BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 17 nov 2011, 10:23

nookey je napisao/la:HAJMO ZAKLJUČATI OVU TEMU, NE MOGU VIŠE GLEDATI OVAJ PORTUGAL NI U NASLOVU!
Također. ;)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2011, 11:02

Hulaga je napisao/la:slika

Pazi francuski pilica :roll: neka, neka...dabogda obadvoje repke dozivile fijasko na EURO 2012 i u nekim trenucima se sjetili BIH :lol: :mrgreen:

Tema treba pod ključ.Selam

Zbog cega se francuzi zahvaljuju Ronaldu, nista ne kontam. Nije valjda zbog toga jer su nas izbacili?
sto smo ih razbili u Parizu?

pa zar su toliko jadni? :roll:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 nov 2011, 11:22

Da je Dzeko dao dva evro-gola i unistio Portugal bilo bi MERCI DZEKO

CSIBilinoPolje
Kontakt:

Post Postao/la CSIBilinoPolje » 17 nov 2011, 11:48

nookey je napisao/la:HAJMO ZAKLJUČATI OVU TEMU, NE MOGU VIŠE GLEDATI OVAJ PORTUGAL NI U NASLOVU!
Upravo tako ovu temu treba zaključati

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 17 nov 2011, 13:30

AGRESIVNOSTI KAO DA NIJE NI BILO...
LULIC-MISMOVIC-PJANIC,ONI NISU ODRADILI STO SE OD NJIH OCEKIVALO,TO JE KRAJ PRICE..

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 17 nov 2011, 14:17

Mislim da je repka u ovom ciklusu odigrala previše odlučujućih utakmica i da je na kraju jednostavno sagorila. Problem je znači na psihološkom planu. Skoro svaka druga utakmica je bila biti ili ne biti a to je ipak previše.
YNWA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2011, 16:04

HOPLIT je napisao/la:Mislim da je repka u ovom ciklusu odigrala previše odlučujućih utakmica i da je na kraju jednostavno sagorila. Problem je znači na psihološkom planu. Skoro svaka druga utakmica je bila biti ili ne biti a to je ipak previše.
Eh to ;) . Puno se jednostavno desilo, ona suspenzija, pa debakl u Rumuniji, borba za 1. mjesto u Parizu, Portugal, utice to itekako na psihu igraca. Ali ipak, ovakav debakl se nije morao desiti, ali sta je bilo, bilo je. Idemo dalje.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 17 nov 2011, 16:17

RKO je napisao/la:
Necromacer je napisao/la:Nisam čitao postove na ovoj temi. Vjerovatno ima pametnih. Ja cu reci nesto sto se po mom misljenju ne moze tolerisati u modernom fudbalu. Po mom skromnom misljenju vezna linija PJANIC-MEDUNJANIN-MISIMOVIC ne moze da igra ni protiv jedne ozbiljne repke i zato cem osvaku tekmu izgubiti. Tu nema trke, brzine, a ni snage ni drskosti. Mozda tehnicari jesu, ali ja od toga nista nisam vidio , pogotovo ne sicnoc. Niko nije povukao loptu vise od 3 m naprijed. Borci u ekipi Portugala pojedu nase "tehnicare" kao malu djecu na terminu...nadtrce ih uzduz i porpijeko. Hocu ovo da kazem "ne moze gore navedena vezna linija ni jednoj ozbiljnoj repki napraviti presing na sredini, niti moze nametnuti svoj tempo igre"...ok kada dodje slabija ekipa pa nam se brane...u toj kombinaciji mozda i moze. Ali ovako , pogotovo na gostovanju nikada. Znaci Salihovic mora igrati u veznoj liniji , jer je bas tip igraca koji nam treba. Mozemo trpiti jednog od gore pomenutih , ali nikako svu trojcu. Ja tako mislim , a sada ima vjerovatno ljudi koji su totalno u kontri. Ali po meni je jasno da nas vezni red poptpuno proda svaku tekmu. Cak i Rahimic sa njima ispred ispada supalj jer ostave covjeka u troglu izmedju 3 protivnicka igraca. Ja samo apelujem da se ljudi malo smire i da neko ako kaze necemo pobjediti npr. Grcku, ne pocnu mu **** majke. Ja znam da ce nas opet euforija ufatiti i da ce nakon Golova Misketa, Pjanica i Medunjanina nekim Latvijama, Linhestajnima itd. biti "najbolji", dok ne dodje neka "truhla" Grcka ili novi baraz i ne spsute nas na zemlju. Hajde zivi bili pa vidjeli, ali ova vezna linija po meni ne moze funkcionisati bez trkaca i brzih igraca. ...kojih nemamo uopste.... pozzZ!

To je to!! Nemamo kvalitet. Sve igrace koje imamo a da su "dobri" su igraci iste pozicije Stilic,Pjanic,Ibricic,Misimovic,Medunjanin. Sve trkac do trkaca
I moje neko viđenje svega ovoga je otprilike isto kao i ovo.Sporost je nasa najveca mana i tu moramo najviše poraditi.Neki govore kako maletić mora napustiti reprezentaciju,a njegova brzina je zlata vrijedna.Svaki brz igrac po boku može bez problema pretrcati svog čuvara i napraviti višak u napadu-to svi znamo.Ali ne samo to,vec moramo imati igrace koji se brzo oslobađaju lopte,valjda smo to naucili od potrugalaca.
Ne bi da kritikujem sušica,ali je dosta naivan ispao bar što se tice ove druge tekme u portugalu.Trener portugala je javno dan prije utakmice rekao da su nam spremili taktiku i za 4:5:3:1 i za 4:4:2,i odmah je trebao raditi neke korekcije po pitanju taktike,ali jok.On se pouzdao u to da ako smo ih u zenici mogli zaustaviti to ćemo uraditi i u portugalu i čekati sansu strpljivom igrom,a tek smo sad vidjela koliko nam brzina nedostaje.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 17 nov 2011, 16:20

Goalgetter je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Mislim da je repka u ovom ciklusu odigrala previše odlučujućih utakmica i da je na kraju jednostavno sagorila. Problem je znači na psihološkom planu. Skoro svaka druga utakmica je bila biti ili ne biti a to je ipak previše.
Eh to ;) . Puno se jednostavno desilo, ona suspenzija, pa debakl u Rumuniji, borba za 1. mjesto u Parizu, Portugal, utice to itekako na psihu igraca. Ali ipak, ovakav debakl se nije morao desiti, ali sta je bilo, bilo je. Idemo dalje.
Ali zato se ljestvica mora postaviti na neki visi nivo sto mi ne bi bili favoriti sad za kvalifikacije za SP to nam treba da vise ne gledamo da budemo drugi pa da idemo u baraz.
Treba igrat hrabro i svaku utakmicu na pobjedu pa kako god bude nemamo mi takveigrace da se branimo zato napasti bilo koga i bilo gdje

Muris91
Kontakt:

Post Postao/la Muris91 » 17 nov 2011, 18:07

BAraz zavrsen tema treba zatvorit otvorit nesto novo gdje se zna ko sta radi :) :)

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 17 nov 2011, 18:10

calcio je napisao/la:
Hulaga je napisao/la:slika

Pazi francuski pilica :roll: neka, neka...dabogda obadvoje repke dozivile fijasko na EURO 2012 i u nekim trenucima se sjetili BIH :lol: :mrgreen:

Tema treba pod ključ.Selam

Zbog cega se francuzi zahvaljuju Ronaldu, nista ne kontam. Nije valjda zbog toga jer su nas izbacili?
sto smo ih razbili u Parizu?

pa zar su toliko jadni? :roll:
Da Bog da im Ronaldo uvalio tri komada na Euru.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 nov 2011, 18:49

Ne može mi nitko reći da je portugal toliko bolji od nas,toliko da smo izgledali onako smiješno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 17 nov 2011, 18:59

Temu pod kljuc vise!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 17 nov 2011, 19:04

tepsija je napisao/la:Ne može mi nitko reći da je portugal toliko bolji od nas,toliko da smo izgledali onako smiješno.
Jedna utakmica ništa ne znači....i Španija je izgledala smješno protiv Portugala izgubivši 4:0...dakle istim ili gorim rezultatom kao i Bosna...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 nov 2011, 19:19

Prije nego što se tema zakatanči, da i ja sad prozborim koju, i to hladne glave nakon onog debakla u Lisabonu.

