Ima nekih koji imaju dvostruke aršine!
Govore kako je Lulić nezreo igrač i neiskusan i da je dobio crveni karton zbog neiskustva, a da pri tom i ne znaju šta je to on rekao sudiji, da bi mu onaj prvo dao žuti karton, a onda crveni. Ja mislim da je to bilo prestrogo. A proizvelo je ogromnu navalu "Generala poslije bitke."
Zašto to govorim?
Pa zato što posmatrajući Sušićevu karijeru kao trenera, možemo zaključiti da je Lulić mnooogo veći profesionalac u svom poslu igrača, nego li Sušić u svom poslu Selektora. Koga je on trenirao, i koja je prvenstva osvajao, koje trofeje? Koje je igrače izveo na put ka svjetskoj slavi? Ti pokazatelji su mu u najmanju ruku skromni, da ne kažem mizerni, to je objektivna stvarnost koliko god mi voljeli Papeta.
Znači, ako posmatramo iskustvo, stručnost i šta još ne, možemo reći da je na klupi BiH sjedio neiskusan trener, a cilj mu je bio jasno postavljen: "Odlazak na EP 2012. godine." (nije ispunjen) Šta dalje?
Sve dok nama u reprezentaciji budu vršena eksperimentisanja tipa "Zahirović Desni bek", "Rahimić stoper", "Bešić u vatri u najvažnijih 20 minuta kompletnih kvalifikacija", "Maletić <<čuva>> Ronalda", a pri tome ne pokušati pozvati Cocalića, Mahmutovića i da ne nabrajam mnoge igrače koji bi mogli bar pojačati konkurenciju u reprezentaciji, do tada ćemo samo sanjati o odlasku na velika takmičenja. Iz razloga što će nam u Baražima štimati Portugale, Francuske, Španije i sl... a experimentisanjima ćemo sami sebe izbacivati.
Ipak, Sušić je fino odradio neke utakmice, ali bilo je i onih, poput Albanije i Rumunije u gostima, koje su nam mnogo naškodile.
Međutim, mislim da Sušić može ostat, dobar je on, ali mnogo nam je važniji Lulić od njega... Lulić naš Gareth Bale! Takvih nemamo puno i želim mu da igra na svojoj prirodnoj poziciji u repci, jer za Sušića se može naći zamjena, a za Lulića trenutno NE!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...