Barba vodi mladu reprezentaciju, to sam i napisao mnogo puta. Barbu sam ovdje naveo u kontekstu poređenja e sad što vadite dio to je vaš problem. Da aco, mislim da je Barba trenerska nula, ali da je to normalno, jer u životu se uvijek kreće od nule. Problem su oni što čitav život nešto rade a od nule ne mrdnu.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 19 nov 2011, 00:30

Pasodzigera je napisao/la:
Buu je napisao/la:
Kad sve ide u havu,nek ide i ovo. Eto ako nece biti vise Susic,ZASTO Amar,a NE Husref Musemic?
Ovo je vec apsolvirano, kamioni titula i jedna, zar se moze porediti.
Titula saban lige?Ko jos u nasoj zemlju ,nasu ligu smatra ozbiljnom?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:31

aleksandar_veliki je napisao/la:Opet brkas, kao i mnogo puta do sada. Nije on postavio cilj, poslodavci su pred njega postavili cilj.
aleksandar_veliki je napisao/la:"S čelnim ljudima Saveza već sam nekoliko puta pregovarao, eto sada smo se uspjeli dogovoriti. Pomalo sam uzbuđen, znam da me čeka samo jedan cilj, odvesti BiH na EP. Imamo dobru momčad, okosnicu čine vrhunski igrači koji igraju u jakim ligama i klubovima."
Cijelo vrijeme trolaš temu sa ovom izjavom Sušića, na to sam mislio kada kažem da je sebi postavio cilj. A svaki poslodavac bi trebao da postavi cilj, ali, blago nama, u najlakšoj kvalifikacijskog grupi do sada mi ćemo biti bez cilja i pripremati nove naraštaje za prvenstvo 2048. u Uzbekistanu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 nov 2011, 00:32

aleksandar_veliki je napisao/la:Ova dvojica su bar malo radili, nisu iz skole za edukaciju trenera dosli na pozicije. Opet, ti i Barba. Treba nam, zasto da ne, recimo da mjesto Malkocevica sa ovom U-17 selekcijom.
Slazem se sa ovim da Barbarez prvo treba da vodi neki tim ili ove mlade U-17. Ne znam ima li on uopste UEFA trenersku licencu ako to nema onda ne moze nista na internacionalnom nivou da vodi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 nov 2011, 00:33

a nmg da vjerujem @aca ,ako ti vec kao znas da ce selektor 95 posto biti Amar ,sto se uopste javljas na ovoj temi i ubjedzujes vecinu da je on bolji u ovom trenutku izbor od Safeta..kad vec znas ko ce biti novi selektor pusti nas da "trabunjamo" ovdje ,ionako sumnjam :mrgreen: da mozemo promjeniti tu odluku... ;)
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 19 nov 2011, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 nov 2011, 00:33

Buu je napisao/la:
Titule Amara vs. titule Husrefa? Ali ne odgovori mi ti ni u prošloj raspravi na neka pitanja.. da ponovim: čiji je Viera igrač? Ko je Džeku prozvao klocem?

@NoName
vođenje mlade repke kroz jedan ili dva ciklusa, kao i vođenje Barcelone B dvije godine nije irelevantno iskustvo..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2011, 00:35

aleksandar_veliki je napisao/la:Mi se svi nadamo da ce on za koju godinu biti veliko trenersko ime, no ne moze "nula" krenuti od najvise stepenice.
Zašto je onda Amar uopšte kandidat. Ako se može kandidirati jedna nula onda može i više njih. Na kraju krajeva, prošli put je bio kandidat, zašto ne bi i ovaj put?

Nekako si mi nezreo za ozbiljnu diskusiju, stoga ću obustaviti ovu priču i idem spavati. Tebe molim da na slijedećoj kafi zamoliš Amara da se ne hvata u kolo jer igrati ne zna i da ne blamira svoje ime a očevo prezime.

Ostaj pozdravljen.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 nov 2011, 00:38

Buu je napisao/la:
Husref jednu odlicnu sezonu imao i poslije toga ga nigdje nije bilo, 2 god je bez posla.
Odgovori ti na moje pitanje
NO PYRO NO PARTY

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 19 nov 2011, 00:40

Ja mislim da Husref Musemić obavlja već neku funkciju u mlađim selekcijama...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 nov 2011, 00:42

aleksandre aj zanemari temu **** nju , de mi odgovori onako iskreno na cemu si ti ?
gudras li se , sinoc sam uletio oko 2 na net vidim da si vec 5 6 sati samo sjedio i postavljao morza amara za selektora veceras udjem i vidim opet isto cinis , mora da ces imati koristi neke jer jednostavno nemogu te definisat .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 nov 2011, 00:42

aca brani druga ...ne krivimo te brate ,mislim da bi svako od nas sa istim zarom branio svoje havere hehe :) :) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, HariTz, Normus90, Zglavkar i 34 gosta.