Principatus je napisao/la:
Mislim da je Pape pravio pojedine greske, ne samo u ovoj zadnjoj utakmici.
No isto tako je njegov rad imao mnogo kvalitetnih aspekata.
Mislim da je za kontinuitet bolje da ostane. Kontinuitet vrijedi samo zrtvovati dovodjenjem nekog jaceg strucnjaka. Nisam protiv dovodjenja takvog covjeka, ali taj upravo nije u listi za potencijalnog selektora, osim ako je Bajevic stvarno opcija.
Eto ti reče da ne može bolje i objasni neke stvari...JEDNOSTAVNO, a u jednostavnosti je istina i ljepota!
1. Istina je što njegovi kritičari govore da Pape nema neke uspjehe iza sebe sa klubovima koje je vodio,
2. i istina je da nema ni mnogo iskustva,
3. kao i da bi ovaj plasman sa repkom možda ostvario i bilo koji drugi trener,
ali izuzev u slučaju nekog velikog trenerskog imena(koje opet nije garant ničemu jer vidjeli smo Hiddinka

), ne treba ga mijenjati, radi KONTINUITETA.
Ne može se dovoljno naglasiti važnost kontinuiteta selektora i dugogodišnjeg rada...
U većini utakmica igra nam je tečna i smirena,rekao bih čak u mnogim momentima i dopadljiva, odbrana neuobičajeno sigurna, teško i rijetko gubimo i teško primamo golove, pronalaze se i afirmišu mnogi igrači...pokazujemo neku borbenost i strpljivost u igri......samo jedan retardirani i više nego sumnjivi penal nas je dijelio od direktnog plasmana na EURO.....dakle šta više poželjeti?
Ono što se Papetu zamjera su loša igra i porazi protiv Francuske, Rumunije i Portugala

....moraš stvarno biti totalno nezasit pa zahtjevati ili čak vjerovati da nam se ne može dogoditi loša igra ili da izgubiš protiv Francuza i Rumuna...pa jbt Murinjo i Real izgube od Levantea da mi ne izgubimo od Rumuna

...Sir Alex popuši šesticu na Old Trafordu

Murinjo s realom dobije 5 komada od barce

Del Bosque sa španijom izgubi -4 od Portugala

, a kad Safet izgubi 4 razlike od iste ekipe koja je naguzila +4 Španiju i Del Bosquea, onda Sajo kao nije dobar taktičar? i kao bruka nas....
Pa ljudi de nemojte se brukat džaba

...uključite malo mozak prije nego što počnete pisati

"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw