procitah sad zadnjih 5-10 stranica,obiluju argumentima i kvalitetnima analizama
u sustini se svodi na to da aco i jos par njih govore ono sto je odluceno izgleda,a more pitara sa frisko izraslim rogovima,pokusava nesto odluciti kao da su oni neki faktor i da njih neko nesto pita
da se razumijemo,ja ne bi zelio vidjeti amara na celu repke,zbog zelje,ali ako tako mora biti,onda ok
malo sam sazeo argumente:
za papeta:1.zato sto je pitar,2.zato sto je ivica na celu komiteta,pa ih to boli,pa mora biti pitar makar selektor(koji komplexi),3.et samo zato da ne bude amar...itd,da ne idem dalje u glupost
protiv amara: 1.zato sto trenira zelju (moze se tumaciti na razne nacine)
2.zato sto je sin Ivice
3.zato sto je najveca pitarska mora zadnjeg desetljeca
4.zato sto je izgubio od makabija i hapoela
5.zato sto pitari znaju dok je on na celu zelje,nece se desiti pad od prije 6-7god.
6.zato sto nije najljepsi

(teritorijalni argument ze-do kantona

)
7.i standardni argument,povezan sa traumama iz djetinjstva,koje je doticni zadavao
8.ima jos par,odnose se na zdravstveno stanje,neke zamisljene hendikepe i sl da ne nabrajam gluposti
za nekog drugog:
1.zato sto me pape iznervirao,veze nema,pitar sam,ne mogu to reci,pa je bolje da se drzim da ne bude amar i to je to
2.samo da ne bude amar,moze i braco
3.zato sto je neko nekome brat od tetke pa da ga malo poguram na forumu,mozda ivica cita
4.cisto da se lupi neka glupost
za amara necu stavljati ovdje argumente,da mi ko ne bi rekao da "navodim vodu,na svoj mlin i sl.",a i samim tim jer je uzaludno objasnjavati ista ekipi IQ25
jednostavno,za kraj,neke stvari se ne mogu kupiti novcem,kad ovako balite pri samoj pomisli,mogu vam zamisliti rogove kad bude selektor
i smijem se kladiti,da pojedini mozgovi ovdje,da ima se kaze,da parafraziram,da sa amarom 1000000% ne samo da idemo na svjetsko i evropsko,nego i grupe prolazimo,rekli bi nemojte osima nema veze sto prolazimo...
to su vasi bajni argumenti...