Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!

Post Postao/la Principatus » 18 nov 2011, 17:09

Bosniacum Lilium je napisao/la:"ne idi safete" ili "ne, idi safete"
Oh da zaboravio sam zarez. :D

Mislim da je Pape pravio pojedine greske, ne samo u ovoj zadnjoj utakmici.
No isto tako je njegov rad imao mnogo kvalitetnih aspekata.

Mislim da je za kontinuitet bolje da ostane. Kontinuitet vrijedi samo zrtvovati dovodjenjem nekog jaceg strucnjaka. Nisam protiv dovodjenja takvog covjeka, ali taj upravo nije u listi za potencijalnog selektora, osim ako je Bajevic stvarno opcija. Nemam nista protiv Amara licno, ali mi njegovi osvojeni kupovi i pokali u BiH ligi ne pomazu pri tome da sebi stvorim realno misljenje. Ipak je ta ista liga na kladionicama u zadnjim godinama uvjek imala veoma specificne i interesantne koeficijente. Na drugu stranu je imao priliku da uci od Osima seniora i ima vise iskustva naprimjer od Barbareza.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 18 nov 2011, 18:00

vendeta87 je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Aco druze procitao sam ovaj clanak i mogu ti reci da tu ima mnogo istine. Meni je vec duze vrijeme sumnjivo ponasanje pojedinih igraca prije svih Spahica i Dzeke. Iz pouzdanih izvora sa cuo da je Pape morao pozivati i neke igrace po njihovoj zelji. Neznam da li je to istina al znam da Ibricic nebi dobijo poziva da nije dobar sa Dzekom.
Zemljo otvori se!
Evo ti primjer cudnog ponasanja Dzeke, poslje utakmice s POrtugalom da je izjavu i kaze da se mozemo Lulicu zahvaliti sto smo primili 6 komada. A sto nije poslje tekme sa Francuskom rekao da se mozemo zahvaliti Spahicu sto se nismo direktno plasirali, ili sto nije rekao da su Hasagic i Mravac krivi za remi u Albaniji.
To sto se desilo Spahicu , Hasagicu i Mravcu svakom se moze desiti , a ono sto je Lulic napravio ne smije se nikom desiti !

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 18 nov 2011, 18:07

HZ_ilidzaa je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la: Evo ti primjer cudnog ponasanja Dzeke, poslje utakmice s POrtugalom da je izjavu i kaze da se mozemo Lulicu zahvaliti sto smo primili 6 komada. A sto nije poslje tekme sa Francuskom rekao da se mozemo zahvaliti Spahicu sto se nismo direktno plasirali, ili sto nije rekao da su Hasagic i Mravac krivi za remi u Albaniji.
To sto se desilo Spahicu , Hasagicu i Mravcu svakom se moze desiti , a ono sto je Lulic napravio ne smije se nikom desiti !
Moze i te kako u zaru borbe ti izgleda nikad fudbala nisi igrao pa mozes takvo nesto reci. A u ostalom nije na Dzeki da to govori jer zajedno se dobivaju tekme ali sto je vaznije zajedno se i gube.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 18 nov 2011, 18:32

Pape treba da ostane, zasluzio je jos jednu priliku (u nesto laksoj grupi) prvi selektor koji je ukinuo malverzacije i konstantna prepucavanja u reprezentaciji, pogotovo pred vaznije utakmice a to za nase podneblje vrijedi koliko i sam plasman ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 nov 2011, 18:37

Kada vidim ko je alternativa,kazem:
Safete ostani!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nihco

Post Postao/la nihco » 18 nov 2011, 18:38

pape je sa boljim timom, u losijoj grupi napravio losiji rezultat u odnosu na prosle kvalifikacije. nije se primijetilo nista osim potpunog otsustva vizije, taktike i kontrole igre, to vide i laici. dovoljan razlog da da ostavku ili da ga smijene. potrosicemo jos jedne kvalifikacije u agoniji.
Sent from my Commodore 64

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 18 nov 2011, 18:38

Principatus je napisao/la:
Mislim da je Pape pravio pojedine greske, ne samo u ovoj zadnjoj utakmici.
No isto tako je njegov rad imao mnogo kvalitetnih aspekata.

Mislim da je za kontinuitet bolje da ostane. Kontinuitet vrijedi samo zrtvovati dovodjenjem nekog jaceg strucnjaka. Nisam protiv dovodjenja takvog covjeka, ali taj upravo nije u listi za potencijalnog selektora, osim ako je Bajevic stvarno opcija.
Eto ti reče da ne može bolje i objasni neke stvari...JEDNOSTAVNO, a u jednostavnosti je istina i ljepota!

