BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

ensadek
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la ensadek » 17 nov 2011, 20:28

SamoZeljo je napisao/la:TJERA LI VAS NEKO DA CITATE?
Tako je.Kome se ne cita,ne mora ni čitati
Bar neko moje viđenje je da smo odigrali katastrofalno.E sad ima tu dosta faktora,ali najvažniji je taj da je sušić pokušavao da mi igramo što bliže portugalcima misleci da ce sudac dopustiti kontakt igru koju nece sankcionisati faulovima.To se nije dogodilo i kraj priče,
Pa u prvih pola sata svirano im je najmanje 10 tak faulova od kojih barem 4 nisu postojla(a nisam siguran da je bi onaj englez nap.dosudio i onaj prekršaj nad ronaldom kad su nam dali go)I suđenje je išlo u njihovu korist sve dok nisu postigli drugi go.I pošto je štark znao da ce biti izložen kritikama i kako bi barem malo izbalansirao suđenje njimaa nije svirao čist penal za 3:0 i kraj priče bi bio tu.Nakon toga sta se desilo dosuđuje penal nakon signalizacije pomoćnika,i onaj penal je oprvdano dosuđen.
Kod 3:1 za njih,onaj staje na lulica nogom,uzima mu loptu i prosljeđuje za ronalda koji daje go.Opet greška,jer je bio faul nad lulicem koji žustro reaguje i ovaj mu daje crveni i tu se utakmica završila
E sad postavlja se samo pitanje bez obzira na nasu lošu igru kako bi situacija razvijala da je sudac dopustio malu grublju igru,a ne da im je svaki kontak svirao faul u njihovu korist.

Ja sam sam utakmicu vidio iz ovog ugla i ne želim vise da pišem

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 nov 2011, 20:34

" onclick="window.open(this.href);return false;
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 nov 2011, 20:52

BIH je odigrala ovaj baraz na nivou jednog Kipra ili Luxemburga i nakon katastrofe vi se vadite na sudiju

na ovom snimku ovi primjeri su u vecini slucajeva dosudjeni kako treba ko zna pravila i ko je gledao temku kad su se situacije prikazivale iz nekoliko uglova a ne ovako

jedina velika greska na stetu BIH je crveni Lulicu dok je takvih vise ba stetu Portugala koje su direktno uticale na rezultat

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 nov 2011, 20:58

santos je napisao/la:BIH je odigrala ovaj baraz na nivou jednog Kipra ili Luxemburga i nakon katastrofe vi se vadite na sudiju

na ovom snimku ovi primjeri su u vecini slucajeva dosudjeni kako treba ko zna pravila i ko je gledao temku kad su se situacije prikazivale iz nekoliko uglova a ne ovako

jedina velika greska na stetu BIH je crveni Lulicu dok je takvih vise ba stetu Portugala koje su direktno uticale na rezultat
Molim ban za ovog provokatora. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 17 nov 2011, 22:04

DRHAUSE je napisao/la:
santos je napisao/la:BIH je odigrala ovaj baraz na nivou jednog Kipra ili Luxemburga i nakon katastrofe vi se vadite na sudiju

Covjek ti otvorio oci a ti bi ga banovao ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 17 nov 2011, 22:12

DRHAUSE je napisao/la:

hahahaha ko se javlja adminu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja bih se makar usutio da sam na mjestu tebe ;) , najveci provokatoru na forumu ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2011, 22:28

levat je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Zbog cega se francuzi zahvaljuju Ronaldu, nista ne kontam. Nije valjda zbog toga jer su nas izbacili?
sto smo ih razbili u Parizu?