Doživjeli smo fijasko, debakl, deklasirani smo,... ali u ovom trenutku od bolje reprezentacije Portugala. Jednostavno, Portugalci su već duže vrijeme pružali slabe partije, očajnu i bezidejnu igru, te se bazirali na majstorije individualaca (Ronaldo, Nani, Meireles i njima slični). Međutim, kako je i budali jasno da oni imaju paklen tim, dobrog trenera i zadovoljavajuće (te mnogo bolje od naših) uslove - poraz je bio neminovnost ukoliko bi se oni razigrali, a jesu. :roll:
Mi nismo izvukli pouku iz utakmice na Bilinom Polju, te pojedinih trenutaka na Lužu; kada god im priđemo golu, lopta 90% završava iza leđa Rui Patricia. Tako je bilo i nekoć na Stadionu svjetlosti, kada smo iz praktično jedine dvije prilike matirali domaćina. Eh, sad da je i Ibišević bio prisebniji u Zenici, to bi bilo nešto drugo, premda mislim da bi i tada bila slična priča na zelenom terenu. Nismo ih pritisli, pustili smo ih da igraju, a to nam se debelo osvetilo. Nismo ih pritisli, razvukli pasovima, bili smo suviše inertni - falilo nam je hrabrosti i smjelosti. Cristiano Ronaldo, Nani, Veloso i veteran Postiga su nas uništili u trenutku inspiracije. Niti Begović niti bilo ko drugi nije mogao spriječiti tragediju, jer je to u onom trenutku bilo nemoguće. Jednostavno, ja sam svaki put kada su Portugalci bili u šansi (pogotovo kod gola Velosa iz slobodnog udarca) zna da lopta završava u rašljama.

Eto, možda je i bolje da smo na kraju dobili petardu, upravo zato jer nam je ovaj poraz otvorio oči i pokazao nam da smo se previše digli. Također, ovo ne mora ništa značiti jer je i jedna Španija, aktuelni svjetski i evropski prvak, doživjela poraz od 4:0 na ovom istom stadionu protiv iste ekipe Portugala. Morali smo bolje, možemo bolje, ali još uvijek nemamo taj kvalitet i snagu da odigramo desetak utakmica u istom ritmu i ostvarimo povoljne rezultate. Najviše mi je žao zbog igrača kojima je ovo bila posljednja prilika da naprave iskorak u reprezentativnom dresu (Rahimić), a koji će se neslavno (ovo mislim zbog EURA, a ne zbog oproštajne utakmice :mrgreen: ) skončati u najsvetijem dresu. Eto, ostaje nam da žalimo zbog poraza (i zbog toga što je Danska pobjedila Portugalce). Ima vremena za nas (koliko puta čujemo ovu frazu) za nas, na SP u Brazilo se MORAMO plasirati.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 17 nov 2011, 19:39

Tema pod ključ !!!

Dosada,smoriše više.Bilo pa prošlo.

Hvala,cao!
Fi hajati.
GO Bosno.

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 17 nov 2011, 19:43

Govorili smo da se na EP 2012 u Poljskoj i Ukrajini isto moramo plasirati i na kraju opet nista. Stvarno steta eto, kad su se onakvi Česi i Hrvati plasirali trebali smo i mi. Nisu oni ništa bolji od nas.
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 17 nov 2011, 19:53

KLJUČ U BRAVU!!! :evil: :evil: :evil:
ŠVRLJ

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 17 nov 2011, 20:06

Dalix je napisao/la:Govorili smo da se na EP 2012 u Poljskoj i Ukrajini isto moramo plasirati i na kraju opet nista. Stvarno steta eto, kad su se onakvi Česi i Hrvati plasirali trebali smo i mi. Nisu oni ništa bolji od nas.
hrvati se mucili kroz cijele kvalifikacije pa kad je najpotrebnije proradili a kod nas obratno radimo cijelo vrijemoi odlicno(ima izuzetaka)i na kraju zakazemo

ZAKLJUCAT TEMU!!!!!
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 nov 2011, 20:08

TJERA LI VAS NEKO DA CITATE?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.