1. Istina je što njegovi kritičari govore da Pape nema neke uspjehe iza sebe sa klubovima koje je vodio,
2. i istina je da nema ni mnogo iskustva,
3. kao i da bi ovaj plasman sa repkom možda ostvario i bilo koji drugi trener,

ali izuzev u slučaju nekog velikog trenerskog imena(koje opet nije garant ničemu jer vidjeli smo Hiddinka :idea: ), ne treba ga mijenjati, radi KONTINUITETA.

Ne može se dovoljno naglasiti važnost kontinuiteta selektora i dugogodišnjeg rada...

U većini utakmica igra nam je tečna i smirena,rekao bih čak u mnogim momentima i dopadljiva, odbrana neuobičajeno sigurna, teško i rijetko gubimo i teško primamo golove, pronalaze se i afirmišu mnogi igrači...pokazujemo neku borbenost i strpljivost u igri......samo jedan retardirani i više nego sumnjivi penal nas je dijelio od direktnog plasmana na EURO.....dakle šta više poželjeti?

Ono što se Papetu zamjera su loša igra i porazi protiv Francuske, Rumunije i Portugala :roll: :roll: :roll: ....moraš stvarno biti totalno nezasit pa zahtjevati ili čak vjerovati da nam se ne može dogoditi loša igra ili da izgubiš protiv Francuza i Rumuna...pa jbt Murinjo i Real izgube od Levantea da mi ne izgubimo od Rumuna :idea: :idea: :idea: ...Sir Alex popuši šesticu na Old Trafordu :arrow: Murinjo s realom dobije 5 komada od barce :!: Del Bosque sa španijom izgubi -4 od Portugala :idea: :idea: :idea: , a kad Safet izgubi 4 razlike od iste ekipe koja je naguzila +4 Španiju i Del Bosquea, onda Sajo kao nije dobar taktičar? i kao bruka nas.... :!: :?:

Pa ljudi de nemojte se brukat džaba :lol: :lol: :lol: ...uključite malo mozak prije nego što počnete pisati :idea: :idea: :idea:
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 18 nov 2011, 18:41, ukupno mijenjano 2 puta.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

nihco

Post Postao/la nihco » 18 nov 2011, 18:40

UPS je napisao/la:Pape treba da ostane, zasluzio je jos jednu priliku (u nesto laksoj grupi) prvi selektor koji je ukinuo malverzacije i konstantna prepucavanja u reprezentaciji, pogotovo pred vaznije utakmice a to za nase podneblje vrijedi koliko i sam plasman ;)
i pretpostavljam da mu treba dati dozivotni mandat ?
ljudi osvijestite se, ukidanje malverzacija i prepucavanja nisu reference za ostanak trenera, reference su igra i rezultati.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 18 nov 2011, 18:43

nihco je napisao/la: ljudi osvijestite se, ukidanje malverzacija i prepucavanja nisu reference za ostanak trenera, reference su igra i rezultati.

Tako je, a Pape upravo to i ima- igru i rezultate...

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 18 nov 2011, 18:44

Pape: Zadovoljan sam rasporedom, cilj je prvo mjesto

Što neko reče od prve utakmice misliti na prvo mjesto, a ne na zadnjoj ...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 nov 2011, 18:44

Ostaje ako Pape bude zelio,a ne ako to forumasi izglasaju.
To je prva stavka,znaci prdjenje u vjetar.
U vezi Amara ili takvih fudbalskih anononimusa u svjetu fudbala bi bio harakiri potez u dva cina.
Jer bi i Ivicu s time smakeli.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

veteran II
Kontakt:

Post Postao/la veteran II » 18 nov 2011, 18:47

I dokle smo? Je li ono što je sigurno 100% i dalje nije baš sigurno? je li već gotova stvar i amar je selektor mada možda i nije, ako Papetu daju više novca? Je li amar jedina opcija, pored još jednog imena ili se pojavilo i treće ime ali je amar jedina opcija?
Saznajte nakon povratka sveznajućeg eksperta sa cuganja guzovače!!!
Namjerno nisam ulazio u polemiku oko gola jer ugao iz kojeg je snimano nemoze nista potvrditi sta ako je lopta u letu od precke do linije na travi presla cijelim obimom

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 18 nov 2011, 18:48

Ostaje Pape sigurno.. jedino ako ovaj ne dodje. :

[youtube][/youtube]
Nad nama nebo ima da gori!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 18 nov 2011, 18:51

Rolex312 je napisao/la:Ostaje Pape sigurno.. jedino ako ovaj ne dodje. :

[youtube][/youtube]
Pape neka ostane, a ovaj, i Braco Gumena glava neka mu budu asistenti, pošto nije u papetovom stilu da ovako nastupa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 nov 2011, 18:53