pa zar su toliko jadni? :roll:
Da Bog da im Ronaldo uvalio tri komada na Euru.
I ja isto kazem. Portugal nas je nadigrao u svakom pogledu i ja im cestitam i zelim im mnogo uspjeha na prvenstvu. Sasvim zasluzeno idu tamo. A francuzima... njima zelim sve najgore. Nisu zasluzili.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 17 nov 2011, 22:33

calcio je napisao/la:I ja isto kazem. Portugal nas je nadigrao u svakom pogledu i ja im cestitam i zelim im mnogo uspjeha na prvenstvu. Sasvim zasluzeno idu tamo. A francuzima... njima zelim sve najgore. Nisu zasluzili.
a ja im svima zelim grupu sa njemackom :D i spanijom.
...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 nov 2011, 00:01

Evo malo detalja s utakmice, baš onako lijepo obrađeno, za svaku pohvalu!

[youtube][/youtube]

Realno mi nismo smjeli ovdje pobjediti neovisno kako smo igrali...jeste da smo išli na ruku svojim ponašanjem, ali stvarno nekad i razumijem momke!

Hulaga
Kontakt:

Post Postao/la Hulaga » 18 nov 2011, 00:11

Braco draga zar tema nije otisla pod ključ, sve se reklo...sad samo provokatori seru.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 18 nov 2011, 00:16

Zaključajte temu, da se okrenemo novim utakmicama čiji raspored ćemo dobiti sutra.....

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 nov 2011, 02:41

Niko vas ne tjera da citate. Neka, da sramoti pogledamo u oci!
Istorija se ponavlja onome ko je zaboravi. Bolje pamtiti i uciti nego ponavljati. Tako je i u skoli, a ovo nama treba biti skola.
Tipicno Bosanski, kad ne ide, zataskaj, sakrij, obrisi..... Problemi se tako ne rjesavaju!

Ja ipak mislim da je bolje ovdje istresti nego kasnije na 10 drugih tema spominjati Portugal.
Portugal je jos uvijek vruca tema i nekima od nas ce trebati mnogo vise da predju preko toga. Zasto uopste ikad i ikako zakljucavati ovu temu? Pa ovo nam je jedna od 5 najvaznijih utakmica koje smo ikad odigrali. (Danska, Srbija, Francuska i 2x Portugal)
Neka teme, necemo li izvuci kakvu pouku, da se bar vise ne brukamo toliko kad nam neko dodje u goste. Opet smo pravili slike sa Ronaldom i to je nekima bio vrhunac svega. Opet smo katastrofalno navijali (nikako, osim ono malo za Messija). Opet su nam gluposti bile vaznije od same utakmice. Opet smo se obrukali sa losim terenom (ono je drama, na onakom terenu igrati tako vaznu utakmicu).
NAUCIMO NESTO IZ OVOG!

Evo citam izjavu Vahe. Kaze covjek da je Ronaldo odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Portugala a da ga je vjerovatno i dodatno inspirisalo ono u BiH. Istog sam misljenja, uvijek i bio.
Uvijek sam bio protiv papanluka, svejedno da li su to nasi ili neki drugi navijaci. Ono skandiranje MESSI MESSI u Sarajevu i u Zenici je bilo FUJ. Volio bi da nam je Ronaldo dao svih 6 golova.
I opet poslije utakmice je taj isti Ronaldo rekao da smo sjajna reprezentacija, a mogao nas je ismijati i reci da smo na nivou Luxemburga. Da sam ja bio na njegovom mjestu, sigurno bi to uradio i uzvratio ljudima koji pored svojih reprezentativaca navijaju za MESSIJA, cak i tokom utakmice. FUUUUUUUUUUUJ! Ponizili smo svoje igrace navijanjem za strance. A GOSPODINA Ronalda samo razljutili. Njemu 100 hiljada ljudi zvizdi pa on rasturi, a da nasih par hiljada njega iznervira i zbuni?
Ronaldo je gospodin za nas, u svakom pogledu. To nam je dokazao na vise nacina. Kao fudbaler, sportista, covjek...... Trebamo biti sretni sto je toliki igrac ikad krocio u BiH!
Ne volim Real nikako i nimalo, ali postujem velike ljude i velike igrace, kao sto je Ronaldo!

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 18 nov 2011, 03:08

SamoZeljo je napisao/la:Niko vas ne tjera da citate. Neka, da sramoti pogledamo u oci!
Istorija se ponavlja onome ko je zaboravi. Bolje pamtiti i uciti nego ponavljati. Tako je i u skoli, a ovo nama treba biti skola.
Tipicno Bosanski, kad ne ide, zataskaj, sakrij, obrisi..... Problemi se tako ne rjesavaju!

Ja ipak mislim da je bolje ovdje istresti nego kasnije na 10 drugih tema spominjati Portugal.
Portugal je jos uvijek vruca tema i nekima od nas ce trebati mnogo vise da predju preko toga. Zasto uopste ikad i ikako zakljucavati ovu temu? Pa ovo nam je jedna od 5 najvaznijih utakmica koje smo ikad odigrali. (Danska, Srbija, Francuska i 2x Portugal)
Neka teme, necemo li izvuci kakvu pouku, da se bar vise ne brukamo toliko kad nam neko dodje u goste. Opet smo pravili slike sa Ronaldom i to je nekima bio vrhunac svega. Opet smo katastrofalno navijali (nikako, osim ono malo za Messija). Opet su nam gluposti bile vaznije od same utakmice. Opet smo se obrukali sa losim terenom (ono je drama, na onakom terenu igrati tako vaznu utakmicu).
NAUCIMO NESTO IZ OVOG!

Evo citam izjavu Vahe. Kaze covjek da je Ronaldo odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Portugala a da ga je vjerovatno i dodatno inspirisalo ono u BiH. Istog sam misljenja, uvijek i bio.
Uvijek sam bio protiv papanluka, svejedno da li su to nasi ili neki drugi navijaci. Ono skandiranje MESSI MESSI u Sarajevu i u Zenici je bilo FUJ. Volio bi da nam je Ronaldo dao svih 6 golova.
I opet poslije utakmice je taj isti Ronaldo rekao da smo sjajna reprezentacija, a mogao nas je ismijati i reci da smo na nivou Luxemburga. Da sam ja bio na njegovom mjestu, sigurno bi to uradio i uzvratio ljudima koji pored svojih reprezentativaca navijaju za MESSIJA, cak i tokom utakmice. FUUUUUUUUUUUJ! Ponizili smo svoje igrace navijanjem za strance. A GOSPODINA Ronalda samo razljutili. Njemu 100 hiljada ljudi zvizdi pa on rasturi, a da nasih par hiljada njega iznervira i zbuni?
Ronaldo je gospodin za nas, u svakom pogledu. To nam je dokazao na vise nacina. Kao fudbaler, sportista, covjek...... Trebamo biti sretni sto je toliki igrac ikad krocio u BiH!
Ne volim Real nikako i nimalo, ali postujem velike ljude i velike igrace, kao sto je Ronaldo!
Mallo off'-topics ali ipak vezano. Nekada davno igraju KK Bosna i KK Partizan. Skenderija skandira Kićo, Kićane, čačanski papane. A Kićo trpa li trpa. A naši opet Kićo, Kićane ... A Kićo i dalje pogaša. I onda u neka doba neko se dere, dosta više, uvalit će nam 50 koševa ako ovako nastavimo. A tako smo mi prošli sa Messijem.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 18 nov 2011, 08:29