*p!p!t@* je napisao/la:Pape: Zadovoljan sam rasporedom, cilj je prvo mjesto

Što neko reče od prve utakmice misliti na prvo mjesto, a ne na zadnjoj ...
Upravo nas je ovo pokolebalo u grupnoj fazi proteklih kvalifikacija. :roll: Umjesto da smo od samog početka ciljali na vrh (1. mjesto), mi smo do neba uzdizali Francusku i zadovoljavali se pomisli da će nam 2. mjesto biti maksimum. A onda, kada smo došli u priliku da se u izravnom obračunu borimo za tron, na kraju smo opet odigrali bojažljivo (kamo sreće da je igra iz prvog dijela bila prisutna i u drugom, barem na trenutke) i prosuli vodstvo; doduše, uz pomoć Craiga Thomsona. Nažalost, baraž nas je poslije odveo u propast. Ali, o tom potom, ovo nije tema namijenjena za slične diskusije (izvinjavam se ako sam poremetio redoslijed :mrgreen: ). Uglavnom, govorim ono što mislim da je bilo najispravnije za reprezentaciju. Safet Sušić je s pravom zadovoljan nakon ovakvog rasporeda utakmica.

nihco

Post Postao/la nihco » 18 nov 2011, 19:06

ocigledno u nove kvalifikacije ulazimo bez trenera.
sreca je da imamo kvalitet da i bez taktike udjemo u baraz, uz malo srece, mogli bi slovake ostaviti iza sebe, onda u barazu, sta bude.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 nov 2011, 19:28

nihco je napisao/la:ocigledno u nove kvalifikacije ulazimo bez trenera.
sreca je da imamo kvalitet da i bez taktike udjemo u baraz, uz malo srece, mogli bi slovake ostaviti iza sebe, onda u barazu, sta bude.
Jok ulazimo s tobom i sa takvim.Samo ide ko' podmazano u barazu ces srediti Portugalce i to bi bilo to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 18 nov 2011, 19:50

Safet mora ostati jer se vidi veliki napredak u našoj igri i on je 100% zaslužan za to. U novi ciklus kvalifikacija moramo ući još jači i moramo izvući pouku za ubuduće, a to je da nas euforija nigdje ne vodi jer vrši još veći pritisak na naše igrače. ;)

Papac je veoma lijepo rekao poslije meča u Lisabonu: "U Francusku smo otišli mirni jer smo znali da nemamo šta izgubiti i na nama nije bio veliki pritisak, ali protiv Portugala se desilo nešto potpuno nejasno i u tome svemu smo se izgubili."
Livin' La Vida Loca ;)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 nov 2011, 20:20

aleksandar_veliki je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:daj ba aca uozbilji se,o cemu pricas...Amar nije za reprezentacije,sta vam je ljudi...
ok.cijenim njegove uspjehe sa Zeljom,ali...nije on taj kalibar...
daj ba da dovedemo nekog provjerenog strucnjaka.
Ali zasto, mene samo to interesuje. Zasto jev Hadzija u svom mandatu bio za repku, a Amar nije, zasto je Miso bio, a Amar nije, zasto je Baka bio, a Amar nije, zasto je Muzur bio, a Amar nije, zasto je Musovic bio, a Amar nije i na kraju zasto je Pape bio, a Amar nije.
Zar fakat mislis(iskreno)da bi u ovom trenutku Amar bio najbolja opcija za mjesto selektora?
Mozda,da je ova reprezentacija 62.na svijetu...da smo u petom šeširu...da nemamo nekoliko priznatih
trenera u svijetu fudbala...Znaci sada,kada smo tu gdje jesmo,treba korak unazad...
Svi ovi,koje si naveo,su vodili repku u trenutku stvaranja i brojnih problema oko samog sastava tima...
Konacno imamo respektabilan tim,treba to da iskoristimo na pravi nacin...
U ovom trenutku Pape ima podrsku kako komiteta za normalizaciju,prije svih g.Osima,tako i jednog dijela
navijaca,pa i mediji su uglavnom za to da se Papetu produzi ugovor.
Zasto je to tako? Vjerovatno postoji dobar razlog,ne znam,hajde da vjerujemo da mozemo napraviti
korak vise u narednim kvalifikacijama,bice nam jasnije nakon nekoliko prijateljskih utakmica u medjuvremenu
ili recimo nakon 4.kola...Do tada,opusti se i uzivaj.
F.K.SARAJEVO

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 nov 2011, 21:46

Da budemo načisto. slušao sam jedne prilike intervju BAJEVIĆA, koji je u tom intervju rekao, da mu je cilj trenirati klubove, a ne repku, čovjek ima svoje planove. Ali sve je moguće. možda se stvari promijene preko noći. treba biti realan i reći da ovo najviše šteti Papetu, jer čovjek ne zna na čemu je, još ovo rekla - kazala, najviše njemu šteti, možda se čovjek osjeća odbačenim od sviju, to ne bi valjalo...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.