Ja sam bio u Zenici i ni jednom nisam povikao "Messi", bilo mi je ofirno i odvracao sam prijatelje da to ne rade. Medjutim vecina stadiona je to radila, ogromna glupost. Sta imamo od toga, samo se blamiramo i dajemo mu ekstra motivaciju.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 18 nov 2011, 08:52

treba otvoreno kritikovati novinare i sportske portale. Oni su isto tako zasluzni za ovo sve u Portugalu,svake godine isto. Seru, lazu ,petljaju, dizu nas u nebesa kao da smo Brazil. Imam osjecaj da u BiH ne radi ni jedan sportski novinar koji zeli da napise istinu. Podpaljuju narod svojim ljupetanjima i ne istinama i tako stvaraju ogroman pritisak kod igraca i prevelika ocekivanja naroda. Sta sam sve procitao prije pocetka utakmica sa Portugalom mislio sam da po ovim sportskim portalima rade ljudi bez mozga.
Od Dzeke su pravili Ronalda, od Begovica Ceha itd. Jeli oni misle da igraci ne citaju te portale, mozda se na pocetku smiju znajuci da je vecina netacno, ali poslije nekog vremena ih uhvati panika kada vide kolika su ocekivanja i normalno je odigraju u grcu.
I zato apleujem na sportske novinare prestanite vise lagati i paliti narod.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 18 nov 2011, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 nov 2011, 09:05

E kad se sjetim prošli petak u ovo doba...slatko iščekivanje,pozitivna nervoza,brzinsko obavljanje svih poslova da bi se što prije 'pripremil' za utakmicu...e joj :(
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 18 nov 2011, 10:20

tepsija je napisao/la:E kad se sjetim prošli petak u ovo doba...slatko iščekivanje,pozitivna nervoza,brzinsko obavljanje svih poslova da bi se što prije 'pripremil' za utakmicu...e joj :(

a zašto ti ne bi uredio svoj svakodnevni život tako da u njemu ima slatkog iščekivanja i pozitivne nervoze?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 18 nov 2011, 10:37

dinoze je napisao/la:treba otvoreno kritikovati novinare i sportske portale. Oni su isto tako zasluzni za ovo sve u Portugalu,svake godine isto. Seru, lazu ,petljaju, dizu nas u nebesa kao da smo Brazil. Imam osjecaj da u BiH ne radi ni jedan sportski novinar koji zeli da napise istinu. Podpaljuju narod svojim ljupetanjima i ne istinama i tako stvaraju ogroman pritisak kod igraca i prevelika ocekivanja naroda. Sta sam sve procitao prije pocetka utakmica sa Portugalom mislio sam da po ovim sportskim portalima rade ljudi bez mozga.
Od Dzeke su pravili Ronalda, od Begovica Ceha itd. Jeli oni misle da igraci ne citaju te portale, mozda se na pocetku smiju znajuci da je vecina netacno, ali poslije nekog vremena ih uhvati panika kada vide kolika su ocekivanja i normalno je odigraju u grcu.
I zato apleujem na sportske novinare prestanite vise lagati i paliti narod.
Samo oni ljudi koji su bili u Portugalu, kao recimo ja, znaju koliko su nam naudili nas papanluk, krkanluk i primitivizam na aerodromu u Sarajevu i u Zenici uopste.

Napalili smo ih do maksimuma, od cistacice na aerodromu do Ronalda i Nanija. Dobili smo mrtvu i gladnu naciju u barazu koja se raspada isto onako kao Jugoslavija '91, posvadjanu reprezentaciju u kojoj niko nikoga ocima smislit nije mogao - a uspjeli smo ih ujediniti kao jednoga da nam jebu majku ko niko do sada.

Ko god je isao na aerodrom Sarajevo da provocira s Messi, Messi; ko god je unio onaj laser na trening Portugala, kao i onaj na utakmici; ko god je zvizdao himni Portugala - **** li mu sve mrtvo i zivo primitivno da mu ****.

Nije za vas fudbal bagro jedna; za vas su korida i kamena s ramena.

Fuj

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 nov 2011, 10:44

hooligan_SA je napisao/la:Nije za vas fudbal bagro jedna; za vas su korida i kamena s ramena.
:mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 18 nov 2011, 10:50

Ovaj Portugal mi je nabacio kompleks nije vrijednosti :lol: , evo treci dan se nemogu oporaviti od onog uzasa.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.